Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları

29.08.2019
1.252
Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları
Modelistlik Kursu

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları hakkında bilgiler vereceğim. Olimpos kamp severlerin ve gezginlerin tercihleri arasında başta gelmektedir. Peki neden tercih ediliyor. Gelin beraber lafı uzatmadan görelim. Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları rehber yazımızla kolaylıkla kamp yapabilir yer seçebilirsiniz.

Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, ülkemizin en göze tatil bölgelerinden bir tanesidir. Özellikle doğa tatili denilince akla ilk Olimpos ve çevresi gelmektedir. Antalya’ya 85 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Plajı el değmemiş plajlar gibi sakin ve temizdir. Genellikle ağaç evlerden oluşan pansiyonlar bulunmaktadır. Hem yeşillik hem mavi içerisinde doğa tatili için çok ideal bir yerdir. Yerli ve yabancı turistler buraya adeta akın etmektedir.

Olimpos’un en önemli simgesi Caretta Carettalardır. Sahilin en son bölgesinde caretta carettaların yumurtlama yerleri bulunmaktadır. Temmuz ve ağustos ayları caretta carettaların yumurtlama dönemidir. Bu nedenle sabah erkenden sahilde olduğunuzda bu minik kaplumbağaları görme imkanınız bulunmaktadır. Nesli tükenmekte olan bu minik kaplumbağalar için bu bölgeler doğal sit alanıdır.

Olimpos Yunanca bir kelime olup, ulu dağ anlamına gelmektedir. O bölgede bulunan Tahtalı Dağı da eski zamanlarda Olimpos Dağı olarak adlandırılmaktaydı Antik Likya medeniyetinin o dönemlerde en öneli antik kenti Olimpos’tu. MÖ 168 yıllarına dayanan tarihi ile o dönemin sikkelerin de adı da geçmektedir. Büyük İskender fetih dönemlerinde kış aylarını Olimpos’da yer alan Phalesis’te geçirmekteydi. Olimpos korsanların saldırıları sonucunda çok büyük tehlikelerde atlatmıştır. Kilikya Korsan bu şehre Mitras kültürünü yerleştirmiş ve ışık tanrısı olarak bilinen Mitras için burada gizli ayin törenleri düzenlenmiştir. Korsanlar sebebi ile önem kaybetmeye başlayan Ölimpos, Cenevizliler ve Venedikliler tarafından yeniden onarılmıştır. O dönemde önem kazanmaya tekrar başlamış ve ticaret merkezi olmuştur. Osmanlı Donanması tarafından himaye altına alınan Olimpos da antik kalıntılar günümüzde halen bulunmaktadır. Arkeolojik ve sit alanı olan bu bölge de hem doğa hem de tarih kokan yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Yaz mevsiminde oldukça kalabalık olan Olimpos, dört mevsimde de turist çekmektedir. Sakinlik isteyenler ilkbahar ve sonbahar mevsimini tercih edebilirler. Denize girmenin çok keyifli olduğu bu bölgede çok sayıda pansiyon bulunmaktadır. Fakat doğa alanı olması sebebi ile kamp yapmakta bu bölgede çok keyifli olacaktır. Denizi taşlı olması sebebi ile gerekli önlemleri alabilirsiniz. Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları konusunda sizlere bu yazımızda gerekli ve yeterli tüm bilgiyi veriyor olacağız. Olimpos ziyaretiniz öncesi bu yazımız sizlere bir pusula olacaktır.

Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları

Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları

Olimpos Antik Kenti

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer almaktadır. Geçmiş dönemlerin en önemli liman kentlerinden bir tanesidir. Antik kentin hemen girişinde bir orman ve pansiyonlar mevcuttur. Ormanlık alanda kamp yapılabilmektedir. Antik kent kısmına girmek için ücret ödenmektedir. Fakat müze kartı olanlar hiçbir ücret ödemeden antik kente girebilmektedir. Çıkış kısmında ise olimpos plajı yer almaktadır. Antik kent içerisinde kazılar halen daha devam etmektedir. Yaz aylarında çalı olan bölgelerde yılanlara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

İslamiyet Öncesi 167 – 168 yıllarına dayanan bir tarihi bulunmaktadır. Likya Birliği’ne ait bir antik kenttir. Üç oy hakkına sahip kentlerden bir tanesi de burasıdır. Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait eserler bulunmaktadır. Bulunan eserlerde genel olarak ormanların için de ya da çalıların altında kalmaktadır.

