At Kestanesi Yağının Faydaları

At kestanesi yağı, cilde de çeşitli rahatsızlıklara da iyi geldiği gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanan ve son zamanlarda özellikle çokça tercih edilen bir doğal yağdır. Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bu doğal yağ, cilde de saça da çok iyi gelmektedir.

At Kestanesi Yağı Kullanımı

Dikkatli şekilde doğru zamanda ve doğru miktarda kullanıldığı takdirde oldukça faydalı olan ve özellikle de son zamanlarda çok fazla tüketilen at kestanesi bitkisi yağı, çok fazla ilacın içinde de yer almaktadır.

At Kestanesi Yağının Cilde Faydaları

Vücuttaki yorgunluğu almaya yarayan ve el ve ayaklarda tüm günün yorgunluğu ile meydana gelen şişliği alan at kestanesi yağı, cildi güneş ışınlarından da korumaya yardımcıdır. Başka yağlar ile ya da çeşitli kremler ile karıştırılarak cildi makyaja hazırlamak için nemlendirici olarak dahi kullanılabilecek olan at kestanesi yağı, tek başına da vücutta güneş koruması amacı ile kullanılabilir.

Bunların yanı sıra cildi gençleştiren, vücutta ve yüzde oluşan sarkıkları önleyen ve kırışıklıkların oluşmasını da çoğalmasını da en aza indiren at kestanesi yağı, çeşitli gençlik serumlarında, bakım kremlerinde, yaşlanma karşıtı ve kırışıklık karşıtı bakım ürünlerinde bol miktarda bulunmaktadır. At kestanesi yağı tek başına da cilde uygulanabileceği gibi farklı yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilir.

At Kestanesi Yağının Cilde Faydaları

Yorgunluğu alırken aynı zamanda yılların etkisi ile oluşan kırışıklık gibi izleri de zamanla silip atacaktır ve yenilerinin oluşmaması için cildi sıkılaştıracaktır. Özellikle de otuzlu yaşlardan sonra kullanılmaya başlanırsa sarkma ya da kırışıklık oluşmadan önce önlem alınmış olur ve ilerleyen yaşlarda daha genç görünen ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak daha da kolay hale gelmiş olur.

At Kestanesi Yağının Faydaları

Kan dolaşımının da düzenlenmesine yardımda bulunduğu için varislerin de oluşumu önleyerek mevcut olan varislerin de tedavi edilmesini sağlar. Çeşitli damar ve dolaşım sorunlarında da kullanılan bu at kestanesi otu yağı doktora başvurulmadan kullanılmamalıdır, istenildiği zaman alınmamalı ve bir doktor gözetiminde alınması gerektiği miktarda belli zamanlarda kullanılmalıdır aksi takdirde alerji, hastalık ya da farklı şekillerde yan etkiler gösterebilir.

At Kestanesi Yağının Saça Faydaları

At kestanesi çiçeği yağı saç dökülmelerini önleyerek saç tellerinin ve saç köklerinin güçlenmesini sağlar. Bu yönü ile de pek çok kozmetik ürününün içeriğinde yer alan at kestanesi yağı, kepek sorununu da yok eder. Saç diplerine özellikle uygulanmasının faydalı olacağı at kestanesi yağı, saç boylarına ve saç uçlarına da uygulandığı zaman saçın daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olacağı gibi cansız saç tellerinin de kendini toplamasına ve işlem görmüş sönük saçların dahi güçlenerek doğal bir canlılık kazanmasına yardımcı olur.

At Kestanesi Yağının Saça Faydaları

At kestanesi otu yağı alıp farklı alanlarda kullanmak isteniyorsa şampuan, saç kremi ya da saç maskesinin de içine karıştırılarak at kestanesi yağını kullanmak mümkündür. Kullanımı kolay olan ve doğal olan bu yağ, saçta olumlu etkiye sahip olduğu gibi saç derisinin de canlanmasını sağlar ve kepek problemini ortadan kaldırıp oluşmasını da kullanım süreci boyunca engeller.

