Hodan Yağı Faydaları

03.03.2023
69
Hodan Yağı Faydaları
Modelistlik Kursu

Hodan Yağı Nedir?

Hodan yağı, öncelikle hodan yağından biraz bahsedelim.  Hodan yağı değişik bölgelerde yetiştirilmektedir. Yetiştiği yerlerin başında kuzey Afrika, güney Amerika ve Suriye gelmektedir. Bizim ülkemizde de yetişen hodan yağı Karadeniz bölgesi ve Marmara bölgesinin iklimlerine uygun olup bu bölgelerde yetiştirilir. Hodan bir bitki olduğu için çiçek ve yapraklarını işleyerek hodan yağını elde ederiz. Boyları 43-44 cme kadar ulaşmakta ve çiçekleri mavi renktedir. Genellikle mayıs ayının ortalarından eylül ayının sonlarına doğru değişik zamanlarda çiçek açar.

Sağlığımızda önemli yeri olan bu yağın ismi yetiştirildikleri bölgeye göre farklı isimlerle anılmaktadır. Kimi yerlerde kaldirik, ispit kimi yerlerde de otan olarak lanse edilen hodan yağı halk arasında böyle bilinmektedir. Hodan yağının tohumlarından çıkarılan özler, ilaç sanayisinde birçok ilacın yapımında kullanılmaktadır.

Hodan Yağının Cilde Faydası
Hodan Yağının Cilde Faydası

Hodan Yağının Faydaları

Bu yağın içinde besin değeri yüksek olan birçok vitamin ve protein bulunmakta olup mineraller bakımından zengin bir bitkidir. Eskiden bu yana tıp sektöründe bitkisel tedavi amaçlı olarak uygulanan hodan yağı beynimizin daha iyi çalışmasına, cilt sorunlarımıza, alkol bağımlısı olanlara, fazla strese girenlere, vücudun da çatlak olanlara, şeker hastalığı olanlara, dikkat dağınıklığı yaşayanlara, çabuk yorulup solunum zorluğu çekenlere hodan yağı doktorunuzun tedavisine artı olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hodan yağı annelerin sütünü artırmakta, kanımızı yenilemekte, bağışıklık sistemimizi düzenlemekte, özgüvenimizi arttırmakta, prostatı tedavi etmekte, romatizma ağrısı çekmekte olanlara ve daha birçok hastalığa ilaç olmaktadır.

Hodan Yağı İle Kilo Verme

Fazla kilolarınız mı var dert etmeyin. Bitkisel bir yağ olan hodan yağı sizin sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmakla birlikte içerisinde bulunan özel bir asit olan gamma-linolenik asit vücuttaki proteinlerin dengede kalmasını sağlar. Bu yağ asit i ayrıca, kilolu insanların yeme isteği fazla olduğundan ve daha fazla kilo almamaları için bu isteği bastırma özelliği vardır. Diğer bir özelliği ise halk arasında fazla bilinmeyen kahverengi yağların vücutta fazla birikmesine neden olan farmositik beyaz yağları azaltmaya yardımcı olur. Klinik bir araştırma sonucu zayıf insanların kilolu insanlara göre daha fazla kahverengi yağ ürettiği açıklanmıştır.

Hodan Yağı İle Depresyonla Mücadele

Depresyonla mücadele etmenin bir yolu da hodan yağını kullanmaktan geçiyor. Bu yağın içinde bulunan bazı maddeler sayesinde sinir sistemimizi rahatlatır, panik atak hastalığımız varsa bunu azaltmaya yardımcı olur.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Hodan Yağının Cilde Faydası

Cildimizin güzel görünmesi bizim için önemlidir. Kırışmış, kurumuş ve yaşlanmış bir cildi kim ister ki. Bunun için mucizevî bir yağ olan hodan yağını kullanmalıyız. Bu yağ kurumuş olan cildimizi besler, kırışmış cildimizi pürüzsüzleştirir, yaşlanmış cildimizi gençleştirir. Bunların yanında sedef hastası olan insanların bu hastalıktan kaynaklanan deri dökülmelerini minimuma indirir ve dökülen derilerin yenilenmesine yardımcı olan bir yağ olup yeni kırışık oluşumlarını engeller, cildimizin nem ihtiyacını karşılar. Böylelikle cildimizin güzelleştiğini fark edeceksiniz.

Hodan Yağının Cilde Faydası
Hodan Yağının Cilde Faydası

Hodan Yağını Ağız Yoluyla Nasıl Alırız

Bu yağı ağız yoluyla almak vücudumuzdaki bazı enfeksiyonları ve oluşan iltihapları doğrudan önlediği gibi vücutta bulunan fazla yağ asitlerinden kaynaklanan deri dökülmelerini en aza indirir. Tabii ki bunu doktorumuzun verdiği tedaviye ek olarak kullanırsanız daha çabuk iyileşme gösterebilir. Ağız yoluyla nasıl alırız sorusuna gelince gün içerisinde yarım tatlı kaşığı kadar oral yolla alabilirsiniz, isterseniz bazı ürünlerin (salata, cacık, ) içine karıştırarak tüketebilirsiniz.

