Gliserin Nedir? Nasıl Kullanılır?

07.01.2020
263
Gliserin Nedir? Nasıl Kullanılır?
Modelistlik Kursu

Gliserin, dünyanın en değerli maddelerinden biridir ve çok çeşitli günlük ürünlerde bulunur. Olağanüstü nemlendirme özellikleri nedeniyle, bu madde cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sadece doğal cilt bakım ürünleri kullansanız da, evinizdeki cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde gliserin bulabilirsiniz.

Bu madde yabancı bir kimyasal gibi görünebilir ancak tüm hayvansal ve bitkisel maddelerde doğal gliserin bulunur. Bu ürün, güzellik ve cilt bakımı söz konusu olduğunda birçok kullanım ve faydaya sahiptir ancak tüm gliserin ürünleri eşit değildir. Bu yazıda, gliserinin cilt için harikalar yarattığını, cilt bakım rutininize nasıl ekleyebileceğinizi ve maksimum fayda için hangi tür gliserin kullanacağınızı açıklayacağız.

Gli̇seri̇n Nedi̇r?

Genellikle gliserol veya gliserin olarak da adlandırılan bu madde, tatlı bir tada sahiptir, renksiz, kokusuz ve şurup kıvamında bir sıvıdır. Kimyasal bileşim açısından, gliserin bir trihidroksi şeker alkoldür. Gliserol adı, Yunanca “tatlı” anlamına gelen “glykys” kelimesinden gelir.

Bu madde doğal veya sentetik olabilir. Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizinin bir sonucu olarak üretilir. Hidroliz, bir maddenin suya tepki göstermesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın parçalanmasıdır. Sentetik gliserin ise petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.

Kimyager Carl Wilhelm Scheele ilk olarak 1778’de gliserini keşfetti. Bununla birlikte, gliserin 18. yüzyıldan çok daha önce vardı. Örneğin, hayvansal yağlar kullanılarak sabun yapımı, MÖ 3. bin yıldan kalma Sümer kil tabletlerinde açıklanmaktadır. Bugün, gliserin bilinen 1500’den fazla son kullanıma sahiptir ve kozmetikten gıdalara kadar olan tüm ürünlerde bulunabilir.

Gliserin Cilde Faydaları

Gliserin birçok nemlendirici cilt bakım ürünlerinde ve sabunlarda bulunur. Bu madde, bir nemlendirici olduğu için losyon ve sabun bileşeni olarak sevilir. Nemlendirici, suyu cildin ikinci katmanından çeken ve cildin üst katmanına getiren bir maddedir. Nem yüksekse, nemlendirici kremler de havadan nem çeker. Sonuç olarak, bu madde cildi nemlendirir, ölü cilt hücrelerinden arınmanıza yardımcı olur ve cildinize pürüzsüzlük kazandırır, genç ve ışıltılı bir görünüm verir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

İyi Bir Nemlendiricidir

Nazik, nemlendirici özellikleri nedeniyle, bu madde hassas cilde sahip kişiler için tercih edilen bir sabun bileşenidir. Saf gliserin sabunu cildi kurutmaz veya kokulu ve çeşitli kimyasallarla sert sabunlar gibi kaşıntı hissi vermez ve tahriş etmez. Güçlü sabun cildin doğal yağlarını temizleyebilir ve cildi kurutarak bir dizi soruna yol açabilir. Bu madde ise cildi nazikçe temizlerken cildi nemli ve yumuşak tutar. Gliserin bir cilt nemlendiricisi kadar etkili olduğundan, aşağıdaki gibi ürünlerde bulabilirsiniz.

Gliserinli Cilt Temizleme Ürünleri

Gliserin cilde yağ eklemez veya gözenekleri tıkamaz, bu da akneye yatkın cilde sahip kişiler için mükemmel bir temizleyici yapar. Herhangi bir cilt tipi, cildi kurutmadan kiri ve gresi yıkamak için bu maddeyi içeren yüz temizleyicileri kullanabilir.

Gliserinli Sabun Nedir?

