Kişniş Yağının Cilde Faydaları

25.06.2024
704
Kişniş Yağının Cilde Faydaları
Modelistlik Kursu

Kişniş Yağı Nedir?

Kişniş yağının cilde faydaları, kişniş yağı kişniş tohumlarının ezilmesi ile elde edilen doğal bir yağdır. Genellikle kişniş toplumda aş otu ve kara kimyon olarak ta bilinmektedir. Kişniş dış görünüş olarak maydanozu andırsa da birbirinden fazlaca faklı iki bitkidirler. Genellikle Akdeniz ülkelerinde yetişmekte olan kişniş suyu seven bitkiler arasındadır. Ülkemizin birçok ilinde yetiştirilen kişniş  en fazla Konya ve Isparta da ekilip biçilmektedir. Keskin koku ve tada sahip olan kişniş genellikle baharat olarak kullanılmaktadır. Ama bilinmelidir ki soğuk sıkım ile elde edilen kişniş insan sağlığı, cilt bakımı ve saç için oldukça faydalı bir yağdır. Kişniş yağının içerisinde monoterpenoller, monoterpenler ve ketonlar bulunur. Bu bileşenler cilt sağlığı için oldukça önemlidir.

  • Kişniş yağı insan sağlığı için büyük önem taşır. Kişnişin sağlığımıza faydalarını gelin beraber inceleyelim. Bunlar;
  • Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda gaz birikmesini ve kabızlığı engeller. Sindirim sistemini hızlandırır.
  • Kişniş yağı vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur. Karın şişkinliğini azaltır.
  • Ciltte ve saç diplerinde oluşan mantar hastalığının geçmesini sağlar. Egzama hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır.
  • Kişniş yağı şeker hastalığının tedavisinde, glikoz seviyesinin azalması için kullanılır.
  • Kişniş yağı bağışıklık sistemini güçlendirir ve erken hastalanmayı önler.
  • Karaciğer ve böbrek sağlığı için kişniş yağı birçok ilaçta kullanılmaktadır.
  • Kişniş yağı ağrı kesici özelliği sayesinde kas ve kemik ağrılarını azaltır. Vücudunuza masaj yağı olarak kullanabilirsiniz.
  • Kişniş yağı güzel kokusu ve aroması sayesinde birçok deodorant ve parfümlerde kullanılmaktadır. Sizde evde vücut losyonlarınıza kişniş yağı katarak rahatlamayı ve güzel kokmanızı sağlayabilirsiniz.

Kişniş Yağının Cilde Faydaları

Kişniş yağı cilt için oldukça faydalı bir yağdır. Kişniş yağının yapı taşı olan monoterpenoller  cildi yeniler ve besler. Bu sayede cildin üzerinde kırışıklık oluşumunu engeller. Cilde elastik özellik sağlar. Cilde girecek bakterileri ve mikropları cilde girmesini engeller. Bu sayede cilde sivilce ve akne oluşumu gözlenmez. Cilt için gerekli olan keton bakımında kişniş yağı oldukça zengindir. Ketonlar cildin her zaman genç ve güzel görünmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir. Kişniş yağı cilt üzerindeki kesik, yırtık ve tahrişi azaltarak, leke oluşumu engeller.

Kişniş Yağının Cilde Faydaları

Kişniş Yağı Cilde Nasıl Uygulanır

Kişniş yağı doğal ve alerjen madde içermediğinden doğrudan parmak uçlarına alarak sürülebilir. Burada dikkat etmeniz gereken düzenli olarak kullanılmasıdır. Düzenli olarak kullanılmadığı zaman faydası olmayacaktır. Kişniş yağının rahatlatma özelliği olduğundan masaj yağı olarak ta kullanabilirsiniz. Kişniş yağını bebeklerin gaz sorununun tedavi için kullanıma uygundur. Bebeğinizin bağırsaklarını da rahatlatacaktır. Kişniş yağını gece yatmadan cildinize uygularsanız yıkamanıza gerek yoktur.