Kestane Yağının Saça Faydaları

At Kestanesi Yağının Hastalıklar Ve Rahatsızlıklar Üzerindeki Olumlu Etkileri Nelerdir?

At kestanesi yağı, cilde ve saça iyi geldiği gibi aynı zamanda vücuttaki hastalıklara da iyi gelmektedir ve bazı rahatsızlıklara da engel olarak iyileşmelerini sağlamaktadır. Masaj yağı olarak kullanıldığında şişliği alma etkisine sahip olan ve yorgunluktan kurtulmaya yarayan at kestanesi yağı, aynı zamanda kas ağrılarını da iyileştirici etkiye sahiptir. Ağrılı olan bölgeye at kestanesi ile doğru teknikler yardımıyla masaj uygulaması yapılması yorgunluğu, şişliği ve ağrıları alacağı gibi aynı zamanda gevşemeye ve rahatlamaya da yardımcı olacaktır.

Romatizma ağrılarına ve göğüs ağrılarına da iyi gelen bu yağ, bu pek çok işlevi ile ağrıları iyileştirirken aynı zamanda rahatlamaya da yarar. Ciltte krem gibi kullanılabileceği gibi seyreltmek ve başka yağlar ya da bakım ürünleri ile kullanmak daha iyi etki sağlamasına yardımcı olacaktır.

Vücudun hastalıklara karşı korunmasına yardım eder ve vücut direncinin artmasını da sağlar. Hasta olunduysa da özellikle önleyerek geçmesine yardımcı olur. Hemoroit sorununun da çözülmesine yardımda bulunan at kestanesi yağı, vücudun genel anlamda direncini yükselterek sistemlerin düzene girmesine yardımcı olur.

At Kestanesi Yağı Nasıl Kullanılmalı?

Ciltte krem gibi kullanılabilse de başka yağlar ile karıştırıp ya da bakım ürünlerine katıp kullanmak daha sağlıklı olacaktır, yağın etkileri hassas ciltlere doğrudan kullanıldığında alerji yapabilir. Cilt ürünlerinin içerisine karıştırılarak özellikle de makyaj öncesinde kullanmak sağlıklı bir nemlendirmeye yarar ve cildin pürüzsüz görünmesine katkı sağlar.

At Kestanesi Yağı Nasıl Kullanılmalı?

Saçta kullanılacağı zaman at kestanesi yağının doğrudan kullanılması daha çok tercih edilir ancak at kestanesi yağı kullanılarak yapılan çeşitli saç maskeleri de oldukça işe yarayan bakım ürünleridir. Doğal içerikli başka ürünler ile yapılan ve saç telleri ile saç köklerine uygulanarak saça zarar vermeyen maskeler belli süre bekletildiği için saçların yağı emmesi daha kolay hale gelmektedir. Belli miktarlarda düzenli olarak bu yağı saçlarda kullanmak hem kepeğin önlenmesine yardımcı olacaktır hem de var ise kepek sorununun çözülmesinde iş görecektir. Bunun yanı sıra saçların gelişimine de katkı sağlayacağı için olumlu etkileri saçı kısa zamanda doğal parlaklığına ve kaliteli kolay kırılmayan tellerine kavuşturacaktır.

Tüketimi konusunda doktora başvurulması yararlı olacaktır, doktora danışılmadan tüketilmemeli ve tüketimi de tavsiye edilmemelidir. Aktarlarda ve eczanelerde kolaylıkla bulunabilecek bir doğal yağ olan at kestanesi yağı, kullanımı kolay olduğu için son dönemlerde oldukça fazla kullanıcıya sahip olmuştur. Bunun bir diğer sebebi de kullanımının oldukça basit oluşu ve vücuttaki her türlü sıkıntıya iyi geliyor oluşudur.

At kestanesi yağı hakkında vereceğimiz bilgiler bu kadardı. At kestanesi yağını kullanabilirsiniz rahatlıkla. Cilt bakımı yazılarımıza bakmayı unutmayınız. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı