Damla Sakızı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Damla sakızı sabunu cilt üzerinde harika etkileri olan doğal bir üründür. Özellikle yağlı cilt tipleri üzerinde mucizeler yaratan mis kokulu damla sakızı sabunu nedir, ne işe yarar, özellikleri nelerdir, fiyatı ne kadar, faydaları nelerdir ve evde nasıl yapılır gibi soruların cevabını merak ediyorsanız sizi yazımıza alalım…
Damla Sakızı Sabunu Nedir?
Damla sakızı bitkisel sabunu, yağlı ciltlerde sebum salgılanmasını kontrol eden damla sakızı yağı ile zenginleştirilmiştir. Antioksidanlar açısından zengindir, cildi nemlendirir ve beslerken esnekliği destekler. Çok yönlü ve çoklu görevleri ile bu doğal sabun, yüz ve vücut temizleyici ve katı bir şampuan olarak kullanılabilir. Makyaj temizleyici olarak ciltte kullanımları idealdir.
Bu doğal sabun genel olarak paraben, SLS, hayvansal yağ, toksinler, kimyasal maddeler ve diğer güvenli olmayan bileşenler içermez.
Damla sakızı ile doğal sabun bir klasiktir. Temizlik ve hijyenin en iyi kombinasyonu olan bu sabunun kokusu da ferah ve temizdir.
Bu sabunlar tamamen doğal bitki kaynaklı içeriklerden yapılır ve mastik yağı içeren özel bir formülle zenginleştirilir. Çok hafiftirler, hiçbir kimyasal kullanılmazlar ancak temizlemede çok etkilidirler.
Bu doğal sabun genel olarak alerjiden muzdarip insanlar, kuru veya hassas cilde sahip olanlar veya ciltleri için en iyi bakımı arayanlar için idealdir.
Bu organik sabunda genellikle keçi sütü, bal, lavanta yağı, portakal yağı, zeytinyağı, palmiye yağı, ayçiçeği yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, vanilya yağı, shea yağı, damla sakızı ve damla sakızı yağı gibi doğal bileşenler bulunur. Arzuya göre kurutulmuş çiçekler, baharatlar ve esansiyel yağlar da içine eklenebilir.
Damla Sakızı Sabunu Ne İşe Yarar?
Bu doğal yağ genel olarak ciltteki rosacea hastalığı ve örümcek ağı damarları görüntüsünü dikkate değer bir biçimde yok eder. Cildin yüzeyinin hemen altındaki bu küçük damarlar, varisli damarlarla ilgilidir. Bu görünümü yok etmek için damla sakızlı sabun kullanabilirsiniz.
Damla sakız sabunu, enerjisel olarak karmaşık bir üründür. Eski, durgun enerjileri temizleme yeteneğinde naneye benzer bir özelliğe sahiptir. Aslında, bu sabunun fiziksel ve enerjik seviyeleri temizleyerek en iyi yaptığı şey budur.
Damla sakızı esansiyel yağının lenfatik ve dolaşım dekonjestanı olduğu bilinmektedir. Vazo-daralma özellikleri nedeniyle damla sakızı sabununun örümcek ve varisli damarlara yardımcı olduğu bilinmektedir.
Bu organik sabunun sahip olduğu harika ağrı giderici faydaları vardır. Yüksek monterpen içeriği analjezik ve antienflamatuar etki sağlar.
Ayrıca bu organik yağ genel olarak solunum sistemi için harikadır. Herhangi bir solunum sorunu ile uğraşırken büyük ölçüde ihtiyaç duyulan hava kaynaklı bir anti-mikrobiyal etkiye sahiptir. Bronşit, soğuk algınlığı ve grip için kullanılabilir.
Damla Sakızı Sabununun Faydaları
Sıcak, topraksı ve bitkisel aroması ile bu doğal sabun, sakinlik sağlar. Rahatlatıcı bir üründür ve vücudu rahatlatır. Bu doğal sabun ile vücudunuza masaj yaparak ağrıyı, hassas kasları ve eklemleri rahatlatabilirsiniz veya daha akut iyileşme için kullanabilirsiniz. Bu doğal sabun tüm sistemi güçlendirir böylece vücudun doğal sağlığını geri yükleyebilir.
Harika bir güç dolu doğal şifacı, harika bir doğa armağanı ve evinizde doğal ev ilaçları olmalı. Bu organik sabun antibakteriyel, antienflamatuar, antiseptik, büzücü, antioksidan ve antifungal özelliklere sahiptir.
Antibakteriyel, antimikrobiyal ve antiseptik özellikleri sayesinde, bu doğal sabun cildi temizler, pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar. Üstelik cilde gergin ve sıkı bir görünüm kazandırır.
Damla Sakızı Sabunu Fiyatı
Bu sabunun fiyatı 5 lira ile 60 lira arasında değişir.
Damla Sakızı Sabunun Cilde Faydaları
Damla sakızı ve mastika, sakız (schinos) ağacından, esas olarak Yunanistan adasında yetiştirilen bir ağacın reçinesidir. Reçine, ağaçların gövdesinden alınarak ve özsu toplanarak çıkarılır. Sarımsı yarı saydam bir tür kırılgan damlacık formundadır. Sert bir sap yırtılmasından, taze çam veya sedir kokusunu anımsatan bir lezzet ile çiğnendiğinde yumuşak bir kütle haline gelir. Ağacın tamamen gelişmesi yaklaşık 50 yıl sürer ve yaklaşık 100 yıllık bir ömrü vardır.
