Kafur Yağı Faydaları

11.12.2023
1.230
Kafur Yağı Faydaları
Modelistlik Kursu

Kafur yağı, botanik ismi cinnamomum camphora olan bitkiden elde edilir. Beyaz, kahverengi, sarı ve mavi olmak üzere 4 kalite kafur esansiyel yağı vardır. Aromatik ve tıbbi amaçlar için sadece beyaz çeşidi kullanılır.

Aromaterapide kullanılan kafur yağının kokusunun, akciğerleri temizleyerek ve bronşit ve zatürree semptomlarını gidererek solunum sistemine rahatlama sağlar. Ayrıca dolaşım, bağışıklık, iyileşme ve rahatlama sağlar.

Topikal olarak kullanıldığında, kafur esansiyel yağının soğutma etkileri vardır. İltihaplanma, kızarıklık, yaralar, böcek ısırıkları, kaşıntı, tahriş, kızarıklıklar, akne, burkulmalar ve kas ağrıları ve ağrıları yatıştırır. Anti bakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahip olan kafur esansiyel yağı ayrıca bulaşıcı virüslere karşı vücudu korur.

Tıbbi olarak kullanılan kafur yağı, dolaşım, sindirim ve metabolizmayı ve salgıları uyarır. Fiziksel ağrı, sinirlilik, anksiyete, kasılmalar ve spazmların yoğunluğunu azaltır. Tazeleyici ve rahatlatıcı kokusunun libidoyu uyardığı ve arttırdığı bilinmektedir.

Kafur Yağı nedir
Kafur Yağı nedir?

Kafur Yağı Nedir?

Kafur bitkisi yağı, Japonya ve Tayvan ormanlarına özgüdür ayrıca Japon kafuru ve Hon-Sho olarak bilinir. Kafur ağacı, 1800’lerin sonunda Florida’da tanıtılmadan önce, Çin’de çok fazla ekilmeye başlamıştı.

Yararları ve uygulamaları popülerlik kazandığında, ekimi sonunda, Mısır, Güney Afrika, Hindistan ve Sri Lanka gibi bu ağaçların büyümesine elverişli tropik iklime sahip daha fazla ülkeye yayıldı.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Erken türdeki kafur kökü yağı çeşitleri elli yaş ve üzeri olan orman ağaçlarından meydana gelmiştir. Ancak, üreticiler nihayetinde ağaçların kesilmesinden kaçınarak çevreyi korumanın yararlarının farkına vardıklarında, yaprakların daha hızlı bir rejenerasyon oranına sahip olduklarından yağların çıkarılmasında çok daha iyi olduğunu düşündüler.

Asırlardır kafur esansiyel yağı, hem akıl hem de vücut üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna inanıldığı için, Çinliler ve Kızılderililer tarafından hem dini hem de tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Çin’de, kafur ağacının sağlam ve kokulu odunsu gövdesi, gemi ve tapınak yapımında da kullanılmıştır. 

Ayurveda tedavilerinde öksürük, kusma ve ishal gibi soğuk algınlığı semptomlarını gidermek için kullanılan bir ilaç maddesiydi. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarından, gastrit gibi şişkinlikle ilgili sorunlara, düşük libido gibi strese bağlı endişelere kadar her şeyi iyileştirici gücü vardır. Tarihsel olarak, kafur, konuşma engellerini ve psikolojik bozuklukları tedavi ettiğine inanılan tıpta bile kullanılıyordu. 14. yüzyılda Avrupa ve İran’da, kafur yağı veba sırasında fümigasyonlarda ve mumyalama işlemlerinde dezenfektan bir madde olarak kullanıldı.

Kafur uçucu yağı, kök kütüklerinden ve kafur ağacının odunlarından damıtılmış buhardır, daha sonra vakumla düzeltilir. Daha sonra, filtre presine basılır.

Kafur Yağı Faydaları
Kafur Yağı Faydaları

Kafur Yağı Faydaları

Beyaz kafur esansiyel yağı, hem aromatik hem de tıbbi olarak terapötik uygulamalarda kullanılabilecek tek renk derecesidir. Bunun nedeni, kahverengi ve sarı kafur ağacı yağında yüksek miktarlarda toksik etkileri olan yüksek düzeyde safrole içeriğinden oluşmasıdır. Mavi kafur da toksik olarak kabul edilir.