Olimpos Antik Kenti orman ile deniz arasında bir yerde bulunmaktadır. Antik kenti bir nehir bölmekteymiş ve bu nehir üzerinden geçen bir köprü bulunmaktaymış. O köprülerin ayaklarından bir tanesi halen varlığını sürdürmektedir. Akrapol, tiyatro, tapınak bu antik kent içerisinde görebileceğiniz tarihi eserlerdir. Fakat günümüze kadar her yeri kalmamıştır. Yalnızca bunların bir bölümü varlığını halen sürdürebilmektedir. Burada yer alan tapınağın İslamiyet Sonrası 172 – 173 senelerinde Roma İmparatoru Marcus Aurellius adına yaptırıldığı söylenmektedir.

Antik kentten plaja doğru giderken bir lahit bulunmaktadır. Kayalığın oyuğunda bulunan bu lahit Kaptan Eudomus’un lahdidir. Hem duygusal hem tarihi açıdan çok önemli bir eserdir.

Olympos Antik Kentine iki giriş bulunmaktadır. Finike tarafından geliyorsanız Adrasan tarafından, Kemer yönünden geliyorsanız Olimpos girişinden girmeniz yararlı olacaktır. Antalya’ya 87 kilometre mesafede bulunan Olympos Antik Kenti Kumluca’ya ise 28 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Olimpos Antik Kenti’nin ormanlık alanlarında kamp yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır. Çadırınız ve kamp malzemeleriniz ile buraya gelerek kamp yapabilirsiniz. Bir başka kamp alanı da antik kentin çıkış kısmında yer alan Olimpos Plajıdır. Bu plajı ayrıca yeni bir madde de ele alarak ayrıntılı anlatacağız.

Olimpos Antik Kenti

Olimpos Plajı

Olympos Plajı, Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırlarında yer alan Yazır Köyü Olimpos tarafında yer almaktadır. Olimpos Antik Kenti içerisinden geçerek plaja ulaşmak mümkündür. Olimpos plajının bir kısmında sonuna doğru caretta carettaların yumurtlama alanı bulunmaktadır. Özellikle sabah erken saatlerde plajın sonuna doğru giderseniz bu harika olaya tanıklık edebilirsiniz. Minik yavru kaplumbağaları burada görebilirsiniz. Yumurtlama mevsimi Temmuz ve Ağustos aylarındadır. Yani yaz döneminin tam ortasına denk gelmektedir. Bu nedenle burada kamp yaparken yüksek ihtimalle bu eşsiz olaya şahitlik edebilirsiniz.

Olimpos plajında duş imkanı ve giyinme kabini gibi imkanlar bulunmamaktadır. Buraya kamp yapabilmek için bu şartları kabul etmeniz gerekmektedir.

Olimpos’a Antalya terminalinden Kumluca, Finike ya da Kaş otobüsleri ile gelmek mümkündür. Olimpos dolmuş durağı bulunmaktadır. Bu dolmuş durağında inerek kolayca Olimpos’a varılabilmektedir. Antalya ile Olimpos durağı arası 75 kilometredir. Olimpos durağından Olimpos plajı ise 12 kilometredir. Yani Antalya ile Olimpos plajı arası toplamda 87 kilometre uzaklıktadır. Özel aracınız ile buraya gelecekseniz Antalya’dan Çıralı bölgesine doğru gitmelisiniz. Çıralı girişinden sonra Antalya Kumluca kara yolu üzerinde ilerlerken tabelaları takip ederek Olimpos’a ulaşabilirsiniz. Plaja ulaşmak için tabelaları takip etmeniz yeterlidir.

Olimpos Plajı’nın istediğiniz bölgesinde kamp için çadırınızı kurabilirsiniz. burada denize girebilir ve sakinliğin içerisinde muhteşem bir kamp yapabilirsiniz. Ayrıca sabah uyandığınızda caretta carettaların olduğu bölgeye giderek, bu olaya tanık olabilirsiniz. Caretta carettaların nesillerinin tükenmek üzere olması sebebi ile bu olaya belki de bir daha tanıklık etme şansı yakalayamayabilirsiniz.

