Reklamlar

Sandal Ağacı Yağının Faydaları

Reklamlar

Sandal ağacı yağının faydaları, yağı Hindistan da yetişen sandalgiller ağaçlarından olup, çokta uzun olmayan ağaçlardır. Sandal ağacının meyvesi yapı olarak kirazı anımsatır ve siyah renktedir.

Sandal Ağacı Yağının Faydaları

Ağacın kendine has farklı bir aroması vardır. Ağacın odunları sarımtırak bir renge sahiptir. Sandal ağacının yağı doğal ve esansiyel bir yağ olduğundan insan sağlığı için oldukça faydalı bir üründür. Bu nedenle sandal yağı kozmetik ürünlerinde tıpta ve ilaç sanayisinde fazla miktarda kullanılmaktadır.

Sandal Ağacı Yağı Cilt için Çok Faydalıdır

  • Sandal ağacı yağı, Ağacın meyvesinden değil de kökünden ve odunundan elde edilir, kendine has farklı bir koku ve aromaya sahiptir.
  • Sandal ağacı yağı cildimize herhangi bir zararı olmayıp, birden çok faydası vardır.
  • Özellikle cilt üzerinde sivilce oluşumunda sonra meydana gelen lekeler için oldukça yararlı olacaktır. Buna ek olarak yüzünüzdeki siyah noktaların temizlenmesinde de kullanabilirsiniz.
  • Sandal ağacı yağı cilt üzerinde oluşan koyulaşmayı, yani renk tonunda farklılığın sürüldüğü bölgede hücreleri yenileyerek ortadan kaybolmasını sağlar.
  • Sandal ağacı yağı Yaşlanma ile beraber gelen sarmaları engeller. Vücudumuzdaki eksik olan vitamin ve mineralleri sağlayarak cildi elastik bir yapıya kavuşturur ve kırışıklıkların oluşması engellenir.
  • Aynı zamanda cilde uygulandı zaman çevresel faktörlerden dolayı meydana gelen cildin kurumasını engeller ve cildin sürekli nemli kalmasını sağlar.
  • Ciltteki çatlaklara da oldukça yararlı bir yağdır. Hamilelik döneminde çatlak oluşmaması için doktor bilgisinde kullanabilirsiniz. Yahut ayak çatlakların da ve yıpranmalarda da etkili bir çözümdür.
  • Cilt üzerinde biriken virüs ve bakterilerin uzaklaştırılmasını sağlar ve tekrardan cilde girmemesi için koruma kalkanı oluşturur.
  • Sandal ağacı yağı cilde düzenli olarak sürüldüğünde cilt üzerinde ki ölü derileri alarak hücre yenilenmesine katkı sağlar. Bu yağ aynı zamanda cildi derinlemesine temizlemektedir.

Sandal Ağacı Yağı Vücuda Faydaları

  • Birçok nedenden dolayı meydana gelen balgamın atılmasını sağlar.
  • Sandal ağacı yağı düzenli kullanıldığı takdirde metabolizma yı güçlendirerek, soğuk algınlığını engeller. Bunun yanında öksürüğe de iyi gelir.
  • Bu yağı uyuduğunuz yastığın köşesine damlatarak gece rahat nefes almanızı kolaylaştırabilirsiniz. Burun tıkanıklığına giderip, solunumun düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Sandal ağacı yağı iyi bir antiseptik olduğundan, ağrıyan bölgelerine sürerek ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Cildiniz hassas ve narinse bile bu yağı cilt temizliğinde kullanmanızda bir sakınca yoktur. Alerjik ciltler içinde uygundur.
  • Bağırsak hastalıklarının(dizanteri) tedavisinde de kullanılmaktadır.
  • Soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen bel ağrılarının giderilmesi için günde bir defa belinize süreniz yeterli olacaktır.
  • Cilt üzerinde meydana gelen irinli sivilce ve apselerin tedavisinde de kullanabilirsiniz.
  • Sandal ağacı yağının sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Şöminenize ve oda spreyi e bir kaç damla damlatarak rahatlamanızı sağlayabilirsiniz.
  • Sandal ağacı yağının cinsel isteğinde artırdığı söylenmektedir.
  • Cilt üzerinde oluşan tahriş, yanık ve döküntü tedavisinde de kullanılır.
  • Sandal ağacı yağı terleme sorununu ortadan kaldırır. Vücut spreylerinizin içerisine damlatarak gün boyu yeni duştan çıkmışcasına temiz kokmanızı sağlayacaktır.
  • Vücudumuzda solunum, sindirim ve dolaşım sisteminin düzenlenmesine de katkı sağlar.
  • Günün yorgunluğunu atabilmeniz için rahat bir gece geçirmenizi ve dinlemenizi sağlar.,

Sandal ağacı yağı saçlar içinde oldukça faydalıdır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra daha saçlarınız nemliyken bir kaç damla yağ ile saçlarınızı besleyip parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda günlük kullanmış olduğunuz şampuanın içerisine katarak daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Kuru olan saçların nem değerinin korunmasını sağlayıp, saçların sağlıklı uzamasına faydalı olacaktır.

Sandal Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Sandal ağacı yağı başka bir yağa veya ürüne karıştırılmadan tek başına kullanılması önerilir. Cildimize herhangi bir ürün kullanmadan önce yaptığımız gibi cildimizin ufak bir bölümünde deneyerek alerji yapıp yapmadığını kontrol etmemiz gerekir.