Kafur yağı kokusunun temiz, yoğun ve nüfuz edici olduğu kabul edilir bu nedenle sivrisinekler gibi böceklerden kurtulmak için idealdir. Bu yüzden geleneksel olarak haşere böceklerini kumaşlardan uzak tutmak için geleneksel olarak kullanılır. 

Kafur esansiyel yağı genel olarak tatlı fesleğen yağı, cajeput yağı , papatya yağı, okaliptüs yağı, lavanta yağı, melisa yağı ve biberiye yağı ile karıştırılarak kullanılabilir.

Kafur Yağı İdeal Bir Aromaterapi Yağıdır

Aromaterapi uygulamalarında kullanılan kafur otu yağı mentole benzer. Serin, temiz, berrak, ince, parlak ve delici olarak nitelendirilebilen, daha dolgun ve derin nefes almayı teşvik eden özellikleri vardır. Bu nedenle, buharı solunarak, akciğerleri temizlenir ve bronşit ve zatürree semptomları giderilir. Böylece tıkanmış bir solunum sistemine rahatlama sunma kabiliyeti nedeniyle kullanılır. 

Kafur Yağı Psikolojik Rahatsızlıklara İyi Gelir

Özellikle anksiyete ve histeri gibi sinir rahatsızlıklarından muzdarip olanlar için dolaşım, bağışıklık, iyileşme ve rahatlamayı artırır. Ek olarak, kafur esansiyel yağı bazı epilepsi semptomlarını gidermek için ünlüdür. 

Anestetik özelliğinin soğuma etkisi, cildin duyu sinirlerini beyninde sakinleştirmek ve ağrıdan etkilenen vücudun bölgelerini hassaslaştırmak için geçici olarak engeller ve bu da fiziksel stresi hafifletmek için yardımcı olabilir.

Kafur Yağı Birçok Farklı Cilt Hastalığını İyileştirir

Genelde kozmetik olarak veya lokal olarak kullanıldığında, kafur yağı soğutma etkileriyle  iltihaplanma, kızarıklık, yaralar, böcek ısırıkları, kaşıntı, tahriş, döküntü, akne, burkulma ve kas ağrıları ile artrit ve romatizma ile ilişkili ağrıları hafifletebilir. 

Kafur Yağı Soğuk Algınlığı İçin İdeal Bir İlaçtır

Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan kafur esansiyel yağı soğuk algınlığı, öksürük, grip, kızamık ve gıda zehirlenmesiyle ilişkili olanlar gibi bulaşıcı virüslere karşı korunmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Küçük yanıklara, kızarıklıklara ve izlere uygulandığında, kafur bitkisi yağı izleri azalttığı veya bazı durumlarda cildi serinletici hissi ile sakinleştirirken bunları tamamen yok ettiği bilinmektedir. 

Kafur Yağı Cildi Sıkılaştırır ve Sivilceleri Tedavi Eder

Sıkılaştırıcı özelliği, cildin daha sıkı ve net görünmesini sağlamak için gözenekleri sıkılaştırır. Antibakteriyel kalitesi sadece sivilceye neden olan mikropların yok edilmesini teşvik etmekle kalmaz aynı zamanda sıyrıklar veya kesikler yoluyla vücuda girme sırasında ciddi enfeksiyonlara neden olabilecek zararlı mikroplara karşı da koruma sağlar.

Kafur Yağı Dolaşım Sistemini Düzenler

Tıbbi olarak kullanılan kafur esansiyel yağı, sindirim, metabolizma ve sekresyon dahil olmak üzere vücudun diğer sistemlerinin işlevinin yanı sıra dolaşımı da uyarır ve arttırır. Bunu yaparken, aşırı hareketlilik, hareketsizlik veya bu vücut sistemlerinin tıkanması ile ilgili hastalıklara önlemeye yardımcı olan detoksifiye edici bir özellik sergiler. Benzer şekilde, kafur esansiyel yağı, vücut gazlarını ortadan kaldırır. 