Tonikler

Gliserin içeren tonikler cildi yapışkan veya yağlı hissettirmeden cildi ferahlatmanın harika bir yoludur. Bu maddeyi içeren tonikler, doğal yağlı cilde sahip kişilerin cildini hafif, ferahlatıcı bir spreyle nemlendirmesine izin verir.

Güneş kremleri

Güneş kremleri genel olarak cildin zararlı UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olur. Gliserin bazlı güneş kremleri doğal bir nemlendirici olarak bulunabilir ve güneş kremini daha sürülebilir hale getirmeye yardımcı olur.

Nemlendirici ürünler

Gliserinin en etkileyici özelliği nemlendirme kabiliyetleridir. Nemlendirici olarak, bu madde genellikle yüz kremleri ve el ve ayak losyonları gibi birçok nemlendirici üründe bulunabilir. Gliserin cildin yüzeyine nem çektiğinden, pürüzsüz, yumuşak bir his ve görünüm için kırışıklıkları doldurur.

Yüz Maskeleri

Bazı yüz maskeleri cildi aydınlatmak ve nemlendirmek için gliserin içerir. Hızlı nemlendirme ve anında yaşlanmaya meydan okuyan sonuçlar için bir gliserin yüz maskesi kullanabilirsiniz.

Sabunlar

Gliserin birçok farklı tipte sabun ve duş jelinde yaygın olarak bulunur. Bu ürün yumuşak olduğu ve cildi kurutmayacağı için, bebek cilt ürünlerinde de yaygın bir bileşendir.

Cildin Genç Görünmesini Sağlar

Cildinize gliserin uygulamak cildinizdeki nemi tutar ve genç ve sağlıklı bir ışıltı verir. Cildin üst katmanına nem çekerek, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur ve cildin yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Gliserin ayrıca yaşlanmayı yavaşlatmak için cilt işlevini geliştirir. Örneğin, bir araştırma, gliserinin ayrıca cilt hücrelerinin düzgün bir şekilde olgunlaşmasına yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu madde, cildin koruyucu bariyerini oluşturmak için genç cilt hücrelerini en derin katmanlardan yüzeye yönlendirmeye yardımcı olur. Sonuç olarak, bu madde cildin genel olarak daha iyi görünmesini, hissetmesini ve işlev görmesini sağlar.

Erken cilt yaşlanmasını azaltmak için uzmanlar, her gün yüz nemlendirici krem uygulanmasını ve cildinizi nazikçe temizlemenizi önerir. Ayrıca terledikten sonra yüzünüzü yıkamanızı ve cildinizi yakan veya tahriş eden cilt bakım ürünlerini kullanmayı bırakmanızı tavsiye ederler. Bu madde, nazik temizlik ve nemlendirme için mükemmel bir bileşendir.

Sivilceleri Azaltır

Sivilce için yüz temizleme ürünleri ve nemlendirici kremlerde yaygın olarak bulunan bazı bileşenler cilt için çok serttir. Güçlü cilt bakım ürünleri, iltihaplanma ve tahrişe neden olarak bazı kişiler için sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Bununla birlikte, gliserin, daha sert ürünlerin yan etkileri olmadan cildinizi güzelleştirmek için kullanılabilir.

Ayrıca, bu madde yağsızdır ve komedojenik değildir yani gözeneklerinizi tıkamaz. Tıkanmış gözenekler ciltte bozulmaya neden olur bu nedenle yağlı ciltler için bu madde doğru çözüm olabilir.

Güvenlidir

Cilt bakım bileşenlerini seçmek söz konusu olduğunda, güvenliği her şeyden önce düşünmek isteyeceksiniz. Cildiniz sıvıları tutarak, zararlı bakterileri ve virüsleri dışarıda tutarak ve vücudunuzun sıcaklığını bile düzenleyerek vücudunuzu korumada kritik bir rol oynar. Bu nedenle, sağlıklı cildi teşvik eden güvenli ürünler kullanmak istersiniz.

