Çemen Otu Yağı Ne İşe Yarar?

12.11.2019
204
Çemen Otu Yağı Ne İşe Yarar?
Modelistlik Kursu

Çemen otu yağının, yeni saçlar çıkmasına yardımcı olmaktan, emzirme döneminde sütü çoğaltmasına kadar birçok faydası vardır. Çemen otunun botanik adı Trigonella foenum-graecumdur. Harika çemen otu yağının sağlığınıza neler yapabileceğinin farkında olmanız için, işte bu ayrıntılı makaleyi sizler için hazırladık.

Çemen otu
Çemen otu

Çemen Otu Yağı Nedir?

Çemen otu esansiyel yağı, Fabaceae familyasının Çemen otu (Trigonella foenum-graecum) tohumlarından elde edilir. Çemen otu yıllık ve baklagiller familyasına ait bir bitkidir. Çemen otunun bitkisinin her iki tohumu ve yaprakları eski zamanlardan beri gıda ve ilaç olarak kullanılır.

Düzensiz yaprakları, beyaz ila sarımsı çiçekleri ve yeşilimsi kahverengi tohumlarıyla dik ve yumuşak gövdeleri vardır. Bitki toprağı zenginleştiren atmosferik azot fiksasyonunda yardımcı olur.

Çemen otunun bitkisinin yaprakları, gövdesi ve tohumları yenilebilir. Çemenotu yağı, E Vitamini bakımından zengindir. Çemenotu esansiyel yağı, yüzyıllardır hazımsızlığı tedavi etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca, çemen yaprakları ve tohumların her ikisinin de yağı, yeni saçların oluşmasına olanak tanır. Bitki Akdeniz bölgelerine özgüdür. Başlıca üretim yerleri Hindistan, Nepal, İran, Bangladeş, Pakistan, Arjantin, Fransa, Mısır, İspanya, Çin, Türkiye ve Fas’tır.

Çemen Otu Yağı Neye İyi Gelir?

Çemen otu tohumu yağının, sağlık açısından çok fazla yararı vardır. Bu yüzden geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Kilo vermeyi sağlar

Ceviz ve akçaağaç benzeri tadı, çemen tohumu yağının birçok mutfağın ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Bununla birlikte, kullanımları sadece yemeğin tadını arttırmakla bitmez. Aynı zamanda sindirime yardımcı olur. Çemen otu yağı, metabolizmayı uyarır ve vücuttan kötü kolesterolü yakar. Ayrıca ekstra kilo kaybetmeye önemli ölçüde yardımcı olur.

Tadı arttırmak ve metabolizmayı hızlandırmak için yemeğinize birkaç damla çemen yağı ekleyebilirsiniz. Bölgesel masaj için 4 damla papatya yağı, 1 yemek kaşığı hint yağı, 3 damla zencefil yağı ile 5 damla çemen yağını karıştırın. Kilo vermenize yardımcı olmak için uyumadan önce bu karışımı kullanarak sorunlu bölgelere masaj yapın.

Regl döngüsünü düzenler

Bir adet söktürücü olan çemen yağı, adet döngüsünü uyarır ve düzenler. Adet öncesi sendrom, bugünlerde birçok kadının karşılaştığı en yaygın sorunlardan biridir. Stres ve yetersiz beslenme gibi çeşitli faktörler yüzünden bu sorunla karşılaşılabilir.

Ancak çemen otu esansiyel yağı bu sorun için geleneksel bir çare olmuştur. Adet kramplarını yok etmek için çemen otu esansiyel yağını kullanabilirsiniz. Karın bölgenize, seyreltilmiş çemen otu esansiyel yağını masaj yapın böylece kramplardan kurtulabilirsiniz.

Mide sağlığını iyileştirir

Çemen otu esansiyel yağı, mide sağlığınızda harikalar yaratabilir. Sadece bir gün kullansanız bile farkı hissedersiniz. Çemen otu esansiyel yağı gaz giderici, antelmintik, sindirim düzenleyici ve uyarıcıdır. Ayrıca mide asidinden ve ülserden de kurtulmanıza yardımcı olur.

