İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursu Hakkında Bilgiler

14.04.2021
755
İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursu Hakkında Bilgiler
Modelistlik Kursu

İlk yardım günümüzde her zaman her yerde gerekli bir eğitimdir. Birçok insan hayatının bir döneminde ilkyardıma ihtiyaç duymuştur. İlk yardım Eğitici Eğitimi kursu alabilmek belli sağlık branşları İlk yardım Eğitici Eğitimi kurslarına katılarak İlk yardım Eğitmeni olabilir ve  bilinçli bireyler yetiştirilebilir. İlk yardım eğitim almak insanların hayatın kurtarmak için çok önemlidir. İlk müdahalenin can kurtardığını hep duyduğumuz için daha fazla önem vererek bilinçli bir şekilde müdahale etmeyi öğrenmemiz ve öğretmemiz  gerekmektedir.

İlk yardım Eğitici Eğitim Kursunda Neler Öğrenilir?
İlkyardım Eğitici Eğitim Kursunda Neler Öğrenilir?

İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursunda Neler Öğrenilir?

Eğitimin ilk 2 günü İlk yardım  tüm detaylarıyla hem teorik hem de uygulamalı olarak öğretilmektedir. Eğitimin son 3   günü Eğitim becerileri teorik ve uygulamalı bir şekilde verilmektedir. Eğitmen adayları Eğitim sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 4 aşamalı sınava girmektedir. Sınavın ilk 2 aşaması ilkyardım ve Eğitim becerileri  teorik sınavı, son iki aşaması ilkyardım uygulama  ve eğitim becerileri sunum  uygulama sınavıdır. Sınavın geçme notu 100 üzerinden 85 tir. Herhangi bir sınav aşamasından kalan adaya bakanlık tarafından 2. bir sınav hakkı verilmektedir. 

Sınavı başarı ile tamamlayan eğitmen adayları ilk yardım Eğitmeni Yetki belgesi almaya hak kazanmaktadır. İlk yardım Eğitmeni Yetki Belgesinin 5 yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır.  5 yıl içinde ilk yardım Eğitim Merkezinde 15 eğitim veren eğitmenlerin belgelerini güncellemek için,   bir dilekçe ve 15 eğitim formu ile bulunduğu ilin İl sağlık Müdürlüğüne başvuru yaparak  güncelleyebilmektedir.  5 yıl içinde 15 eğitim veremeyen adaylar eğitim süresinin yarısı kadar (20 saatlik ) İlkyardım Eğitici Eğitimi Güncellemesi alması gerekmektedir. İlkyardım Eğitmeni adayları 40 saatlik İlkyardım Eğitici Eğitimi’nde, İlkyardım Eğitmenliği yanında Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED)  eğitmenliğide almaktadırlar.

Sağlık bakanlığı destekli bu kurslarda ilk yardım eğitmeni olma şansını da yakalamak mümkün olmaktadır. Toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşması açısından eğitimcilerin arttırılması planlanmaktadır.

  İlk yardım temel bilgilerini öğrenebileceğiniz bu programda hasta ve yaralıların değerlendirme süreci, nefesin yetersiz kalması durumunda suni solunum ve nabız kontrolü, şok, koma, solunum, zehirlenme ve benzeri durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve bu ilkyardım eğitiminin vatandaşa nasıl verileceğini  10 konudan oluşan eğitim becerileri eğitimi  bütün detayları ile verilmektedir.

İlkyardım Eğitmenleri verdikleri temel  ilkyardım eğitimleri ile ; toplumdaki vatandaşları bilinçlendirerek yapılacak olan yanlış müdahaleler neticesinde sakatlıkların ve ölümlerin önüne geçmeyi hedeflemiştir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Sağlık çalışanları ilk yardım eğitmenliğini aldıkları takdirde ister tam zamanlı, ister ek iş olarak çalışarak ek gelir elde edebilirler. İlk yardım eğitmenlerinin çalışabileceği alanlar :

  • Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak bir ilk yardım eğitim merkezinde çalışabilir.
  • Bir ilkyardım eğitim merkezinde mesul müdür olabilir
  • Halk eğitim merkezlerinde ilkyardım dersleri verebilir
  • Sürücü kursu ve SRC kurslarında ilkyardım dersleri verebilir
  • Güvenlik eğitim merkezlerinde ilkyardım dersleri verebilir
  • Deniz adamı ve can kurtaran eğitim merkezlerinde ilkyardım dersleri verebilir
  • İlkyardım eğitim merkezi açma yetkisine sahip olur.
  • Seminer bazlı katılım belgeli ilkyardım eğitimleri düzenleyebilir.
Kimler İlk yardım Eğitici Eğitmeni Olabilir?
Kimler İlkyardım Eğitici Eğitmeni Olabilir?