Bazı parfümler ve kimyasallar cildi kurutabilir, gözenekleri tıkayabilir veya tahrişe neden olabilir. Gliserin gözenekleri tıkamaz veya cildi kurutmaz ve kullanımı güvenlidir. FDA kuruluşuna göre, gliserin genellikle güvenli olarak kabul edilmektedir. 

Nazik Bir Maddedir

Nazik temizleyiciler ve nemlendiriciler, özellikle akneye eğilimli kişiler için cildi rahat ve sağlıklı tutmak için önemlidir. Akne eğilimli bireylere genellikle ölü deri hücrelerini temizlemek için eksfoliyatörler kullanmaları söylenir. Aşındırıcı peeling ürünleri ölü cilt hücrelerini temizleyebilir ve cildin yumuşak hissetmesini sağlayabilir ancak akne eğilimli ciltler için çok sert olabilir, daha fazla tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir.

Bu madde, tahrişe neden olmadan cilde peeling yapmak, temizlemek ve nemlendirmek için yumuşak bir yol sunar. Sivilceleri olan kişiler, cildini temizlerken kir ve yağı temizlemek ister ancak aynı zamanda cildin dış tabakasına karşı nazik olduklarından emin olmak isterler. Gliserin içeren nazik temizleyiciler kuru cilde sahip kişiler için de idealdir. Tüm cilt tipleri için cildini nazikçe tedavi etmek ve tahrişi önlemek önemlidir.

Cildi İyileştirir

Cildin kuru, hasarlı ve çatlamış olduğu yerlerde, gliserin kurtarıcı olabilir ve cilt nemini artırabilir. Bu madde genellikle egzama veya sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına yardımcı olmak ve çatlamış ciltten kaynaklanan yaraları iyileştirmek için kullanılabilir. Genel olarak, bu madde cilt fonksiyonunu iyileştirerek, yara iyileşme sürecini hızlandırarak ve cildi tahriş edici maddelere karşı koruyarak cilt sağlığını geliştirir. Hatta antimikrobiyal etkiler bile göstermiştir.

Cildi Nemlendirir

Gliserin bir sünger gibi işlev yapar ve kendisine daha fazla nem çeker. Ayrıca cildin su buharlaşmasını yavaşlatmaya yardımcı olur bu da kış ortasında cildin nemli ve yumuşak kalmasına yardımcı olabilir.

Çeşitli bilimsel çalışmalar, bu maddenin cildi etkili bir şekilde nemlendirdiğini ve yumuşattığını kanıtlar. Örneğin, bir araştırmada, gliserin içeren kremler, gliserin içermeyen kremlerle karşılaştırılmıştır. Araştırmacılar, hem gliserin hem de silikon yağı içeren kremin en yüksek nemlendirme değerine sahip olduğunu ve hidrasyonu, gliserin içermeyen kremler ile karşılaştırıldığında en uzun tuttuğunu buldular. Gliserinli krem, cilt nemini artırma ve su kaybını azaltma konusunda üstün bir yetenek gösterdi.

Cildi Korur

Kış aylarında nem seviyeleri düşer ve soğuk hava cildinizdeki nemin hızla buharlaşmasına neden olur. Sonuç olarak, kış havası cildinizi kuru, çatlamış ve pul pul yapabilir. Cilt parçalandığında, yaralara ve enfeksiyona daha duyarlı hale gelir. Gliserin içeren nemlendirici bir losyon cildinize nemi kilitler ve özellikle elleri, ayakları, dirsekleri, dizleri ve vücudun tipik olarak kuruyan diğer kısımlarını korumaya yardımcı olabilir. Bu madde ayrıca cildi rüzgar veya kuru iç mekan havasının etkilerinden korumaya yardımcı olabilir.