1 yemek kaşığı hint yağı üzerine 3 damla çemen yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı karnınıza elinizle uygulayın. Karışımı yemekten üç saat sonra uygulamalısınız.

Göğüsleri büyütmek için kullanılır

Çemen otu esansiyel yağı, göğüs büyütme sürecinde yardımcı olur. İnsanlar eski günlerde sarkmış göğüsleri düzeltmek için çemen tohumlarından yapılan macunu kullanırlardı.

Benzer şekilde çemen otu yağı da göğüslerinizi sıkılaştırmak ve büyütmek için kullanılabilir. Yağın anti-enflamatuar özellikleri onu göğüs sorunları için umut verici bir ilaç yapar. Çemen otu yağını, hindistan cevizi yağı veya susam yağı ile seyreltin. Sarkık göğüslerden kurtulmak için göğüs uçlarına dokunmadan, göğüslerin etrafındaki bölgeye nazikçe masaj yapın.

Süt üretimini arttırır

Çemen otu yüzyıllar boyunca emziren annelerin süt üretimini arttırmak için kullanılmıştır. Sütü arttıran madde olarak bilinen çemen otu esansiyel yağı, bilim dünyasında birçok tartışmaya sahne oldu. Ancak, eski zamanlardan beri bir ev ilacı olmuştur.

Çemen yağının antienflamatuar özelliğinin şişmiş süt kanallarından kurtulmaya ve böylece süt üretimini arttırmaya yardımcı olduğu bilinir. Göğüs çevresinde seyreltik çemen yağı kullanarak yapılan hafif bir masaj, çok yardımcı olacaktır. Ancak, kullanmadan önce doktora danışmanız şiddetle tavsiye edilir.

Solunum hastalıklarını tedavi eder

Çemen yağları ayrıca mukusu solunum sisteminizden çıkarmak için de kullanılabilir. Seyreltilmiş çemen yağını göğüs bölgenize masaj yaparak uygulayın ve cildin aromatik bileşenleri emmesine izin verin. Bu anında rahatlama sağlar. Etkili bir balgam söktürücü olarak çemen esansiyel yağı balgam atmanızı sağlar ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur.

Aromaterapide bu yağ sıkça kullanılır. Ayrıca çemen yağı aromasını soluyabilirsiniz. Bir küvette bulunan kaynar suya 2 yemek kaşığı deniz tuzu, 6 damla çemen otu esansiyel yağı ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Buharını solumak için üzerinize bir örtü kapatın. Bu karışımın buharını soluduğunuzda balgam, vücuttan atılır. Ayrıca, toksinler ter yoluyla ortaya çıkar.

Böbrek fonksiyonlarını arttırır

Pek çoğu, böbreğimizin kan basıncını düzenlemek, kalsiyum metabolizmasını kontrol etmek ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik etmek için çok önemli olan hormonlar ürettiğinin farkında değil.

Böbrekler üzerinde oturan adrenal bezler, karşılığında böbrek fonksiyonlarını etkileyen strese iyi yanıt verir. Çemen otu esansiyel yağı, böbrek fonksiyonlarının korunmasında tematik bir yardımcıdır. Aynı zamanda daha iyi çalışması için böbreklerin fonksiyonlarını düzenler.

Seyreltilmiş çemen yağı kullanarak sırtın üzerinde hafif bir masaj yapılması, herhangi bir böbrek hastalığının tedavisinde mükemmel bir yoldur.

Kan basıncını düşürür

Yüksek tansiyon genellikle yıllarca fark edilmez. Nadiren göze çarpan semptomlarla gelir ve nedenleri hala belirsizdir. Stres, gerginlik, obezite, yaş ve yaşam tarzı birincil risk faktörleri olarak kabul edilir. Dengeli beslenme, aktif yaşam, düşük stres ve aromaterapi, hipertansiyon tedavisinde size yardımcı olabilir. Çemen otu yağı, hipotansif ve sakinleştirici bir madde olduğundan, kan basıncının doğal olarak düşmesine yardımcı olur.

