Alanya Ücresiz Kamp Alanları, Alternatif 6 Farklı Alanya Kamp Alanları
Akdeniz’de kamp yapmaya çok müsait yerlerinden birisi de Alanya’ dır. Yazımızda Alanya Kamp alanlarını detaylıca anlatacağız. Antalya’nın en güzel yerlerinden bir tanesi Alanya’dır. Sadece ülkemizden değil dünyanın pek çok yerinden de Alanya’ya turist akın etmektedir. Alanya’ya yalnızca yaz aylarında değil bahar aylarında da gelenler çoktur. Çünkü, bahar dönemlerinde de hava tatil yapmak için müsaittir.
Alanya, Antalya’ya 130 kilometre uzaklıktadır. Etrafında dağlar ile çevrili olması, rüzgarın girişini engellemektedir. Alanya’da muz ve narenciye başta olmak üzere çok sayıda meyve ve sebze üretimi yapılmaktadır. Kültürel anlamda ise daha çok turizme yöneliktir. Yemek kültürü olarak ise genel olarak hafif yemekler yapılmaktadır. Bu hem sıcaktan hem de turistlerden kaynaklanmaktadır.
Alanya’nın tarihine bakacak olursak pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Klikya, Pamfilya, Hititler, Yunanlılar ve Romalılar’ın eline geçmiştir. Her uygarlık özellikle Romalılar Alanya’ya pek çok tarihi yapıt inşa etmiştir. Bizanslılar ve Selçuklular himayesine de giren bu güzel ilçe, Bizanslılar tarafından Kolonoros, Selçuklular tarafından ise Alaiye olarak isimlendirilmiştir. Fatih Sultan Mehmet zamanında ise Osmanlı Devleti’nin himayesine girmiştir. 1871 senesinde Alanya, Antalya iline bağlanmış ve o zamandan bu zamana da Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olmuştur.
Alanya’da tatil yapabilmek için pek çok imkan bulunmaktadır. Büyük bir ilçe olması sebebi ile en büyük otellerden, küçük butik otellere ve pansiyonlara kadar çok sayıda konaklama imkanı bulunmaktadır. Fakat kamp yapmayı sevenler için de Alanya’da kamp yapılabilecek çok sayıda alan da mevcuttur. Alanya Ücretsiz Kamp Alanları ve tüm Alanya Kamp Alanları hakkında sizlere bir liste hazırladık.
Aytap Antik Kenti
Alanya sınırlarında yer alan bu antik kent, Alanya’ya 33 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kilikya kıyı şehridir. İsmi ise Kommagene Kıralı IV. Antiochus’un karısından gelmektedir. MS 38 ve 72 yılları arasında yaşayan bu kralın karısının ismi Iotape’dir. Antik kentin içerisinde akrapol, heykeller, yazıtlar, bazilika, hamam bulunmaktadır. Hamam kentin halen yaşayan dikkat çeken bir eseridir. Hamamın kanalizasyon sistemi bile halen ayakta durmaktadır. Ayrıca antik kent içerisinde bir tapınak, anıt mezarlar da bulunmaktadır.
İotepe olarak da bilinen Aytap Antik Kenti’ne girişte hiçbir ücret ödenmemektedir. Son derece büyük bir antik kenttir. Denize girilebilecek bir kumsalı da bulunmaktadır. Bu kumsal da kamp yapabilirsiniz. Denize uzanan kısımda bir burun bulunmaktadır. Bu bölümde surlar da mevcuttur. Surlar adeta kale görünümdedir.
Aytap antik kenti içerisinde hem tarih hem deniz hem de yeşillik arasında kamp yapmak istiyorsanız buraya kendi aracınız ile çok kolay ulaşabilirsiniz. Gazipaşa yolu üzerinde yer alan antik kent, Gazipaşa Mersin otoyolundan ulaşılmaktadır. Bu güzergahtaki otobüsler ile de gidebilmektedir. Mersin, Anamur otobüsleri Aytap Antik Kenti üzerinden geçmektedir.
Kleopatra Plajı
Alanya kamp alanlarından biri olan Kleopatra Plajı 2 kilometre uzunluğa sahip olan, Alanya’da yarımadanın batısından başlar ve Damlataş bitimine kadar devam eder. Bu plaj ismini Helenistik kraliçesi Kleopatra’dan almaktadır. Bu kraliçe MÖ 69 ve 30 yılları arasında yaşamıştır. Bu plajın bir de efsanesi bulunmaktadır. Roma Generali Alanya ve çevresini Mısır Kraliçesi Kleopatra’ya hediye etmiştir. Kraliçe her gün bu plaja gelerek banyo yaparmış. Kraliçe bu plajı yüzmek için de kullanmaktadır. Üstelik kalesinden bu plaja inen bir de tünel geçidi bulunmaktadır. Kraliçe Akdeniz’e geldiği her zaman mutlaka bu plaja uğrarmış.