Cildinizi daha da korumak için, duştan sonra cildi nemlendiren gliserin uygulamak iyi bir fikirdir. Bu madde, doğal yağları vücudunuzdan uzaklaştırdıktan sonra cildinizde nemi tutmanıza yardımcı olacaktır. Cildi yumuşak, pürüzsüz ve korunaklı tutmak için sert deterjanlar içeren sabunlar yerine gliserin sabunu seçebilirsiniz. Yıl boyunca nemlendirici özelliklerinden yararlanmak için cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Yüz Bölgesinde Gliserin Kullanmanın Yolları

Yüzünüzü ıslatmak için yüzünüzü suyla yıkayın ve bir havluyla kurulayın. Yüzünüz kuruturken hafif nemli bırakın. Bir pamuk topun üzerine biraz gliserin alın ve cildinize sürün. Kesinlikle ağız bölgesinden ve gözlerle temasından kaçının. Hemen yıkamayın, cilde emilmesi için bir süre bekletin.

Cilt Temizleme

Gliserin harika bir temizleyicidir ve genellikle kullanmaya meyilli olduğunuz pahalı kimyasal bazlı temizleme sütü ve solüsyonların yerini alabilir.

En iyi sonuçlar için üç çay kaşığı sütü bir çay kaşığı gliserinle karıştırabilirsiniz. Geceleri bu karışımı yüzünüze uygulayın ve sabahları yıkayın.

Makyaj Temizleme

Gliserin cildinizdeki kiri, yağları ve makyajı nazikçe temizler. Ayrıca, yarım su bardağı su, 1.5 yemek kaşığı gliserin ve 1.5 yemek kaşığı mısır ununu fırına dayanıklı bir cam kavanozda bir karıştırarak ev yapımı bir yüz temizleyici de yapabilirsiniz. Bu karışımı iyice kaynatın ve karıştırın. Karışım soğuduktan sonra, nemli cilde biraz uygulayın ve ılık suyla yıkayın.

Tonik

Gliserin tonik olarak kullanılabilir. Gözeneklerinizi sıkılaştırmaya yardımcı olduğu için yüzünüzü yıkadıktan sonra toniklemek için bir pamuk topu su ile seyreltilmiş biraz gliserine daldırın. Bir çay bardağı gül suyu ve yarım çay bardağı gliserini karıştırın. Bu karışımı temiz bir sprey şişesine alın. Her gün tonik olarak kullanın.

Yüzde Gliserin Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Gliserin kullanımının yüz için çok yararlı olduğunu gördünüz. Bununla birlikte, yüze bu maddeyi uygularken almanız gereken bazı önlemler vardır. Bu madde çok hafiftir ve nadiren kurdeşen veya kızarıklıklara neden olurken, bazı kadınlarda alerjik reaksiyona neden olur.

1. Bu suda çözünür, toksik olmayan bileşik, cilde de oldukça naziktir ancak tüm cilt ürünlerinde olduğu gibi, yüzünüze uygulamadan önce kolunuzun iç kısmında bir cilt testi yapmanız tavsiye edilir. Bu maddeyi kullanmadan önce her zaman bir yama testi yapmalı ve kabarcıklar, şişlikler veya kurdeşen gibi alerjik semptomlar geliştirirseniz bir doktora başvurmalısınız.

2. Uygulamadan önce her zaman gliserini su veya gül suyu ile seyreltmelisiniz. Az miktarda kullanın ve gereğinden uzun süre yüzünüzde bırakmayın. Gliserin viskozitesi toz ve kirlilik çekme eğilimindedir, bir süre sonra yıkayın.

3. Bu madde ayrıca biraz güneş hassasiyetine neden olabili  bu yüzden yüzünüze biraz uyguladıktan sonra güneş kremi kullanın.

4. Güzellik ihtiyaçlarınız için hayvansal gliserin kullanmaktan rahatsızsanız, bitkisel yağlardan elde edilen bitkisel gliserin kullanabilirsiniz.

Gliserin ile Yapılan Saç ve Yüz Maskeleri

Bu bölümde gliserinle yapılan saç bakım maskeleri ve yüz bakım maskelerinin tariflerini sizlerle paylaşacağız.

Ev Yapımı Gliserinli Nemlendirici Tarifi

Gliserin, cildinizin havadaki nemi emmesine yardımcı olduğu için en etkili nemlendiricilerden biridir. Berrak sıvı, cildinizdeki suyun buharlaşmasını önleyen bir nemlendirici (nemi tutan veya koruyan bir madde) görevi görür. Gliserin nemlendiricinin düzenli olarak uygulanması cildinizin her zaman yumuşak ve nemli olmasını sağlayacaktır.

