En iyi Blog Temaları: 2 Adet Blog Teması Tavsiyesi

15.03.2019
1.010
En iyi Blog Temaları: 2 Adet Blog Teması Tavsiyesi
Modelistlik Kursu

En iyi blog temaları araştırmasında ücretli sürümlerin kodlama yapısını, tasarım kolaylığı, sadeliğini ve yönetim becerilerini değerlendireceğiz. Bu blog yazısının temel amacı tema seçmenin önemini anlatmaktır. Dolayısıyla bu konuda iyi bir üretici olan MyThemeShop firmasının blog temalarını tanıtıyor olacağım.

[alert-announce]#MyThemeShop[/alert-announce]

Bir blog temasından istenen ne olabilir? İşte bu soru üzerine şöyle diyebilirim; Sade, anlaşılır ve hızlı olmalı. Neden? Çünkü SEO puanı yüksek olmayan tasarımlar üzerine inşa edilen her türlü web sitesi projesi verimli çalışmaz. Bunun yanı sıra Google uyumlu olmaktan uzaklaşır.

wordpresstr.com ‘da da kullanılan mythemeshop.com temalarından biri olan Money Flow teması sitemizin tasarımını oluşturuyor. Bu temayı tercih etmemin en büyük nedeni sade ve hızlı olmasıdır. Yapısal kodlamasının da oldukça temiz oluşu büyük bir verimlilik katmaktadır.

en iyi blog temaları

Özellikle temaya para vermek istemediğinizi biliyorum. Fakat başarılı bir iş çıkarmak istiyorsanız sürekli geliştirilen bir tema sizi mutlu edebilir. Okuyucular açısından da temaya eklenen özellikler ile farklı hizmetler sunabilirsiniz. Hal böyle olunca biz de size bu temalardan bahsetmek istedik.

[alert-note]# En iyi Blog Temaları[/alert-note]

Unutmayın En iyi blog teması tasarımlarından kullanıyor olsanız da göze hoş gelen her zaman iyi değildir. Tema seçerken açılış hızına, kodlamasına ve tasarımın kullanışlı olmasına dikkat etmelisiniz. Bir tema seçerken 3 farklı şeye dikkat edeceksiniz.

1- SEO Puanı
2- Hızlı Tema
3- Kodlama Yapısı

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

SEO Uyumlu ve Hızlı WordPress temalar makalemde de anlattığım üzere, tema seçimi inşaatın temelidir. Yapacağınız İnternet sitesinin her şeyidir. Bu işe başlarken ne kadar iyi hazırlanırsanız o kadar verimli bir deneyim elde edersiniz.

Hali hazırda bir wordpress siteniz varsa sitenizin testlerini gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Yapacağınız testleri sonucunda raporlar doğrultusunda da sitenizi adam etme yoluna gitmelisiniz.

Google Page Speed
Google Mobil
GT Metrix
Pingdom Tools

Bu sistemler İnternet sitenizde neye ihtiyacınız olduğunu söyleyecek. Şöyle ki, genel olarak yapılan hatalardan biri her şeyi ana sayfaya koymaktır. Biz bir haber sitesi değiliz ki, düzenli olarak bizi ziyaret eden hazır bir kitle olsun. Ana sayfa ne kadar sade olursa o kadar verimli olur, siteniz de hızlı açılır.

Sitenize eklediğiniz görselleri sıkıştırmalısınız. Sıkıştırılmamış görseller site açılış hızınızı olumsuz etkiler.

Reklam yayıncısı iseniz reklamlarınızı ana sayfaya ekleyerek açılışını yavaşlatmamalısınız. Şayet sizi Google arama sonuçların bulup geliyorlarsa zaten hedefledikleri içeriğe direk gideceklerinden ana sayfanızın pek bir önemi kalmıyor.

En iyi blog temaları kullanıyor olsanız bile şunu unutmayın SEO Puanı, kalıcı bir puan değildir. Yapısal olarak başlangıçta size avantaj sağlasa da siz wordpress eklentiler yükledikçe yavaşlıklar yaşanabilir. Cache eklentisi kullanmıyorsanız rutin olarak yine yavaşlık hissedersiniz. WordPress resim sıkıştırma yapmazsanız görsellerin büyüklüğü açılış hızınıza etki eder.

Zaman içerisinde veritabanı eklenen eklentiler, içerikler, görseller gibi detaylar sonrasına geç cevap vermeye başlayabilir. İşte böyle durumlarda da WordPress site hızlandırma işlemlerini uygulamanız gerekecektir.

[alert-success]1- MoneyFlow, Üretici: MyThemeShop[/alert-success]

WordPress Türkiye projesine başladığımda üzerine makaleler yazmaya karar verdiğim onlarca konu varken önceliğim bunların okunması, bilinçli bir okur kitlesine hitap edebilmek diye düşünüyordum. Nitekim bu sebeple olabildiğince sade bir tema kullanmalıyım diye düşündüm. İnternet sitemi ziyaret eden insanlar aradıklarını en kolay şekilde bulabilmeli. Reklam yoğunluğu çok olmamalı. Göze karışık gelmemeli. Zira amacım yazdığım makalelerin öne çıkması üzerine çalışmalar yapmaktı.

[alert-warning]Hız Sonuçları (Google, Google Mobil, GTMetrix, Pingdom Tools)[/alert-warning]

Google PageSpeed Analiz Sonuçları: Tıkla

GTMetrix test sonuçları: Tıkla

gtmetrix

Pingdom Tools test sonuçları: Tıkla

Google Mobil Hız Testi Sonuçları: Rapor detayları mail ile paylaşılıyor. Görsel yeterli gelir umarım.

[alert-success]2- SteadyInCome, Üretici: MyThemeShop[/alert-success]

Kişisel Blog Teması tasarımına sahip olan SteadyInCome teması, aynı zamanda tek sayfa tema olarak da geçiyor. Kişisel blog için oldukça verimli sonuçlar verdiği gibi örneğin bir dizi tanıtım sitesi de bu tasarım ile oldukça iyi işlenebilir. Bu sebeple en iyi blog temaları arasında olmayı bence hak ediyor.

Mesela; En iyi 50 Türk Dizisi diye konsept belirlediniz, bu tasarım ile sayfayı aşağı kaydırdıkça bir sonraki diziye geçebilirsiniz. Sade wordpress tema arayışı içerisinde olanlar için iyi bir alternatif.

[alert-warning]Hız Sonuçları (Google, Google Mobil, GTMetrix, Pingdom Tools)[/alert-warning]

Google PageSpeed: Tıkla

google pagespeed result

SteadyInCome teması Google PageSpeed masaüstü bilgisayardan girişte 93 puan aldı. Mobil puanı ise 67.

steady in come gtmetrix

GTMetrix : Tıkla

Bilgi: Kalitesini test ettiğimiz ürünleri anlatmayı daha doğru görüyorum. Bu sebeple içerik, kaliteli temalar denk geldikçe güncellenecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.