Arko krem yüze sürülür mü?

Arko krem, geçmişi çok eskiye dayanmaktadır. Arko krem genelde halk arasında ellerin nemlendirilmesi amaçlı olarak bilinmektedir. Oysaki bu krem yaraların iyileşmesinde, yırtık ve kesik izlerini kaybolmasında da oldukça etkili bir kremdir. Eski zamanlarda Erzurumlu Mehmet Rıfat Evyap tarafından üretilmiştir. Bu krem ilk başlarda ml olarak oldukça küçük ambalajlarda üretilmiştir.  Bunun nedeni ise ilk yardım ürünü olarak insanların sürekli yanında taşıyabilmesi amaçlanmıştır.

Bu cilt kremi, uygulandığı bölgede kuruluğu giderek sürekli nemli olmasını sağlar. Arko cilt bakım kremi eski zamanlardan günümüze kozmetik mağazalarında ve birçok eczanede uygun fiyata satılmaktadır. Birçok pahalı kremin yanında arko cilt kremi oldukça uygun ve etkili olduğundan oldukça tercih edilmektedir.

Arko krem
Arko krem

Arko Krem Ne İşe Yarar?

  • Arko kremin içerisinde balmumu bulunmaktadır. Balmumu cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu sayede arko cilt kremi gün içerisinde kurumuş,  yıpranmış  ve çatlamış olan cildinize uygulayarak cilt üzerinde oluşan hasarların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Arko bakım kremini günlük hayatınızda cildinizi nemlendirmek içinde bakım amaçlı kullanabilirsiniz.
  • Arko cilt kremi evde meydana gelebilecek bütün aksilikler de ilk yardım müdahale kremi olarak da kullanılabilir.
  • Genellikle kış aylarında soğuktan dolayı kuruyan ellerimize ve soğuk suyla fazla temas ettiğimizde cildimiz kuruyup çatlayacağından arko classic kremi sürerek cildinizin kurumasını engelleyebiliriz. Dudak çatlaklarında da oldukça etkilidir.
  • Arko cilt kremi sadece bayanlar değil erkeklerde kullanabilir. Birçok memur günlük bakımlarını yaparken,  tıraş sonrasında ciltte kuruma ve kesik meydana gerekebiliyor. Bu durumlarda arko bakım kremi kullanabilirsiniz.
  • Arko bakım krem aynı zamanda cildi yabancı maddelere karşı koruma kalkanı oluşturur. Cildimize girecek olan bakteri ve mikropların  ciltten uzaklaştırır.
  • Yaz aylarında arko cilt krem kullanımı zararlı güneş ışınlarından sizi koruyacaktır. Gün içerisinde dışarıya çıkmadan cildinize uygulayarak güneş lekelerinin oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
  • Bu kremi düzenli olarak kullanıldığınız takdirde cilt üzerinde oluşan sivilce ve sivilce lekelerinin tamamen kaybolmasını sağlayıp,  cildinizin bebeksi ve pürüzsüz bir hale gelmesine katkı sağlayacaktır.

Arko Krem Cilde Nasıl Uygulanır

Bu kremin PH yüksek olmayıp,  içerisinde kimyasal madde bulunmadığından istediğiniz zaman,  istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Arko cilt kremi sürmek istediğiniz bölgeye nazik ve yavaş hareketlerle masaj yaparak,  emilmesini sağlayarak uygulamalısınız. Klasik arko cilt kremini bebeklerinize,  çocuklarınıza yani her yaştaki insanın kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Kadınların en hassas dönemi olan hamilelik ve emzirme döneminde de kullanabilirsiniz.

Arko Krem Cilde Faydaları

  • Arko cilt kremini cildimizi birden çok faydası vardır. Bunlar;
  • Cildin nem değerinin korunmasında oldukça etkili bir çözüm,
  • Soğuktan kurumuş ve çatlamış cilde iyi gelir,
  • El üzerindeki ve ayak topuğunda meydana gelen çatlaklara da iyi gelmektedir,
  • Herhangi bir nedenden dolayı tahriş olmuş,  kızarmış ve şişmiş cilde de oldukça etkilidir,
  • Arko krem düzenli olarak kullanıldığında cilde elastik bir yapı kazandırır. Bu sayede cildin karışmasını engeller,
  • Saçlarınızın daha gür ve sık olmasını istiyorsanız, arko bakım kremini siz de kullanabilirsiniz.
Arko krem
Arko krem

Arko Krem Tüylenme Yapar mı?

Arko cilt kremi fazla kullanılmadığı takdirde ciltte tüylenme yapmaz. Aksi halde arko bakım kremi cildinize fazla fazla uygularsanız,  cildinizi çok fazla besleyip nemlendireceğinden,  kil kökleri de beslenip uzayacaktır. Bu nedenle bu kremi kullanırken cildinize uygun dozda az miktarda kullanmanızı tavsiye ederim ve cilt üzerinde oluşacak olan tüylenme ise ince telli olup gözle görülmeyecek kadar azdır.

