Boynuz Sivilcesi Nedir, Nasıl Geçer?

04.07.2019
1.509
Boynuz Sivilcesi Nedir, Nasıl Geçer?
Modelistlik Kursu

Boynuz Sivilcesi Nedir?

Boynuz sivilcesi ile ilgili yazımıza başlamadan önce, günümüzde birçok insanın yaşadığı sorunların başında sivilce gelmektedir. Genellikle çocukluktan ergenlik dönemine geçişte meydana gelen sivilce, çocuktan yaşlıya birçok kişide görülmektedir. Bunun yanında kadınların adet dönemindeki hassas zaman diliminde  yüz bölgesinde sivilce oluşumu gözlenebilmektedir, ama bu sivilceler boynuz sivilcesi kadar büyük değildir.

Vücudumuzun dış kısmını kaplayan derimizin alt katmanında yağ tabakaları bulunur. Bu yağ tabakaları cildimize gelecek hasarları minimuma indirmekle beraber koruyucu etki yaratır. Cildimize uyguladığımız kozmetik ürünler ve esansiyel yağlar (Hindistan cevizi yağı, badem yağı, gül yağı, vb.) yüzümüz ve alnımızdaki yağ artışını tetiklediği için cildimiz nefes alamaz hale gelir, ölü deriler gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumunu başlatır. Bu sivilceler yüzümüzde yağların birikmesi ile bakteri artışları gözlenir. Buna dışarıdan bakıldığında şişkinliği fazla, kırmızımsı renkte, içi irıtan  ile dolu olması moral bozukluğu yaratacaktır. Yediğimiz besinler ,kozmetik ürünleri, sağlık sorunlarımız ve çevreden aldığınız karbondioksit, genetik yapı sivilcelerin oluşumunda en önemli faktörlerdir.

Boynuz Sivilcesi Nasıl Geçer
Boynuz Sivilcesi Nasıl Geçer

Boynuz sivilcesi nedir sorusuna şu tanımı yapabiliriz. Genelde insanların alın kısmının sağ ve sol tarafında oluştuğu için boynuz sivilcesi adını almıştır. Bu sivilceler değişik boylarda olup vücudumuzun değişik bölgelerinde çıkan sivilcelere göre daha büyük ve iridir. Bu sivilceleri hiçbir zaman sıkmamamız ve patlatmamamız gerekmektedir. Uzmanlarımızda bunu önermektedir. Eğer bu sivilceler sizin için büyük bir sorun teşkil ediyorsa en yakın zamanda bir uzmana başvurunuz.

Boynuz Sivilcesinin Geçmesi İçin Yöntemler

Alın bölgemizde oluşan sivilceler muhakkak ki sizi rahatsız edecektir. Bunun için size kendinizin kolaylıkla uygulayabileceği yöntemler vereceğiz.

Cilt Temizliği

Cildimizi düzenli olarak sabah uyandığımızda, gün içerisinde yatığımız aktiviteler sonrasında ve uyumadan önce günde üç defa yıkamalıyız. Yüzümüzü yıkarken nazik hareketlerle sivilceleri tahriş etmeden, ovuşturmadan güzelce yıkamalıyız ki bakterilerin daha fazla üremesini ve yayılmasını engelleye bilelim. Yüzümüzü Yıkarken kullanacağımız malzemelerin  vücudumuzda alerji yapmamasına ,  nem değerini korumasına dikkat etmeliyiz.Yüzümüzün görünümü bizim için önemlidir,bunu için kullandığımız malzemelerin içeriklerine dikkat edersek sivilcelerin yavaş yavaş dağıldığını gözlemleyebiliriz.

Karbonat Maskesi

Karbonat yüzümüzdeki ölü derilerin atılmasında oldukça faydalı bir madde olduğundan uygulanan bölgede bakterilerin uzaklaştırılmasını sağlayarak sivilce oluşumunu engeller.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Gerekli Malzemeler

  • ­­­yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı ılık su

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Yarım çay kaşığı karbonatı ve yarım çay bardağı ılık suyu bir kabın içerisinde homojen  hale gelene kadar karıştırıyoruz. Homojen hale gelen karbonat maskemizi sivilcelerin  üzerine nazik ve yavaş hareketlerle uyguluyoruz. Kremi sert hareketlerle uygulamamalıyız ki sivilceler tahriş olup patlamasın.Maske yüzümüzde kuruduktan sonra bolca ılık su  ile durulamalıyız. Daha sonrasında güzel bir nemlendirici sürmeyi unutmayınız. Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

Limon Suyu

Limon suyunun içerisinde asit değeri yüksek olduğu için yüzümüz ve alnımızdaki sivilceleri kurutmakla beraber cildimizin parlak görünmesini sağlar.Limon suyunu düzenli kullandığımız zaman sivilcelerin giderek azaldığını fark edilecektir.Bunun için taze bir limonu peçete veya pamuğun üzerine sıkıp cildimizi tahriş etmeden oluşan sivilcelere uygulayınız. Yarım saat sonra bol su ile durulayınız. Eğer baktınız cildiniz aşırı derecede kurumuş ise bu yöntemi uygulamamalıyız. Çünkü limon suyu yağlı ciltlerde daha fazla yararlı olacaktır.

