Saça Bukle Yapma Yöntemi Nedir? Hair Plopping Nasıl Yapılır?

01.02.2021
96
Saça Bukle Yapma Yöntemi Nedir? Hair Plopping Nasıl Yapılır?
Modelistlik Kursu

Saça bukle yapma yöntemi olarak bilinen hair plopping son zamanlarda dünyada yükselen oldukça çılgın bir trend… Yüzyıllardır insanlar saçlarını kıvırcık, dalgalı ve harika görünmesini sağlamak için çeşitli yöntemler kullandılar. Onlarca farklı yöntemden sonra en kolay ve işlevsel olan hair plopping ortaya çıktı. Bu yazımızda saça bukle yapma yöntemleri nelerdir, saçta bukle nasıl yapılır, doğal yollarla saça bukle yapma (hair plopping) nedir, hair plopping nasıl yapılır ve saça bukle yapma yöntemleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Saça Bukle Yapma Yöntemleri
Saça Bukle Yapma Yöntemleri

Saça Bukle Yapma Yöntemleri Nelerdir?

Farklı saça bukle yapma tekniklerini denemek istiyorsanız, doğru yere geldiniz! Saçlarımı dalgalı ve kıvırcık yapmayı seviyorum. İster Victoria’s Secret’tan ilham alan salaş dalgalar veya afro stilinde Shirley Temple bukleleri olsun. Hepsini seviyorum ve her zaman farklı görünümlü bukleler elde etmenin yeni yollarını deniyorum. Bugün yazımızda, saçlarınızda harika çalışacak en sevdiğim beş kolay saça bukle yapma tekniğimi sizlerle paylaşıyorum.  

Klasik Bukleler

Klasik Bukleler
Klasik Bukleler

Bu, açık ara en kolay olanı olduğu için en sevdiğimiz bukle türüdür! Yapmanız gereken ilk şey saçınızı saç maşasının etrafına düz bir şekilde sarmaktır. Saç maşası etrafındaki saç telleri arasında boşluk olması gerekir ve bir kurdeleye benzemelidir. Saçınızı sabitlemesi için on ila on beş saniye arasında beklemelisiniz. Ardından, bukleyi avucunuza bırakın ve birkaç saniye kurumasını bekleyin. Balo, dışarıda güzel bir akşam yemeği veya diğer özel günler için mükemmel bir saç modelidir.

Doğal Bukleler

Doğal Bukleler
Doğal Bukleler

Bu modelin başlangıcı, klasik buklelere benzer. Bir parça saç alın ve saç tutamını maşaya sarın ve birkaç saniye tutun. Ardından kalan saçı kullanın ve yüzünüze doğru kıvırın. Saçınızın bir kısmını yüzünüzden uzaklaştırıp diğer kısmını yüzünüze doğru kıvırmanızın nedeni, çok yönlü, doğal görünümlü bir kıvrım oluşturmaktır. Kıvrımı avucunuza bırakın ve tamamen bırakmadan önce birkaç saniye bekletin.

Sıkı Bukleler

Evet, sıkı bukleler oluşturmak için üç santim kalınlığında bir saç maşası kullanabilirsiniz! Tek şey, daha küçük saç kısımlarıyla çalışmanız gerektiğidir. Çok küçük bir tutam alarak başlayın ve maşa üzerine yerleştirin. Bu bukleler ile klasik bukleler arasındaki temel fark, saç tellerini sararken arasında boşluk bırakmanız gerektiğidir.

Saçınız uzunsa tek seferde tüm saçlarınızı maşaya sığdıramazsınız. Bu durumda, önce saç tutamının üst kısmını kıvırın ardından serbest bırakın ve daha sonra kalan alt kısmı kıvırın. Gerçekten uzun saçlarınız varsa, bu uzun zaman alabilir ama gerçekten sevimli sıkı buklelerle harika görüneceğiniz için buna değer!

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Zig zag bukleler

Küçük bir saç tutamı alın ve yüzünüzden uzağa doğru çevirin. Çevirirken, maşa etrafında gerçekten sıkıca kıvırın. Avucunuza bırakın ve elinizde soğumaya bırakın. Güzel bir plaj dalgası gibi görünen ilginç şekilli bir bukle elde edeceksiniz.

Gevşek Bukleler

Bu son seçenek, daha büyük saç tutamlarıyla çalışacağınız için aceleniz olduğunda harikadır. Bir saç maşasıyla nasıl gevşek dalgaların alınacağını merak ediyorsanız, işte budur. Kalın bir saç tutamı alın ve maşa etrafına yerleştirin.

