Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

04.08.2019
68
Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Modelistlik Kursu

Üzüm çekirdeği yağı şarap yapımında kullanılan üzümlerin çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilir. Üzüm sağlığımız için oldukça faydalı olduğunun yanında cilt sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Üzüm çekirdeği yağı renksiz ve hafif bir yağdır. Üzüm yağı içerisinde alerjen madde olmadığından tüm ciltler için uygundur. Üzüm çekirdeği yağı E vitamini, omega 6 ve doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengindir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

  • Üzüm çekirdeği yağı kuru ciltler de oldukça etkili olup, cildin nemlenmesini sağlayarak cildin kuruyup yaşlanmanın gecikmesini sağlar.
  • Cilt üzerinde çıkan sivilcelerin yok olmasını ve tekrardan oluşmasını engeller.
  • Cilt üzerinde oluşan kesik, yırtık ve yaraların tedavisinde de kullanılmaktadır.
  • Düzenli olarak kullanıldığında cildin elastik özelliğini artırarak kırışıklıkların azalmasını sağlar
  • Cilt üzerinde oluşan renk farklılıklarının giderilmesinde de etkilidir.
  • Yaz tatilinden sonra ciltte meydana gelen yanık ve güneş lekelerini azalmasını sağlar.
  • Gözaltı şişkinliğin ve morluklarına çok iyi gelmektedir.
  • Tüm ciltler için uygundur. Alerji yapma olasılığı oldukça düşüktür.
  • Günlük olarak yaptığınız makyajın temizlenmesine kullanabilirsiniz. Makyaj temizleme losyonlarınızın içerisine bir kaç damla üzüm çekirdeği yağı katarak cildinizi makyajdan tamamen arındırabilirsiniz.
  • Üzüm çekirdeği yağı cildi besler, sıkılaştırıp ve genç ve güzel görünmenizi sağlar.
  • Gün içerisinde dışarı çıkıldığında cildi zararlı güneş ışınlardan korur.
Sliced grapes grapeseed oil and vine isolated on white

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Üzüm çekirdeği yağı cilt için önemli bir nemlendirici özelliğe sahiptir. Bu nedenle cildinize sürekli uygulamanızda bir sakınca yoktur. Üzüm çekirdeği yağını cildinize direk uygulayacağız gibi kullandığınız birçok kozmetik ürününün içerisine de bir kaç damla katarak cilt bakımınızı yapabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı renksiz olduğundan sürüldüğü bölgenin yıkanmasına gerek yoktur. Üzüm yağını cildinize çok daha fayda sağlar diye fazla miktarda kullanmayınız. Unutmayın uygun doz ve düzenli kullanım her zaman cilt bakımı için oldukça önemlidir. Üzüm çekirdeği yağını parmak uçlarınıza alarak uygulanan bölgeye oval hareketlerle masaj yaparak emilmesini sağlamalısınız. Cildinizin sarkmaması içinde yer çekimine karsı sürmeyi unutmayınız.

Üzüm Çekirdeği Yağı Göz Altına Sürülür mü? Gözaltı Morluklarına İyi Gelir mi?

Takipçilerimizden gelen sorular arasında, “üzüm çekirdeği yağı göz altına sürülür mü?” soru gelmekteydi. Üzüm çekirdeği yağı içerdiği bileşenler sayesinde cilde zarar vermez. Bu nedenle cildimizde en hassas olan yerlerden olan gözaltlarına uygulanabilmektedir. Üzüm çekirdeği yağı cilde doğrudan uygulandığından bir kaç damla yağı parmak uçlarınıza alıp gözaltlarına nazik hareketlerle uygulayınız. Yağı silmenizi veya yıkamanıza gerek yoktur. Üzüm çekirdeği yağı gözaltlarına uygulandığında bölgedeki hücreleri yenileyerek, kan akışını hızlandırır. Bu sayede gözaltı morlukları ve kırışıklıkların yok olmasını sağlar. Üzüm çekirdeği yağı göz altı şişliklerine de oldukça iyi gelmektedir.

Gözaltı Morlukları için Üzüm Çekirdeği Yağı Maskesi

Malzemeler

  • Yarım elma
  • Yarım şeftali
  • 2 çay kaşığı buğday filizi yağı
  • 5 damla Üzüm çekirdeği yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Maskemize başlamadan önce yarım elma ve şeftaliyi rendeleyelim. Meyveleri izi bir kabın içerisine alıp üzerine buğday filizi yağını ekleyip karışımı mızı homojen hale getirelim. Yaptığımız karışımı gazlı bezin üzerine yayarak gözümüzün üzerinde yarım saat bekleyelim. Daha sonrasında bolca ılık su ile yıkayalım. Sıra Üzüm çekirdeği yağı ile gözaltlarımıza masaj yapalım. Bu maskeyi haftada bir yaptığınız takdirde sonucuna siz bile inanamayacaksınız.

Cilt Lekelerini Gideren Üzüm Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

  • 2 dilim kabak
  • 4 damla üzüm çekirdeği yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı yulaf unu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kabın içerisine öncelikle kabağı rendeliyoruz. Üzerine Üzüm çekirdeği yağını, yoğurdu ve yulaf ununu ekleyip iyice birbirine karışmasını sağlayınız. Yap maskeyi cildimize masaj yaparak uyguluyoruz. Maske cildimizde 15dk kaldıktan sonra bolca ılık su ile yıkılabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 2 defa cildinize uygulayabilirsiniz.

Cildi Canlandıran Üzüm Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

  • 4 adet Üzüm tanesi
  • 1 yemek kaşığı beyaz kil
  • 1 tatlı kaşığı kaymak
  • 6 damla üzüm çekirdeği yağı
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kabın içerisine 4 adet üzümün suyunu sıktınız. Üzerine 1 yemek kaşığı beyaz kil, 1 tatlı kaşığı kaymak, 6 Damla üzüm çekirdeği yağı ve 1 çay kaşığı bal ekleyip maskenizi homojen hale getiriniz. Yapmış olduğunuz maskeyi cildinize oval hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Cildinizde maske yarım saat kaldıktan sonra bolca ılık su ile durulayınız. Nemlendirici sürmeyi unutmayınız. Bu maskeyi haftada 2 defa yaparsanız cildinizin parlak ve canlanmasına şahit olabilirsiniz.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Üzüm çekirdeği bakım yağını birçok aktar ve alışveriş sitelerinden alabilirsiniz. Aldığınız yağın % 100 orijinal olmasına dikkat ediniz. Üzüm çekirdeği yağının fiyatı oldukça makul olup, size uzunca bir süre yetecektir. 2023 yılında, 250 ml Üzüm çekirdeği yağı fiyatları ürünün marka ve kalitesine göre 60 TL den başlayarak 180 TL ye kadar çıkmaktadır…

Üzüm Çekirdeği Yağı faydaları hakkında vereceğim bilgiler bu kadardı. Cilt bakımı yazılarımıza bakmayı unutmayınız. hoşçakalın…

Üzüm Çekirdeği hakkında daha fazla bilgiye link üzerinden ulaşabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.