Limon Suyu
Limon Suyu

Aleo Vera

Aleo  vera şuan günümüzde oldukça her şeyde kullanıldığı gibi yüzümüzde yağ birikimini engelleyip sivilcelerin kuruyup bir daha oluşmamasını sağlar. Aloe vera jelini geceleri yatmadan yüzümüze uygulayabiliriz.

Ale Vera
Ale Vera

Yoğurt Kürü

  • 1/4 limon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1/4limonu,3 yemek kaşığı yoğurdu ve 2 çay kaşığı balı birbirine güzelce karıştırıp krem haline getiriyoruz. Yüzümüzdeki sivilcelere uygulayıp bol su ile duruluyoruz.Yoğurt cildimiz için oldukça faydalı olan protein ve vitamin açısından oldukça zengindir.Yüzdeki nem değerini artırarak ,yağ birikimini engelleyerek sivilce oluşumunu yok edecektir. Gözenekleri açarak cildinizin genç ,  parlak ve siyah nokta oluşumun da engelleyecektir.

Yoğurt Kürü
Yoğurt Kürü

Sirke ve Maden Suyu Kürü

  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı maden suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

2 çorba kaşığı elma sirkesi ile 2 çorba kaşığı maden suyunu iyice karıştırınız pamuk yardımı ile sivilcelerin üzerine tampon yaparak uygulayınız. 15 dakika beklettikten sonra bol su ile yüzümüzü yıkıyoruz. Yüzümüzü yıkadıktan sonra nemlendirici uygulamalıyız. Bu maskeyi her gün uygulaya biliriz.

Sirke ve Madenn Suyu Kürü
Sirke ve Madenn Suyu Kürü

Kuru Soğan

Kuru soğan vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olup cildimizede oldukça faydalıdır. Soğanın kuru olması önemlidir. Kuru soğanın cilde faydası daha iyidir.Uygulamamıza geçersek kuru soğanı ortadan ikiye bölüp suyunu bir kaba ekipman yardımıyla boşaltın.Sonra bu suyu pamuğun üzerine yeterince damlatarak sivilcelere nazik bir şekilde günde en az iki kere uygulamalıyız.Nemlendirici sürmeyi unutmayınız.

Kuru Soğan
Kuru Soğan

Nohut

İki litre kadar suyu kaynatınız ve iki çay bardağı nohudu kaynamış olan suyun içine atınız. 24 saat sonra nohut suyunu steril pamukla sivilcelere yavaşça uygulayınız.20 dakika sonra yüzümüzü bol su ile temizleyerek yaptığımız işlemi sonlandıralım.

Nohut
Nohut

Doktor Tedavisi

Boynuz sivilcelerine karşı yaptığınız bu maskeler sizi tatmin etmiyor ve bir sonuç alamıyorsanız muhakkak bir uzmana başvurmalısınız ki altında ciddi bir hastalık var ise erken önlem alınarak tedavi süreci başlasın.Verdiğimiz bu maskeler her cilde uygun olmayabilir bilmeliyiz ki her insanın yüz tipi, yüz yapısı, yüz şekli faklı olabilir.Bu yüzden uzmanınız sizin cilt yapınızı tanıyarak size uygun tedavi sürecini başlatacaktır.size uygun olan bu tedavi yapıldıktan sonra cildinize uygun ilaçlarla boynuz sivilcelerinizin azaldığını fark edeceksiniz . Bu dönem sıkıntılı bir dönem olup iki gün kullanıp sivilceler de azalma görmeyince hemen pes edip tedaviyi bırakmayın ilerleyen zamanlarda sonucu sizi memnun edecek şekilde olacaktır. Bundan emin olun ve uzmanınıza güvenin.

Boynuz sivilcesi hakkında vereceğim bilgiler bu kadardı. Yazımızda belirtmiş olduğum adımları uygulayarak sizlerde boynuz sivilcesinden kurtulabilirsiniz. Cilt bakımı yazılarımıza bakmayı unutmayınız.

Doğal Bronzlaştırıcılar Nelerdir? Evde Doğal Bronzlaştırıcı Yapımı adlı yazımıza da bakabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. funda dedi ki:

    Genel olarak alın bölgesinin sağ ve sol kısımlarında görülen bu sivilce türü çok rahatsız edici olabiliyor. Büyük bir şişkinlik, kızarma ve ağrı yapabiliyor. Bu sivilceleri sıkmak çok zararlıdır çünkü iç kısımda biriken iltihap oldukça zarar verici olabilir ve hatta o bölgede başka sivilcelere de zemin hazırlayabilir. İçerikte yer verdiğiniz tarifleri uygulayıp geçirmek mümkün olabilir, boynuz sivilcesi çıktığında deneyeceğim.