Terzilik Kursu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Terzilik kursu genel olarak dikiş ve tasarım bilgisini kapsayan bir eğitim sürecidir. Terzilik kursu sonrasında etek, ceket, pantolon, elbise gibi pek çok farklı kıyafeti rahat bir şekilde tasarlayabilir ve dikebilirsiniz. Yazımızda terzilik kursu hakkında bilgilere yer vereceğiz.
Terzilik Kursları Nedir?
Yeni bir dil öğrenmek, bir müzik aleti veya sanatsal bir beceri öğrenmek yani herhangi bir konuda uzmanlaşmak için on bin saat o konu üzerine çalışmanız gerekir. Terzilik farklı değil. Haftada beş gün, haftada kırk saat çalışarak on bin saat yedi yıla eşittir. Bu aynı zamanda büyük ustaların bazılarının yanında terzilik mesleğinde uzmanlaşmak için harcadığı süre ile aynıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ve Yeni Ümit Eğitim Kurumlarında verilen terzilik kurslarıyla terzilik konusunda her şeyi öğrenebilirsiniz ve doğrudan konuya girebilirsiniz.
Basitçe bir şey yapmak zordur. Aceminin kafasına bir düşünce, başarılı olamayacaklarından şüphe duyma düşüncesi yerleşebilir. Terzilik kurslarına yaklaşım daha proaktif, kendi ustasının yöntemlerini deneyimledikten sonra tam tersi bir yaklaşım benimsemeye karar verilir. Öğrenciler, terzilik kursları boyunca sürekli olarak başarılı olabileceklerinin söylenmesi için güvenceye ve teşvike ihtiyaç duyarlar. Öğrencilerini terzilik kurslarında usta bir terzi olmayı öğrenme deneyimi hakkında bilgilendirir. Terzilik kursunun yararı, mümkün olan en kısa sürede zanaat öğrenmek ve ustalaşmak isteyen öğrencilere göre uyarlanmış olmasıdır.
Hata yapmak öğrenmenin önemli bir parçasıdır. Başladığımızda her şeyin mükemmel olmasını isteriz ama mükemmellik hepimizin tırmanması gereken bir dağdır ve zirveye ulaşmadan önce birçok sahte zirve vardır. Kesip diktiğimiz ilk giysi çok umut ve sevinçle doludur. Kendimiz için kendi başımıza bir şeyler yapmanın sevinci, çoğu zaman bizi onun mükemmelliğinin gerçekliğine karşı kör eder.
- İlginizi Çekebilir: Dikiş Kursu
Terzilik Kursu Eğitiminde Neler Öğrenilir?
- Dikiş makinesinde düz dikiş yapmayı,
- Overlok işleminin yapımı,
- Kumaş kesimi teknikleri,
- Yastık dikmeyi,
- Dar etek dikimi,
- Kıyafetlerde süsleme,
- Bluz dikimi,
- Model uygulamalı elbise ve etek dikimi,
- İlik ve düğme dikim tekniği,
- Drapaj tekniği kullanılarak elbise kalıplarının çıkarılması,
- Şapka dikimi,
- Kadın ve erkek pantolon dikimi
- Türk Bayrağı Dikimi,
- Giysi teknik çizimler (detaylı)
- Nişanlık, gelinlik ve abiye dikimi.
Online Terzilik Kursu
Kalıp kesme ve terzilik kursumuz birçok disiplini kapsar ve bireysel kurslara ayrılır. Kumaşı işlemeyi, esneterek, büzüştürerek ve dolgunluk katarak şekil oluşturmayı öğrenmelidir. İster kesimle başlayın, ister terzilikle başlayın, önemli olan adım başlamaktır. Sadece oturup dersten sonra ders izlemek ve kağıda kalem ya da kumaşa iğne takmamak usta bir terzinin becerilerini öğrenmenin yolu değildir. Kişi taahhütte bulunmalı, başarısız olmaya hazır olmalı ve hata yaptıklarında kendini affetmelidir. Hiçbir giysi mükemmel değildir. Hazır giyim temiz, üniformalı ve iyi sunulmuş görünür ancak uyum, rahatlık ve siluetten yoksundur. Hazır giyimin görünümü, müşterilerin (ve öğrencilerin) görünüme alışık olduğu için el işi terzilerinin bile karşılamak ve ötesine geçmek için çabaladığı bir estetik standardı belirler.
Terzilik Kursu İstanbul
İstanbul’da terzilik kursu arıyorsanız Yeni Ümit Moda Akademisi, Halk Eğitim Merkezlerine ya da İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına başvuruda bulunabilirsiniz. Unutmadan hatırlatmak isterim, İsmek ve Halk eğitim merkezleri bu eğitimleri ücretsiz olarak vermektedir.
Ücretsiz Terzilik Kursu Alabileceğiniz Kurumlar
Aşağıda yer alan kurumlardan ücretsiz olarak terzilik kursu eğitimleri alabilirsiniz. Ayrıca halk eğitim merkezlerinden de bu eğitimleri ücretsiz olarak alma imkanına sahipsiniz.
- BUSMEK: Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek
- BELMEK: Ankara büyükşehir belediyesi meslek edindirme kursları
- ATASEM: Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi
- KO-MEK: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında
- TEMEK: Tekirdağ Meslek Edindirme Kursları
- DENMEK: Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri
- KOMEK: Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları
- İZMEB: Meslek Edindirme ve Beceri Kursları
Merhaba, ben ev tipi dikiş makinesi aldim. Ve dikis dikmeyi, kendim kumaslari keserek kiyafetlerimi dikmek istiyorum. Hic bir bilgiye sahip degilim. Internetten videolari izleyerek dikis makinemi aldim sadece, halk egitim merkezlerinde bu branslar icin ilk once hangi kursu secmeliyim kayit olurken? Makineyi kullanmayi ogrenmek kadar, kumasi kesmek olcuye gore giysiyi ortaya cikarmakta gerekir ayni anda 2 kurs secimi yapilirmi? Ve bunlar ilk olarak hangi kurslar olmali? (Cok fazla baslik gordum etek kalibi, gomlek yakasi gibi) oyuzden sıfırdan baslayacaklar icin yardimci olurmusunuz?