Naprosyn Jel Nasıl Kullanılır?

18.01.2020
1.530
Naprosyn Jel Nasıl Kullanılır?
Modelistlik Kursu

Naprosyn jel ağrı kesici ve iltihap giderici özelliklere sahip bir ilaçtır. Peki Naprosyn jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Naprosyn Jel Nedir?

Bu jel krem, osteoartrit ve romatoid artrit gibi rahatsızlıklarda ağrıyı ve iltihabı hafifletmek için kullanılır. Bu ilacı alırken böbrek fonksiyonunun yakından izlenmesi gereklidir. Bu ilacın herhangi bir kanama bozukluğu veya bilinen bir alerjisi olan hastalarda kullanılması önerilmez.

Bu jel krem, steroid olmayan bir anti-enflamatuar ilaçtır (NSAID). Bu ürün, vücutta iltihap ve ağrıya neden olan hormonları azaltarak çalışır.

Bu jel, romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, tendinit, bursit, gut veya menstrüel kramplar gibi durumların neden olduğu ağrı veya iltihabı tedavi etmek için kullanılır.

Naprosyn Jel Ne İşe Yarar?

Bu jel krem, steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAID) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Şişlik, ateş, iltihap ve ağrıyı azaltır ve iltihap ile birlikte hafif ile orta dereceli ağrının giderilmesi için kullanılır.

Bu jel genel olarak artrit, kas yaralanması, kemik yaralanması, tendon yırtılması, kıkırdak zedelenmesi, sırt ağrısı, diş çekimi, migren, adet krampları ve küçük cerrahi operasyon sonrası ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılır. Ağrı ve şişliğe neden olan prostaglandinlerin üretimini durdurarak çalışır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Naprosyn Jel İçeriği

Naproksen ve lidokain bu ürünün etken maddeleridir. Yardımcı maddeleri ise sodyum metabisülfit, etanol (% 96), karbopol 980, trietanolamin, ksantam zamkı, propilen glikol ve saf sudur.

Naprosyn Jel Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Aspirin veya diğer NSAID yani steroid olmayan antienflamatuar ilaçlara karşı alerjik reaksiyon öykünüz varsa bu jeli kullanmamalısınız.
  • Bu jeli, özellikle uzun süreli kullanıyorsanız veya yüksek dozlar alırsanız veya kalp hastalığınız varsa, ölümcül kalp krizi veya inme riskinizi artırabilir.
  • Bu jeli, kalp bypass cerrahisinden hemen önce veya sonra kullanmayın Göğüs ağrısı, halsizlik, nefes darlığı, konuşma bozukluğu, görme veya denge sorunları yaşıyorsanız acil tıbbi yardım alın.
  • Naproksen alerjiniz varsa, aspirin veya NSAID aldıktan sonra herhangi bir astım krizi veya şiddetli alerjik reaksiyon geçirdiyseniz bu jeli kullanmamalısınız.
  • kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet gibi hastalıklarınız varsa, sigara içiyorsanız, kalp krizi, felç veya kan pıhtısı öyküsü varsa, mide ülseri veya kanama öyküsü varsa, astım, karaciğer veya böbrek hastalığı geçirdiyseniz bu bilgileri doktorunuzla paylaşınız.
  • Hamileliğin son 3 ayında bu jeli kullanmak doğmamış bebeğe zarar verebilir. Hamileyseniz bu ilacı kullanmadan önce bir doktora danışın. Bu jel, yumurtlamaya müdahale ederek geçici infertiliteye neden olabilir.
  • Bu jel, anne sütüne geçebilir ve bebekte yan etkilere neden olabilir. Bu ilacı kullanırken emzirmemelisiniz.
  • Bu jeli, çocuklarda kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız.

Naprosyn Jel Kullanımı

Bu jeli doktorunuzun tarif ettiği şekilde uygulamalısınız. Eğer doktorunuz herhangi bir talimat vermediyse bu jeli kullanmadan önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Bu kremi, günde 2 ya da 3 kez ağrılı bölgeye sürün ve hafifçe masaj yapın.