Kafur Yağının Diğer Faydaları

Aynı zamanda sinirlilik, sarsılma, kaygı ve epilepsi ve kramplarla ilişkili spazmların yoğunluğunu da azaltır. Bu sakinleştirici yağın canlandırıcı ve rahatlatıcı kokusunun dolaşımını uyardığı ve böylece artrit, romatizmal rahatsızlıklar ve gut gibi durumlara rahatlama sağladığı bilinmektedir. Üreme organlarına ve ilgili vücut parçalarına artan dolaşım ayrıca libidoda bir artışa yol açar, bu da duyusal arzuları uyarır.

Kafur Yağı Saça Faydaları
Kafur Yağı Saça Faydaları

Kafur Yağı Saça Faydaları

  • Kafur ağacı yağı saç dökülmesini azaltır, saç uzamasını hızlandırır, saç derisini temizleyip dezenfekte eder.
  • Saçlardaki bitleri yok eder ve bitlerin enfestasyonlarını önlediği ve pürüzsüzlüğü ve yumuşaklığı artırarak dokuyu iyileştirir.

Peki kafur saça nasıl uygulanır? Erken saç dökülmesi ve kelleşme bir bireyin görünüşünü ve güvenini etkileyebilir. Saç dökülmesi kontrolü için saç derisine kafur kökü yağı ile masaj yapmalısınız.

Bunun için eşit miktardaki kafur yağı ve hindistan cevizi yağını bir kasede karıştırın. Saçınıza masaj yaparak, karışımın saç köklerine girmesini sağlayın. 30 dakika bekleyin. Tüm yağı temizleyerek saçınızı her zamanki gibi yıkayın. Saç çıkmasını sağlamak ve saç uzamasını artırmak için bunu düzenli olarak yapın.

Kafur Yağı ile Yapılan Tedaviler

Aromaterapi uygulamalarında kullanıldığında, dekonjeksiyonu desteklemek için elektrik difüzörüne kafur esansiyel yağı ilave edilebilir. Öksürük ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarını azaltmak için burun ve boğazda rahatlatıcı bir rahatlama sağlamak için, sadece 2-3 damla kafur esansiyel yağını bir hava nemlendirme cihazı ya da buhar makinesine damlatın. 

Diğer değerli uçucu yağların sağladığı faydalarla solunum sistemine daha fazla rahatlama sağlamak için, koyu renkli cam bir şişeye 10 damla kafur yağı, 6 damla ravensara esansiyel yağı, 4 damla okaliptüs yağı ve 3 damla alman papatyası yağı ekleyin. Her birkaç saatte bir 30 dakika boyunca bu karışımın 7 damlasını cihaza ya da difüzöre damlatın ve soluyun. Mukus ve balgamın giderilmesine yardımcı olmak için derinlemesine nefes alın. Haftada birkaç gün kullanılırsa, bu karışım nefes almayı kolaylaştırır.

Kafur Yağı Aromatik Solüsyon Tarifi

Aromatik solüsyon için ılık suyla doldurulmuş bir küvete 2-3 damla kafur yağı ilave edilebilir. 10 dakika boyunca vücudun ve zihnin dinlendiren bu yağ, canlandırıcı kokusuyla bedenin ve zihnin güçlenmesini sağlayarak enerji eksikliğini giderir. Daha faydalı esansiyel yağlarla daha etkili bir aromatik solüsyon için 10 damla kafur esansiyel yağı, 10 damla sandal ağacı yağı ve 5 damla tatlı fesleğen esansiyel yağı’nı sıcak suyla dolu banyo küvetinize ilave edin. Bu karışım bir koyu cam şişede yağları birleştirerek ve 7-10 damla bir difüzöre dökerek banyo dışına yayılabilir.

Havadaki Bakterileri Temizleyen Kafur Yağı Tarifi

Kirlenmiş iç ortamlara neden olan havadaki bakterileri yok etmek için, 15 damla kafur esansiyel yağı ve 15 damla çam yağını bir araya getirerek koyu renkli bir cam şişede saklayın. İyi havalandırılan bir odada, hava saflığını arttırmak ve viral enfeksiyonların gelişebileceği bir ortam yaratma potansiyelini azaltmak için bu karışımdan 10 damlayı bir hava nemlendirme cihazı ya da difüzöre damlatın. 20 dakika boyunca bu buharı soluyun.

