Reklamlar
Sabunlar

Isırgan Sabunu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Isırgan Sabunu Faydaları

Reklamlar İş makineleri operatörlük kursu

Isırgan sabunu, ısırgan otu özünden yapılan doğal içerikli ve oldukça şifalı bir üründür. Isırgan otu hakkında daha önce hiçbir şey bilmiyorsanız aslında ona aşina olabilirsiniz çünkü ormanda yürürken, çıplak bacaklarınızı çizen ve yanma hissine neden olan o otlar aslında ısırgan otlarıdır. Sonuçta, bir sebepten dolayı ısırgan otu denir. Ama ısırgan otu yüzyıllardır tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Bu yüzden ısırgan sabunu, oldukça faydalıdır.

Isırgan Sabunu Ne İşe Yarar?

Isırgan otu, yüzyıllar boyunca şifa için kullanılmıştır. Isırgan otunun tarihi Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır. Isırgan otu bugün ısırgan otu çayı içerek veya yağda ısıtarak, ısırgan sabunu kullanarak, topikal bir yağ oluşturmak için bir tentür yaparak eklem ağrısı ve artrit için kullanılır. Ayrıca kişisel olarak sinirleri, kan akışını ve iyileşmeyi uyarmak için kullanılır. Eklem ağrıları aslında bu şekilde iyileşir.

Isırgan sabunu ayrıca alerjilerle savaşmaya yardımcı olur. Anti-enflamatuar özellikler ve histamin içeren doğal bir antihistaminiktir! Mevsimsel alerjilerle uğraşan kişiler için oldukça harikadır.

Isırgan sabunu, kuru ciltler ve egzama tedavisi için mükemmeldir. Cildin yağ üretimini düzenler, iltihabı azaltır ve cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Reklamlar

Saç, bu koşullar altında, yağlılığın artık bir sorun olmayacağı ve saçların daha hızlı uzayabileceği şekilde düzenlenir. Isırgan sabunu saçlardaki yağı yok eder, saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar.

Isırgan Sabunu Yüze Faydaları

Isırgan otu ile yapılan doğal sabun, cildinizde fark yaratır. Isırgan otu doğal büzücü özelliklere sahiptir. Isırgan özlü sabun genel olarak böcek ısırıkları, su çiçeği ve hatta egzama nedeniyle yağlı cilt, akne eğilimli, kuru, kaşıntılı ve iltihaplı cilt gibi cilt sorunlarını tedavi etmek için mükemmeldir. Bu tür cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek istiyorsanız, parabenden ve SLS gibi sabun maddelerinden arındırılmış ısırgan özlü sabun kullanmalısınız.

Isırgan sabununun saçınız ve cildiniz için bazı inanılmaz faydaları vardır ve birçok cilt rahatsızlığını veya yaygın saç problemlerini tedavi edebilir. 

Isırgan özlü sabun antienflamatuar özellikleri ile bilinir ve egzama, sedef hastalığı, akne, cilt lekeleri ve dermatit gibi cilt hastalıklarını hafifletmede son derece yardımcı olabilir ve zengin histamin, klorofil, oksiasetilen, ve demir içerir. Ayrıca, cildimizin üst katmanını küçültüp sıkmayı sağlar. Üstelik, sıyrıklar ve sinir bozucu jilet kesiği gibi küçük cilt yaralanmaları tedavi eden şaşırtıcı bir büzücü özelliğe sahiptirler. 

Reklamlar

Yağlı, akne eğilimli ciltler için cilt toniği olarak kullanılan ısırgan yaprağı özü, aynı zamanda sivilceleri sakinleştirmeye ve akneden kaynaklanan yara izlerini ve lekeleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Isırgan Sabunun Saça Faydaları

Bugün piyasada binlerce cilt ve saç bakım ürünü var ve merak ediyor olabilirsiniz. Saç bakımı ürünlerin satıldığı yerlerde olan sayısız ürün yerine niçin ısırgan sabununu seçmelisiniz? Nedeni basit, ısırgan özlü sabununun cildinizin ve saçınızın sağlığına ve görüntüsüne sayısız yarar sağladığı kanıtlandı. Sonuçta binlerce yıldır popüler bir doğal ilaç olmasının önemli bir nedeni var.