Olimpos Plajı

Çıralı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı Plajı, Olimpos sınırları içerisinde yer almaktadır. Hatta Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisindedir. Çıralı koyu 3 kilometre uzunluğunda mükemmel bir koydur. Sahili de denizi de çok güzeldir. Aynı Olimpos plajında olduğu gibi burada da caretta carettalar yumurtlamaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında buraya gelirseniz bu minik caretta carettaları görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu kumsal hafif eğimlidir. İnce kumlu plajı mevcuttur. Bu bölgede genel olarak bungalov tipli evlerde konaklama imkanı bulunmaktadır. Fakat sizler bu sahilde çadır kurabilir ve kamp yapabilirsiniz.

Çıralı plajında kış mevsimlerinde oldukça yağmur yağmaktadır. Bu nedenle kamp için kış ayları uygun değildir. Burada bir dere yatağı mevcuttur. Ve bu dere yatağı olimpos antik kenti içerisindeki dereye ulaşmaktadır.

Çıralı plajına kadar gelmişken yakınlarda bulunan Ulupınar deresi ve kanyonu, Olympos, Likya yolu, Yanar taş ve buralarda yer alan yaylalar ve sedir ormanları da ziyaret edebilir ve buralarda da kamp yapabileceğiniz alanlar keşfedebilirsiniz.

Olimpos’da pek çok aktivite de yapabilirsiniz. Tatilinizi çadırda dinlenerek geçirmek istemiyor, aynı zamanda gezmek de istiyorsanız bu bölge de yapılacak aktiviteler ve gezilecek yerler de bulunmaktadır. Günübirlik tekne turlarına katılabilir, Köprülü Kanyonu’nda rafting ya da kanyon turu yapabilir, Beydağları Milli Parkı’nda bisiklet binebilir, cip ile safari yapabilir, ATV turlarına katılabilir, dalış yapabilir ve Tahtalı Dağı’na teleferik ile çıkabilirsiniz. Olimpos’da görüldüğü üzere günübirlik de yapılabilecek çok sayıda aktivite bulunmaktadır. Ve bu aktivitelerin her biri oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz zevkli aktivitelerdir.

Olimpos genel olarak ağaç evleri ile tanınmaktadır. Ağaç evlerden yapılan pansiyonlar bulunmaktadır. Bu pansiyonlara önceden rezervasyon yaparak konaklama imkanı bulunmaktadır. Ağaç evler de hemen hemen kamp yapmak gibi bir tatil keyfi sizlere yaşatmaktadır. Fakat yine de siz çadırdan vazgeçemeyen kamp severlerden iseniz Olimpos’da çadır ile kamp yapabileceğiniz orman içi alanlar bulmanız mümkündür. Yol kenarlarında, su yanlarında, dağ eteklerinde çadır kurabileceğiniz belli bir ismi olmayan bölgeler de bulunmaktadır. Dilerseniz buralarda kamp yapabilirsiniz. Olimpos küçük bir yer olması sebebi ile gece hayatı falan olmamaktadır. Yalnızca burada bulunan bazı pansiyonların etkinlikleri vardır. Eğlenmek istediğiniz zaman bu pansiyonların aktivitelerine katılabilir ve oradaki turistler ile eğlenebilirsiniz. Her ne kadar kış aylarında yağmur fazlasıyla alsa da bu bölgeye kışın özellikle yılbaşlarında gelenler de mevcuttur. Yeni yıla Olimpos içerisinde girmek de değişik bir deneyim olabilmektedir. Siz de Olimpos’da kamp yapmak istiyorsanız bu küçük ama doğa harikası yerde kamp yapabileceğiniz ücretsiz alanlar bulabilirsiniz.

Çıralı Plajı

Olimpos Ücretsiz Kamp Alanları hakkında vereceğim bilgilerin sonuna geldim. Sizlerde yorum kısmından bizlere en çok beğendiğiniz kamp alanını yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın..

Ayrıca Finike Ücretsiz Kamp Alanları yazımıza da bakmayı unutmayınız.

YORUMLAR

  1. vardh dedi ki:

    Güzel yazı kamp yapma alanlarının olduğunu bilmiyordum. Denizi bana göre uygun değil 1 metre gidince boyunu geçiyor.

  2. Bülent Sağocak dedi ki:

    Merhaba Selma hanım yazdığınız bilgiler güncel değil muhtemelen.anlattığınız tarihi bilgiler doğru fakat Olimpos’ta müze girişinden sonra veya deniz bölgesinde kamp yapmak katiyen yasak ve para cezası vardır . Çıralı sahilide aynı konumdadır.bırakın gece kmpını gündüz dahi çadır kurdurulmaz koruma alanıdır.bu bilgilerin düzeltilmesi dileği ile.sevgiler