Kleopatra Plajının kumu altın sarısı rengindedir. Sahilinin genişliğinin yanı sıra denizi de oldukça temiz ve berraktır. Mavi bayraklıdır. Uzun bir süre sığ kalmaktadır. Yavaş yavaş derinleşir. Balıkları burada deniz gözlüğü ile net bir şekilde görebilirsiniz. Sahili ve kumu da çok güzeldir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancılar çok fazla ziyaret etmektedir. Plaja giriş tamamen ücretsizdir. İçerisinde tesis bulunmaktadır. Bazı ihtiyaçlarınızı bu tesisten karşılayabilirsiniz. Burada jet ski, deniz bisikleti, paraşüt, tekne gibi birtakım aktivitelerden de faydalanabilirsiniz.
Dim Çayı
Alanya kamp alanları arasında yer alan Dim barajının altında yer alan Dim Çayı, Tosmur belde sahiline kadar devam etmektedir. Bu çayın kenarında piknik alanları, çay bahçeleri, lokantalar bulunmaktadır. Bu alanlarda kamp kurabileceğiniz alanlarda bulunmaktadır. Burada hem kamp yapabilir hem de çayın serin sularında rahatlayabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da buradaki tesislerden giderebilirsiniz. Ayrıca burada balık tutabilir ve kendi tuttuğunuz alabalıkları da pişirerek yiyebilirsiniz.
Dim Çayı’na Alanya’dan yaklaşık 16 kilometre yol giderek ulaşabilirsiniz. Baraja yakın olan bölümde rafting de yapılmaktadır. Ayrıca buraya kadar gelmişken Dim Mağarası’nı da ziyaret edebilirsiniz.
Dim Çayı’na hem kendi aracınız hem de otobüsler ile gidebilirsiniz. Otobüsle gitmek için Alanya ilçesinden kalkan otobüslere binebilirsiniz. Kendi aracınızla da Gazipaşa Mersin yoluna doğru sahili takip ederek ilerlemeniz gerekmektedir. Ahmet Tokuş Bulvarı’ndan ilerledikten sonra 5 kilometre gitmeniz gerekmektedir. Orada Dim Çayı’nı görebilirsiniz.
Alanya Bahçeleri
Alanya kamp alanları arasında eşsiz güzelliklere sahip Alanya Bahçeleri Alanya ilçesinde yer almaktadır. Burası özellikle çocuklu aileler için çok güzel bir alandır. Çocuklar için pek çok oyun alanı bulunmaktadır. Hem yeşil hem mavi ile harika bir yerdir. İçerisinde çay bahçesi de bulunmaktadır. Burada yiyecek içecek bulabilirsiniz. Mahmutseydi Mahallesinde bulunan bu bahçeler şehir ve denizin tam ortasında yer almaktadır. Merkezden yürüyerek buraya çok kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Alanya Bahçeleri’nde müsait bir yerde kamp kurabilirsiniz. şehre çok yakın olması sebebi ile tüm ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Ayrıca denize de çok yakın olması sebebi ile tatilinizi de burada yapabilirsiniz.
Sapadere Kanyonu
Sapadere Kanyonu adeta bir doğa harikasıdır. Bölge yetkililerinin çabaları ile çok iyi bir konuma gelmiştir. 2008 yılından beridir turizme açılmıştır. Kanyon, suyu ve rüzgarları ile çok güzel bir yerdir. Kanyonun 360 metre uzunluğu bulunmaktadır. Suyu çok soğuktur. Yaz sıcaklarında burada biraz olsun serinleyebilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınız için bir tesis bulunmaktadır. Ağaçlık alan oldukça fazladır. Bu ağaçlı alanlarda kamp yapmak için bir alan bulabilirsiniz. Hafta sonları burada günübirlik piknik için gelen çok sayıda vatandaş bulunmaktadır.