250 ml gliserine iki yemek kaşığı taze limon suyu ekleyerek evde kendiniz için bir gliserin nemlendiricisi yapın. Yatmadan önce her gece yüzünüze bu karışımı uygulayın böylece sabahları nemli taze bir cilt elde edersiniz.

Alternatif olarak başka bir nemlendirici de yapabilirsiniz.

Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı bitkisel gliserin ile karıştırın. Buna susam, badem veya kayısı gibi yaklaşık bir tatlı kaşığı soğuk preslenmiş bitkisel yağ ekleyin. Aromaterapi faydaları elde etmek için karışıma birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Karışımı buzdolabında soğutun ve yüzünüze pamuklu bir bezle uygulayın.

Gliserinli Anti-aging Maskesi

Son zamanlarda aynaya yakından baktınız ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların ilk görünümleriyle sarsıldınız mı? Bu, doğal bir yaşlanma sürecidir. Yaş ayrıca nemli, donuk, tahriş olmuş ve pürüzlü cilt gibi diğer cilt sorunlarını da beraberinde getirir. Henüz paniğe gerek yok! Gliserin kullanmaya başlayın ve zaman içinde ince çizgilerin yok olduğunu görün. Çünkü bu madde cildinizi nemlendirir ve cildinizdeki küçük çatlakları doldurarak elastikiyeti artırır. 

Aslında, bu nedenle gliserin yıllar boyunca popüler bir yaşlanma karşıtı tedavi olarak kullanılmıştır. Düz gliserin uygulamak yerine, bu karışımı uygulayarak yaşlanma karşıtı faydaları ikiye katlayacaksınız.

Bir yumurtayı köpürene kadar çırpın. Bundan sonra, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı gliserini bir yumurtaya ekleyin ve iyice karıştırın. Yukarı doğru, dairesel hareketler ile bu maskeyi yüzünüze sürün. 20 dakika bekleyin ve cildinizi ılık suyla durulayın.

Gliserinli Sivilce Karşıtı Maske

Sivilcelerden muzdarip olan herkes, genellikle işe yaramayan cilt bakım ürünlerinin nasıl bir kabus olabileceğini bilir. Akne sorunlarına çözüm arayan kişilerden biriyseniz, güzellik ürünlerinize gliserin ekleyebilirsiniz. Bu maddenin akneleri ve sivilceleri azalttığı bilinir. Bu maskeyi her gün yüzünüze uygulayın ve kısa sürede sonuçları görün.

Bir yemek kaşığı gliserin, yarım yemek kaşığı boraks tozu ve küçük bir miktar kafuru bir bardak saf su ile karıştırın. Pürüzsüz bir maske yapıldıktan sonra, yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kalıntıları gidermek ve cildinizin gözeneklerini kapatmak için buz gibi suyla yıkayın.

Gliserinli Siyah Nokta Karşıtı Maske

Siyah nokta kadar çirkin görünen hiçbir şey yok. Bazen, hiçbir yüz bakımı çirkin siyah noktalardan kurtulmaya yetmez. İşte o zaman gliserin imdadınıza yetişebilir çünkü gliserin, siyah noktalarda da etkisi olan harika ürünlerden biridir. İşte gerçekten işe yarayan bir ev yapımı siyah nokta temizleme maskesi…

Bir yemek kaşığı multani mitti veya kil, dört yemek kaşığı iri öğütülmüş badem tozu ve iki tatlı kaşığı gliserini bir cam kaseye alın. Hepsini karıştırın, yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayın ve kurumaya bırakın. Maske tamamen kuruyunca ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Yüzdeki Yaraları ve Enfeksiyonu İyileştiren Gliserinli Maske

