Bartın Ücretsiz Kamp Alanları

19.07.2019
256
Bartın Ücretsiz Kamp Alanları
Modelistlik Kursu

Bu yazımız da sizlere Bartın Ücretsiz Kamp Alanları hakkında bilgiler vereceğim. Bartın Ücretsiz Kamp Alanları içerisinde en çok tercih edilen kamp alanları yer almaktadır. Bartın gezilmesi gereken şehirlerden birisidir. İşte; Bartın Ücretsiz Kamp Alanları

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı

Bartın’da ücretsiz kamp alanları arasında yer alan Kapısuyu Plajı kamp alanı, deniz ve orman kampını bir arada yaşamak isteyenler için ideal bir kamp alanıdır. Kapısuyu Plajı, yemyeşil çevrelenmiş bir doğası ile kampçılara ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede deniz tarafında kamp kurarsanız Bartın tarafında, tatlı su tarafında kurmak isterseniz Kastamonu sınırları içinde kamp kurmuş olursunuz. Tatlı suyun geçtiği alan iki ilin sınırını oluşturmaktadır. Gündüzleri çok sıcak geçen hava geceleri oldukça soğuk geçmektedir. İsterseniz tatlı suya isterseniz de denize girebilirsiniz. Hatta tatlı suda sandal keyfi de yapabilirsiniz.

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Bölgede elektrik yok ancak kafelerden rica ederek telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Yakınlarda market bulunuyor alışverişlerinizi buradan temin edebilirsiniz. Tuvalet ihtiyacınızı yakındaki kafelerden giderebilirsiniz ancak alanda tuvalet bulunmamaktadır.

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı

Güzelcehisar Kamp Alanı

Güzelcehisar, keşfedilmemiş bakir bir doğaya sahip bir kamp alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulunmaktadır. Bartın merkeze 17 km mesafede bulunan Güzelcehisar’a minibüsle gelebilirsiniz. Güzelcehisar yol ayrımında minibüsten inilerek 2 km kadar ağaçlarla kaplı köy yolundan yürüdüğünüzde muhteşem bir doğayla karşılaşıyorsunuz. Güzelcehisar’da sahilde çadırınızı kurabilir ve kamp atabilirsiniz. Oldukça güzel bir tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Güzelcehisar kamp alanı, kafa dinlemek için ideal alanlardan biridir.

Güzelcehisar Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Tuvalet, içme suyu, elektrik ve duş gibi ihtiyaçlarınızı orada bulunan işletmelerden temin edebilirsiniz. Bununla birlikte siz temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürmelisiniz.

Güzelcehisar Kamp Alanı

Mugada Kamp Alanı

Amasra’ya varmadan Mugada tali yoluna döndükten sonra 12 km yol alıyorsunuz. Bakımsız ve toprak yollardan geçerek Mugada’ya varılır. Burada sahilde çadır kiralanmaktadır. Ancak yolun ormanlık kısmında ücretsiz olarak kendi çadırınızı kurup kamp atabilirsiniz. Plajı sır kum ve denizi hemen derinleşmiyor. Hatta Karadeniz olmasına rağmen deniz çarşaf gibidir. Kamp alanında emniyetli bir şekilde ateş yakabilirsiniz. Batıya doğru ilerledikçe tatlı su ile tuzlu suyun karıştığı alanlar var. Buradaki plajda birçok kampçı kamp kurmaktadır. Muhteşem doğası ile tam kamp yapılacak ve kafa dinlenecek güvenlikli bir alan.

Mugada Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Bölgede marketlerin olduğu bir çarşı bulunmaktadır. İhtiyacınız olan tüm alışverişi buradan yapabilirsiniz. Bölgede içme suyu olmadığı için tedarikli gitmenizde fayda vardır. Tuvalet ve duş ihtiyacınızı plajdaki alandan karşılayabilirsiniz.

Mugada Kamp Alanı

Göldere Şelalesi Kamp Alanı

 Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kanatlı köyü sınırları içinde bulunan Göldere Şelalesi, Amasra’ya 33 km mesafededir. Şelale ortamın sessizliğini az da olsa bozmaktadır. Yukarıdan akan suyun sesi sizlere huzur verecektir. Şelalenin döküldüğü yerde ve üzerinde küçük göletler vardır. Bu göletlerde yüzerek serinleyebilirsiniz. Ancak, kayalar biraz kaygan, suyu da oldukça soğuktur. Şelale çevresinde kam yapmak için uygun düzlükler bulunmaktadır. Şelalenin ön kısmında çadırınızı kurabilirsiniz. Alanda yaban hayatı olduğu için kamp yaparken dikkatli olmanızda fayda vardır. Kamp alanında ateş yakabilirsiniz. Bunun için yakacak teminini orman içindeki kuru budanmış odunları kullanabilirsiniz.

Göldere Şelalesi Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Kamp alanı içinde tuvalet ve duş imkânı yoktur. Ayrıca alanda herhangi bir tesis olmadığı için alışverişlerinizi köydeki bakkallardan ya da ilçe merkezinden yaparak bölgeye gelmelisiniz.