Naprosyn Jel Kullananlar

“Ben de yıllarca çektim bu sancıyı,belime de vuruyordu. beyin cerrahına gidiyordum meğer fizik tedavinin alanıymış. Bu bizim alanımıza girmiyor demediler;Onlarda alanı dışı olduğu için “doğuştan, fabrika çıkışın, imalatın böyle;Boyun kısa kalır, kalçan genişler, belinde biraz fıtık var,ameliyat edilecek kadar değil”, dediler. Bir rontgen sadece o kadar, Hiç demedilerki, Fizik tedaviye yönlendirelim.

“Ağır kaldırma,spor yapma,fazla hareket etme idrarını tutamayabilirsin,idrarını tam boşaltamayabilrsin, Alaturka tuvalet yasak, alafranga tuvalet kullan,sırt üstü yatma, Yumuşak yere otur,sert yere oturma,kalkarken tutulma olursa, aniden kalkma,yavaş yavaş doğrul, arabanı kolunu ya dirsekliğe ya kapıya yaslanarak tek kabanın üzerinde oturarak kullan.sancısı kasıklarına,belinden iki kürek kemiği arasından ensene vurabilir.Adetlerin düzensiz ağrılı olabilir.kabalarında sıvı birikmesi olur, zaman zaman ağırlık, doluluk hissedebilrsin, Sık sık yumuşak masaj yaptır”, v.s…

10 yaşımda, 1 metrelik yerden kıç üstüne düşmüştüm ve yıllarca kaykılarak belimin üzerine oturdum. 21 yaşımda Evlendim, geceleri sancıdan tutulup kalırdım,tuvalete kalkamazdım, eşim kucağında taşırdı. Bu Forumda okudum,kuyruk sokumu sakat olanların,erkek bebeği olur,erkek bebeğim oldu.Bebeğimi kucağıma alamadım tek kalçama oturtur, kolumun altında taşırdım.Bir oğlum oldu bu sancılardan dolayı,2kürtaj oldum,bebek yapmaya korktum 1çocukla kaldım. oysa iş yapmamak yorulmamak yeterliymiş.

Eskiden doktorlarada bişi sorulmazdı ki, şimdi hepsi arkadaş gibi…

Sonra bu forumda, Naprosyn jel ismi ve bir doktor ismi vermişler, düşme ile’de olduğunu öğrendim.O doktorun sitesine girdim bilgilendirmeleri,profilini okudum, aklıma yattı,sekreterini aradım,muayenesi 250 TL imiş, 3 boyutlu rontgen içinde ayrıca ücret dedi. Bende DevletHastanesinden randevumu aldım filmimin cdsini ve raporu aldıktan sonra hazırlıklı gideceğim.Naprosyn Jeli de aldım eşime masaj yaptırtıyorum ki belki muayeneye gidene kadar faydası olur, işlemleri kolaylaşır diye.Tekrar doktoru araştırayım dedim, kendi hastanesi dışında başka hastanelerde de çalışıyormuş onlarıda aradım ücret sordum 40 TL daha ucuz, muayenesi 210TL dediler.

Tek iğne ile sancıyı duymanı %90 kesiyormuş ama ben sancıyı duymasamda bu rahatsızlık alttan alttan devam edecek. İğne yerine el ile tedavisini tercih ettiğimi dedim.Haftada 3 kere gidilecekmiş.kuyruk sokumunun geçmişine durumuna göre, bazen 2 seansta bile düzelebiliyormuş. Tomografiyi gördükten sonra seans belirleneceği için el ile tedavinin ücretini demedi.

Sürekli yan gelip yattığım halde bazen durupduruken kuyruk sokumuna yakın biryerler sancıyor, baloncuk gibi fokurdayan volkan gibi patlamalar oluyor.İnşallah artık şifaya kavuşurum.”

“sadece başım ağrısa yine iyi:)))))

alerjim azmış durumda burnum, gözüm akıyo….

sırtım, boynum öyle bi tutulmuşki dünden beri naprosyn jel sürüp aletle masaj yaptık anca biraz kendime geldim…

hala boynumu rahat çeviremiyorum,

hamilelikte başıma gelmeyen kalmadı yaa”

“Bana doktor böyle bi ilaç yazmadı iki doktora gittim biri naprosyn diye Bi ilaç yazdı biri de sirdalud, acetudil diye ilaç yazdı sanırım sadece kas ağrıları için antidepresan özelliği taşımıyor”

Naprosyn Jel Fiyatı

Bu ürünün güncel fiyatı 12.87 TL’dir.

