Bilim Kurulu Üyesi’nden ‘Maskeden kurtulacağız’ Açıklaması

24.05.2022
102
Bilim Kurulu Üyesi’nden ‘Maskeden kurtulacağız’ Açıklaması
Modelistlik Kursu

Bilim Kurulu Üyesi’nden ‘Maskeden kurtulacağız’ Açıklaması Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın maskeyi bırakacağımız döneme girdiğimizin sinyallerini veren açıklamalarının ardından bir diğer sevindirici haber de Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan’dan geldi. Turan “Zannediyorum ki bu yaz maskeden daha net bir şekilde kurtulacağız. Bakan Bey’in de ifade ettiği gibi; bugün ve yarınki vaka sayısı da binin altında olursa maskeyi her yerde çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulundan Gelen Açıklamaya Göre, Vaka Sayısı Binin Altına Düştü !

Fahrettin Koca’nın twitter hesabından vermiş olduğu günlük Covid-19 Tablosu bilgileri doğrultusunda 905 vaka tespit edilirken 5 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı açıklamasında “Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı binin altına düştü. Vefat sayımız ise ise 5’inci vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle.” ifadelerine yer verdi.

ikinci bir sevindirici haber de Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan’dan geldi. DHA’ya konuşan Turan, “Vaka sayısının binin altına inmesi toplumda yaygınlığının önemli bir ölçüde azaldığını gösterir. Hakikaten vaka sayısı çok azaldı. Zannediyorum ki bu yaz maskeden daha net bir şekilde kurtulacağız gibi duruyor. Bakan Bey’in de ifade ettiği gibi; bugün ve yarınki vaka sayısı da binin altında olursa maskeyi her yerde çıkarıyoruz.

Zaten son bilim kurulu toplantısında da bu kararı almıştık. Vaka sayıları binin altında düşene kadar maskenin özellikle kapalı mekanlarda, toplu taşıma araçları gibi alanlarda takılmasını önermiştik. Bu, aslında tamamen kişisel bir tercih meselesi. Hiçbir şey zorunlu değil. İsteyen takabilir. Sadece yaşlı hastalarımız ve hastalık semptomu gösteren gençlerimizin dikkat etmelerini öneriyorum” açıklamasını yaptı.

Faydalı olabilecek diğer içerikler

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.