Başarılı Blog Sahibi Olmak İçin 4 Püf Nokta

12.03.2019
62
Başarılı Blog Sahibi Olmak İçin 4 Püf Nokta
Modelistlik Kursu

Başarılı blog sahibi olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken kriterleri, uymanız gereken kuralları bu makalede sıralıyor olacağız. Hepimizin ortak amacı başarılı bir blog sahibi olmak değil mi? Şahsen benim amacım tam olarak bu.

Başarılı blog sahibi olmak için tavsiyeler vererek her geçen dakika daha fazla içerik üretiyorum. Daha çok çabalıyorum. Size farklı ne öğretebilirim, ne tür bir vizyon katabilirim diye bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyor ve başarılı blog sahibi olmak için uğraşıyorum. Azmimin bana kattığı, beni geliştirdiği ve beni motive ettiği gerçeği ile hareket ediyorum.

başarılı blog sahibi olmak

Başarılı Blog Sahibi Olmak için Tavsiyeler

Önceliği para olan kişilerin başarılı blog sahibi olmak için şansının çok az olduğunu biliyor musunuz? Ben biliyorum. Çünkü ben bu yola sürekli kolay yoldan para kazanmak için çıktım. Bir gün birçok ekonomik kayıpla birlikte bu amacımdan vazgeçtim.

Sonra bari yazdıklarım okunsun, en azından bir okuyucu kitlesi oluşturayım. Bari kendimi bu şekilde tatmin edeyim diye düşündüm. Bugün yaşadığım bir tecrübe sitemi ziyaret eden insanların ne kadar acımasız olduğunu bana tekrar hatırlattı. Ne oldu? Gezi Blog sitemde 160 kullanıcı girişinde 190 sayfa okunma yakalamışım. Yani gelen kişiler 4 yıldır aktif olan gezi blog sitemi neredeyse okumadan çıkıp gitmişler.

Acı bir gerçek olarak ziyaretçilerin sitede istediği bilgiyi bulup bulamadığı kararını en fazla 3-4 saniye içinde veriyor. Yani aradığı şey varsa kalıyor, yoksa hızlıca terk ediyor. Gezi blog sitemde tam olarak bunu deneyimlemiş oldum. Sonra istatistikleri incelerken wordpresstr ‘ye gelen 50 ziyaretçinin 200 sayfa okunması oranına ulaştırdığını gördüm. Yani? Neredeyse her gelen kişi yaklaşık 4 makalemi okumuş.

Motivasyon

Yukarıda kısmen durumu açıkladım ama yine değineyim. Ortalam 3-4 saniye içerisinde sizin saatlerce kurguladığınız, kafa patlattığınız makalelerin okunmadığını görünce perişan olabilirsiniz. Kaliteli bir makale için ne kadar emek ve zaman harcandığını çok iyi biliyorum. Sizi bu anlamda çok iyi de anlıyorum ama olayın gerçeği budur.

1- Amacınız para kazanmak olmayacak.
2- Amacınız birileri okusun, beni tatmin etsin olmayacak.
3- Amacınız kendinizi motive etmek olmayacak.

Yani ne diyorum ben size? Kendinize gerçekçi davranın diyorum. Siz bu blog sitesini açmaya karar verene kadar başkalarının sitelerine girip çıkarken nasıl zalim davrandığınızı hatırlayın. Şimdi tam olarak sizin yaptığınız size yapılıyor. Bu normal mi? Evet, normal. Sizin vaktiniz çok kıymetli olduğu gibi sizin sitenizi ziyaret edenlerin de vakti aynı şekilde çok kıymetli.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Gelen ziyaretçi sizin ne kadar kaliteli içerik üretip üretmediğinize bakmaz. Aradığı bilgi var mı? yok mu? bakacağı tek şey budur. Bunun da kararı maksimum 3-4 saniye!

Okunabilir bir blog olmanızın ortalama süresi 6 aydır. Google’ın sizi otoriter bir site olarak kabul edebilmesinin ortalama süresidir bu. Siz bu 6 aylık sürenin tamamında her gün sitenize kaliteli içerikler girmek zorundasınız. Bunu yaparken de herhangi bir beklenti içerisine girmeden, sadece bilgi vermek amacıyla hareket etmek zorundasınız. Google sizi bilgiyi koşulsuz veren bir İnternet sitesi olarak kabul etmek istiyor. Önce okuyucunun bilgi ihtiyacını karşılayın istiyor. Yani siz de bunu yapmalısınız.