Naprosyn Jel Faydaları

Bu ürün, kanıtlanmış güçlü bir anti-enflamatuar ve önemli analjezik etkiye sahip, steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ajan olan naproksen içeren topikal bir kullanım jelidir. Bu jel genel olarak kas ağrısı, burkulma, tendinit veya zorlanma gibi yumuşak doku yaralanması, geçici ve kronik eklem ağrısı ve kronik kas-iskelet ağrısı için uygundur. Bu jel aslında acıyı hedefler, ona karşı hareket eder ve hareketi engeller.

Naprosyn Jel Eşdeğeri

Mednap Jel, Inaprol Jel, Romaksen Jel, Inaprol Fort  Tablet, Inaprol Plus Jel, Napren S Forte Film Tablet, Naproff Film Tablet, Naproff Forte Film Tablet, Naponal Jel, Naponal Tablet, Nexpro Forte Film Tablet, Relokap Film Tablet, Rumazolidin Draje, Rumazolidin Fort Draje, Sodinax Tablet, Armanaks Fort Tablet, Apranax Forte Tablet, Aprodent Fort Film Tablet ve Atren Fort Tablet bu ürünün eşdeğerleridir.

Naprosyn Plus Jel Kullananlar

“ya ben hamile değilim darbede yemedim ama niye ağrıyor.adetim düzensiz tam tarihi belli değil ama geçen ayda olmuştu yaklaştıkça.belimin altı tam kuyruk sokumu

***********Belki aklının ermeği zamanlarda düşmüşsündür, ailen de sende hatırlamıyorsunuzdur.

Ben de yıllarca çektim bu sancıyı,belime de vuruyordu. beyin cerrahına gidiyordum meğer fizik tedavinin alanıymış.Bu bizim alanımıza girmiyor demediler;Onlarda alanı dışı olduğu için “doğuştan, fabrika çıkışın, imalatın böyle;Boyun kısa kalır, kalçan genişler, belinde biraz fıtık var,ameliyat edilecek kadar değil”,dediler. Bir rontgen sadece okadar,Hiç demedilerki,Fiziktedaviye yönlendirelim.

“Ağır kaldırma,spor yapma,fazla hareket etme idrarını tutamayabilirsin,idrarını tam boşaltamayabilrsin, Alaturka tuvalet yasak, alafranga tuvalet kullan,sırt üstü yatma, Yumuşak yere otur,sert yere oturma,kalkarken tutulma olursa, aniden kalkma,yavaş yavaş doğrul, arabanı kolunu ya dirsekliğe ya kapıya yaslanarak tek kabanın üzerinde oturarak kullan.sancısı kasıklarına,belinden iki kürek kemiği arasından ensene vurabilir.Adetlerin düzensiz ağrılı olabilir.kabalarında sıvı birikmesi olur, zaman zaman ağırlık, doluluk hissedebilrsin, Sık sık yumuşak masaj yaptır”, v.s…

10 yaşımda, 1metrelik yerden kıç üstüne düşmüştüm ve yıllarca kaykılarak belimin üzerine oturdum. 21 yaşımda Evlendim, geceleri sancıdan tutulup kalırdım,tuvalete kalkamazdım, eşim kucağında taşırdı. Bu Forumda okudum,kuyruk sokumu sakat olanların,erkek bebeği olur,erkek bebeğim oldu.Bebeğimi kucağıma alamadım tek kalçama oturtur, kolumun altında taşırdım.Bir oğlum oldu bu sancılardan dolayı,2kürtaj oldum,bebek yapmaya korktum 1çocukla kaldım. oysa iş yapmamak yorulmamak yeterliymiş.

Eskiden doktorlarada bişi sorulmazdı ki, şimdi hepsi arkadaş gibi…

Sonra bu forumda, NAPROSYN jel ismi ve bir doktor ismi vermişler, düşme ile’de olduğunu öğrendim.O doktorun sitesine girdim bilgilendirmeleri,profilini okudum, aklıma yattı,sekreterini aradım,muayenesi 250 TL imiş, 3 boyutlu rontgen içinde ayrıca ücret dedi. Bende Devlet Hastanesinden randevumu aldım filmimin cdsini ve raporu aldıktan sonra hazırlıklı gideceğim.Naprosyn Jeli de aldım eşime masaj yaptırtıyorum ki belki muayeneye gidene kadar faydası olur, işlemleri kolaylaşır diye.Tekrar doktoru araştırayım dedim, kendi hastanesi dışında başka hastanelerde de çalışıyormuş onlarıda aradım ücret sordum 40 TL daha ucuz, muayenesi 210 TL dediler.