Saçınızı kıvırırken sadece yerinde tutmayın, bunun yerine hafif bir yuvarlama hareketi yapın (yukarı ve aşağı). Sonuç olarak muhteşem bir gevşek bukle elde etmelisiniz!

Saça Bukle Yapma
Saça Bukle Yapma

Saça Bukle Yapma – Nasıl Yapılır?

Saçınızı nasıl kıvıracağınızı gösteren birçok video ve yazı var. Bu yüzden bir yazı oluşturduk ve size saçınızı bir saç maşasıyla nasıl bukleli hale getireceğinizi anlattık. Bu eğitimin sonunda, spiral bukleler, iri bukleler ve aradaki her şey gibi farklı bukleler türlerinin nasıl oluşturulacağını anlayacaksınız.

Başlamadan önce bazı saç ipuçları sunmak istiyoruz. Saç maşanız veya saç düzleştiriciniz kapalı konumdayken pratik yapmanızı öneririz. Biliyorum, aptalca görünüyor. Ancak bu, bu maşalı saç tekniklerini kendinizi yakmadan uygulamanıza izin verecektir. Kendinizi güvende hissettikten sonra ısıyı açın ve saçınızı kıvırın.

Saçınızı kıvırırken daima bir ısı koruyucu sprey kullanın. Isı koruması ile çalışmak saçınızın sağlığı için hayati önem taşır. Isı sadece saçı kurutmaz, saçın iç yapısının bütünlüğünü bozabilir ve hatta kuaförde yaptırdığınız o güzel rengin ömrünü kısaltabilir.

200 derece saç renginin donuklaşmasını ve solmasını önlemek için kullanılacak maksimum sıcaklıktır. Saçınıza daha az zarar vererek daha iyi bukleler oluşturmak için maşanızı aşağı çevirin ve yavaşlayarak daha dikkatli olun. Saça bukle yapmak için saç düzleştirici, profesyonel saç maşası, saçları taramak için iri dişli bir tarak, fön fırçası ve saçları ısı hasarından korumak için termal bir ısı spreyi gerekir.

Saç Maşasıyla Saça Bukle Yapma
Saç Maşasıyla Saça Bukle Yapma

Saçınızı Saç Maşasıyla Nasıl Kıvırmalısınız?

Bu ilk dört saç kıvırma tekniği, saç maşanızı kullanarak farklı bukleler yaratmayı öğretmek için tasarlanmıştır. Saçı, maşanın etrafına sarıp sonra yön değiştirerek nasıl gevşek bukleler oluşturacağınızı göstereceğiz. Saçları, maşa etrafına düz bir hareketle sararak veya maşa etrafına sarmadan önce kıvırarak sıkı bukleler elde edebilirsiniz. Ardından bu dört teknikten ikisini birleştirerek size zarif bir dalga öğreteceğiz. İşte başlıyoruz…

Klasik saç dalgaları

Bu teknik için tercih ettiğimiz saç kıvırma aracımız üç santimlik bir saç maşasıdır. Saç maşanızı kullanmadan önce bir ısı koruyucu sprey kullanmayı unutmayın!

Bu düz sarma tekniği, çok miktarda hacimli geniş bukleler oluşturur. Nihai sonuç bir benzer olacaktır ancak buklenin sıkılığı, saç tutamlarının genişliğine ve kalınlığına bağlıdır.

Bu teknik için üç ila beş santim genişliğinde daha geniş saç tutamları kullanmanızı öneririz. Bu tekniğin sırrı, saçı kıvırmadan saç maşasına düz bir şekilde sarmaktır. Saçı, saç maşasına karşı düz tutmak için, maşanın etrafından her döndüğünüzde ellerinizi ayarlamanız gerekecek aksi takdirde saç doğal olarak maşa etrafında kıvrılmak isteyecektir. İnce saçlara sahipseniz ve daha fazla hacim istiyorsanız bu bukle tipi tam size göre!

Romantik dalgalar

Romantik dalgalar
Romantik dalgalar

Saçınızı ısıdan korumak için dikey bir tutam alın ve bir termal ısı spreyi sıkın ardından ürünü eşit şekilde dağıtmak için geniş dişli bir tarak kullanın. Saçın yüzünüze doğru veya yüzünüzden uzağa kıvrılmasını istediğiniz yönü seçin. Saç maşanızın etrafına sararken, saç tellerini düz tutmaya odaklanın. Unutmayın, saçları maşanın etrafına dolamayın.

