Buhur Yağı Ne İşe Yarar?

13.09.2019
183
Buhur Yağı Ne İşe Yarar?
Modelistlik Kursu

Buhur yağı, Sığla ağacının reçinesinden yapılır. Genellikle Hindistan, Afrika ve Orta Doğu’nun dağlık bölgelerinde yetişir. Buhur yağı, sığla yağı ya da günlük yağı olarak da adlandırılır. Odunsu, baharatlı bir kokuya sahiptir ve solunabilir, cilt yoluyla lokal olarak kullanılabilir.

Yüzlerce yıldır Ayurveda tıbbında kullanılan bu tütsü, artrit ve sindirim sisteminden astım hastalığından, ağız sağlığını korumaya kadar birçok sağlık yararları sunmaktadır. Hatta buhur yağı bazı kanser türleriyle savaşmaya yardımcı olabilir.

Buhur Yağı Nedir?

Buhur otu yağı, Afrika ve Orta Doğu’nun belirli bölgelerine özgü olan sığla ağacının kurutulmuş ve distile reçinesinden elde edilir. Frankincense yağı, ismini Fransızca’daki “yüksek kaliteli tütsü” anlamına gelen “franc encens” teriminden alır.

Güçlü aroması odunsu, toprak gibi ve meyveli bir nüansla baharatlı olarak tanımlanabilir. Aromaterapide kullanıldığında, yatıştırıcı ve rahatlatıcı kokusunun, solunum sistemini güçlendirdiği ve solunum yollarını açtığı düşünülmektedir.

Buhur bitkisi yağı, gösteren diğer etkinliklerin yanı sıra, endişe duygularını azaltan, bağışıklık sistemini uyaran ve yaşlanma belirtilerini önleyen özellikler içerir. Kozmetik olarak, buhur esansiyel yağı tıbbi olarak yüzey ve havadaki bakterileri yok etmek için kullanılabilir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Hamile kadınlar ve kanama bozukluğu olan bireyler, sığla esansiyel yağını düzensiz kanama riskini arttıracağı için kullanmamalıdır.

Buhur Yağı, Aromaterapi
Buhur Yağı, Aromaterapi

Buhur Yağı Neye İyi Gelir?

Buhur esansiyel yağının en güçlü faydalarına gelin hep birlikte bakalım.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Buhur yağı bir antiseptik olarak etkilidir ve mikropları yok eden antiseptik ve dezenfektan özelliklerine sahiptir. Araştırmalara göre buhur yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve patojenlere karşı korunmaya yardımcı olabilir. Herhangi bir yan etkisi olmadan, bu uçucu yağı tetanozdan korumak ve dezenfekte etmek için yaralara kullanabilirsiniz.

İç yaralar için eşit derecede iyidir ve yaraları, gelişmekte olan enfeksiyonlardan korur. Ayrıca, buhur yağında bulunan asidin anti-enflamatuar etkileri nedeniyle, geleneksel olarak Hindistan’da doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır.

Ağız sağlığını korur

Aynı antiseptik nitelikleri ile buhur esansiyel yağı, ağız kokusu, diş ağrısı, oyuklar, ağız yaraları ve diğer enfeksiyonlar gibi ağız sağlığı sorunlarına karşı yararlı bir doğal ilaçtır. Lezzet veya aromayı seviyorsanız ve beslenme düzeninize güçlü bir antiseptik dahil etmek istiyorsanız, buhur yağı içeren doğal ağız bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Buhur yağı ve kabartma tozu ile doğal bir diş macunu yapabilirsiniz. Ayrıca buhur esansiyel yağı, su ve nane yağı ile ağız gargara yapabilirsiniz.

Damar büzücü özelliğe sahiptir

Buhur esansiyel yağının büzücü özelliğinin birçok faydası vardır. Diş etlerini, kıl köklerini, dengeler ve cildi sıkılaştırır, kasları, bağırsakları ve kan damarlarını büzer ve böylece erken diş ve saç dökülmesine karşı koruma sağlar. 

