Şeftali Yağının Cilde Faydaları
Şeftali Yağı Nedir
Şeftali yağının cilde faydaları, şeftali tüylü kabuğundan dolayı bazı kişiler tarafından tüketilmese de sağlığımı için çok faydalı bir meyvedir. Şeftali ilk olarak Çin de ekilip ihraç edilmiştir. Günümüzde ülkemizin birçok ilinde yetiştirilmektedir. Şeftali C vitamini, A vitamini, B vitamini bakımından oldukça zengindir. Bunun yanında magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir bakımından zengindir.
- Şeftali yağı, şeftalinin çekirdeğinin ezilmesi ile elde edilir. Şeftali yağı kokusuz ve sarımtırak bir renge sahiptir. Şeftali yağı cilt için oldukça faydalı olduğu gibi sağlık içinde oldukça faydalıdır. Bunlar;
- Bağırsakların çalışmasını sağlar ve bu sayede kabızlığı Önler.
- ince bağırsak ve kalın bağırsaktan kurtların öldürülmesine yardımcı olur.
- Birçok kadının sorunu olan akıntıyı azaltır ve idrar yolu enfeksiyonuna kesin çözümdür.
- Böbrek hastalığına yakalanma riskini azaltır.
- Vücudun direncini artırarak, bakteri ve mikropların vücuda girmesine engel olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler.
- Günümüzün hastalığı olan kanserle mücadele de oldukça etkili olup, kanser hastalığına yakalanmayı engeller.
Şeftali Yağının Cilde Faydaları
- Şeftali cilt için mucizevî bir meyvedir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineral sayesinde cildimizin güzelleşmesini sağlar. Hiç bir şey yapmasanız da günde bir tane şeftali yiyerek cilt güzelliğinizi koruya bilirsiniz. Bu nedenle günümüzde şeftali yağı birçok kozmetik ürünlerinde bulunmaktadır. Şeftali yağı cildimiz için oldukça önemli olan boron, Beta karoten ve C vitamini bakımından zengindir. Gelin şeftali Yağının cilde faydalarını sıralayalım.
- Şeftali yağı ciltteki ölü derileri atarak cildin yenilenmesini sağlar. Hücreler yenilendiğinden cilt tazelenir.
- Şeftali yağı düzenli olarak kullanıldığı takdirde cildin kurumasını engeller.
- Bu yağ cildi derinlemesine temizleyerek sivilce akne oluşumunu engeller. Kullanmış olduğunuz makyaj temizleme suyuna bir kaç damla şeftali yağını katarak cildinizden makyajı daha kolay çıkar bilirsiniz.
- Önce bahsettiğim gibi cildin kurumasını engelleyip, nemlendirdiği için cildin kırışmasını engeller. Bu sayede yaş ilerlese de, cildiniz hala genç kalacaktır.
- Cildi sürekli nemli olmasını sağlayarak, cildin elastik yapısını korur.
- Şeftali yağının içerisinde bulunan yağ asitleri cildin zaman la sarkmasın engeller.
- Kadınların özellikle, yazın geldiğinde tatile gitmeden önce vücudunda istemediği selülitlerin azalmasında etkili bir yağdır.
- Şeftali yağının antioksidan özelliği sayesinde cilt üzerinde meydana gelen tahriş, kesik ve yırtıkların tedavisinde kullanabilirsiniz.
- Şeftali yağı cilt üzerindeki sivilcelerin azalmasını ve zamanla yok olmasını sağlar.
- Şeftali yağı doğal bir esansiyel yağ olduğundan tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur.
- Şeftali yağı birçok masaj salonlarında kullanılmaktadır. Bu yağ cildi rahatlatırken aynı zamanda sürüldüğü bölgede kan akışını hızlandırır.
- Şeftali yağını kaş ve kirpik bakımınızda kullanabilirsiniz.
Şeftali Yağının Kullanım Şekilleri
Şeftali yağı alerjen madde içermediğinden kendi başına cilde uygulanabilmektedir. Cildiniz oldukça hassas ve narinse zeytinyağı ile seyrelterek kullanmalısınız. Bunun yanında istege bağlı olarak badem yağı, gül suyu, jajoba yağı gibi yağlara karıştırıp kullanmanızda bir sakınca yoktur. Yada hiç yağlarla karıştırmakla uğraşmayı gün içerisinde kullandığınız vücut losyonu nemlendirici, makyaj temizleme losyonuna ve duş jelinize katarak kullanabilirsiniz.