Saçı uçlara gelene kadar ütünün etrafına sarmaya devam edin. Daha doğal görünen bukleler oluşturmak için saçı sonuna kadar sarmayın. Daha küçük saç tutamları almak daha sıkı bir bukle modeli oluşturacak ve daha büyük tutamlar daha gevşek bir bukle modeli oluşturacaktır. Sizin için mükemmel kıvrım boyutunu bulana kadar saç tutamları boyutunu deneyin!

Salaş dalgalar

Saç maşanızı kullanarak, bu teknik salaş dalgalar oluşturur. Saç maşasını alın ve saçları maşanın etrafına sarın ancak sadece yarıya kadar aşağıya doğru sarın ve ardından bölümün geri kalanı için sarma yönünü değiştirin. Kıvrılmanın yönünü değiştirerek ve uçları dışarıda bırakarak daha rahat ve salaş dalgalar yaratacaktır.

İlk bölümünüzle başlayın ve saçı korumak için en az on santim uzaklıktan termal ısı sprey sıkın. Saç bölümünü toplayın, baş ve işaret parmağınızla 90 dereceye kadar yükseltin. Saç maşasını, bölümün arkasına gelecek şekilde bölümün önüne yerleştirin. Bölümü tutarak, yüzü yukarı bakacak şekilde ve ütünün etrafına düz bir şekilde sarın (düz bir sarma yaparken saçı maşa etrafına sarmayın). Düz maşayı tamamladıktan sonra, ayırdığınız saç tutamını tutun ve maşayı yuvarlayın ve kafa derisine yakın bir yere getirin ve devam etmeden önce saç tutamının tamamen ısınmasını bekleyin.

Saç tutamını tutarak maşayı saçtan çıkarın ve saç maşası tutamın önünde olmayacak şekilde çevirin. Saç maşasını, buklenin yapıldığı noktaya yerleştirin ve işlemi tekrarlayın, düz sarın, saç maşasını yuvarlayın ve kapatın. Bölümün sonuna geldiğinizde, bukleleri ayırmak için elinizle ve parmağınızla tutam boyunca tarayın. Sonuç, çok doğal görünen salaş dalgalar olacaktır. Esnek bir tutuş için saç spreyi ile bitirin. Parmağınızı, maşadaki saçın üzerine yerleştirerek sıcaklığı kontrol edin. Parmaklarınız ısındığında saç tutamını serbest bırakın.

Spiral dalgalar

Spiral dalgalar
Spiral dalgalar

Yine, üç santim genişliğindeki saç maşanızı ve ısı koruyucunuzu alarak spiral benzeri bir dalga oluşturacağız. Düz sargı buklesi gibi daha küçük tutamlarda saçı ayırın. Önce yukarıdan uca doğru bükülür ardından bu sarmal efekti oluşturmak için bu bükülmüş saç tutamı, maşanın etrafına sarılır. Sonuç, ek dokuya sahip sıkı bir spiral dalga olacaktır.

Saçı korumak için küçük bir tutam alarak başlayın ve en az on santim uzaklıktan termal ısı spreyi sıkın. Tüm saç tutamını kökten uca kadar kıvırın. Bükmek yerine tutamını örebilirsiniz.

Buradaki anahtar, saç tutamını kıvırmak ve saç maşasının etrafına aynı yönde sarmaktır. Yüzünüzden uzağa doğru kıvırmak istiyorsanız, yüzünüzden dışa doğru kıvırın ve sarın. Bükülmüş kısmın tamamını saç maşanızın etrafına sarın ve ısınmasına izin verin. Saç maşasını çıkarın ve buklenin soğumasını bekleyin. Başınızın tamamını bu şekilde maşaladıktan sonra bukleleri amak ve daha fazla hacim eklemek için bukleleri parmaklarınızla sallayın.

Hollywood dalgaları

Bu teknik için bir saç maşası kullanılabilir. Düz sarma tekniğiyle yaptığınız gibi başlayın ancak saçı, maşanın etrafına sardığınızda, saç tutamını spiral tekniğiyle yaptığınız gibi kıvırmalısınız. Bu saç maşası tekniği daha zordur ancak sonuç yumuşak ama çok dramatik bir dalgadır.

İlk tutamla işe başlayın ve saçı korumak için en az on santim uzaklıktan termal ısı spreyini sıkın. Saç tutamını toplayın, baş ve işaret parmağınızla 90 dereceye kadar yükseltin ve doğrudan gözünüzün köşesine doğru kaydırın. Saç maşasını, maşanın arkasına gelecek şekilde saç tutamının önüne yerleştirin.