Bu büzücü etki aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü de azaltır. Ayrıca yaşla ilgili bağırsakların, karın kaslarının ve uzuvların sarkmasını engeller. Her şeyden önce, buhur esansiyel yağı kan pıhtılaştırıcı işlevi görür, yara ve kesikli kanamayı durdurmaya yardımcı olur. 

Regl döngüsünü düzenler

Buhur esansiyel yağı, regl döngüsünü düzenler ve menopozu geciktirir. Ayrıca, karın bölgesinde ağrı, bulantı, baş ağrısı, yorgunluk ve ruh hali değişimleri gibi adet öncesi sendromlar ile ilişkili diğer semptomların iyileştirilmesine yardımcı olur.

Gaz oluşumunu önler

Buhur yağı, gazı elimine eder ve vücutta birikmesini önler. Aşırı gazın bağırsaklardan çıkarılması, mide ağrıları, karın bölgesinde ve göğüste ağrı, anormal miktarda terleme, rahatsızlık, hazımsızlık gibi gaz sancısı semptomlarını yok eder.

Yara izlerini yok eder

Buhur esansiyel yağının ilginç bir özelliği, ciltteki yara izlerini iyileştirmesidir. Lokal olarak uygulandığında, cildi onarır, sivilce ve akne lekelerinin ve izlerinin daha hızlı solmasına neden olur. Ayrıca hamilelik ve doğumla ilişkili çatlakları, ameliyat izlerini ve vücut çatlaklarını iyileştirir.

Sindirim sistemini düzenler

Hazımsızlıktan muzdarip misiniz? Kronik hazımsızlık ve mide asitleri sizi rahatsız ediyorsa çözüm aslında çok kolay. Buhur esansiyel yağı denemelisiniz. Bu yağ, herhangi bir yan etkisi olmadan sindirim sistemini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Bu yağ, midedeki sindirim sularının (mide suları, safra ve asitler) salgılanmasını hızlandırır ve peristaltik hareketi uyararak gıdanın bağırsaklarda hareketini kolaylaştırır.

Kanserden korur

Araştırmalara göre, buhur esansiyel yağının ​​tümör önleyici etkileri vardır. Buhur yağı, kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Buhur esansiyel yağı, cilt kanseri ve meme kanserinin yayılmasını azaltmak için lokal olarak kullanılabilir. Araştırmalar, buhur yağın mesane kanseri için alternatif bir tedavi olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Yaşlanmayı geciktirir

Sitofilaktik olarak, buhur esansiyel yağı sağlıklı hücrelerin yenilenmesini teşvik eder ve ayrıca mevcut hücreleri ve dokuları sağlıklı tutar. Hücre yenileyici ve damar büzücü özellikleriyle buhur esansiyel yağı, güçlü bir yaşlanma karşıtı maddedir. Güneş lekelerini yok eder, göz ve yanak çevresindeki mikro kırışıklıkları yok eder ve genellikle cilt tonundaki eşitsizlikleri giderir ve cildi sıkılaştırır.

Tonik gibi davranır

Genel olarak, buhur esansiyel yağ sağlığı artırır ve bu nedenle bir tonik olarak kabul edilir. Solunum sistemi, sindirim sistemi, sinir sistemi ve boşaltım sistemleri dahil olmak üzere vücutta çalışan tüm sistemlere fayda sağlarken, besin maddelerinin vücuda emilimine yardımcı olur. Ayrıca, buhur yağı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi güçlü tutar.

İdrara çıkmayı kolaylaştırır

Buhur esansiyel yağı doğal ve güvenli bir alternatiftir. İdrara çıkmayı kolaylaştırır ve kan basıncını düşürür. Vücuttaki yağ, sodyum, ürik asit ve diğer çeşitli toksinlerin yanı sıra ödem atmanızı sağlar. Bu konuda en iyi yanı, buhur esansiyel yağının tamamen güvenli olması ve hiçbir olumsuz yan etkisi olmamasıdır.