Cildinizi ve saçınızı dönüştürmek istiyorsanız, sıradan sabun kalıplarını bırakın ve standart saç kremini bir kenara koyun ve bir sonraki spa gününüz için biraz ısırgan sabunu alın. Kullandığınız ürünlerin, içeriklerde listelenecek gerçek ısırgan yağı veya özü içerdiğinden emin olun. Beklemeyin, bugün cildinizi ve saçınızı ısırgan özlü sabun ile dönüştürmeye başlayın!

Kuru ve kaşıntılı saç derisi veya kepek gibi yaygın saç derisi ve saç problemleriniz varsa, normal eski şampuanınızı kullanmamalısınız. Bir dahaki sefere banyoya girdiğinizde doğal ısırgan otu sabunu kullanmalısınız.

Isırgan Sabunu Nasıl Yapılır?

Bu tarifler doğal renklendiriciler ve katkı maddeleri içerir ve doğal uçucu yağ karışımları kullanılarak hazırlanır. Soğuk işlem tekniğiyle yapılan ısırgan sabunu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Evde Isırgan Sabunu Yapımı

Evde ısırgan özlü sabun yapmak için aşağıdaki yönergeleri takip etmelisiniz. Bu sabunu yapmak için temel malzeme olarak yulaf ezmesi kullanacağız. Yulaf ezmesi cilt için harika bir bileşendir! Yatıştırıcı, besleyici ve hafif peeling yapar. Yulafı toz halinde kullanmanız daha iyi olabilir. Bu yüzden yulaf ezmesini blendırda toz haline getirebilirsiniz.

Sabun için temel olan malzememiz ısırgan otunu toz şeklinde kullanacağız. Isırgan otu, egzamadan akneye ve diğer cilt sorunlarını hafifletmek için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Sıkılaştırıcı ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir.

Kullanacağımız diğer temel malzemesi ise papatya tozudur. Papatya, doğal cilt bakım ürünleri için otlar söz konusu olduğunda lavantadan sonra ikinci sıradadır. Papatya antiseptik, antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Malzemeler

  • 280 gram hindistan cevizi yağı
  • 112 gram shea yağı
  • 336 gram zeytinyağı
  • 56 gram pirinç kepeği yağı
  • 56 gram avokado yağı
  • 56 gram neem yağı
  • 126 gran kül suyu
  • 252 gram su
  • 1 tatlı kaşığı papatya tozu
  • 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi tozu
  • 1 tatlı kaşığı ısırgan tozu
  • 45 gram lavanta esansiyel yağı
  • 5 gram misk adaçayı esansiyel yağı
  • 10 gram papatya esansiyel yağı 

Evde Isırgan Sabunu Yapımı Aşamaları

Adım 1 – Sabun yapmadan önce özel güvenlikli gözlüğü takın ve eldiven giyin. Kül suyu ve suyu iki ayrı kaba boşaltın.

Adım 2 – Kül suyunu suya dökün ve sürekli karıştırın. Güvenli bir yere koyun ve yağları hazırlarken soğumaya bırakın.

Adım 3 – Katı olan yağları bir tavaya alın ve benmari usulü eritin. 

Adım 4 – Ardından sıvı yağları tavaya ekleyin. Tüm yağları iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Adım 5 – Erimiş yağlara, esansiyel yağları ve katkı maddelerini ekleyin. Tahta bir çubukla karışımı iyice karıştırın. Kesinlikle karışımda topak olmamalı. Oldukça pürüzsüz bir karışım olmalıdır.

Adım 6 – Hem kül suyu çözeltisi hem de yağ karışımı 37 derecenin altına kadar soğutulduktan sonra, kül suyu çözeltisini yağlara ilave edin ve iyice karıştırın. Gözlük ve eldiven taktığınızdan emin olun!

Adım 7 – Sabun kalıplarına hazırladığınız sabun karışımını dökün.

Adım 8 – Sabunları en az dört hafta beklettikten sonra kalıplardan çıkarın. Ardından sabunları, kesin ve sabun kalıpları oluşturun.

Adım 9 – Voila! Doğal ısırgan sabunlarınız artık hazır!

Alternatif sabun önerimiz; Kükürtlü Sabun

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Reklamlar
Başa dön tuşu