Tek iğne ile sancıyı %90 duymanı kesiyormuş ama ben sancıyı duymasamda bu rahatsızlık alttan alttan devam edecek. İğne yerine el ile tedavisini tercih ettiğimi dedim.Haftada 3 kere gidilecekmiş.kuyruk sokumunun geçmişine göre bazen 2 seansta bile düzelebiliyormuş. Tomografiyi gördükten sonra seans belirleneceği için el ile tedavinin ücretini demedi.

Sürekli yan gelip yattığım halde bazen durupduruken kuyruk sokumuna yakın biryerler sancıyor, baloncuk gibi fokurdayan volkan gibi patlamalar oluyor.İnşallah artık şifaya kavuşurum.

İdilga rumuzlu üyenin gittiği doktor, daha iyiymiş. Yarım saat ovmuş ovmuş masaj yapmış sonra neresinden nasıl çekmişse onuda anlamadım, çekmiş tık diye yerine oturtmuş.belki okuyan olur geniş geniş yazayım,detaylı bilgi vereyim dememiş.

İdilga okuyorsan Lütfen detaylı bilgi verirmisin.!!!!!!!!!!!!”

“Ben yıllardır bu ağrıyla yaşıyorum dayanılmaz bir ağrı geceleri hiç uyutmuyor bn beş sene önce çapa devlet hastanesinde araştırma yaptılar emar çektiler ama hep belden çekmişler solda fıtık var dediler kan tahlillerde hiçbişey çıkmadı kemik ölçümü yaptılar kemik erime başlangıcı dediler üç dört sene kalsiyum kullandım ama geçmedi geçen ay devlet hastanesinde fizik Dr gittim bnm kalçada ağrı olduğunu söyledim kanda çıkmadı Emar çektiler orda belli oldu romatizma hapı verdi Dr salazopyrin ve ağrı kesici naprosyn kullanıyorum ama ağrımı dindirmedi kansızlıkta yapıyor birsürü yan etkisi var bitki de kaynatıp içiyorum ısırgan otu kiraz sapı bn üstelik bu rahatsızlıktan dolayı hamile kalmıştım ama kanda görülmüştü kese görünmedi kalça ve kasık ağrıyla adet oldum iltihaplı romatizma allah kimseye vermesin çok zor hayattan kopuyorsun hep mutsuzsun kalçadan emar çekilince çıktı ortaya vücudun heryerine sıçrayan bir hastalık sende biran önce git Dr emar çeksinler canım sağlıcakla kal”

“Benim de ulnar sinir sıkışmasıydı, son 2 parmaklarımın varlığını hissetmiyordum.

Sonra doktor bana dedi ki;

B vitaminin sinir kılıflarını yenileyici özelliği var 10 gün “apikobal” kullan. Bir de her gün bir tane “naprosyn” adlı ağrı kesiciyi iç o da sinir etrafındaki ödemi atmanı sağlayacak. İlaç geçirmezse tek seçeneğin ameliyat dedi, dirseğini bükme bu süre içinde dedi. İyileştim 🙂

Miden hassassa mide koruyucu da yazayım dedi, ilk bir iki gün ağrı kesiciyi koruyucu ile aldım sonra koruyucusuz aldım. İstersen bu ilaçları sen de bi sor doktoruna. İnş sen de şifa bulursun hemen. Çok zor bi hastalık.”

Naprosyn Jel Yan Etkileri

Bu jelin yan etkileri arasında baş ağrıları, kulak çınlaması, görme bozuklukları, yorgunluk, uykulu hissetme, baş dönmesi ve deride döküntüler vardır. Eğer bu yan etkilerden herhangi birisini görürseniz hemen bu jeli kullanmayı durdurun ve acil bir doktora başvurun.

Naprosyn Jel Kullanici Yorumlari

“Anti-TPO ve antitiroglobulin antikorlar kanda yükselmez.

Tiroid sintigrafisinde bez görülmez veya silik görülür.

Tiroid ultrasonunda iltihabi belirtiler ve bezde nodülleşen alanlar olabilir.