Solunum sorunlarını azaltır

Öksürüğü yatıştırır ve solunum yollarında ve akciğerlerde biriken balgamları ortadan kaldırır. Buhur esansiyel yağı ayrıca tıkanmış bronşit ve burun yolu, gırtlak, bronşlar ve akciğerleri açar. Antienflamatuar özellikleri ayrıca astım ataklarının tehlikelerini azaltır ve solunum yollarını genişletir. Antiseptik nitelikleri, bağışıklık sistemi güçlendirir. Aynı zamanda vücut ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısını hafifletir ve genellikle soğuk algınlığı ile ilişkili vücut sıcaklığındaki artışı dengeler.

Stresi azaltır

Buhur yağı, yatıştırıcı olarak çok etkilidir çünkü zihinsel huzur, rahatlama, memnuniyet ve maneviyat duygusu uyandırır. Aynı zamanda içgörüyü uyandırır, sizi daha huzurlu kılar ve özellikle erkeklerde endişe, öfke ve stresi azaltır. Endişeli hissediyorsanız veya stresliyseniz, bir difüzöre veya bir hava nemlendirme cihazına biraz buhur yağı ekleyin. Böylece daha dingin, huzurlu ve sakin hissedersiniz.

Buhur Yağı ile Cilt Bakımı
Buhur Yağı ile Cilt Bakımı

Buhur Yağı Cilde Faydaları

Buhur esansiyel yağı güçlü bir büzücüdür, yani cilt hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Sivilce lekelerinin azaltılmasına, gözeneklerin küçültülmesine, kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olmak için kullanılabilir ve hatta cildin yaşlanma belirtilerini doğal olarak yavaşlatması için sıkılaştırılmasına ve gerginleştirilmesine yardımcı olur.

Bu esansiyel yağ genel olarak karın, çene veya göz altı gibi cildin sarkık hale geldiği her yerde kullanılabilir. 6 damla buhur esansiyel yağı ile 30 gram jojoba yağını karıştırın ve doğrudan cilde uygulayın. Olası alerjik reaksiyonları test etmek için, kullanmadan önce daima küçük bir alana yama testi yapmalısınız.

Buhur yağı, yara iyileşmesine yardımcı olur ve yara izlerinin görünümünü azaltır. Ayrıca sivilce lekeleri, çatlaklar, egzamadan kaynaklanan koyu renkli lekeleri yok eder ve cerrahi yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Kokusuz bir baz yağ veya losyon ile 3 damla buhur esansiyel yağı karıştırın ve doğrudan cilde uygulayın.

Buhur Yağı Nasıl Kullanılır?

Tüm diğer esansiyel yağlarda olduğu gibi, buhur esansiyel yağı da sabit bir şekilde korunmalı ve kapağı sıkıca kapalı olarak serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Doğrudan güneş ışığından uzakta saklanırsa uzun bir raf ömrüne sahip olacaktır.

Buhur esansiyel yağı, bir difüzöre veya hava nemlendirme cihazına eklenebilir. Buharı havaya dağıtıldığında mutluluk hissi verir, stres ve endişeyi yok eder ayrıca doğal bir sakinleştiricidir. Spiritüel uygulamalarda, buhur yağının kokusunun hem sezgiyi hem de spiritüel bağlantıyı güçlendirdiğine inanılmaktadır. Difüzöre eklenen veya suyla karıştırılmış birkaç damla buhur esansiyel yağı, havadan kaynaklanan bakterileri ortadan kaldırabilir. Geceleri yatak odasına suyla yağ karışımı sprey püskürtüldüğünde, rahatlama sağlar ve rahat uyumaya olanak tanır.

Kokusuz bir taşıyıcı yağ ile seyreltildikten sonra, lokal uygulama yapılabilir. Dinlendirici bir banyoda, stresi azaltmak için birkaç damla yağ sıcak suya ilave edilebilir. Buhur esansiyel yağını, diğer esansiyel yağlarla harmanlayarak doğal ev yapımı yaşlanma karşıtı yüz serumu yapabilirsiniz.