Hodan Yağını Bebeklerde Nasıl Kullanırız

Bebeklerimiz bizler için her şeyden ve herkesten daha önemlidir. Onların kılına zarar gelsin istemeyiz. Hastalanınca çok üzülür, canımız sıkılır, canımızdan can gider onları öyle görünce. Hastalanmasınlar diye çok uğraşırız ama onlar bebek çabuk hasta olabiliyorlar. Bizde bebek oldukları için onlara ilaç kullanmaktan çekiniriz ve doğal yollarla tedavi etmeye çalışırız. Bu doğal yollardan biri de hodan yağıdır. Bu yağın bebeklerde etkisi kafa derilerindeki pul şeklinde dökülmeleridir.

Buna aynı zaman da konak da diyebiliriz. Genelde 1 ile 2 yaşındaki bebeklerde gözlenen bu hastalık görüntü açısında hiç hoş olmamakla birlikte pullardan dolayı kafa derisi gerekli oksijeni alamaz ve bebeğimiz huzursuz olur. Hodan yağı kullanmaya başladığımızda derideki pullarda azalma ve bebeğimizin daha rahat ve huzurlu olduğunu fark edeceksiniz. Kullanımı çok kolay avucumuza biraz hodan yağı döküp bebeğimizin kafa derisine nazik bir şekilde masaj yaparak gün içerisinde 2 veya 3 defa uygulayabilirsiniz.

Hodan Yağının Menopoz da Kullanımı

Yapılan araştırmalar sonucu bu yağın menopoz döneminde geceleri soğuk terlemeleri azalttığı görülmüş. Adet öncesi görülen göğüs hastalıkları ve ruh halindeki değişiklikleri tetikleyen semptomları en aza indirdiği yapılan çalışmalar sonucu belirlenmiştir.

Hodan Yağının Yumurtalık Kistinde Tedavisi

Kadınların üreme sistemlerinin en önemli parçalarından biri yumurtalıklardır. Yumurtalık kisti ise her kadında mutlaka görülür. Bu kistlerin daha kötü duruma gelmemeleri için öncelikle bitkisel çözümlerle önlem almak gerekir. Bu önlemlerden biri de bitkisel yağ olan hodan yağıdır. Bu yağın içinde harikalar yaratan omega 6 içerdiği için testosteron seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

Hodan Yağı İle Meme Büyümesi Nasıl Olur

Bu yağda bulunan bazı içerikler östrojen hormonunu arttırdığı için meme büyümesinde de büyüme ve süt artışında etkili olduğu yapılan çalışmalar sonucu gözlemlenmiştir.

Hodan Yağının İltihaplarda Tedavisi

Hodan yağı içerisinde birçok asit bulundurmaktadır. Bunlardan biri de gamma-linolenik asittir. Bu asit hücrelere doğrudan etki ettiği için iltihabı etkisi altına alır ve yok edilmesini sağlar. Aynı zamanda içinde bulunan bu asit antimutajenik özelliği barındırdığı için kanser olan insanlarda faydası görülmüştür. Bir araştırma sonucu bu yağın romatoid artrite faydası olduğu belirlenmiştir. Cilt, egzama, periodontisis gibi hastalıkları tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Hodan Yağının Faydaları

Hodan Yağının Alzheimer Hastalığında Tedavisinde Kullanımı

Bunama olarak bilinen bu hastalık genellikle yaşlı insanlarda görülüp vücudu savunmasız bırakıyor. Bu yağın alzheimer hastası olanlar da kullanılmış ve güzel sonuçlar ortaya çıkmıştır. Beyine giden uyarıların hissedilir derece de arttığı gözlenmiştir.

Hodan Yağı Nerede Satılır ve Fiyatı Ne Kadar

Hodan yağını internet üzerinden araştırıp satın alabilir veya size en yakın aktarlardan temin edebilirsiniz. Fiyatı çok fazla olmamakla birlikte herkesin alabileceği bir bitkisel yağdır. 25 -50 TL arasında değişen 10-20 ml şişelerdedirler.

Hodan Yağının Yan Etkileri

Her bitkisel ürünlerin çok az da olsa yan etkileri olabilir. Bazı bitkisel ürünlere alerjisi olan insanlar vardır onun için kullanmamalarını öneririz. Yüz bölgesine veya vücudun diğer bölgelerine sürüldüğünde korkutucu derecede olmayacak şekilde kızarıklıklar, yanma, gibi belirtiler olabilir. Bu belirtilere bağlı olarak diyara, kusma, mide bulantısı görülebilir. Bu belirtiler görüldüğünde doktorunuza başvurmayı unutmayın.

Hodan yağı hakkında vereceğimiz bilgiler bu kadardı. Cilt bakımı konusunda yazmış olduğumuz yazılara bakabilirsiniz.

Ürünü buradan inceleyebilirsiniz.

YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/c/sosyolacom

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.