WordPress Elementor Nasıl Kullanılır

23.08.2021
829
WordPress Elementor Nasıl Kullanılır
Modelistlik Kursu

WordPress genelinde dikkat çeken eklentiler bulunuyor. WordPress Elementor nasıl kullanılır sorusu da bloglarını yeni oluşturan kişilerin daha da rahat bir şekilde tasarlamak isteyen kullanıcıların sorduğu soruların başında geliyor. Araç kutusunda farklı farklı eklentilere sahip olmak mümkündür. Ancak Elementor Theme Builder da bunlardan bir tanesi olarak görülmekte ve istenilen blog deneyimini elde etme konusunda da etkilidir. Klasik WordPress panel eğitimi aracılığıyla özelleştirmek adına da bu eklenti oldukça ideal bir halde bulunacaktır. Sayfa oluşturma işlemi esnasında pek çok seçeneği ortaya koymaktadır. Bu sayede de WordPress daha da kolay bir kullanımı ortaya koyacaktır. Her zaman bu sonuçları çıkaracak türde de etkin bir eklenti olacaktır.

WordPress Elementor Nedir?

Elementor eklentisi, WordPress kullanıcıları için ücretsiz bir yazılımdır. Sitenin görsel açıdan daha da rahat bir şekilde dizayn edilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda da popüler bir web sitesini meydana getirmek için uygun bir halde bulunmaktadır. WordPress Elementor nasıl kullanılır için herhangi bir kodlama bilgisine gerek duyulmuyor. İçerisinde var olan hazır şablonlardan tercih edebilir ya da farklı sayfalara istenilen öğelere yer verilebilir. Çok sayıda seçenek söz konusu olduğundan dolayı da oldukça kullanışlı bir yapıda yer almaktadır.

WordPress Elementor’u yükleme işleminden sonra istenilen özelliklerden faydalanmak mümkün olmaktadır.

  • Gerek duyulan tarz, düzen ve işlevleri içeren yeni web sayfaları Elementor ile rahatlıkla oluşturulabilir. Bu sayede de var olan WordPress temalarıyla sınırlanmak durumunda kalınmayacaktır.
  • Elementor eklentisi tüm WordPress temalarıyla uyumludur. Geçerli temaları korumak adına ideal bir eklentidir. WordPress 5.0 ve üzeri olan temalarla rahatlıkla işlem yapılabilir.
  • WordPress Elementor ile daha farklı bir web sitesi editörüne erişmek söz konusudur. Bu tip sayfaya has düzenlemeler için de yerel düzenleme ara birimini kullanmak gerekmemektedir.
  • Sayfaları ya da siteyi genel olarak düzenleme esnasında ziyaretçilerin gördüğü tüm detayları aktaran bir eklentidir. Taslaklara ve önizlemelere ara sıra ulaşmanın önüne geçerek zamandan tasarruf ettiren bir uygulamadır.

WordPress genelinde Elemantor gibi benzer işleve sahip olan eklentiler bulunuyor. Ancak WordPress Elementor nasıl kullanılır ile kıyaslandığında dezavantajlara sahip olmasından dolayı bu eklenti tercih ediliyor. Diğer eklentilerin ya ücretli olması ya da daha az taslakları içermesinden dolayı da tercih edilmiyor. Elementor, WordPress kullanıcılarını özgür kılarak, aranılanlara ulaşmayı daha da kolay bir hale getirmeyi sağlıyor.

300’den Fazla Hazır Şablon

300’den Fazla Hazır Şablon

300’den Fazla Hazır Şablon

Profesyonel tasarımcıların bile ilgisini çeken Elementor şablonları genel olarak beğeniliyor. Web sitesi sahiplerinin tasarım hakkında bilgileri olmasa bile sitelerinin daha güzel bir görüntü yakalamasında bu eklenti devreye giriyor. İstenen boyutta var olan şablonların yanı sıra bloklar halinde de destek veren bir seviyede de bulunuyor.

WordPress Elementor nasıl kullanılır en basit hali önceden tasarlanmış olan şablonlar olarak adlandırılmaktadır. Bu eklenti içerisinde 40 tanesi ücretsiz olan toplamda 150 şablon yer alıyor. Bu şablonların hangisinin ücretsiz olduğu köşe kısmında bulunan Pro etiketiyle öne çıkıyor. Bu şekilde yapılan kontrollerle hangi şablonun ücretsiz olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Elementor içerisinde farklı düzenleri içeren pek çok sayfayı meydana getirmek mümkün oluyor. Ancak her sayfaya has bir şablon bulmak bu eklentinin tek olumsuz noktası denilebilir. Kit adı verilen bu şablonlar bütünü bir arada bulunmadığından dolayı teker teker aramak gerekebiliyor. Ana sayfa, hakkında, galeri ve SSS gibi aramaları tek tek yapmak gerekebiliyor. Çeşitlilik arz etse de bu yönüyle zaman kaybı yaşanabilecek bir WordPress Elementor nasıl kullanılır eklentisi olarak kendini gösteriyor.

Elementor eklentisi sadece sayfa şablonlarını bir arada tutan bir yazılım değildir. Aynı zamanda da sıfırdan meydana getirme şansını da ortaya koyuyor.