SEO Uyumlu içerik üretin

Blog yazmaya gönül vermiş, yıllarını blog yazmaya adamış insanların zaman içerisinde bloglarında yeteri başarı yakalayamadıkları düşüncesi ile yazmayı bıraktıklarını biliyor musunuz? Ne oldu da yazmayı bıraktılar?

Çok çeşitli konularda uzun uzun makaleler kaleme alan bu insanlar neden başarısız oldular söyleyeyim… SEO uyumlu içerik yazmak hakkında bilgi sahibi olmadıkları için yıllardır ürettikleri içerikleri revize etmek zorunda kaldıkları gerçeği ile karşı karşıya kalınca vazgeçen, bırakan çok kişi oldu. Çünkü ne kadar eski blog olursa olsun beklenen ziyaretçi oranının belki yarısından daha azına ancak ulaşabilmiş oldular. Oysa SEO uyumlu içerik üretmiş olsalardı blog konusunda zirveye oynuyor olurlardı.

Şayet SEO uyumlu içerik yazmam ben bu yola dümdüz giderim diyenlerdenseniz blogu açar, kazanma ümidiyle hayaller dünyasında kaybolursunuz. Ne kaybedersiniz ne de kazanırsınız. Öldürmez süründürür.

Bir yazınızın başarıya ulaşabilmesinin çeşitli kriterleri bulunuyor;

  1. SEO Başlığınız yazı içerisindeki ana anahtar kelimeniz ile başlamalıdır.
  2. Yazıya başladığınız ilk paragrafta anahtar kelimenizi kullanmalısınız.
  3. Tek bir anahtar kelimeye bağlı kalmayın. Alakalı benzer kelimeleri yazı içerisinde kullanın.
  4. Meta Açıklamasında Ana anahtar kelimenizi kullanın. Alternatif kelimelerinizi de açıklama kısmına ekleyin.
  5. URL yapınız kısa olmalıdır. Anahtar kelimenizi içermelidir.
  6. Yazı içerisine en az 1 adet görsel ekleyin.
  7. Yazı içerisine eklediğiniz görselin Alt Etiketini anahtar kelimeniz olarak belirleyin.
  8. Yazı içerisinde h2-h6 seviyelerinde kullanacağınız başlıklarda anahtar kelimenizi kullanın.
  9. Anahtar kelimenizi ve ilgili diğer kelimeleri yazının en başında yoğun olarak kullanın.
  10. Site dışı link verin. Yazdığınız konu ile alakalı otoriter sitelere link çıkışı verin.
  11. Site içi linkleme yapın. Alakalı konuları yazı içerisinde kullanın ve o kelimelere link verin.
  12. Yazı uzunluğunu maksimum düzeyde tutun. 1000, 1500, 2000 kelime seviyelerinde makaleler yazın.

Sevdiğiniz konuları yazın

Bu konuda onlarca kez uyarıda bulundum. Sevdiğiniz bir şeyi yapmıyorsanız asla verim alamazsınız. Öğrenmek istediğiniz bir konuda makaleler yazın. Bu sizi araştırmaya, öğrenmeye, öğrendiklerinizi okuyuculara aktarmak konusunda yönlendirmeye teşvik edecek.

Yanlış konu seçimi yapanlar yazacakları konulardan hoşlanmadıklarında, yahut yazma amaçları farklı olduğunda (para kazanmak veya kişisel tatmin) sıkılıp bırakıyorlar. İşte bu sebeple heyecan duyacağınız bir konu seçimi yapmalısınız. Blog açma fikirleri üzerine daha önce makalesini yazdığımız konu ilginizi çekebilir ve size fikir verebilir. Niş blog konusu üzerine odaklandığım makaleden etkilenerek kendi konunuzu üretebilirsiniz.

Google artık genel-geçer sitelerden daha ziyade niş blogları önemsediğini ayan beyan belirtiyor. Örneğin kadın sitesi açmayın, bunun yerine kadın saç modelleri üzerine bir site açın diyor. Yani sitenize tek bir konu üzerinden yol verin. Ne kadar çok yol/seçenek olursa Google’dan o kadar uzaklaşırsınız.

