Neden Blog Açmalısınız? 2021 Blog Açma Rehberi

04.03.2019
655
Neden Blog Açmalısınız? 2021 Blog Açma Rehberi
Modelistlik Kursu

Bölüm 2: Blog açmadan önce amacınızı belirleyin

Neden blog açmalısınız? sorusunun cevabını size birkaç örnek ile anlatmaya karar verdim. Blog açmak konulu makalemde blog açarken yaptığım hatalara değinmiş ve bunlardan uzak durmanızı tavsiye etmiştim. Bu makalede ise yapmanız ve yapmamanız gereken şeylere kısa örnekler vererek devam edeceğim.

Bilerek veya bilmeyerek işletmelerin kazanına para taşıdığınızı ve bu kazançların aslında sizin üzerinizden elde edildiğini anlatacağız.

Öncelikle gerçekten blog açma amacınızın ne olduğuna karar vermelisiniz. Eğer amacınız blog açarak para kazanmak ise çalışmalarınızı daha titiz yürütmeli ve doğru hamleyi yapmalısınız. İşte bu yüzden blog açarak para kazanma rehberi makalemizi mutlaka okumalısınız.

blog açmak

Neden blog açmalısınız?

  1. Hobi olarak blog açabilirsiniz.
  2. Kişisel gelişim için blog açabilirsiniz.
  3. Mesleki tecrübe kazanmak için blog açabilirsiniz.
  4. Para kazanmak için blog açabilirsiniz.
  5. Tecrübeli olduğunuz bir konuda makaleler yazabilirsiniz.
  6. İçerik editörlüğü yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

Yukarıda birkaç madde ile neden blog açmak gerekiyor alt başlıklarına değindim. Yukarıda yer alan sebeplerden biri veya birkaçı sizin için de geçerli olabilir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Hobi olarak blog açın

Hani derler ya aşık olduğunuz bir konu vardır o konuda sürekli konuşursunuz. İşte biz bu hobinizi yazmanızı, insanlarla paylaşmanızı, zevklerinize ortak etmenizi istiyoruz. Sevdiğiniz bir konuda blog açarsanız başarı şansınız yükselir.

Başarıdan kastım; kişisel, kariyer veya ekonomik sebepler bütününün severek uğraştığınız blog sitenizde ortak olarak toplanabilir olmasıdır.

Örneğin; Kuaför olduğunuzu düşünün. Ya da bu mesleği yapmak konusunda istekli, eğilimli olduğunuzu düşünelim. Hep birlikte düşünelim! Sevdiğiniz bir şeye odaklandınız ve bu konu hakkında blog için konu araştırması yapıyorsunuz. Araştırdıkça öğreniyorsunuz. Öğrendikçe paylaşma isteğiniz artıyor. Saç modelleri anlatıyorsunuz, nasıl yapılır, ne ile yapılır konuları işliyorsunuz. Gündemi takip ediyorsunuz. Bu konuda ürettiğiniz bütün içerikler özel bir konuya odaklandığınız için değerlidir. Bütün olarak değerlendirildiğinde ise başarı getirir. Blog verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ziyaretçi çeker, ziyaretçi ise para!

Kişisel Gelişim için Blog açın

Bazı insanlar belli konularda araştırma yapmaktan çok hoşlanır. Gizemli, korkulu ya da farklı diye tanımlayabileceğimiz herhangi bir şey bazı insanların hayatının bütününü oluşturur. Bu insanlar kişisel gelişimlerini arttırmak için spesifik konularda araştırmalar yaparlar. İşte siz de bu tanımlara uyan biri olduğunuzu düşünüyorsanız blog açmak tam size göre!

Mesleki Tecrübe kazanmak için Blog açın

Uç örneklerle devam ediyorum. Örneğin İş Güvenliği alanında faaliyet gösteren bir mesleğiniz var. Mesleğinizi geliştirmek, yeniliklerinden haberdar olmak ve haberdar etmek istiyorsunuz. İşte bu model tam olarak size göre. Neredeyse bütün meslekler teknoloji ile gelişiyor ve değişiyor. Doğal olarak mesleki bilgi akışınız sürekli artarak devam edecek ve size sürekli tecrübe kazandıracak.

Para kazanmak için Blog açmak

Para kazanmak için blog açmak bu piyasanın belki de %90 pastasını oluşturur. Nitekim uzun yıllar emek verdiğimiz İnternet sitelerimizin bir anlamda karşılığı olmasını da bekleriz. Zira, bir internet sitesinin varlığını devam ettirmesi de çeşitli masrafları beraberinde getiriyor. Domain yenileme ücreti, wordpress hosting ücreti, seo uyumlu tema ücretleri gibi…

İnternet sitesi açarak para kazanmak pek tabi mümkün! Bu sizin emeğinize ve dikkatinize bağlı olarak kazancınızı da belirliyor. Bir internet sitesi açarak ortalama 1 ayda siteden gelir elde edebilirsiniz! Yapmanız gereken tek şey İnternet sitenize düzenli olarak ilgili içerikler girmek. Bundan asla vazgeçmemelisiniz.

Tecrübeli olduğunuz konuda yazın

Çalıştığınız sektörde yıllandınız, bilgi birikiminiz tavan yaptı. İşinizi tanımlayabilecek her türlü doneyi tarif edebilir, tanımlayabilir ve yönlendirebilir durumdasınız. İşte siz gerek mesleki, gerek kişisel gelişim adına potansiyel bir yazarsınız. Yazdıklarınız sizi takip edenlere ilham verecek.

Düşünün ki mesleğiniz Sosyolog olsun. Sosyoloji insan bilimi temelli bir meslek. İnsanı tanıyıp, anlayıp, anlatan insansınız. Edindiğiniz tecrübeleri, bilgileri uygun koşullarda okuyuculara ulaştırırsanız tecrübelerinizden faydalanabilecek binlerce insana ulaşabilirsiniz. Kim bilir! belki bu fikir size kitap yazabilme yolunu açar. Yahut iyi bir danışmanlık kapısını aralar. Kendinizi bu anlamda hafife almayın!

İçerik Editörlüğü yaparak para kazanın

İçerik editörlüğü nedir? İlgi alanınıza giren konu başlıkları üzerine farklı bir İnternet sitesi için makaleler yazmanız demektir. Kaliteli içerikler yazabiliyorsanız ortalama 100 kelime için 2-4 TL aralığında ücret alabilirsiniz. Yabancı dil veya dillerde içerik yazabiliyorsanız 100 kelime minimum 4 TL kazandırabilir. Ortalama bir içerik editörü günde 500 kelime ortalama 3 adet makale yazabilir. (geniş geniş) 500 kelime için ortalama yazım ücreti 3 TL olarak hesapladığınızda aylık 1500 TL gelir elde edebilirsiniz.

Yabancı dillerde yazdığınızı düşünürsek 500 kelimelik bir makale için kazanabileceğiniz ücret en az 20 TL olacaktır. Günde 3 içerikten aylık 1800 TL gelir elde edebilirsiniz. Güzel bir iş fikri değil mi?

Kendinize çalışın

Başka İnternet sitelerinin değirmenine para taşımayın Sosyola

en çok para kazanan yabancı bloglar

Yukarıda önemle bahsettiğimiz bir konu oldu. Neden blog yazmam gerekiyor fikrine yanıt verebileceğimiz temel konulara değindim. Şimdi sıra geldi bu işin ekonomik tablosuna.

Örneğin; Onedio sitesine üye oldunuz ve yorumlar yazıyorsunuz. Hatta siteye kaliteli olması durumunda içerikler ekleyebiliyorsunuz. Siteyi sevdiğiniz için siz de sürekli olarak katkı sağlıyorsunuz.

Mesela “internetten para kazanmak” konulu bir makale yazdınız ve Onedio’ya gönderdiniz. Yazınız onaylandı ve yayına girdi. Bu durumda Google’da İnternet’ten para kazanmak kelimesini aratarak Onedio’ya gelen ziyaretçiler (misal 200 bin ziyaret aldığını varsayalım) sizin emek verip yazdığınız makale üzerinden Onedio’ya reklam tıklamalarından para kazandırıyor.

Google gösterim ve reklam tıklaması başına ücret ödüyor. Örneğin 1000 gösterim için 20 kuruş vermiş olsun. 200 bin gösterim için 40 TL sadece gösterim ücreti alacaklar. Genel olarak sitenizi ziyaret eden kişilerin %1-2 oranı reklamlara ilgi gösterir. Ortalama reklam geliri 20-30 Kuruş arasındadır. Onun da ortalamasını alarak 25 kuruş diyelim. 200 bin ziyaret alan bir konuda en fazla tıklama 2000 kadar olur. 0,25 kuruş olarak ortalama aldığımız reklam tıklama gelirinden %1 oran ile 0,25×2000 tıklama hesabıyla 500 TL gelir elde edilir. Gösterim geliri ile birlikte 1 adet konudan 550 TL gelir elde edildiğini düşünebiliriz.

Onedio örneği verdik ama buna örneklerle devam edecek olursak;

Onedio
ShiftDelete
Forum siteleri
Sosyal medya siteleri

Paylaşım yapabildiğiniz her türlü site sizin emeklerinizle gelir elde edebiliyor.

Burada belirttiğim rakamlar temel düzeydedir. Günümüzde reklam modelleri değişkenlik gösterdiği gibi gelirleri de aynı oranda artıyor. Bu hesap minimum geliri anlatır. Siz yazdınız, sistem onayladı ve sistem kazandı. Neden kazanan siz olmayasınız?

Buraya kadar sabırla okumaya devam ettiyseniz şimdi sizi Blog açarak para kazanmak makalesine götüreyim. Bakalım size orada neler anlatıyor olacağım. Merak ettiyseniz devam edelim…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.