Saç tutamını tutun, baş parmağı yukarı kaldırın ve ardından saçı, başparmak yere bakacak şekilde bükün, aşağı kaydırın ve sarın. Maşayı kapatmadan başparmağı maşaya yakın tutmalısınız ve sonra saçı maşa üzerinde kaydırın. 

Ardından bukle avuç içindeyken, sağlam tutulan bir saç spreyini iki kez püskürtün. Her saç tutamını her iki avuç içinde krepleyin ve sıkıştırın. Saçın soğumasına izin verin. Saç tutamını avuç içinden serbest bırakın. Fön fırçanızı alın ve dalgaları gevşetmek için saçı altta birkaç saniye tutarak bölüm boyunca uçlara doğru tarayın.

Saç tutamını serbest bırakın ve gevşek dalgalar görünecektir. Herhangi bir kabarmayı önlemek için biraz hafif yağ serumunu saçlarınıza uygulayın ve ekstra parlaklık için özel saç serumu kullanmanızı öneririz.

Saç Düzleştirici ile Saça Bukle Yapma
Saç Düzleştirici ile Saça Bukle Yapma

Saç Düzleştirici ile Saça Bukle Yapma Yolları

Sonraki iki teknikte, saçınızı bir saç düzleştirici ile kıvırmanın iki farklı yolunu tanıtacağız. Saç düzleştirici, başlangıçta gerilimden ve sadece küçük bir bükülme hareketinden oluşan sıkı bir düz demir cihazdır. İterek yaptığınız dalga, saça bir S şekli oluşturarak ve sadece saç düzleştirici ile saç tutamının aşağısına vurarak gevşek ve organik bir yüzey oluşturur. Hazır mısınız!

Saç düzleştiricisi ile maşa yapma yöntemi, saç maşanızla oluşturulan buklelere benzer. Saç düzleştiricisini çapraz olarak saç tutamına yerleştirin ve saç düzleştiricisini sıkıştırırken yavaşça yarım tur döndürecek ve saç düzleştiricisini saç tutamından aşağı kaydıracaksınız. Yarım dönüş ve gerginlik, maşa hareketini yaratan şeydir. Böylece plaj dalgası oluşturursunuz.

Doğal Yollarla Saça Bukle Yapma
Doğal Yollarla Saça Bukle Yapma

Doğal Yollarla Saça Bukle Yapma (Hair Plopping) Nedir?

Kıvırcık saçlılar artık saçlarınızı şekillendirme arayışlarınız sona erdi. Hayallerinizdeki harika bukleleri elde etmenin sırrı, basitçe söylemek gerekirse, saç aletlerini ortadan kaldırmaktır. Fönlemeyi unutun. Bigudilerinizi ısıtmadan saçlarınızda harika bukleler oluşturabilirsiniz. Hair plopping, bukleleri havayla kurutmak için bir bez kullanan ısısız bir kurutma tekniğidir.  Buradaki fikir, saçınızı başınızın üstüne, gevşek bir şekilde bir beze sararak, buklelerin, geleneksel hava kurutmaya kıyasla daha hızlı bir şekilde kendilerini neredeyse sıkıştıracak olmasıdır.

Kururken saça ne kadar çok dokunursanız, o kadar kıvırcıklaşma eğilimi gösterir. Bu nedenle, statik yapışma potansiyelini tamamen atlamak için, havlu gibi hafif, emici bir bez kullanılmasını önerir ve bu da kurutma sürecini hızlandırır. Hair plopping yapmak, kusursuz yıka ve çık tanımı oluşturmanın en kolay yollarından biridir. Bu yaklaşım, maksimum ıslak görünüm tanımının rahatsız edilmeden kilitlenmesini sağlar. Şık bukleler, kıvırcık saçlar için gerçekten kendi kendine bakımdır.

Saçınızı kıvırcık saça özgü bir havluyla sarmak kesinlikle kabul edilebilir olsa da çok daha kolay ve uygun fiyatlı bir araçla yapabilirsiniz. Eski ve büyük boy bir tişört işinize yarar. Bu, genellikle evde bulunan bir şeydir. Artı, pamuk gerçekten emicidir.