2 damla çemen yağı, 2 damla lavanta yağı, 2 damla sardunya yağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir cam kasede karıştırın. Bunun için sevdiklerinizden yardım alın. Onların çok rahatlatıcı bir şekilde bu karışımla, sırtınıza hafifçe masaj yapmalarını isteyin. Bu uygulama, kan basıncını düşürmede yardımcı olur. Faydalarından yararlanmak için banyo suyunda da kullanabilirsiniz.

Çemen otu yağı
Çemen otu yağı

Çemen Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Çemen otu esansiyel yağının kullanımı güvenlidir. Solvent içermeyen ve kaliteli çemen esansiyel yağı satın almanız önemlidir, unutmayın.

Bitki kaynaklı ve tamamen saf olmasına rağmen, her esansiyel yağ konsantre formunda güçlüdür. Esansiyel yağı, cilt üzerinde kullanmadan önce uygun bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek önemlidir.

Seyreltilmemiş çemen yağının alerji gibi istenmeyen cilt reaksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. Lokal olarak kullanmadan önce çemen esansiyel yağını daima uygun bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Yağın sizin için güvenli olup olmadığını bulmak için her zaman uygulamadan önce bir yama testi yapılması önerilir.

Çemen otu yağının difüzör veya buharlaştırıcı kullanılarak difüze edilmesi her zaman en iyisidir.

Çemen otu ve tohumu
Çemen otu ve tohumu

Çemen Otunun Cilde Faydaları

Çemen otunun, cilt üzerinde büyük faydaları vardır. Büyük bir C vitamini deposu olan çemen otu ve çemen otu esansiyel yağı cildin rengini aydınlatır. Cildin doğal bir parlaklığa kavuşmasını sağlar. Cildi, derinlemesine temizler ve ölü hücrelerden arındırır. Cildi ferahlatır ve tonik olarak kullanılabilir. Üstelik cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Çemen tohumu
Çemen tohumu

Çemen Otu Yağı Cilde Faydaları

Çemen otu yağının cilde olan faydalarını sizin için yazdık.

Parlak bir cildiniz olmasını sağlar 

Çemen otu esansiyel yağındaki C vitamini varlığı, cilt tonunu dengeler ve cilde güzel bir parlaklık verir. Çemen otu esansiyel yağını bir başka taşıyıcı yağ ile seyreltin, cildinize uygulayın ve daha parlak bir cilde sahip olun. 

Cildi temizler

Çemen otu esansiyel yağı, mükemmel bir cilt temizleyici maddedir. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 6 damla çemen otu esansiyel yağını bir kasede karıştırın. Bu maskeyi cildinize uygulayın. Cildinizin hem temizlendiğini hem de nemlendiğini hissedeceksiniz.

Yüz toniği olarak kullanılır

Çemen otu esansiyel yağı, yüz toniği olarak kullanılabilir. 20 damla çemen otu esansiyel yağı ile 1 litre distile suyu temiz bir sprey şişesinde karıştırın. Nemlendirici uygulamadan önce, temiz yüzünüze bu spreyi püskürtün ve pamuk toplarla cildinizi tonikleyin.

Peeling etkisi vardır

Kimyasal bazlı ve peeling etkisi için petrol ürünlerinden yapılmış kozmetik ürünler yerine, çemen otu esansiyel yağını kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığı esmer şeker ve 5 damla çemen otu yağını karıştırın. Cildinizi bu karışımla ovalayın. Bu peeling, sadece ölü cilt hücrelerini yok etmekle kalmaz aynı zamanda ciltteki fazla yağı da azaltır.

Cildi nemlendirir

Cildiniz kuru mu? Eğer öyleyse, çemen otu yağı yüz maskesi kullanmanın tam zamanıdır! Bu maske, ciltteki tüm kurulukları gidererek cildi besler ve nemlendirir. 2 yemek kaşığı yoğurt, 6 damla çemen otu esansiyel yağı ve 1 yemek kaşığı balı bir kasede karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika sonra durulayın.