Eski zamanlardan beri antimikrobiyal faydaları ve diğer tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Birinci yüzyılda yazılan De Materia Medica’nın (Tıbbi Maddeler Hakkında) yazarı ve modern tıbbın kurucusu Hipokrat ve Dioscorides gibi doktorlar damla sakızının sağlığa faydalarından bahsettiler. İyileşme, sindirim sorunları ve genel ağız hijyeni konularında mastik yardımlarından ötürü beğendiler.
Mutfak bölümünde, Yunanlılar geleneksel olarak antibakteriyel özellikleri için bir gıda koruyucu olarak kullandılar. Ayrıca kek, şekerleme, likör ve içecek gibi bir çok ürüne lezzet katmak için kullanılır.
Kozmetik endüstrisinde antiseptik, antioksidan, antienflamatuar, yumuşatıcı ve iyileştirici özellikleri, nemlendiriciler, sabunlar, vücut losyonları ve yüz maskeleri gibi cilt bakım ürünleri için idealdir. Doğanın bir başka küçük harikası, hayatımıza aroma ve zenginlik katar.
Damla Sakızı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Islak vücudunuza ve ıslak yüzünüze köpürterek bu sabunu uygulayın. Maske gibi cildinizde ve yüzünüzde birkaç dakika bekletin. Ardından bol suyla cildinizi ve yüzünüzü yıkayın.
Damla Sakızı Sabunu Nasıl Yapılır?
Bu organik sabunun yapımı için birkaç doğal malzeme ve ekipman gereklidir.
Ekipmanlar
- Eldiven
- Koruyucu gözlük
- Dijital mutfak tartısı
- El blendırı
- Paslanmaz çelik tencere
- Isıya dayanıklı bir sürahi ya da tencere
- Silikon sabun kalıpları
Malzemeler
- 141 gram hindistan cevizi yağı
- 102 gram sürdürülebilir palmiye yağı
- 102 gram shea yağı
- 113 gram zeytinyağı
- 113 gram hint yağı
- 340 gram soya yağı
- 127 gram kül suyu veya sodyum hidroksit
- 227 gram arıtılmış su
- 2 tatlı kaşığı damla sakızı tozu
- 14 gram palmarosa esansiyel yağı
- 14 gram lavanta esansiyel yağı
- 30 gram damla sakızı yağı
- İsteğe bağlı olarak kurutulmuş çiçekler (gül yaprakları veya nergis çiçekleri)
Ev yapımı Damla Sakızı Sabunu Tarifi
Sabun yaparken mutlaka koruyucu kauçuk eldiven ve koruyucu gözlükler takın. Uzun kollu bir tişört ve pantolon gibi kapalı kıyafetler giyin. Çünkü sabun yapımında kullanılan kül suyu kostiktir ve teninize değerse zarar verebilir.
Soğuması için işe kül suyu çözeltisini hazırlayarak başlayın. Suyu büyük bir cam kavanoza veya cam sürahiye ölçün ve alın. Daha sonra dijital bir mutfak terazisi kullanarak kül suyunu tartın ve iyi havalandırılmış bir alanda yavaşça damıtılmış suyunuzun içine kül suyunu dökün. Sakın kül suyuna, suyu eklemeyin. Bu durum tehlikelidir. Alüminyum olmayan bir kaşık ya da spatula ile çözeltiyi karıştırın ve soğumaya bırakın.
Ardından, dijital bir mutfak terazisi kullanarak katı yağlarınızı ve sıvı yağlarınızı tartın ve büyük bir paslanmaz çelik tencerede tüm yağları birleştirin. Tencereyi ocak üzerine yerleştirin ve orta dereceye ayarlayın. Yağlarınızın yanmaması veya kaynamaya başlamaması için yakından takip edin. Yağlar tamamen eridiğinde, ocaktan alın. Soğuması için bu yağ karışımını bir kenara koyun. Mutfak termometresi ile su ve yağlarınızın sıcaklıklarını ölçün. Yağ karışımı da kül suyu çözeltisi de 35 dereceye kadar soğuduğu zaman artık hazırsınız demektir.
Kül suyu ve yağlarınızın soğuması için beklerken, sabun kalıplarınızı sıralayabilir ve bu damla sakızlı sabun tarifi için diğer malzemelerinizi hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir kapta, esansiyel yağlarınızı tartın.
Yağlarınız ve kül suyu çözeltiniz soğuduktan sonra, yavaşça kül suyu çözeltisini yağ karışımına dökün. Ardından malzemeleri karıştırmak için bir el blenderı kullanın. Sabun izine ulaştığınızda, damla sakızı tozunu, damla sakızı yağını, esansiyel yağları, çiçek yapraklarını ve kurutulmuş otları sabun hamuruna karıştırın. İyice karıştırın, sabun hamuru yoğunlaştığında ve sabun hamuru üzerinde ince çizgiler oluştuğunda hazır demektir. Ardından sabunu kalıplara dökün.
Şimdi sabun kalıplarını bir karton parçasıyla örtün. Daha sonra, sabun kalıplarını bir havluyla sarın. Damla sakızı sabununu en az 24 saat bekletin.
Yirmi dört saat geçtikten sonra, sabunları kalıplarından çıkarın ve dilimleyin. Daha sonra sabununuzu kurutmak için balmumu kağıdı veya parşömen kağıdı kaplı bir yüzeye koyun. Sabunlarınız yaklaşık dört hafta içinde kullanıma hazır olacaktır. Bu süre boyunca sabunlarınızın kürlenmesi gerekir.
Alternatif sabun önerimiz; Zeytinyağı Sabunu