Elemantor Blok Kullanımı

Elementor sayfayı tamamen değiştirme imkanı kadar tek bir öğeye odaklı olarak da destek vermektedir. Buna uygun şablonları sunan bir WordPress Elementor nasıl kullanılır eklentisi olarak da dikkat çekmektedir. Farklı düzenleri sunmak adına 200’den fazla hazır blok öğesini sunmaktadır. Şablonlarda olduğu gibi ücretsiz olanlar kadar Pro olarak öne çıkan ücretli tasarımlar da bulunmaktadır.

Elementor içerisinde farklı sayfalarda aynı blok şablonunu kullanma amacı güdüldüğünde kişisel şablonları meydana getirmek de mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda da bu şablonları diğer WordPress sitelerinde kullanabilmek de söz konusudur. Bu yüzden oldukça kullanışlı bir yapıdadır.

Widget Sürükleme İşlemleri

Bloklardan daha küçük öğeler olan Widgetlar, yazı, görsel, başlık ve haritayı içerisinde barındırmaktadır. Bu eklenti sayesinde pek çok Widgetı farklı sayfalara sürükleme ve kullanma imkanı doğmaktadır.

Elementor eklentisi içerisinde ücretsiz biçimde sunulan 30, Pro olarak öne çıkan 50 widget yer almaktadır. Sol kısımda yer alan araç çubuğundan WordPress’in kendi widgetlarını da bu eklentiyle web sitelerine dahil etmek mümkün olmaktadır.

Sürükle Bırak Editörü

Web sitesi meydana getirme ya da yenilik yapma aşamasında WordPress Elementor nasıl kullanılır eklentisi farklı sayfalar oluşturma imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda da en doğru http kodunu belirlemektedir.

Web sitesinin bakım aşamasında bir hata sonucunda yayınlama esnasında herhangi bir sonuç elde etme imkanı vermemektedir. Bunun için Elementor, geçici açılış sayfası şablonu olarak 10’dan fazla alternatifi gündeme getirmektedir.

Elementor eklentisi görsellik açısından direkt düzenleme imkanı vermektedir. Değişiklikleri anlık olarak gerçekleştirmektedir. Ancak yayınlanana kadar ziyaretçilerin bu değişimleri fark etmelerine olanak vermemektedir.

Elementor genelinde sürükle bırak düzenleyicisi en fazla ilgi çeken özellikler arasında varlık gösteriyor. Aynı zamanda da ideal bir kontrol mekanizmasına sahip olan bu özellik; web sitesinin tüm bloglarını, görsellerini, sütunlarını ve ayraçlarını detaylı bir biçimde ayarlamalara tabi tutmayı sağlıyor. Gelişmiş işlevler sunarak, farklı farklı ayarlamalara yer verme olanağını ortaya koyuyor.

  • Piksel ve yüzdelik olarak kenar boşluklarını ve dolgularını tam biçimde ayarlama
  • Öğelere özel genişlikler meydana getirme ve sabir sayfaların konularını oluşturma
  • Widget, metin ve görüntü öğelerini sütunların içine dahil etme
  • Sütunlardaki genişlik ve boşluk ayarlamalarını gerçekleştirme
  • Gelişmiş hareket ve fare efektleri sunma
Web Sitesinin Mobil Sürümünü Değiştirme

Web Sitesinin Mobil Sürümünü Değiştirme

Web Sitesinin Mobil Sürümünü Değiştirme

WordPress Elementor eklentisinin içerisinde yer alan tüm şablonlar mobil uyumludur. Aynı zamanda da mobil düzenleme seçeneği de sitenin görünümü mobil cihazlara uygun bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Öğelerin gizlenmesi, sütun sıralama ayarlarının yapılması ve kenar boşluklarının ekran boyutuna sığdırılması gibi değişiklikleri gerçekleştirmek söz konusu olmaktadır. Aynı zamanda da web sitesi sayfalarında metnin oldukça kolay bir biçimde okunmasını sağlayabilmek için de değişik ayarlamaları içerisinde barındırmaktadır.

Elementor içerisinde dikkat edilecek hususlardan bir tanesi de bu eklentiyle şablon kullanmadan sıfırdan bir taslak meydana getirme durumunda mobil uyumlu olmayacaktır. Bunun için Mobile Editing özelliği kullanılmalı ve ayrı bir mobil versiyon elde edilmelidir.

Sürüm Geçmişi Seçeneği

Web sitelerine dair tasarım işlemleri oldukça zorludur. Ancak WordPress Elementor nasıl kullanılır eklentisiyle birlikte geçmiş paneli devreye girerek, önceki tasarımlara rahatlıkla geri dönüş imkanı ortaya çıkıyor. Kayıtlı olan tüm tasarımları görmek ve eski sürümleri geri yüklemek de oldukça kolay bir hal alıyor. Elementor eklentisinin içerisinde bulunan otomatik kaydetme seçeneği sayesinde bu durum ortaya çıkıyor. Böylelikle zaman kaybetmeme imkanını da ortaya koyuyor.

Sosyola YouTube kanalından birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.