Koyu lekeleri ve göz altındaki morlukları yok eder 

Kir, bakteri ve ölü cilt hücreleri ciltte koyu lekelerin arkasındaki ana nedenlerdir. Çemen otu esansiyel yağı, ciltteki lekeleri ve göz altındaki koyu halkaları yok etmeye yardımcı olan K vitamini ve C vitamini içerir. Çemen otu esansiyel yağını,  ciltteki lekeleri ve göz altındaki koyu halkaları yok etmek için bir taşıyıcı yağ ile seyrelterek kullanabilirsiniz. 

Yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir

Çemen tohumu yağı cildinizi güzel, genç ve pürüzsüz tutan bileşiklerle doludur. Ciltte kırışıklıklara ve koyu lekelere neden olan serbest radikalleri öldürürler. Çemen otu esansiyel yağı ile yapılan maske cildinizi sıkılaştırmak ve gençleştirmek için yardımcı olur.

Akne tedavisinde kullanılır

Sivilce sorunu olan insanlar, çemen otu esansiyel yağını antibakteriyel özellikleri sebebiyle mutlaka kullanmalıdır. Çemen otu esansiyel yağını jojoba yağı ile karıştırın. Bu karışımı yüzünüze pamuk yardımıyla uygulayın.

Dalgalı sarı saç modeli
Dalgalı sarı saç modeli

Çemen Otu Yağı Saça Faydaları

Çemen otu yağının saçlara olan faydalarını sizin için yazdık.

Saç dökülmesini önler

Saç dökülmesi sorunununda bıktınız mı? Çemen otu esansiyel yağı, saçı köklerini kuvvetlendirme ve foliküler problemlerle uğraşmak konusunda çok etkilidir. Çemen otu esansiyel yağı, saç dökülmesinin iki ana nedeni olan saç derisi tahrişi ve kepek ile savaşır.

Saçlardaki kepeği yok eder ve kepek oluşumunu engeller

Kepek, saç derinizi tahriş eder. Bu durum, sonunda saç dökülmesine neden olur. Bunun nedeni saç derisinde bulunan mantar ve bakterilerdir. Neyse ki, çemen otu esansiyel yağı hem antibakteriyel hem de antifungal özellikleri ile kaşıntılı saç derisi ve kepek tedavisinde yardımcı olur. Çemen otu esansiyel yağı ile yapılan bir saç maskesini kullanarak kepeklerden kurtulabilirsiniz. 2 yemek kaşığı yoğurt ve 5 damla çemen otu yağını bir kasede karıştırın. Bu maskeyi saçınıza uygulayın ve 30 dakika bekletin. Daha sonra şampuanla ve ılık suyla saçlarınızı yıkayın. Bu işlemi haftada 2 kez tekrarlayın.

Saçlarınızın parlak olmasını sağlar

Parlak ve tatlı saçları kim istemez? Elbette herkes ister! Bu nedenle ipeksi ve pürüzsüz saçlar için kimyasal bazlı şampuan ve saç kremini kullanmayı bırakın ve saç bakımınıza hemen çemen otu esansiyel yağını ekleyin. Bu esansiyel yağ, sadece saç tellerini değil aynı zamanda saç derisini ve  saç köklerini de güçlendirir.

Yeni saçların çıkmasını sağlar

Çemen otu esansiyel yağı sadece saç derisinde bulunan bakteri ve mantarları öldürmekle kalmaz, saç köklerini güçlendirir ve yeni saçların çıkmasını destekler. 6 damla çemen otu esansiyel yağı, 1 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve 6 damla biberiye yağını bir cam kasede karıştırın. Bu saç maskesini, saç derinize uygulayın. Durulamadan önce yaklaşık 30 dakika bekleyin.

Saçların kırlaşmasını önler

Yaşlandıkça saçların beyazlaşması doğal olarak kabul edilir. Bu durum gençlerde özellikle 20’li yaşlarda belirginleşirse, o zaman bir sorundur. Günümüzde gri saç moda trendi olmasına rağmen gri saçlar, gençler için erken ve doğal değil. Çemen otu esansiyel yağının yüksek potasyum içeriği, saçların erken yaşta beyazlamasını önler.