- İlginizi Çekebilir: Fethiye Kamp Alanları
Sapadere Kanyonu Toros Dağları’nın yüksek kayalıklarında yer almaktadır. Kanyonda çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada çok sayıda ağaç be şelale bulunmaktadır. Şelalelerin bazıları küçük bazıları ise büyüktür. Doğal havuzlar da bulunmaktadır. Her birinin üzerinde derinliği yazmaktadır. Bu havuzlarda mutlaka yüzmelisiniz. Özellikle şelalelerin altında doğal oluşmuş havuzlar çok güzeldir. Su sesi ve yeşillik içerisinde kamp yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Buraya gelmeden önce yanınıza kamp malzemelerimiz dışında mutlaka mayo, deniz havlusu, deniz ayakkabısı da koyun. Çünkü bu mükemmel doğal havuz ve şelalelerde yüzmenizi tavsiye ediyoruz.
- Ayakkabı kursu: https://www.ayakkabikursu.org/
Sapadere Kanyonu, şehrin merkezine 45 kilometre mesafede bulunmaktadır. Yaklaşık 1 saatte buraya ulaşabilirsiniz. Yolculuk sırasında manzara da çok hoşunuza gidecek. Toros dağları içerisinde doğayı seyrederek Sapadere Kanyonu’na ulaşabilirsiniz.
İncekum Mesire Yeri
Alanya İncekum kamp alanı ve mesire yeri olan İncekum mesaire yeri hem kamp hem de piknik için ideal bir yerdir. Çam ormanları ile kaplı olan bu mesire yerinde Akdeniz’in mavisini ve yeşilini bir arada görebilirsiniz. Hem deniz hem ormanı bir arada görebileceğiniz bu alan da çok keyifli bir kamp geçirebilirsiniz.
İncekum Mesire Yeri Alanya merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Deniz kenarındadır. Ormanlık alan olan bu bölge şehre yakın olması sebebi ile birçok ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz. Plajı oldukça güzeldir. Denize girmekten zevk alacaksınız. Burada hem kamp yaparak dinlenebilir hem de tatil yapabilirsiniz.
Buraya Alanya’dan kalkan minibüsler ile gelme imkanınız bulunmaktadır. Kendi aracınız var ise de rahatlıkla buraya ulaşabilirsiniz. Eğer uçakla Antalya’ya geldiyseniz önce Alanya’ya otobüsle gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra da Alanya’dan kalkan dolmuşlar ile İncekum Mesire Yeri’ne ulaşabilirsiniz.
Alanya’ya gelmişken kamp yapmak dışında bazı gezilecek yerleri de görmenizi tavsiye ediyoruz. Alanya Kalesi, Ehmedek Eğri Kapı, Kızıl Kule, Kale Cami, Büyük Ören Harabeleri, Syedra Harabeleri bunlardan bazılarıdır. Alanya’da bazı meşhur yemeklerde bulunmaktadır. Şiş köfte, döğme aşı, kırdaki, zeytinyağlı taze bakla, bumbar, şepit ve öksüz helvası bu yemeklerden bazılarıdır. Buraya kadar gelmişken bu yemeklerin tadına bakmadan da dönmeyiz deriz. Gece hayatını seviyorsanız Alanya’da gece gezmek için de çok sayıda mekan bulunmaktadır.
Alanya’ya Antalya otogarından otobüsler gitmektedir. Antalya Alanya arası 133 kilometredir. Uçak ile de Antalya’ya gelebilirsiniz. Hava alanından Alanya 121 kilometredir. Otobüsle de gelseniz uçakla da gelseniz Alanya’ya çok sayıda ulaşım aracı gitmektedir. Bu nedenle ulaşım konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Dilerseniz araç kiralayabilir ve daha çok yeri gezebilirsiniz. Böylece gideceğiniz yerlere daha rahat gidebilirsiniz. Kamp yapılacakların alanların bir kısmına toplu taşıma ile ulaşım bulunmamaktadır.
Alanya kamp alanları, Alanya İncekum Kampı alanı yazımız şimdilik bu kadar. Alanya’da daha önce kamp yapan arkadaşlarımız aşağıda yorum yaparak, Alanya’da kamp yapmak isteyen arkadaşlara rehberlik yapmış olursunuz. Kamp sever arkadaşlarımıza iyi eğlenceler dileriz. Alternatif kamp alanları önerimiz; Side Ücretsiz Kamp Alanları
YouTube Adresimiz: https://www.youtube.com/c/sosyolacom
Alanya adete cennetten bir köşe. Bu köşede ücretsiz kamp yapmayı kim istemez ki? İncekum kamp alanı olarak diğerlerine göre daha sakin bi yer tavsiye ederim.
Sahiden çok güzel memleket ne yalan söyleyim yaşanabilecek yerlerden fakat işler güçler tabi mani oluyor