Cilt Temizliğinde Şeftali Yağı
- Şeftali yağı antioksidan özelliği sayesinde cildi derinlemesine temizleyip, gözenekleri açılmasını sağlar. Bu sayede cildimiz hava alır. Derinlemesine temizlenen ciltte sivilce akne gibi cilt sorunları oluşmaz. Gün içerisinde yaptığınız makyajlarla kesinlikle uyumayınız.
- Şeftali yağını bir pamuğa damlatarak nazik hareketlerle cilde masaj yaparak, yer çekimine karşı cildinizi temizleyebilirsiniz. Cildinize istediğiniz kadar uygulayabilirsiniz.
Şeftali Yağı ile Sıkılaştıran Maske
- Şeftali yağı karoten bakımında zengin olduğundan cildin kırışmasını, sarkmasını engeller. Bu sayede cildin yaşlanması gecikir.
- Öncelikle temiz bir beyaz bezi, hijyenik sıcak suya batıralım ve fazla suyu sıkalım. Bezimizin üzerine 30 damla şeftali yağını dökelim. Yaptığımız yağlı bezi yüzümüze yapıştıralım ve45dk bekleyelim. Sonrasında yağlı olan cildimizi soğuk suyla yıkayalım. Soğuk su cildimizin sıkılaşmasına sağlayacaktır. Cildimize nemlendirici sürelim. Bu maskeyi haftada bir yapabilirsiniz.
Şeftali Yağı İle Masaj
- Şeftali yağının rahatlatma ve yatıştırma özelliği vardır. Bunun yanında cilde masaj yaparak uygulandığı zaman, kan akışını hızlandırır ve cildin yenilenmesini, ölü derilerden arınmasını sağlar.
- Birçok masaj salonlarında şeftali yağı zaten kullanılmakta, sizde evde kendiniz şeftali yağı ile masajınızı yapabilirsiniz. Kullanacağınız ölçü, bir çorba kaşığına bir tatlı kaşığı şeftali yağıdır.
Selülit Giderici Şeftali Yağı Karışımı
Şeftali yağı içerisindeki yağ asitleri sayesinde ciltte meydana gelen sarkmaların azalmasını sağlar. Ciltte hücrelerin yenilenmesi ile elastik yapıya kavuşturur.
Malzemeler:
- yarım portakal
- yarım mandalına
- yarım greyfurt
- 5 damla şeftali yağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Portakal, mandalina ve greyfurdu sıkalım. Üzerine şeftali yağını ekleyelim. Yaptığımız yağlı karışımı cildimizde Selülit olan yerlere sürelim üzerine streç film ile kapatıp havlu ile saralım. Bu şekilde bir saat bekledikten sonra soğuk su ile yıkıyoruz. Bu maskeyi ayda iki defa uygulayarak selülitlerinizden kurtulmanız mümkün olacaktır.
Şeftali Yağı İle Cilt Bakımı
Şeftali yağı cilt bakımın da oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle Birçok kozmetik ürününün içerisinde de bulunmaktadır. Sizin kullandığınız kozmetik ürünlerinde yoksa siz kendiniz bir kaç damla ilave ederek kullanabilirsiniz. Bunun yanında yapacağınız cilt maskelerinin içerisine de kata bilirsiniz. Size evde yapabileceğiniz maske tarifi vereceğim.
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı jajoba yağı
- Yarım avokado
- 1 çay kaşığı şeftali yağı
- Hazırlanışı ve Uygulanışı
Bir kabın içerisinde avokadoyu ezin ve üzerine jajoba yağı ve şeftali yağını ekleyip iyice birbirine karışmasını sağlayınız.
Bakımlı Dudaklar İçin Şeftali Yağı
Şeftali yağı yoğun nemlendirici özelliği sayesinde dudakların kurumasını engeller. Çatlayan dudakların tedavisinde de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı melisa
- 1 çay kaşığı gül suyu
- 1 tatlı kaşığı limon
- 5 damla şeftali yağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Limonu bir kabın içerisine sıkıp, çekirdeklerini alalım. Üzerine gülsuyu, şeftali yağını ve melisa yı katıp homojen hale gelene kadar karıştıralım. Yaptığımız karışımı dudaklarımıza tek kat şeklinde sürelim. Dudaklarımızda 15 Dk kaldıktan sonra bolca ılık su ile yıkayabilirsiniz. Yaptığımız yağlı karşımdan sonra dudak nemlendiricinizi sürmeyi unutmayınız. Bakım kremini günde bir defa yaparsanız, güzel dudaklara sahip olmanız mümkün.
Yumuşak Ve Pürüzsüz Cilt İçin Şeftali Yağı Maskesi
Maskemizde kullanacağımız yoğurt içerisinde bulunan laktik asit sayesinde cildi nemlendirip kurumasına engel olacaktır. Bu maskeyi düzenli olarak kullandığınız zaman cilt bakımı üzerinde ki lekelerin de yok olmasını sağlayacaktır.
Malzemeler:
- yarım şeftali
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Bir kabın içerisinde yarım şeftaliyi püre haline getirin, üzerine süzme yoğurdu katıp karışımı krem kıvamına gelene kadar karıştırınız. Maskeyi yüzünüze oval hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Maske cildimizde 20dk kaldıktan sonra bolca ılık su ile durulayalım. Maskeyi haftada bir defa yapmanız yeterli olacaktır.
Güzel Bir Cilt İçin Şeftali Maskesi
Maskemizde kullanacağımız bal, şeftali yağı ve yumurta sayesinde beyaz ve sıkı bir cilde sahip olacaksınız.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı şeftali yağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Tüm malzemeleri bir kabın içine katarak iyice karıştırın.
Maskeyi cildinizde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Karışımı cildinize sürdükten sonra 20Dk bekleyiniz. Daha sonra maskeyi cildinizden soğuk su yardımı ile yıkayalım. Nemlendirici sürmeyi unutmayınız.
Şeftali Yağının Yan Etkileri
- Şeftali yağı doğal ve esansiyel bir yağ olmasının yanında fazla kullanılması sonucunda ciltte yan etkiye neden olabilir. Bu nedenle şeftali yağını düzenli ve az miktarda kullanmanız gerekir. Fazla kullanıldığı takdirde ciltte kızarıklık, tahriş ve döküntü ye neden olabileceği gibi mide bulantısı ve kusmaya da neden olabilir. Şeftali yağını hamileler ve emziren annelerin doktor bilgisinde kullanmaları önerilir. Ayrıca fazla kullanıldığı takdirde cildin yanmasına da neden olacaktır.
- Şeftali yağını içebilirsiniz, ama bir bardağa 3 damla katarak günde bir defa içebilirsiniz. Aksi halde bağırsak Sağlığını bozarak ishale neden olacaktır.
Şeftali Yağı Nerede Satılır? Ne Kadardır?
Şeftali yağı günümüzde birçok yerde satıldığından kolaylıkla bulabilmeniz mümkün. Şeftali yağını alırken içerisinde kimyasal madde olmadığından emin olun. Şeftali yağını aktardan ve İnternet sitelerinden alabilirsiniz. Ülkemizde birçok ilde yetişen şeftali sayesinde oldukça uygun fiyata bu yağı alabilirsiniz. 50 ml şeftali yağını 40-50tl arasında satın alabilirsiniz.
Şeftali Yağını Kullananların Yorumları
- Şeftali yağını cildimin kuruluğu nedeni ile kullandım. Cildim oldukça kuru olduğundan bazen döküntüler bile oluyordu. Gece yatmadan her gece şeftali yağını cildime masaj yaparak uyguladım. Bir ay sonra sonuç mükemmel oldu. Cildim şuan yumuşacık, teşekkür ederim.
- Şeftali yağını cildim deki sivilceler için kullandım. Ergenliğe girdikten sonra sivilcelerin geçeceğini söylemişti oysa doktor. Ama benim sivilcelerim şeftali yağını kullandıktan sonra geçti. Ben gibi sivilceleri olanlara tavsiyem, hemen şeftali yağını denemelisiniz.
- Şeftali yağının cilde faydası olduğunu internette gezinirken okumuştum. Bende kısa bir süre kullandım, ama nemlendirmesi dışında hiç bir faydası olmadı. Eğer sizde kullanmayı düşünüyorsanız bilginiz olsun.
- Sizde yazımı okuyup şeftali yağını kullanırsanız, olumlu veya olumsuz yorumunuzu bizimle paylaşa bilirsiniz. Sağlıkla kalın.
Daha fazla bilgi için linke tıklayın.