Kullanmak için, saçınızı tişörtün ortasına yerleştirin ve ardından kolları kullanarak başınızın etrafını bağlayın. İşte bu kadar kolay. Bu yüzden, bir dahaki sefere saçınızı yıkadığınızda, duş sonrası sıcak aletleri atlayın ve bunun yerine eski sevgilinizin geride bıraktığı o eski çirkin tişörtü alın ve en azından sonunda iyi bir şekilde kullanılmaya başlar.

Hair Plopping Nasıl Yapılır? Saça Bukle Yapma Yöntemleri 

Kıvırcık saçlarınız varsa ve daha önce hiç hair plopping denemediyseniz veya kendinizi buna adamadıysanız, hayatınızın en güzel günlerinden bazılarını kaçırmışsınızdır. Kıvırcık saçlar için hair plopping yapmak, ıslak buklelerinizi şekillendirmek ve kuruyken bukleleri dalgalanmaları azaltmak için belirli bir kurutma tekniği kullanmak, sadece ince, düz saçlarınıza büyük hacim vermenin anahtarı değil aynı zamanda buklelerin şık ve hacimli görünmesini sağlar. 

Plopping, ıslak buklelerinizi başınızın üzerinde kendi kendine kurutmak için pamuklu bir tişört veya yastık kılıfı veya mikrofiber havlu kullanılan bir yöntemdir. Tanımın artmasına ve kabarmayı azaltmaya yardımcı olan bir tekniktir. Temel olarak, başınızın etrafına bir havlu sarmanın kıvırcık onaylı alternatifidir.

Hair plopping, saçları havluyla sarmaktan iyidir. Çünkü buklelerinizi bir havluya sardığınızda ve büktüğünüzde gerilir ve kıvrılır. Bununla birlikte, dolgunlaştırma, ıslak buklelerinizi sıkışık ve ezilmiş halde, akordeon tarzında, başınızın üstünde tutar böylece kökleriniz hacimli kalır, bukleleriniz dolgunlaşır ve saç kütikülü pürüzsüz kalır.

Bu nedenle, ne kullandığınıza bağlı olarak yani bir tişört, bir mikrofiber havlu veya bir yastık kılıfı saçınızı nasıl şekillendirebileceğinize dair birkaç değişiklik var. Üçünü de denedim ve en iyi, en tutarlı sonuçları veren en kolay yöntemi buldum. Özellikle, dev bir uzun kollu tişört işinize yarar. İşte hair plopping yapmanın adım adım yöntemi…

1. Kendinize büyük bir tişört alın. XXL uzun kollu pamuklu bir tişört kullanabilirsiniz.

2. Duşa girmeden önce, tişörtünüzü ters çevirin yani kolları ve boyun deliği size en yakın olacak şekilde banyo tezgahınıza ya da sandalyenize atın ve duşa girin. 

3. Saç şekillendirici ürünleri duş aldıktan sonra uygulayın (özellikle ıslak saçlarınızda genellikle kullandığınız saç kremi veya jel gibi şekillendiriciler), ıslak saçınızı tişörtün ortasına doğru çevirin ve üzerinize bastırın. Bir akordeon gibi bukleler üzerinde aşağıya doğru sarın. 

4. Baş aşağı dururken, tişörtün altından tutun ve saçınızın üzerine doğru kıvırın (böylece boynunuzun ense kısmına değecek ve saçınızı tamamen kaplayacaktır). Temelde buklelerinizin etrafında küçük bir koruyucu bone oluşturuyorsunuz.

5. Tişörtün kenarlarını ensenizde tutarken, alnınıza yakın olan kolları kavrayın ve tişörtün kollarını çapraz şekilde başınızın etrafına dolayın ve sıkıca bağlayın.

Başınızı ters çevirdiğinizde, tüm bukleleriniz başınızın üstüne mükemmel bir şekilde yerleşecek ve doğal oluşumlarında kurumasını sağlayacak, yerçekimi, nem veya bir havlunun sertliği ile dokunulmadan kuruyacak. Bu, tişörtü açtığınız zaman bukleleriniz karışmadan daha iyi bir netlik ve hacimle kuruması anlamına gelir. Bu şekilde saçlarınızı yarım saat kurutun ya da vaktiniz varsa birkaç saat bu şekilde kurutabilirsiniz. Tişörtü açtığınızda, parmaklarınızı bukleler arasında gezdirin ve işte hazırsınız!

Saça Bukle Yapma Yöntemi Nedir? Hair Plopping Nasıl Yapılır? hakkındaki yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Saç bakımı ile alakalı Tresan Şampuan Isırgan Yağlı Saçlar Güçlendirici Bakım Ürün İncelemesi adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.