Tedavi:

Ağrılı dönemde Aspirin veya diğer ağrı kesici ilaçlar (Apranax, Parol, Naprosyn ve Endol gibi) ağrıyı düzeltir. Bazı kişilerde ağrı gece daha fazla olur. Bu nedenle yatmadan önce ağrı kesici alınabilir. Kalsiyum, magnesium ilave verilebilir. Ağrısı, ağrı kesici ilaçlarla geçmeyen hastalarda kortizon ilacı verilir. Kortizon ile ağrı bazen ilaç alındıktan bir kaç saat sonra veya 24 saat içinde hızla geçer ve hasta rahatlar. Eğer ağrı kortizon tedavisiyle geçmiyorsa başka hastalık düşünmek gerekir.

Bu yazıyı buldum ama bende nodül yok sadece tsh ve anti tpo yüksekliği vardı ağrıda yok kortizon ürküttü beni”

“Gebelikte, baş ağrısı, diş ağrısı, migren ağrısı, gribal enfeksiyon, yüksek ateş gibi durumlarda analjezik ihtiyacı doğabilmektedir. Bu nedenle gebelikte analjezik kullanımı da önem arz etmektedir. Bilindiği üzere, ilaçların genel sistemik yan etkileri haricinde insan fetüsüne de çeşitli derecelerde zararlı etkileri olabilmektedir. İnsanlarda teratogenite yani fetüse zarar verici , sakatlık yapıcı etkileri değerlendirmek için, etik nedenlerle yeterli sayıda çalışma yapılamaması nedeniyle, elimizde çok az bilgi mevcuttur. Hekimin, ilaçları, teratojenite açısından değerlendirebilmesi amacıyla her ilaç, risk derecelerine göre kategorize edilmiştir. (1) Bu bağlamda ilaçlar, kategori A, B, C, D, X olmak üzere 5 gruba ayrılmışlardır. Amaç bir ilacın gebelikte kullanılırken hızlı bir şekilde sınıflandırılabilmesidir. İlaç, kendi üreticisi tarafından literatürde tanımlanmışsa, mevcut riskinin yanına “M” ibaresi eklenmektedir (CM gibi).

A grubu ilaçlardan bahsedilirken, gebeliğin ilk 3 ayında kullanılmaları halinde insan fetüsü üzerinde bir risk oluşturmadıkları, daha sonrasında ise riskin uzak bir ihtimal olduğu anlaşılmalıdır. B grubu ilaçlarda ise, insan fetüsü üzerinde yapılmış bir çalışma olmayıp, hayvansal çalışmalarda fetal risk saptanmamıştır. Bu grupta, 3. aydan sonra risk söz konusu değildir, ilk 3 aydaki etkiler ise kanıtlanmamıştır yani belirsizdir. C grubu ilaçlarda kar / zarar dengesi işletilmelidir. Yani ilacın hasta açısından beklenen faydaları, fetüse verebileceği zararı aşan durumlarda kullanılması gereken ilaçlardır. Bunlarda, hayvan çalışmalarında fetüse zararlı etkiler bulunmuştur, ancak insanlar üzerinde yapılmış çalışma yoktur. Sonuç olarak, risk gruplarından bahsederken kısaca D grubu ve X grubu ilaçlardan da bahsetmeliyiz; D grubu ilaçlar için, insanda fetüse zararlı etkilerine dair verilerimiz vardır, gebelerde kullanımlarındaki riskler, yararlarına göre daha ağır basmakta olup gebe kadında ya da gebelik riski olan kadında kesinlikle kullanılmamalıdır. X grubu ilaçlar ise, ilacın riski kesinlikle faydasından fazla olan, insan fetüsünde zararları kesinlikle tespit edilmiş ilaçlardır, bu nedenle gebelerde kesinlikle kullanılmazlar.