Reklamlar

Öncelikle yağın uygulanacağı bölgenin temiz olması gerekir. Bir kaç damla yağı avuç içerisine alarak cildimize masaj yaparak emilmesini sağlayalım. Sandal ağacı yağını kullandıktan sonra rahatsız olmuyorsanız yıkamanıza gerek yoktur. Sandal ağacı yağı doğal bir üründür. İçerisinde kimyasal madde bulundurmayıp, kanıtlanmış bir yan etkisi yoktur. Ama kadınların hassas dönemi olan hamilelik ve emzirme döneminde kullanmadan önce doktora danışılmasında fayda vardır. Yağın uygulanacağı bölgenin tahriş, yanık vb durumların olmaması gerekir. Yüzümüze uygularken gözümüze ve kulak içine sürmemeye dikkat etmelisiniz.

Sandal Ağacı Yağının Evde Kullanımı

  • Sandal ağacı yağı aroması sayesinde evinizin güzel kokması için oda spreylerine bir kaç damla damlatarak kullanabilirsiniz.
  • Evinizde soba veya şömine kullanıyorsanız sandal ağacı odunlarını da yakarak rahatlamayı ve huzurlu olmayı sağlayabilirsiniz.
  • Evde kömürlü kalorifer kullanıyorsanız, kalorifer suluğuna damlata bilirsiniz.
  • Sandal ağacı yağını çamaşır yıkayacağınızı zaman deterjan gözüne damlatarak çamaşırlarınızın daha hijyenik olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sandal ağacı yağını, ayak bakımı yapacağınızda kullanabilirsiniz. Yağın ayaklarınıza bir sakınca bulunmayıp, aksine Oldukça faydalı olup ayak yorgunluğunuzun atılmasına yardımcı olacaktır.
Sandal Ağacı Yağının Faydaları

Sandal Ağacı Yağı Kullanacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

  • Sandal ağacı yağını kullanırken fazla kullanmamaya ve gün içerisinde bir defaya mahsus kullanılması gerekir. Aksi halde cildimizde yan etkiye neden olabilir.
  • Ciddi sağlık sorunları olanlar ve yaşlıların kullanmadan önce doktora başvurmaları gerekir. Çünkü kullanmış oldukları ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle doktor kontrolünde kullanmaları önerilir.
  • Akciğer hastalığı, astım, karaciğer yetmezliği olan hastaların kullanımına uygun değildir.
  • Cildiniz oldukça hassas ve narinse sandal ağacı yağı cilde uygulandıktan sonra kızarıklığa neden olabilir. İçerisinde kimyasal madde bulunmadığından ciltte herhangi bir hasara neden olmayıp, kızarıklık bir kaç saate geçecektir.
sandal ağacı yağı
currant berries on wooden background

Sandal Ağacı Yağı Ne Kadar Ve Nerede Satılır?

Sandal ağacı yağı birçok aktarda ve alışveriş sitelerinde satılmaktadır. Yağı alırken orjnal olmasına dikkat etmelisiniz. Günümüzde bir yağ birbirine karıştırılarak satılmaktadır. Bu nedenle yağın kutusunun arkasında yer alan içindekiler bölümünü okumanızı öneririm.

Sandal ağacı yağı çokta pahalı olmayıp he kesiminden insanın bütçesine uymaktadır. 20 ml sandal ağacı yağı 30 – 40 tl arasındadır.

Sandal Ağacı Yağı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1: Sandal ağacı yağını içebilir miyiz?

Reklamlar

Cevap 2: Sandal ağacı yağı içilmez. Cilde masaj yaparak uygulanmalıdır. İçildiği zaman sağlık sorunlarına neden olabilir.

Soru 2: Sandal yağını suda seyrelterek ev temizliğinde kullana bilir miyim?

Cevap 2: Bu yağ doğal bir antiseptik olup çevrede bulunan bakteri, mikrop ve virüslerin yok olmasını ve tekrardan gelmesini engeller. Temizli suyunuza 5 damla sandal ağacı yağı ve sirkede ilave ederek evimizin hijyenini sağlaya bilirsiniz.

Soru 3: Sandal ağacı yağını bebeğime de kullanabilir miyim?

Cevap 3: Bebeklerin cildi oldukça hassas olduğundan kullanılması önerilmez. Ama iki yaşından sonra doktor bilgisinde kullanabilirsiniz.

Soru 4: Vücudumun belli bölgelerin sivilce lekeleri ve güneş yanıklarım var sandal ağacı kullanırsam iyi gelir mi?

Cevap 4: Sandal ağacı yağı cilt üzerindeki lekeler için oldukça faydalıdır. Düzenli olarak kullandığında cilt üzerinde ki ölü deriyi alarak lekelerin yok olmasını ve yeni hücre oluşumunu destekler.

Sandal Ağacı Yağının Faydaları hakkında vereceğim bilgiler bu kadardı. Cilt bakımı yazılarımıza bakmanızı tavsiye ederim. Daha fazla bilgiye ise linkten ulaşabilirsiniz.

Reklamlar

Kübra Özcan Tokur

Selamlar. El yapımı ürünlere odaklanmış bir yaşantım var. Bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Ön lisans üniversite mezunuyum. Sağlıklı beslenme ve yaşam koçluğu üzerine eğitim almaya devam ediyorum. Aldığım ve uyguladığım eğitimler sayesinde de sizlere güncel ve kaliteli bilgiler aktarmaya çalışacağım.
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Kapalı
Kapalı