Cilt maskesi modeli
Cilt maskesi modeli

Çemen Otu Yağı ile Cilt Bakımı Maskeleri

Çemen otu yağı genel olarak anason yağı, fesleğen yağı, çörek otu yağı, bergamot yağı, sinameki yağı, selvi yağı, papatya yağı, tarçın yağı, dereotu yağı, sardunya yağı, buhur yağı, rezene yağı, limon yağı, limon otu yağı, lavanta yağı, melissa yağı, may chang yağı, mersin yağı, gül yağı, kekik yağı, çay ağacı yağı, biberiye yağı, ylang ylang yağı ve kekik yağı ile iyi bir şekilde karışır.

Cilt Beyazlatıcı Maske Tarifi

Bu ev yapımı maskeyi kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki ölü hücreler, koyu lekeler, kirler ve yara izlerini iyileştirir. Bu ev yapımı maske peeling, nemlendirici ve iyileştirici özellikler ile yüzünüze doğal bir parıltı ve beyazlık kazandırır.

3 yemek kaşığı süt ve 7 damla çemen otu esansiyel yağını bir kasede karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Haftada 1 kez bu maskeyi yapabilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırıcı Maske Tarifi

Cildinizde birikmiş tüm kirler, cildinizin nefes almasını zorlaştırır. Bu maske peeling, cildinizin nefes almasını kolaylaştırır ve bakterilere neden olan enfeksiyonu engeller. Yoğurtta bulunan probiyotikler, antienflamatuar ve laktik asit yetenekleri hastalıkları azaltmaya ve cildinizi pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olur.

10 damla çemen otu esansiyel yağı ve 3 yemek kaşığı yoğurdu bir kasede karıştırın. Yüzünüzü temizleyin ve cildinize bu yüz maskesi ile masaj yapın. 20 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Akne ve Sivilceleri Yok Eden Yüz Maskesi Tarifi

Bu bitkideki özellikler ciltteki toksinleri alır, böylece siyah noktaları kolayca tedavi edebilir ve cildin elastikiyetini artırabilir. Ayrıca çemen otu esansiyel yağı akne ile savaşmanıza yardımcı olacak antienflamatuar ve antibakteriyel yeteneklerle doludur. Bal, antienflamatuar, antimikrobiyal ve iyileştirme yetenekleriyle doludur. Balda bulunan nemlendirici özellik, kuru cildinizi nemlendirir.

1 yemek kaşığı manuka balı ve 6 damla çemen otu esansiyel yağını bir kasede karıştırın.  Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve bu maskeyi dairesel hareketlerle eşit şekilde cildinize uygulayın. 20 dakika sonra ılık suyla durulayın.

Koyu Lekeleri Önleyen ve Cildi Aydınlatan Maske Tarifi

Kir ve ölü hücreler, bakteri ile birlikte cilt üzerinde birikerek koyu renkli lekeler oluşturur. Çemen otu yağı yüz maskesi, ciltteki tüm kirleri giderir ve cildinizi doğal bir şekilde parlatır.

5 damla çemen otu esansiyel yağını, 10 damla jojoba yağı, 2 yemek kaşığı süt ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile bir kasede karıştırın.  Bu maskeyi, önceden ıslatılmış yüze ve göz altı bölgesine uygulayın. 15 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Saç maskesi görseli
Saç maskesi görseli

Çemen Otu Yağı ile Saç Bakımı Maskeleri

Çemen otu esansiyel yağını,  saçınıza uygulayabilir ve yaklaşık yarım saat bekletebilirsiniz. Daha sonra ılık suyla ve şampuanla saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Çemen otu esansiyel yağına amla suyu ekleyin ve saç derinize uygulayın. Hafif bir şampuanla 1 saat sonra yıkayın.

Çemen otu yağı, hindistancevizi yağı ve susam yağı ile karıştırıldığında iyi çalışır. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya susam yağı ile 5 damla çemen tohumu yağını bir kasede karıştırın. Saç derinize 1 haftada 1 kez bu maskeyle masaj yapın. Maskenin, saç derinize 2-3 saat kadar oturmasını sağlayın ve ardından hafif bir şampuanla yıkayın.