Bu antiseptik yağ, iç mekanları temizlemek, içerisindeki zararlı bakterileri yok etmek ve evdeki tüm kokuları gidermek için doğal bir ev yapımı temizleyici ve dezenfektan işlevi görür. Kabartma tozu ve limon esansiyel yağı ile karıştırıldığında, gresi temizlemek ve alanı lekesiz ve aromatik hale getirmek için bir temizlik maddesi olarak kullanılabilir. 

Buhur Yağı Saça Faydaları

Stresli olduğunuz zaman, hormonal dengeniz bozulduğu zaman ve başka nedenlerden dolayı saçlarınız dökülür. Buhur esansiyel yağı sadece stresi gidermeye değil aynı zamanda saç köklerini yatıştırmaya da yardımcı olur. Daha hızlı saç uzamasına yardımcı olur. 

Buhur yağına biraz hint yağı ekleyebilirsiniz. Hint yağı, saç uzamasını arttırır ve saç dökülmesini önler ve aynı şey buhur esansiyel yağı için de geçerlidir. Buhur esansiyel yağı aynı zamanda hint yağı kokusunu daha iyi hale getirir. Bu şekilde saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Buhur Yağı Maske Tarifleri
Buhur Yağı Maske Tarifleri

Buhur Yağı ile Cilt Bakımı Maskeleri

Buhur yağı, jojoba yağı, hindistan cevizi yağı veya shea yağı gibi taşıyıcı yağlarla iyi karışır. Aradığınız faydalara bağlı olarak kakao yağı gibi diğer esansiyel yağlarla birleştirilebilir. Örneğin, mandalina yağı, portakal yağı, limon yağı ve misket limonu yağı gibi turunçgil yağlarıyla iyi karışır. Bu arada, lavanta yağı ve buhur yağı da iyi harmanlanır ve gevşetici olarak çalışır. Bu özelliği buhur esansiyel yağını, birçok kombinasyona, maskeye ve pratik kullanıma kazandıran çok yönlü ve popüler bir yağ yapar. 

Buhur Yağı İle Yara İzlerini İyileştiren Maske Tarifi

60 gram shea yağını benmari usulü ile eritin. Yağın sizi yakacak kadar sıcak olmadığından emin olduktan sonra bir cam kaseye alın. Ardından 10 damla yasemin yağı ve 10 damla buhur yağını ekleyin ve maskeyi birlikte karıştırın. 

Bu karışımı rafa dayanıklı krem ​​dokusuna dönüştürmek istiyorsanız, karışımı soğuması için 10 dakika kadar buzdolabında bekletin ardından yüksek hızda bir el mikseriyle karışımı krem kıvamına gelene kadar çırpın. Karışımı, temiz bir cam kavanoza alın ve istediğiniz zaman kullanmak için oda sıcaklığında saklayın.

Buhur Yağı İle Gece Kremi Tarifi

Bu tamamen doğal gece kremi uykuya dalmanıza yardımcı olmak için harikadır. Ayrıca, yüzünüze uyguladığınızda akneleri, sivilceleri, koyu lekeleri iyileştirir. Üstelik cilt dokusunu ve cilt sağlığını iyileştirir.

1 çay kaşığı organik hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin ve bir cam kaseye alın. Cam kaseye 5 damla buhur esansiyel yağı, 5 damla lavanta esansiyel yağı ve 1 çay kaşığı zeytinyağını ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kremi gece cildinize sürün ve sabaha kadar bekletin. Sabah ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Her gece bu kremi yatmadan önce uygulayabilirsiniz.

Buhur Yağı İle Vücut Losyonu Tarifi

Bir tencerede ¼ su bardağı zeytinyağı, ¼ su bardağı hindistan cevizi yağı, ¼ su bardağı balmumu ve ¼ su bardağı shea yağını suyla karıştırın. Orta ateşte tüm malzemeleri karıştırın ve kaynatın.  Daha sonra karışımı 1 saat buzdolabında bekletin. Karışımı buzdolabından çıkarttıktan sonra bir mikser ile kabarıncaya kadar çırpın. Ardından karışıma 2 yemek kaşığı E vitamini, 20 damla buhur esansiyel yağı ve 20 damla mür esansiyel yağı ekleyin. Tekrar losyon kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Temiz bir cam kavanoza ev yapımı losyonu alın. Serin, güneş görmeyen ve kuru bir yerde saklayın.