Gliserin, sedef hastalığı gibi cilt hastalıkları üzerinde terapötik bir etkiye sahiptir. Yayınlanan araştırmalar, gliserinin cilt hücrelerinin düzenli programlarına göre olgunlaşmasına yardımcı olduğunu buldu. Bu çok önemlidir çünkü sedef hastalığında cilt hücreleri tam olgunluğa ulaşmadan dökülmeye başlar bu yüzden kalın ve pullu bir cilde neden olur. Gliserin uyguladığınızda, bu hücrelerin tamamen olgunlaşmasına izin verir ve anormal dökülmeyi durdurur. Gliserinin bu özelliği ayrıca yaraların iyileşmesine de yardımcı olur. Gliserin, cildinizin iyileşmesine yardımcı olur ve cildin onarımı ve yenilenmesi sürecine yardımcı olarak egzama gibi mantar enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olur.

Dört tatlı kaşığı kil ve bir tatlı kaşığı gliserini bir cam kasede karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için biraz su ekleyin. Ağız ve göz bölgesinden kaçınarak bu maskeyi dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Maskenin kurumasını bekleyin ve sonra ılık su ile yıkayın.

Leke ve İzleri Yok Eden Gliserinli Maske

Lekelerden, izlerden ve yaşlılık lekelerinden kurtulmak zordur. Bununla birlikte, bu izlerin zamanla solmasına yardımcı olmak için düzenli olarak gliserin kullanabilirsiniz. Gliserin ayrıca cildi nemlendirir, bol miktarda antibakteriyel özelliğe sahiptir ve cildin pH seviyelerini korur.

Biraz gliserini vazelinle karıştırın ve cildinize uygulayın. Biraz bekledikten sonra nemli pamuklu bir bezle yüzünüzü temizleyin.

Çatlamış Dudaklar İçin Gliserinli Maske

Çatlamış dudaklar her kadının yaşadığı büyük bir sorundur özellikle soğuk aylarda dudak çatlaması olabilir. Çoğumuz bu sorundan kurtulmak için kimyasal yüklü dudak balsamlarını kullanırken, daha hafif toksik olmayan gliserin kullanmak etkili ve daha yumuşak bir seçenektir.

Birkaç damla gliserin ve balı dudaklarınıza sürün ve ağrılı, çatlamış ve pul pul dökülen dudaklara veda edin. Karışımın kurumasını bekleyin ve ardından nemli bir pamuk topu ile silin. 

Kuru Ciltlere Özel Gliserinli Maske

Kuru cilt sorununuzu tedavi etmek için yetersiz olan pahalı losyonlar ve vücut yağları satın almaktan bıktınız mı? Bu sefer, bu süslü güzellik iksirlerinden kurtulun ve cildinizi pürüzsüzleştirecek, çatlak topuklarınızı iyileştirecek ve kuru cildi rahatlatacak mütevazi gliserini deneyin.

Biraz gliserini suyla seyreltin ve her gün ellerinize, ayaklarınıza ve vücudunuza bu karışımla masaj yapın.

Gliserin ayrıca ölü hücreleri arındırma ve altındaki yumuşak, yeni cilt tabakasını gösterme yeteneğine sahiptir. Bu peelingi evde deneyebilirsiniz. Eşit miktarda şeker, aloe vera jel ve gliserini karıştırın. Bu peelingi cildinize uygulayın. Böylece ölü derilerden kurtulacaksınız.

Yanıklar İçin Gliserinli Karışım

Yanıklar son derece ağrılı olabilir ve zamanında tedavi edilmezse ciddileşebilir. Ciddi yanık yaralanmaları için derhal bir doktora görünmelisiniz ancak evde tedavi edilebilecek yanıklar için gliserini güvenle deneyebilirsiniz. İlaçlı merhemlerin aksine, gliserin hafiftir ve kaşıntı ve yanma gibi yanıklara eşlik eden diğer semptomlarını hafifletir. Uygulaması son derece kolaydır.

Etkilenen bölgeye sadece suyla seyreltilmiş gliserini ince bir tabaka halinde uygulayın. Biraz beklettikten sonra yıkayın ve bu bölge iyileşene kadar birçok kez tekrarlayın.