Saç dökülmesini önlemek için, çemen otu esansiyel yağını, bir miktar su ve limon suyuyla karıştırın. Bu saç maskesini uygulayın ve sonra durulayın.

Parlak saçlar için 10 damla çemen otu esansiyel yağı, 1 su bardağı yoğurt, limon suyu ve suyu bir kasede karıştırın ve yoğun kıvamlı bir maske haline getirin. Bu maskeyi saçınıza uygulayın ve 45 dakika sonra hafif bir şampuanla saçınızı yıkayın.

Çemen otu
Çemen otu

Çemen Otu Yağı ile Yapılan Tedaviler

Çemen otu esansiyel yağı antiviral özellikleriyle viral enfeksiyonları ve büyümeyi önler. Analjezik özellikleriyle ağrı hissini azaltır. Antibakteriyel özellikleriyle bakteri üremesini engeller. Antidepresan özellikleriyle depresyonu tedavi eder. Anti-enflamatuar özellikleriyle iltihabı hafifletir. Antioksidan özellikleriyle oksidasyonu inhibe eder. Antimikrobiyal özellikleriyle mikroorganizma üremesini önler.

Antispazmodik özellikleriyle spazmları, kasılmaları veya kasılmaları giderir. Antiseptik özellikleriyle mikropları öldürür ve daha fazla büyümelerini önler. Karminatif  özellikleriyle şişkinliği giderir, gaz sancısını rahatlatır ve karın ağrısını hafifletir. Sakinleştirici özellikleriyle, yatıştırıcı ve sakinleştirici bir maddedir.

Yara tedavisinde kullanılır. Dolaşım düzenleyici  özellikleriyle, sağlıklı kan akışı sağlar. Dekonjestan özellikleriyle tıkanıklığı azaltır. Sindirim düzenleyici özellikleriyle sağlıklı bir sindirime yardımcı olur. Doğal bir yumuşatıcı olduğu için cildi yumuşatır ve rahatlatır. Balgam söktürücü olduğu için fazla mukusun vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

İbrahim Saraçoğlu
İbrahim Saraçoğlu

Çemen Otu Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, çemen otu ve çemen otu yağının birçok faydası olduğunu söylemiştir. Saraçoğlu’na göre çemen otu ve çemen otu esansiyel yağı genel olarak öksürüğü tedavi eder. Göğsü yumuşatır ve doğal bir balgam söktürücüdür. Bronşit ve boğaz ağrılarını tedavi eder.

Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırır. Gaz sancısını giderir. İshal hastalığını iyileştirir. Bedeni ve bağışıklık sistemini güçlendiren çemen otu ve çemen otu esansiyel yağının afrodizyak özellikleri vardır. Üstelik, emziren kadınların sütünü arttırır. Yaraların ve çıbanların tedavisinde kullanılır.

Çemen otu tohumu
Çemen otu tohumu

Çemen Otu Yağı Hakkında Merak Edilenler

Çemen otu kullanımı, M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanır. Trigonella foenum-graecum Latince adıdır ve Latince’de “Yunan samanı” anlamına gelir. Çünkü o zamanlarda insanlar, çemen otunu hayvan yemi olarak kullanıyordu. Bu yüzden anlamı Yunan samanıdır. 

Çemen otu esansiyel yağı uzun zamandır Siddha ve Ayurveda tıbbının çok önemli bir parçası olmuştur. Üstelik aromaterapi uygulamalarında da çemen otu esansiyel yağı sık sık kullanılan doğal bir maddedir.

Tarihsel olarak, çemen otu esansiyel yağı çoğunlukla terapötik amaçlar için kullanılmıştır. En sık kullanılan esansiyel yağlardan biridir ve hatta çeşitli sağlık sorunları için anında ev ilacı olarak kullanılır. Dünyadaki farklı kültürlerden insanlar, çemen otu esansiyel yağını farklı amaçlar için kullandılar. Mısır’da ölüleri mumyalamak için kullanılıyordu.