Buhur Yağı ile Saç Bakımı Maskeleri

Buhur yağı, birçok saç bakım ürününde oldukça etkilidir.

Buhur Yağı İle Kepekleri Yok Eden Saç Bakım Maskesi Tarifi

Bu ev yapımı saç bakım maskesi, saç derisindeki kaşıntıyı yok eder. Saçlarda oluşan kepeklerden tamamen arındırır. Saç derisini, derinlemesine temizler. Saç derisindeki yaraları ve kabuk yaraları tamamen giderir. 

Isıya dayanıklı bir kasenin içine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı hint yağını alın. Benmari usulü eritin. Biraz soğuduktan sonra bu karışımı bir cam kaseye alın. 2 damla lavanta yağı ve 2 damla buhur yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu maskeyi bir fırça yardımıyla saç derinize ve saçlarınıza uygulayın. 

Başınızı havluyla sarın ve en az 30 dakika bekleyin. Açıkçası, bu saç maskesini ne kadar uzun süre bekletirseniz, cildiniz o kadar fazla yağın özelliklerinden faydalanacaktır. Yıkamak istediğinizde hint yağından saçlarınızı arındırmanın zor olabileceğini unutmayın. Bunun için saçınızı hiç ıslatmadan şampuanla iyice köpürtün. Daha sonra saçlarınızı suyla yıkayın ve tekrar şampuanla yıkayın. Saçlarınızı kurutun ve istediğiniz gibi şekillendirin. Bu maskeyi haftada 2 kez yapabilirsiniz.

Buhur Yağı İle Saç Kremi Tarifi

Saçlarınızı beslemenin ve korumanın yanı sıra, buhur yağı, harika bir doğal saç kremi görevi görür. Saçlarınızı sağlıklı hale getirmek, yumuşak ve nemli hale getirmek, parlak ve canlı hale getirmek için bu saç kremini evde yapabilirsiniz.

Bunu yapmak için, bir tavada buhur yağını hindistan cevizi yağı, zeytin yağı veya badem yağı gibi uygun bir taşıyıcı yağla karıştırın ve ısıtın. Karışımın biraz soğumasını bekleyin. Doğal saç kreminiz soğuduktan sonra, dairesel hareketlerle saç derinize ve saçlarınıza uygulayın.

Bu aşamaların ardından bir havlu veya plastik bir duş başlığıyla saçlarınızı kapatın ve 30 dakika bekleyin. Ancak, isterseniz bir gece de bekletebilirsiniz. 

Bundan sonra, saçınızı normal şekilde durulayın ve bakımını yapın. İlk yıkamadan sonra sonuçları görmeye başlarsınız ancak en iyi sonuçlar için haftada 2 kez kullanmanız gerekir. Saçınızın daha yumuşak, daha parlak ve daha sağlıklı olduğunu fark edeceksiniz.

Buhur Yağı ile Yapılan Tedaviler

Buhur esansiyel yağı ile yapılan tedavileri sizin için yazdık.

Stres Giderici Banyo Kürü

Buhur yağı hemen huzur, rahatlama ve memnuniyet hissi uyandırır. Buhur esansiyel yağının stresten arınmak için nasıl kullanıldığını bilmek ister misiniz? Sıcak suyla dolu banyo küvetine birkaç damla buhur yağı ekleyin. 

Anksiyete İçin Buhur Tütsüsü

Ayrıca anksiyete ile mücadele etmek ve evinizde her zaman rahatlama deneyimi yaşamak için bir difüzöre veya hava nemlendirme cihazına birkaç damla buhur yağı ekleyebilirsiniz. Bazı insanlar bu tütsü kokusunun, sezginizi ve manevi bağlantınızı artırabileceğine inanır.