Arko Krem İçeriği

Arko bakım kreminin içerisinde balmumu oldukça fazla miktardadır.  Bunun yanında içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunduğundan cildin beslenip nemlenmesini sağlayıp genç ve güzel görünmenize katkı sağlayacaktır.

Arko krem klasik
Arko krem klasik

Arko Krem Hakkında Tüm Sorular

Soru 1: Arko bakım kreminin içerisinde cildimize oldukça zararlı olan alkol kremin içerisinde bulunuyor mu?

Cevap 1: Arko cilt kremi doğal maddelerden üretilip içerisinde alkol bulunmamaktadır. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Soru 2: Bu kremi bebeklerimize kullanırsak bebeğimizin cildine zarar verir mi?

Cevap 2: Arko krem içerisinde herhangi bir kimyasal madde olmadığından bebeğinizin cildine herhangi bir zararı olmayacaktır. Aynı zamanda PH değeri de düşük olduğunda 6 aydan büyük bebeklerinize az miktarda uygulayabilirsiniz.

Soru 3: Arko bakım kremi bebeklerin poposunda meydana gelen pişiğin tedavisinde de kullanabilir miyiz?

Cevap 3: Arko krem uygulandığı bölgede hücrelerin yenilenmesini sağlar, ama tam olarak pişik tedavisinde kullanılır diyemeyiz.

Soru 4: Arko kremi yazın tenimizin bronzlaşması için kullanabilir miyiz?

Cevap 4: Arko kremi cilde uyguladıktan sonra gün içerisinde güneşe,  plaja ya da öylesine günlük bakım için sürüp dışarı  çıkarsanız teninizin koyulaşmasında etkili olacaktır. Arko kremin kullanarak tenimizin bronzlaşmasını sağlayıp, bronzlaşmak için  ücret ödemenize gerek yoktur.

Soru 5: Arko krem kullanarak ten rengimizin  açılmasını sağlayabilir miyiz?

Cevap 5: Arko krem ile teninizin beyazlaşması istiyorsanız yaz aylarında kullanmamanız gerekir. Aksi halde kremi sürdükten sonra güneşe çıkmanız durumunda teninizde esmerleşme meydana gelecektir. Bu nedenle arko cilt kremini kullandıktan sonra güneşe çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

Soru 6: Arko krem cildimi kullanırsam iyi gelir mi?

Cevap 6: Bu krem cilt için oldukça faydalı bir kremdir. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde ciltteki kurumaların tamamını giderek,  cildin nemlenmesini sağlar. Bu sayede genç ve güzel bir cilde sahip olursunuz.

Soru 7: Arko kremini dudaklarımdaki çatlaklara da uygularsam iyi gelir mi?

Cevap 7: Arko bakım kremi dudaklara uygulandığı zaman dudağın kurumasını engelleyip,  dudaklarımızın çatlamasını önler. Bu sayede dudaklarımız dış etmenlere karşı koruma kalkanı oluşturur.

Soru 8: Benim egzama hastalığım var bu kremi kullansam acaba iyileşir mi?

Cevap 8: Bu krem egzama hastalığına karşı tedavi amaçlı olarak kullanılmaz. Arko krem cilt üzerinde oluşan tahrişlerde cilde  uygulanabilir.

Soru 9: Yaz aylarında güneşe çıktıktan sonra cilt üzerinde oluşan kızarıkların tedavisinde bu kremi kullanabilir miyim?

Cevap 9: Arko cilt kremi gece yatmadan kızaran cildinizin üzerine masaj yaparak uygunlarsanız cildinizdeki kızarıkları giderilmesinde oldukça etkili olacaktır.

Soru 10: Arko kremi gözlerimin yorgunluğundan dolayı oluşan,  gözaltı torbalarına uygun arsam iyi gelir mi?

Cevap 10: Tabii ki bu kremi gözaltlarınıza uygulayabilirsiniz, ama uyguladığınız zaman gözlerinize temas etmemesine dikkat etmemiz gerekir.

Soru 11: 8 aylık hamileyim bu kremi kullanmam da herhangi bir sakınca var mı?

Cevap 11: Hamileliği düşünenler,  hamileler ve emziren annelerin kullanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Soru 12: Arko cilt kremi kaş ve kirpiklerime uygularsam,  kaş ve kirpiklerimin uzamasını ve çoğalmasını sağlar mı?

Cevap 12: Arko krem kaş ve kirpiklerinizi uygularsanız, uygulandığı bölgeyi nemlenmesini ve beslenmesini sağladığı için o bölgede tüylerin daha çıkmasını sağlayacaktır.

Soru 13: Arko kremi saçlarımın nemlendirilmesi için kullanabilir miyim?

Cevap 13: Arko cilt kremi saçlarınıza uygulamanızda herhangi bir zararı olmayacaktır. Burada bilinmesi gereken çok fazla da uygulanmamasıdır. Arko krem sayesinde saçlarınız daha parlak ve canlı görünümü sahip olacaktır.

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı