Saç Ekimi Nedir?

20.05.2022
130
Saç Ekimi Nedir?
Modelistlik Kursu

Saç ekimi, saç dökülmesi veya aşırı saç dökülmesi sorunu olan kişilerde saçların zamanla seyrelmesi ve sonunda dökülme ile kellik sorununa doğal ve uzun süreli bir çözümdür. Sağlıklı saç köklerinin, saç köklerinin artık aktif olmadığı ve kelliğin oluştuğu bölgelere mikrocerrahi ile nakledilmesi işlemine saç ekimi denir.

 Saç Kökü Nedir?

Saç Kökü Nedir?

Saç Kökü Nedir?

Saç derisinin yağlı kısmına gömülü olan ve orada saç büyümesine neden olan saç kısmıdır. Tıbbi adı  Saç kökleri  farklıdır ve büyüme aşamaları da farklıdır. Saç köklerinin yapısına bağlı olarak değişik yöntemler gerçekleşir. Saç köklerinin direncine ve eklenecek saçlara göre bu yöntemler için farklı saç ekimi fiyatları vardır. Bu nedenle kellik başladığında hala mevcut olan greftler alınabilir ve kel bölgelere saç ekimi yapılabilir.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Kişilerde saç üç katmandan oluşur Buna istinaden iç kısım veya medulla sadece kalın saçlarda görülür.  Ayrıca kortex adı verilen orta tabaka saça rengini ve sertliğini verir. Epidermis adı verilen dış tabaka ince, renksizdir ve korteksi korur. Derinin yüzeyinin altındaki tüylere kök denir. Derinin altında zengin bir kan damarı tabakası saçın tabanında bulunur. Saçlar bu tabakadan beslenir.

Saç ekimi kimlere uygundur?

Saç ekimi, kel bölgeler için uygun bir işlemdir. Her hasta için durumlar farklı olabilir ve yöntemler buna göre değişebilir. Kök nedeni bulunarak yapılan saç dökülmesi sonuçları da çok daha başarılıdır. Saç dökülmesi olan bölgelerde kullanıma çok uygundur. Saç dökülmesi kalıtsaldır ve erkeklerde daha sık görülür. Ancak estetik saç ekimi fiyatları uygunluğu ile hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

  • FUT tekniği: Bu teknikte saçlar büyük kesilerle alınır. Sonrasında, bu deriden alınan saç kökleri, bıçakla yapılan küçük kesilerle kel bölgeye ekilir.
  • FUE tekniği: FUE aslında en çok kullanılan saç ekim yöntemidir.  Saç kökleri tek tek alınır ve saç ekimi daha doğaldır. FUT’a göre daha az doku hasarı ve daha kısa iyileşme süresi olması için safir kafa ile saç ekimi yöntemidir.
  • DHI Tekniği: Bu teknik sayesinde kanal açmadan ve az sayıda kesi ile işlemi tamamlamak mümkündür. Böylece saç ekimi süresi kısalır. Ve vücuttaki yaraların izleri daha az belirgindir. Bu teknikte altın iğneler kullanıyoruz ve altın dokulara zarar vermediği için işlemi daha az hasarla tamamlanır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Son yıllarda çeşitli tekniklerle gerçekleştirilen saç ekimi yöntemlerinden en popüler olanı ağrısız, tıraşsız saç ekimidir. Tıraşsız ağrısız bir saç ekiminde kanama ve şişlik minimum düzeyde tutulduğu için bu yöntem ağrısız olma avantajını da sunar.  Ameliyat sırasında iğnesiz anestezik cihazlar anestezik ajanları basınç altında püskürterek gözeneklerden deri altı dokuya ulaşmalarını sağlar.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekiminin bilinen en iyi faydası, kişinin kaybolan güvenini geri kazanmasıdır. Zihinsel olarak stresli durumlar yaşamanın, stres yaşamayan bir kişiye göre 11 kat daha fazla saç dökülmesine neden olabileceği gösterilmiştir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Saç ekimi için bilinenin aksine özel bir mevsimi yoktur ve yılın 12 ayı rahatlıkla saç ekimi yapılabilir. Sadece belirli aylarda ve mevsimlerde saç dökülmesi kişiye bağlı olarak daha sık veya daha az olabilir. Her kişi kendi saç yapısına göre süreci gözlemleyerek saç ekimi için doğru zamanı belirleyebilir.

Yazın saç ekimi yaptırmaya karar veren kişilerin ameliyattan sonra 10 gün boyunca yüzmekten ve güneşten uzak durmaları önemlidir. Kışın saç ekiminden sonra soğuktan korunmak için başınızı pamukla korumalı ve bol bir şapka takılmalıdır. Saç köklerine bağlı olarak farklı saç ekimi fiyatları vardır.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Saç ekiminde yaş sınırı 20 ile 65 yaş arasındaki herkes saç ektirme operasyonu yaptırabilir. Saç ektirme ameliyatlarında yaş sınırı yoktur. Saç dökülmesi genetik olarak erken yaşlarda başlayıp ileri yaşlara kadar devam edebilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi yaklaşık ila 6 saat süren bir işlemdir ancak uygulanan tekniğe bağlı olarak yapılan alanın büyüklüğü, derinin ve saçın yapısı değişiklik gösterir. Hastanın durumuna, saç yapısına göre 3-5 saat arası saç ekimi sürebilir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç ekiminden 2 hafta ila 2 ay sonra dökülme meydana gelir.  Ekilen saçlar döküldükten sonra yaklaşık 3 ay içerisinde uyarılan saç çizgisinden yeni saçlar çıkmaya başlar. Saçlar 3 ile 6 ay arasındaki süreçte çıkmaya başlar, 6. ay itibariyle saçlar gözle görülür şekilde uzamaya başlar.

Saç ekimi öncesi nasıl bir cilt bakımı yapılması gerekir?

Saç ekiminden iki hafta önce vitamin ve takviye almaktan kaçınılmalıdır. Özellikle kan sulandırıcı etkisi olan E vitamini kesinlikle alınmamalıdır.  Saç ekiminden iki hafta öncesine kadar aspirin gibi diğer kan inceltici ilaçları alınmamalıdır.  Alkollü içecekler kanı sulandırdığı için risklidir.  Doğal saç ekiminden iki hafta ila bir ay önce bu içeceklerden kaçınılmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Normal şampuanlama sırasında saçlar şampuan veya sabunla inkübe edilir ve kökler tırnaklarla yıkanır. Ekimden sonra bu şekilde yapıldığı zaman çıkmamış tüm saç kökleri canlanır. Böylece hassas ve nazik bir yıkama işlemi gerçekleştirilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları kullanılan miktara veya tekniğe göre değişiklik gösterebilir. Buna istinaden saç ekimi fiyatları kullanılan saç ekimi yöntemine göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda operasyonun gerçekleştiği merkeze ve hekime göre de farklı saç ekimi fiyatları vardır.

https://worldofthehair.com/sac-ekimi/  bilgi için hemen tıklayın.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.