Kişniş Yağı Cilde Nasıl Uygulanır

Cildinizi Ölü Derilerden Arındıran Kişniş Maskesi

Kişniş yağı antioksidan özelliği sayesinde ciltteki ölü derileri atarak yeni hücre oluşumunu sağlar. Bu sayede bebeksi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Malzemeler:

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Bir cam kabın içine kişniş yağını, Hindistan cevizi yağını ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyerek iyice karışmasını sağlayınız. Yaptığınız maskeyi cildinize oval hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Cildinizde maske yarım saat kaldıktan sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir defa yapmalısınız.

Ayak Bakımı İçin kişniş Yağı

Ayaklarda biriken bakteriler nedeni ile parmak aralarında n mantar oluşur. Kişniş yağı mantar tedavisinde oldukça faydalıdır

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı kişniş yağı
  • 1çay kaşığı jajoba yağı
  • 1çay kaşığı zeytinyağı
  • 1çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Öncelikle geniş bir kabın içerisine ılık su katalım. Üzerine kişniş yağı, jojoba yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını katıp iyice karıştıralım. Suyun içerisine ayaklarınızı daldırın. Suda ayaklarınız yarım saat kaldıktan sonra temiz bir havlu ile siliniz. Bu ayak bakım maskesini haftada bir yapabilirsiniz.

Kişniş Yağının Yan Etkileri

Kişniş yağı oldukça faydalı bir yağ olduğundan kanıtlanmış bir yan etkisi yoktur. Ama tüm yağlarda olduğu kişniş yağının etkisi de kişiden kişiye değişmektedir. Bu sebeple kişniş yağını kullanmadan alerji testi yapmanız gerekir. Kişniş yağının fazla Kullanımı ciltte olumsuz etkilere neden olacaktır. Bu sebeple az miktarda, düzenli olarak kullanmak gerekir. Kişniş yağının iştah açma özelliği olduğundan fazla tüketildiğinde kilo almaya neden olacaktır.

  • Açık tenliyseniz kişniş yağını cildinize bir haftadan fazla kullanmamanız gerekir. Aksi halde Ciltte lekelenmelere neden olacaktır.
  • Hamile ve emziren annelerin kullanmasına uygun değildir.
Kişniş Yağının Yan Etkileri

Kişniş Yağı Nerede Satılır? Ne Kadardır?

Kişniş yağı şuanda oldukça popüler bir yağ olduğundan birçok yerden satın almanız mümkün. Kişniş yağı aktarlarda ve internet sitelerinde satılmaktadır. Aldığınız ürünün doğal olduğundan emin olmalısınız. Kişniş yağı 50-60tl arasında değişmektedir.

İlginizi Çekebilir: Zencefil Yağının Cilde Faydaları

Kişniş Yağını Kullananların Yorumları

  • Kişniş yağını bebeğimin gaz sorunu için kullandım. Her gün gece yatmadan göbeğine ve sırtına sürdükten sonra bebeğimi uyuttum. Bir süre kullandıktan sonra çocuğumun uykusu ve gaz sorunu düzeldi.
  • Kişniş yağının cilt bakımı için kullanabileceğini arkadaşım söyledi, bende kullanmaya başladım. Bir ay düzenli olarak zeytinyağıyla karıştırarak cildime sürdüm. Cildimde inanılmaz derecede değişiklik oldu. Şimdi cildim pürüzsüz ve parlak. Bu nedenle herkese de tavsiye ederim.
  • Benim cildim de sivilceler vardı. Ergenlik döneminden beride sivilcelerim de azalma olmadı. Bu sebeple birçok krem, yağ, maske denedim. Ama kişniş yağını kullanmaya başladıktan sonra sivilcelerim de fazla miktarda azalma oldu. İyi ki de almış ve kullanmışım.

İlginizi Çekebilir: Haşhaş Yağı Nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.