Kimler İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursuna Olabilir?

İlk yardım eğitmeni olmak için lise veya üniversitelerin sağlıkla alakalı bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı ilk yardım eğitmeni olabilecek bölümleri sınırlandırmıştır.

İlk yardım eğitici eğitimi kursuna kayıt olmak için lise veya üniversitelerin sağlıkla alakalı bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı İlk yardım eğitici eğitimi kursuna kayıt olabilecek bölümleri aşağıdaki listeye göre sınırlandırmıştır:

11/41928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet Suabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, ilk yardım eğitici eğitimi programına katılabilen bölümler:

  1. Acil Tıp Teknikeri
  2. Acil Tıp Teknisyeni
  3. Adli Tıp Teknikeri
  4. Ağız Ve Diş Sağlığı Teknikeri
  5. Ameliyathane Teknikeri
  6. Anestezi Teknisyeni/Teknikeri
  7. Biyolog
  8. Biyomedikal Cihaz Teknikeri
  9. Çevre Sağlığı Teknisyeni/Teknikeri
  10. Çevre Sağlığı Ve Toplum Sağlığı Teknisyeni
  11. Çocuk Gelişimcisi (Lisans)
  12. Dil Ve Konuşma Terapisti
  13. Diş Anestezi
  14. Diş Protez Teknikeri
  15. Diş Tabibi Uzman Diş Tabibi
  16. Diyaliz Teknikeri
  17. Diyetçi
  18. Diyetisyen
  19. Ebe
  20. Ebe Yardımcısı
  21. Eczacı
  22. Eczane Teknikeri
  23. Elektronörofizyoloji Teknikeri
  24. Fizik Tedavi Ve Laboratuvar
  25. Fizyoterapi Teknikeri
  26. Fizyoterapist
  27. Hayvan Sağlığı
  28. Hayvan Sağlığı Memuru Ve Benzeri Sağlık Personeli
  29. Hemşire Patolojik Anatomi
  30. Hemşire Yardımcısı
  31. İş Ve Uğraş Teknikeri (Ergoterapi Teknikeri)
  32. İş Ve Uğraş Terapisti (Ergoterapist)
  33. Klinik Psikolog
  34. Mamografi Teknikeri
  35. Sağlık Hizmet Sınıfı Odyolog
  36. Odyolometri Teknikeri
  37. Optisyen
  38. Laboratuvar Teknisyeni/Teknikeri
  39. Pedagog
  40. Perfüzyonist Teknikeri
  41. Podolog
  42. Psikolog
  43. Radyoterapi Teknikeri
  44. Röntgen Teknisyeni/Teknikeri
  45. Perfüzyonist (4 yıllık)
  46. Sağlık Memuru
  47. Sağlık Teknikeri
  48. Sağlık Teknisyeni

İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursları Süreli midir, Sertifika Verilir mi?

Sınavlar da başarılı olan bütün kursiyerler koşulsuz şartsız İlk yardım Eğitmeni Belgesi  almaya hak kazanmaktadır. Bu eğitim İlkyardım Eğitici Eğitimi Merkezleri tarafından verilmektedir Belgenin 5 yıl geçerlilik süresi vardır. 5 yıl içinde ilkyardım Eğitim Merkezinde 15 eğitim veren eğitmenlerin belgelerini güncellemek için,   bir dilekçe ve 15 eğitim formu ile bulunduğu ilin İl sağlık Müdürlüğüne başvuru yaparak  güncelleyebilmektedir.  5 yıl içinde 15 eğitim veremeyen adaylar eğitim süresinin yarısı kadar (20 saatlik ) İlk yardım Eğitici Eğitimi Güncelleme kursuna alması gerekmektedir. Bu eğ

İlk yardım Eğitici Eğitimi Kursu Fiyatları

İlkyardım eğitici eğitimi kurs fiyatları Sağlık Bakanlığı ücret tespit komisyonunda her ilin  İl sağlık müdürlüğü başkanı, ticaret odası yetkilisi ve İlkyardım Eğitici  Eğitim merkezleri tarafından belirlenmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.