Kendimden örnek vereyim; wordpresstr.com da size sadece wordpress, seo, blog konularını anlatıyorum. Alakasız konulardan uzak duruyorum. Bu sitede bilgim var diye sağlık üzerine yazsam ne kadar etki eder sizce? Etmez. İşte bu sebeple konu seçiminde niş blog önemlidir. Sevdiğiniz ve haz duyduğunuz niş blog konusu ile yazın, gelişin, geliştirin.

Site içi linkleme yapın

Bu zamana kadar çok fazla önemsemediğim ve bu yüzden hatalar silsilesi yapmama sebep olan bu hatamı sizlerin yapmaması çok önemlidir. Sitenize belirlediğiniz konularda yazılar yazıyorsunuz. Siteniz ziyaretçi de almaya başladı. Fakat site içi bağlantıları yapmadığınız için gelen kişi konunuzu okudu ve okuyan kişiyi yönlendirmediğiniz için yazı sonunda veya ortasında ziyaretçi sitenizi terk etti.

Bu neye sebep oluyor? Site içi etkileşimi artıramadığınız için gelen kişi bir konudan sonra yok. Etkileşimi artırmanız gelen ziyaretçinin sitenizde uzun süre kalmasına sebep olur. Başarılı blog sahibi olmak, sitenizi ziyaret eden kişileri sitenizde çok daha uzun tutabilmenin yöntemini bulmaktır. Bir konuyu aratıp sitenizi bulan kişiye okuduğu konuyla alakalı farklı vizyonlar katacak konuları yazı içerisinde linkleme yaparak okutabilmelisiniz. En nihayetinde araba jantı modellerini anlattığınız bir makalenin içerisinde elma ağacı nasıl ekilir diye bir konu linklemeniz mantıklı olmaz değil mi?
Birbiri ile alakalı konular yazmanız okuyucuyu benzer konulara yönlendirme şansınızı artırır.

Bu durum ayrıca reklam gelirlerinizi, ürün satışlarınızı, sponsorluk anlaşmalarınızı direk etkiler.

Bunun yanı sıra Google sitenize ait istatistikleri tuttuğundan, sitenize olan ilgiyi ve sitenizin başarısını gözlemler ve sitenize bir otorite sağlar. Başarılı sonuçlar alırsanız Google da bunu arama sonuçlarında üst sıralara çıkararak ödüllendirir.

Yukarıda wordpresstr.com da wordpress, seo gibi benzer alanlarda makaleler yazdığımı anlatmıştım. İlk bakışta bu durum alakasız gibi görünse de işin aslı öyle değil. Bahsettiğimiz konular İnternet sitesi yöneten herkesin bilmesi gereken, adım adım öğrenmesi ve uygulaması gereken ilişkili konular. Bu alanlarda yazdığım bütün makaleleri önce kendi kategorilerinde sonra ana makalelerimin içerisinde bağlantı ekleyerek okuyucuyu doğru kategorilere ve doğru ana makalelere yönlendiriyorum ve ziyaretçilerin sitemde uzun süre kalmasını hedefliyorum. Bu şekilde de başarılı blog sahibi olmak için üzerime düşeni yapıyorum.

Örneğin seo uyumlu ve hızlı temalar makalesi wordpress konusunda araştırma yapan herhangi birinin ilgisini çekebilecek bir konudur. Diğer bir bakış açısıyla wordpress kurmuş, temasını seçmiş birine wordpress site hızlandırma konusu alakalı bir konudur. Siz de kendi İnternet sitelerinizde benzer şekilde site için bağlantılar eklemeli ve ziyaretçileri sitenizde daha uzun süre tutmayı başarmalısınız. Ben bu yolla sitemi ziyaret eden kişileri daha fazla sitemde tutarak “hemen çıkma oranını” düşürüyor, “okunma oranını artırıyor”, ortalama oturum süresini 5 dakika seviyelerine çıkarabiliyorum.

Bu makalenin bütünü aslında SEO uyumlu içerik nasıl yazılır ile çok alakalı. İşte bu sebeple Başarılı blog sahibi olmak için SEO uyumlu içerik yazmak konusunda tecrübe kazanmalısınız. Bu tecrübe de kaliteli içerikler üretmenizle doğrudan alakalıdır. Sizi SEO uyumlu içerik nasıl yazılır makalesini okumaya davet ediyorum.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.