Doğal Ev Temizleme Ürünü

Buhur yağı, antiseptiktir yani evinizdeki bakteri ve virüsleri yok etmeye yardımcı olur ve iç mekanları temizler. Buhur esansiyel yağını genellikle bir alanı dezenfekte etmeye yardımcı olmak için kullanabilirsiniz ve doğal bir koku giderici olarak kullanabilirsiniz. İç mekan kirliliğini azaltmaya yardımcı olmak ve evinizdeki herhangi bir oda veya yüzeydeki kötü kokuları gidermek ve mekanı dezenfekte etmek için esansiyel yağı difüzörde kullanabilirsiniz.

Doğal Diş Macunu

Antiseptik özellikleri nedeniyle, buhur yağı, herhangi bir oral hijyen ürününe harika bir katkı sağlar. Özellikle aromayı seviyorsanız, buhur yağı içeren doğal ağız bakım ürünleri yapabilirsiniz. Diş çürüğü, ağız kokusu, ağız boşluğu veya ağız içi enfeksiyonlar gibi diş sağlığı sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca buhur yağı ile kabartma tozunu karıştırıp kendi diş macununuzu da hazırlayabilirsiniz.

Buhur Yağı Fiyatı

Buhur yağı fiyat farklı markalara göre değişiklik gösterir. Genel olarak buhur yağı fiyatları 20 TL ile 90 TL arasında değişir.

Buhur Yağı Nasıl Yapılır?

Bu, buhar damıtma işleminin nasıl yapıldığının temel bir özetidir. Size kolay ve anlaşılır bir şekilde ev yapımı buhar damıtma işlemi için bir tarif vereceğim. Sakız benzeri buhur reçine parçalarını bir damıtma cihazına alın. Buhar üretmek için suyu ayrı bir bölümde kaynatın. Buhar daha sonra bir cam tüpten geçer ve reçinenin olduğu bölüme girer.

Buhar, gerekli besin maddelerini bir buharlaştırma işlemi yoluyla uzaklaştırır ve daha sonra buharın soğuduğu ve yoğunlaştığı, son ürünü oluşturan damlacıkları oluşturan, yani bildiğimiz ve kullandığımız esansiyel yağı oluşturan ayrı bir bölüme taşınır.

Daha önce de söylediğim gibi, buhar damıtma cihazı, buhur esansiyel yağı damıtmak için ideal bir yöntemdir. Çünkü kirleri giderir ve size bitkinin en saf özütünü verir. Bununla birlikte, temel bitki besin maddelerini evde doğal çözücüler kullanarak çıkarmanın bir yolu vardır.

Bu işlem yine de biraz maliyetli olacak ve ekstraksiyonun saf bir formunu üretmeyecek ancak lokal kullanım için güvenlidir. Buhur esansiyel yağını yapmak için 500 gram buhur yağı , 2 cam kavanoz, plastik kilitli torba, büyük kazan, 1 litre jojoba yağı, 3 litre su ve i̇nce bir tülbent gibi malzemelere ihtiyacınız olacak. 

İlk olarak, buhur reçine parçalarını plastik kilitli torbaya yerleştirin ve reçineyi bir çekiç veya tahta tokmak ile ezin. Reçine, tamamen toz haline gelmeli. Tencereye 3 litre su koyun ve kaynatın. Cam kavanoza jojoba yağını alın. Şimdi ezilmiş reçineyi cam kavanoza ekleyin.

Şimdi cam kavanozu büyük tencerenin içine yerleştirin ve bir kelepçe ya da büyük bir mandal ile yerine sabitleyin. Camdaki yağı sürekli olarak karıştırın ve yağda oluşabilecek tüm topakları ezin. Bu işlemi 3 saat boyunca yapın. Artık reçine tamamen eridiğinde işlem tamam demektir.