Mutfak kullanımının yanı sıra, hem çemen tohumu hem de çemen esansiyel yağı, hazımsızlık, adet krampları, yaralar, bronşit ve çok daha fazlasını tedavi etmek için kullanılır.

Çemen yağının rengi soluk sarıdan açık kahverengiye döner. Çemen yağının kıvamı suludur. Çemen otu yağı kokusu ise acı ve keskin, odunsu bir aromaya sahiptir.

Göğüs ölçüsü nasıl alınır
Göğüs ölçüsü nasıl alınır

Çemen Otu Tohumu Gögüs Büyütme

Çemen otu ve çemen otu esansiyel yağı fitoöstrojenik özelliklere sahiptir. Bu yüzden göğüsleri büyütme etkisi vardır. Çemen otu ve çemen otu esansiyel yağı, östrojen ve progesteron gibi göğüs büyütücü hormonları uyarır. 

Göğüsleri büyütmek için 10 damla çemen otu esansiyel yağı ile 30 damla jojoba yağını bir kasede karıştırın. Göğüslerinize, bu karışım ile nazikçe masaj yapın. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı günde 2 kez tekrarlayın. Ayrıca vücut losyonuna birkaç damla çemen otu esansiyel yağından damlatarak da kullanabilirsiniz.

Tartı
Tartı

Çemen Otu Tozu Kilo Aldırır mı?

Çemen otu, sindirim ve metabolizmayı artıran bir maddedir. Kilo almanızı değil kilo vermenizi sağlar. Bunun yanı sıra diyabetin kontrolünü de içeren çok çeşitli faydalara sahiptir. Bu yüzden çemen otu kilo almak için kullanılmaz.

Boy ölçüsü
Boy ölçüsü

Çemen Otu Yağı Boy Uzatır mı?

Çemen otu yemek pişirmek, baharat, kozmetik, sabun, iltihap iyileşmesi ve hatta sindirim problemlerini iyileştirmek ve kolesterolü düşürmek için kullanılan bir Akdeniz bitkisidir. Halk arasında çemen otuna, boy otu adı verilir. Çemen otunu ve çemen otu esansiyel yağını boy uzatmak için kullanabilirsiniz. 

1 tatlı kaşığı toz çemen otu, 1 çay kaşığı toz karabiber ve bir miktar sızma zeytinyağını temiz bir kavanozda karıştırın. Bu karışımı, serin ve kuru bir yerde 5 gün bekletin. Bu süre sonunda çocuğunuzun eklem yerlerine, diz, dirsek ve topuk gibi bölgelere bu karışım ile masaj yapın.

 Testosteron formülü
Testosteron formülü

Çemen Otu Testosteron Artışı Sağlar mı?

Testosteron hem erkek hem de kadınlarda cinsel işlevi, enerji düzeylerini, bilişsel işlevi, kemik sağlığını, ruh halini ve daha fazlasını etkileyen bir seks hormonudur. Testosteron seviyeleriniz yaşlandıkça doğal olarak düşer ve obezite ve diyabet gibi sağlık sorunları genel olarak düşük testosteronla ilişkilendirilir. Çemen otu ve çemen otu yağı, testosteron seviyelerini arttırmak için doğal bir yol arayanlar tarafından sıklıkla kullanılır. Bu yüzden çemen otu, testosteron artışı sağlamak için kullanılabilir.

Çemen Otu Yağı Fiyatı

Çemen otu yağı fiyatı genel olarak 10 TL ile 40 TL arasında değişmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. ilksen dedi ki:

    Çemen tohumu yağı faydaları arasında kilo vermek var. yemeğin içine katılabilen çemen tohumu yağı, hem yemeğe lezzet verir hem de kilo vermenizi sağlar. Çünkü bu yağ, metabolizmayı hızlandırır ve vücut içindeki kötü kolesterolü yakmaya çalışır. Yemeğinizin içine çok fazla miktarda koymadan ekleyebilirsiniz. Ayrıca, mide sorunlarına da çok iyi gelen çemen tohumu yağı, muhteşem bir gaz gidericidir.