NONSTEROİD ANTİENFLAMATUAR AJANLAR: Bu makalede, ağrı problemleri veya anti-enflamatuar etkiler (romatizma, inflamatuar hastalıklar gibi) amacıyla toplumda sık kullanılan ilaçlardır. Bu analjezik ilaçların gebelerdeki etkileri değerlendirilmeli ve iyi bilinmelidir. Her analjezik ilaç grubu, birçok üyeden oluştuğu için yazımızda bu grupların en sık kullanılan ilaçları değerlendirilmiştir. Toplumda en sık kullanılan ağrı kesicilerden olan Naproksen sodyum (Aprol®, Apranax®, Aprowell® , Naprosyn® gibi isimlerle satılmaktadır) gebelikte BM risk grubundan bir ilaçtır. Bu ilaçların(NSAİD) gebelikte, doğumun süresini uzatmaları dışında, hayvan çalışmalarında (insana verilen dozun 6 katı dozlarda bile) istenmeyen etkiler görülmemiştir. Fareler üzerinde yapılan bir çalışmada yarık damak yaptığı belirlenmiştir. NSAİD’lerin anne karnında embriyolojik olarak açık kalması gereken bir damarın (duktus arteriyozus) erken kapanmasına yol açabildiği bilinmektedir. Öyle ki bu grup ilaçların bazıları (İndometazin-Endol ®) erken doğumu önlemek amacıyla verilebilmektedir, fetüslerde bu ilacın yan etkisi olarak 34-35. haftadan önce kapanma beklenmemektedir, yani fetüste, bu haftadan önce kapanmaya karşı bir direnç söz konusudur.

Genel olarak NSAİD’ler, gebeliğin son 3 ayında kesinlikle kullanılmamalıdırlar, bu dönemde kullanılırlarsa risk faktörü B’den D’ye ilerlemektedir. Ayrıca, gebe kalmayı düşünen bayanlarda (hayvanlarda döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesini önleyici etkileri gözlendiğinden) da NSAİD grubu ilaçların kullanılması önerilmemektedir. Emziren annelerde süte geçiş, %0.26 olup kullanımı uygun bulunmuştur. Günümüzde kadınlar arasında, ağrı kesici, ateş düşürücü ve romatizma ilacı olarak kullanılan bu grup ilaçlardan bir diğeri olan flurbiprofen (Maxalgine®,Majezic®, Ansaid® ) de NSAİD grubudur (risk grubu BM). Yine aynı şekilde bunda da hayvan çalışmalarında doğumun gecikmesi, gelişme geriliği gözlemlenmiştir. Bu ilaç ta tıpkı naproksen sodyum gibi gebeliğin son 3 ayında kullanılmamalıdır. Meme beslenmesi sırasında kullanımı ise güvenli bulunmuştur.”

Naprosyn Jel Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu jel ile ilgili tüm merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık.

Naprosyn Jel Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Bu ürünü hamilelik döneminde doktorunuza danışmadan kesinlikle uygulamayınız.

Naprosyn Jel Antienflamatuar Bir Ürün Müdür?

Evet, bu krem jel antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Naprosyn Plus Jel Boyun Ağrısı Tedavisinde Kullanılır Mı?

Evet, bu jel boyun ağrısını iyileştirir.

Naprosyn Jel Diz İçin Kullanılır Mı?

Evet, bu jel diz ağrısını iyileştirir.

Naprosyn Jel Gebelik Kategorisi Nedir?

Bu jelin gebelik kategorisi C’dir.

Naprosyn Jel Hamileler Kullanabilirmi?

Bu jeli hamilelik döneminde doktorunuza danışmadan kesinlikle uygulamayınız.

Naprosyn Jel Hemoroid Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu jel hemoroid için etkili değildir.

Naprosyn Jel Niçin Kullanılır?

Bu ürün kas ve eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar ve yaralanmalar için kullanılır. 

Naprosyn Jel Kortizonlu Mu?

Hayır bu jel kortizon içermez.

Naprosyn Jel Sivilce Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu jel sivilcelerde etkilidir.

Naprosyn Jel Reçete İle Satın Alınır Mı?

Evet, bu jeli reçeteli satın alabilirsiniz.

Naprosyn Jel Yanık Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu jel yanık için etkili değildir.

YORUMLAR

  1. Dilek dedi ki:

    Kortizon içermeyen Naprosyn Jel, ağrı kesici özelliğe sahip bir jel. Annem diz ağrıları için kullanıyor. Uzman bir doktora danışıp öyle almıştı bu jeli. Diz ağrısından muzdarip olanlar için tavsiye edebilirim arkadaşlar. Tabi ki, bu ürün sadece diz ağrısı için geçerli değil bunu da belirteyim. Zaten içerikte ürün ile ilgili pek çok detay verilmiş. Naprosyn Jel ağrı kesici olarak annemin bir numarası diyebilirim.