Yağı süzerken, hala sıcak olmasına dikkat edin. Temiz bir cam kavanozun üzerine tülbenti yerleştirin ve yağda bulunan tortuları filtrelemek için sıcak yağı yavaşça bunun üzerine dökün. Tortuları çöpe atın.

Şimdi, kavanozun kapağını kapatın ve 2 gün bekletin. Cam kavanozun dibinde daha fazla tortu toplanana kadar bekleyin ve sonra tekrar süzün. Bu, daha rafine bir yağ elde etmenizi sağlar ve iyi bir cilt kremi ve nemlendirici olarak kullanılır. 

Buhur Yağı Diğer Adı Nedir?

Buhur yağının diğer adları sığla yağı ve günlük yağıdır.

Buhur Yağı Nereden Alınır?

Buhur yağını doğal ürünler satan marketlerden, aktarlardan ve güvenilir internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

Organik Buhur Yağı

Organik buhur yağını evde kendiniz, verdiğimiz tarifle yapabilirsiniz.

Sığla Yağı Kullananların Yorumları

“Ne zaman soğuk algınlığı yaşasam ya da ateşlensem, parmağımla bir miktar buhur yağı alıyorum ve damağıma yağı uyguluyorum. Bu uygulamadan sonra hiçbir şey içmiyorum veya yemiyorum böylece buhur yağı iyileşmeyi sağlıyor. Bunu birçok kez yaptım ve her seferinde soğuk algınlığım veya hastalığım kayboldu. Ben iki kez kanserden kurtulan biriyim ve bu olağanüstü doğal şifa yağının gerçekten Allah tarafından gönderildiğini düşünüyorum!”

“Bu yağı, aromaterapi için satın aldım ve hemen kalp çarpıntısı yaşadım. Karıştırdığım yağdan dolayı olduğunu düşündüm, bu yüzden lavanta yağı ile buhur yağı karışımını denedim ve aynı semptomları yaşadım.”

“Güzel ve güçlü bir yağ. Migren için harika bir şifa. Boynun arkasına bir veya iki damla sürün böylece baş ağrıları büyük ölçüde hafifler.”

“İnanılmaz bir uyku dostu! Bir taşıyıcı yağ ile buhur yağını karıştırın. Ayaklarınızın altına bu karışımı uygulayın. Bu, uyku hapından çok daha iyidir. “Doğa çağrıları” için uyanırsam ya da kedim gecenin ortasında oynamaya karar verirse uyumaya giderim. Şimdi elimdeki koyu lekelerin rengini açmak için deniyorum! Gerçekten muhteşem doğal bir ilaç!”

“Burun deliklerinin altında oluşan tahriş ve yaraları iyileştirmek için buhur yağı kullandım. 2 gün içinde yaralar iyileşmeye başladı. Dün gece çok yorgun olduğum için sürmeyi unuttum. Fakat önemli değil. Zaten iyileşti. Umarım buhur yağı, size de iyi gelir.”

“Bu yağın kullanımı için çok fazla araştırma yaptım ve çok fazla faydası var. Ama ben daha çok aromaterapi ve cilt bakımı ile ilgili yararlarıyla ilgilendim. Bu esansiyel yağ genel olarak kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kullanılır. Ayrıca cildi koruyucu ve iyileştirici özellikleri vardır. Ciltteki koyu lekeleri yok etmek için kullanılır. 

Cildimi bu yağı ile temizliyorum ve onu ev yapımı yüz yağı karışımlarıma ve serumlarıma ekliyorum. Ayrıca, tam rahatlama için difüzörde portakal, limon, greyfurt veya limon esansiyel yağı ile birlikte kullanıyorum.”

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. Rüya dedi ki:

    Buhur yağı faydaları arasında en sevdiğim özelliği ağız yaralarına çok iyi gelmesi. Diş ağrısı, ağız kokusu, ağız yarası, ve diğer ağızda oluşan sorunlar için kullanılabilecek ve tavsiye edilebilecek bir yağ. Buhur yağı ve karbonat ile birlikte bir diş macunu yapıp ağız bakımı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, cilt üzerindeki yara lekelerini giderir.