Gliserinli Güneş Kremi

Aslında gliserini hafif bir güneş kremi olarak kullanabilirsiniz çünkü nemin sızdırmazlığını sağlarken güneşin ve çevresel kirleticilerin zararlı ışınlarına karşı bir bariyer görevi görür. Zaten bronzlaşmışsanız, gliserin gözeneklerinizde tıkanmış kirleri temizleyerek ve teninizi aydınlatarak orijinal teninize geri dönmenize yardımcı olabilir. Cilt tonunuzu bir anda aydınlatmak için bu kolay ev yapımı maskeyi deneyin.

Olgunlaşmış bir muz alın, güzelce ezin ve bir yemek kaşığı gliserini içine ekleyin. Güzel bir maske olana kadar hepsini karıştırın. Yüzünüze bu kremi bolca sürün ve yaklaşık 10-15 dakika cildinizde bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın.

Gliserin ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bu bölümde gliserinle ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Gliserin Damla Nedir?

Gliserin kulak damlası olarak kullanılabilir. Bir iki damla kulak içine damlatın ve kulak çubuğu ile temizleyin.

Gliserin Fitil Nedir?

Bu fitil kabızlığı tedavi eder ve tuvalete çıkmayı kolaylaştırır.

Gliserin Yağı Nedir?

Gliserin yağı cildi yeniler, onarır, nemlendirir ve yumuşatır.

Gliserin Fiyatı Nedir?

Bu ürünün fiyatı 6 lira ile 100 lira arasında değişir.

Gliserinli Sabun Nedir?

Gliserinli sabun özellikle deterjan kullanımından dolayı oluşan cilt tahrişlerini, cilt kuruluğunu tedavi eder. Cildi nemlendirir ve yumuşaklık kazandırır.

Gliserin Ağız Yarası İçin Kullanılır Mı?

Yarım su bardağı su ve yarım su bardağı gliserini karıştırır. Bu karışımla ağzınızı gargara yapın. Böylece ağız yaraları iyileşir ve ağız kokusu yok olur.

Gliserin Alerjisi Olur Mu?

Bu ürünü kullanmadan önce cildinizde yama testi yapın. Kolun iç kısmına biraz gliserin damlatın. Eğer kızarıklık ya da şişlik olursa bölgede bu ürünü kullanmayın.

Gliserin Bitkisel Midir?

Bitkisel gliserin  palm yağı, hindistan cevizi yağı, hurma yağı yada zeytinyağı gibi doğal kaynaklardan üretilir.

Gliserin Bebek Fitili Nedir?

Bu fitil, bebeklerin daha kolay tuvalete çıkmasını sağlar.

Gliserin Bazlı Sabun Nedir?

Bu tür sabunlar cildi onarır, temizler, nemlendirir ve cildi pürüzsüz hale getirir.

Gliserin Cilt Bakımı İçin Kullanılır Mı?

Evet, bu ürün cilt için çok faydalıdır.

Gliserin Cildi Sıkılaştırır Mı?

Evet, bu ürün cildi gergin ve sıkı hale getirir.

Gliserin Cilde Nasıl Uygulanır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi pek çok farklı şekilde uygulayabilirsiniz.

Gliserin Fiyatı Ne Kadar?

Bu ürünün fiyatı 6 lira ile 100 lira arasında değişir.

Gliserin Hamileler Kullanabilirmi?

Bitkisel bazlı gliserin kullanmanızı öneririz.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. kiraz dedi ki:

    Gliserine her eczanede rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben gliserini saç bakımında kullanıyorum. Tv’de bir programda saç bakımı üzerine tavsiye veren bir kuaförden tarif almıştım ve uygulamaya başladım. Isırgan otunu kaynatıp içine gliserin ve a vitamini ekleyin. Bir de çam terebentin ekleyin karıştırıp bir damlalığın için koyun. Saç diplerine uygulayın ardından doğa sarımsak özlü bir şampuan ile yıkayıp temizleyin. Saç uzatma ve bakım sağlamada çok iyi bir tarif. Gliserin çok iyi nem sağlıyor.