Stres İçin Kafur Yağı Aromatik Buhar Tarifi

Stres ve yorgunluk duygularının üstesinden gelmek ya da soğuk algınlığı veya gripten iyileşme sırasındaki güç ve bağışıklığı artırmak için, 8 damla kafur yağı, 6 damla misket limonu yağı, 5 damla tatlı fesleğen yağı ve 4 damla buhur yağını karıştırın. Bu karışımı bir difüzöre alın ve buharını 20 dakika boyunca soluyun. 

Migreni İyileştiren Kafur Yağı Karışımı Tarifi

Migren ağrısını tedavi etmek için 10 damla kafur esansiyel yağı, 6 damla neroli esansiyel yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 4 damla cajeput esansiyel yağını karıştırın. Karışımı şakaklara veya bileklere damlatarak nazikçe masaj yapın. 

Kafur Yağı Cildi Yatıştıran Gece Serumu Tarifi

Kozmetik uygulamalarda kullanılan kafur esansiyel yağı, kir ve bakteri birikimini önleyerek ve iltihaplanmayı azaltarak yağlı ve akneye eğilimli cilde fayda sağladığı bilinmektedir. Tahriş olmuş, hassas ve iltihaplı cildi yatıştırmasıyla tanınan bir gece serumu oluşturmak için, öncelikle kendi cilt tipinize en uygun taşıyıcı seçeneğini seçin çünkü bu sadece serum bazını oluşturmayacak aynı zamanda daha fazla cilt tıkanmasını önleyecektir.

Bu taşıyıcı yağın 10 mililitresini, koyu renkli bir damlalık cam şişeye boşaltın. Sonra, 5 damla kafur esansiyel yağı, 4 damla limon yağı ve 3 damla lavanta yağı ekleyin. Şişenin kapağını kapatın ve tüm yağları iyice birleştirmek için sallayın. Yatmadan önce, yüzünüzü temizleyin ve bu karışımdan 1-2 damla alarak cilde masaj yapın. Sabah yüzünüzü suyla durulayın.

Cilde Kolajen Kazandıran Kafur Yağı Maskesi Tarifi

Dolaşım ve kollajen üretimini artıran, yağ üretimini dengeleyen ve kaşıntı, iltihaplanma ve tahrişe rahatlama sağlayan ferahlatıcı bir yüz maskesi oluşturmak için 1 gram polisorbat 20 ürününü 3 damla kafur esansiyel yağı, 3 damla portakal yağı, 2 damla sardunya yağı ve 2 damla lavanta yağını 60 ml bir şişede karıştırın. Şişenin geri kalanını 60 ml alkolsüz cadı fındığı suyu ile doldurun. Şişenin kapağını kapatın ve tüm yağları iyice birleştirmek için iyice sallayın. 

Bu karışımın 2 damlasını bir pamuklu çubuk üzerine dökün ve doğrudan cildin aşırı yağlılıktan etkilenen bölgelerine uygulayın. Daha geniş alanları temizlemek için 1 çay kaşığı karışımı alın. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı miktarını ılık suyla doldurulmuş küçük bir küvete karıştırın. Daha sonra bir bezi suya batırın, fazla suyu sıkın ve gözleri kapalı tutarak yüze bu bezi yerleştirin. Bu karışımın raf ömrü yaklaşık 1 haftadır.

Kafur Yağı Fiyatı

Kafur yağı ve kafur kremin faydaları o kadar fazladır ki… Kafur yağını aktar ve doğal ürünler satan marketlerden alabilirsiniz.

50ml Kafur Yağı fiyatı 90 TL ile 350 TL arasında değişmektedir.

YORUMLAR

  1. İbrahim dedi ki:

    Kafur yağının faydaları nedir diye soranlar için çok güzel açıklayıcı ve detaylı bir içerik olmuş, teşekkür ederiz. Kafur yağı aromaterapide sıklıkla kullanılan bir yağ çeşididir. Cilt problemlerine, solunum rahatsızlıklarına, sivilce tedavisine, dolaşım sistemi rahatsızlıklarına ve psikolojik rahatsızlıklara fayda sağlayan kafur yağı, saç bakımında da kullanılıyor. Uygun bir fiyata bir aktardan bu yağı satın alabilirsiniz.