Göldere Şelalesi Kamp Alanı

Uluyayla Kamp Alanı

Ulus ilçesine 27 km uzaklıkta olan Uluyayla, el değmemiş bir orman varlığı içinde yer almaktadır. Yaylanın bitki örtüsünü, iğne ve yayvan yapraklı ağaç türleri ve yüzlerce alt flora oluşturur. Ayrıca Türkiye’nin en uzun yaylası unvanına da sahiptir. Yayla, birçok bitki türüne ve birçok böcek türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Yaylada kamp yaptığınız zaman gökyüzünü çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Yaylada birçok fotoğraf çekebilir ve Ulukaya Şelalesi’ni de görebilirsiniz. Çok nadir görülen endemik bitki türlerinin de fotoğraflarını çekebilirsiniz. Bölgede hava durumunun ne olacağı belli olmadığından yağmurluklarınızı da yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Ateş yakmak için ormancıların ağaç keserken bıraktıkları tomrukların kabuklarını kullanabilirsiniz.

Uluyayla Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Kamp alanında herhangi bir market vs bulunmamaktadır. Bu nedenle yaylaya gelmeden önce eksiksiz ve her şeye hazır halde gelmelisiniz. Alanda duş ve tuvalet gibi imkânlar da bulunmamaktadır.

Uluyayla Kamp Alanı

Ardıç Yaylası Kamp Alanı

Ulus ilçesi Kumluca beldesine 33 km mesafede bulunan Ardıç Yaylası, yaklaşık olarak 1500 metre yüksekliktedir. Yaylanın bitki örtüsünü, meşe, gürgen, kayın, ardıç, köknar, fındık, karaçam, sarıçam, kavak ve akçaağaç gibi ağaç türleri oluşturmaktadır. Ardıç kuşlarının çokluğu ile de tanınan yayla, yaban hayatı yönünden de zengindir. Kasım ayı ile Nisan ayı arasını karla kaplı olarak geçirmektedir. Yaylada yaz aylarında kamp atabilir ve istediğiniz bir alanda çadırınızı kurabilirsiniz. Tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile inanın size çok iyi gelecek ve şehrin o karmaşasını unutacaksınız.

Ardıç Yaylası Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Bölgede herhangi bir tesis yoktur. Bu nedenle tuvalet ve duş gibi imkânlar bulunmamaktadır. Ayrıca yaylaya gelmeden önce elektrik ve aydınlatma gibi gereçlerinizi ve tüm temel ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz.  

Ardıç Yaylası Kamp Alanı

Kokurdan Yaylası Kamp Alanı

Kumluca Beldesi’ne 45 km mesafede olan Kokurdan Yaylası, 1500 metre yüksekliktedir. Gezen Yaylası’na 7 km uzaklıkta bulunan yaylaya ulaşım karayolu ile Kumluca Beldesi’nden sağlanmaktadır. Muhteşem bir doğası olan yaylada foto safari yapabilir ve doğa ile iç içe kamp yapabilirsiniz. Çadırınızı bölgede istediğiniz bir alanda kurarak kampınızı atabilirsiniz. Yaylada doğa yürüyüşü yapabilir ve doğal orman hayatını gözlemleyebilirsiniz. Muhteşem bir orman örgüsüne sahip olan yaylada çadır kampı yapmaktan zevk alacaksınız.

Kokurdan Yaylası Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Bölgede herhangi bir tesis yoktur. Yoldan gelirken tüm ihtiyaçlarınızı temin ederek yaylaya gelmelisiniz. Bununla birlikte tesis olmadığından dolayı wc ve duş gibi imkânlar da bulunmamaktadır.

Kokurdan Yaylası Kamp Alanı

Zoni Yaylası Kamp Alanı

Arıt Beldesi’ne 10 km uzaklıkta ve Arıt dağları üzerinde yer alan Zoni Yaylası, 1100 metre yüksekliktedir. Trekking, çadır kampı, foto safari ve motokros gibi turizm aktivitelerine uygun bir yayladır. Küre Dağları Milli Park sınırları içinde yer alan Zoni Yaylası kamp alanı sizlere Küre Dağları’nın eşsiz havasını soluyabileceğiniz bir yer olarak karşınıza çıkmaktadır. Bölgede istediğiniz bir alanda çadırınızı kurabilir ve kamp atabilirsiniz. Bölgede ateş yakmak serbesttir. Ancak, daha önceden kullanılmış olan yerlerde ateşinizi kontrollü bir şekilde yakmalısınız.

Zoni Yaylası Kamp Alanı WC, Duş ve Market İmkanı

Herhangi bir tesis olmayan bölgede tuvalet ve duş imkânı yoktur. Ayrıca, tüm yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Civar köylerden doğal ürünlerden satın alabilirsiniz.

Zoni Yaylası Kamp Alanı

Bartın Ücretsiz Kamp Alanları hakkında vereceğimiz bilgiler bu kadardı. Bartın Ücretsiz Kamp Alanları içerisinde beğenmiş olduğunuz ve listeye eklenmesini istediğiniz yer varsa yorum kısmından yazabilirsiniz. Bayburt Ücretsiz Kamp Alanları yazımıza da bakmanızı tavsiye ederim. Hoşçakalın…

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. elif dedi ki:

    bu bölgelerin çoğunda artık kamp yapmak yasak diğer gösterilen yaylalar da ayı bölgesi tehlikeli alan

    1. Furkan dedi ki:

      Güzelce hisarda kamp yapmak yasakmı