Yosun Sabunu Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yosun sabunu, adeta doğadan gelen bir mucizedir. Yüzyıllardır yosun, özellikle Uzak Doğu’da birçok cilt bakımı ve saç bakımı uygulamalarında kullanılmıştır. Yosun sabunu hem vücut, hem yüz hem cilt hem de saç sağlığı için oldukça faydalıdır.
Yosun Sabunu Faydaları
Cildi aydınlatmanın ve toksinleri ortadan kaldırmanın bir yolu, genellikle yüz temizleyicilerin etiketlerinde okuduğumuz hafif bir peeling eyleminin kullanılmasıdır. Bununla birlikte, bu yüz temizleyicileri özellikle yüzümüzde cildimize gerçekten zarar verebilecek birçok yapay veya sentetik bileşen içerir. Peki bunu doğal ve mineral bakımından zengin bir sabunla bunu yapmaktan daha iyi bir yol var mı? Cevap yosun sabunudur!
Bu doğal sabun, doğal şekilde peeling yapmanızı sağlayan harika bir vücut temizleme ürünüdür. Diğer sabunlar çeşitli hayvansal ürünler ve kimyasal ürünler kullanılır. Bununla birlikte, yosun sabunu, palmiye ve hindistan cevizi yağlarının saf bir bitkisel bazından yararlanır. Aslında, bazı insanların vücutlarını inceltmek ve selülitleri yok etmek için bu doğal sabunu kullandığını biliyor musunuz? İpeksi pürüzsüz bir cilt elde etmenin bir yoludur. Bu doğal sabun, getirebileceği çeşitli faydalara sahip büyük bir üründür.
Bu doğal sabun, banyonuzda ekstra bir fırça veya el seti olması gibidir. Aynı anda cildinizi temizleyebilir, dengeleyebilir, inceltebilir ve selülitle savaşabilir. Bu doğal sabun, cildimizdeki yumruları uyaran ve masaj yapan küçük granüllere sahiptir. Sadece İspanyollar zayıflama rutininin bir parçası olarak yosun sabunu kullanmaz, Çinliler bile zayıflama için yosun sabunu kullanır. Cildi dengelemek ve yağı azaltmak için kullanırlar. Bu doğal sabun, günlük banyo sabunu olarak kullanılabilir, cildi kurutmaz veya cildinize zarar vermez.
Bu doğal sabun, deniz yosunundan oluşur. Vücudunuzu dengelemek için kullanılan detoksifikasyon özelliklerine sahip mineraller, vitaminler ve eser elementler bakımından zengindir. Çeşitli deniz yosunu türleri kırmızı, kahverengi ve yeşil gibi üç gruba ayrılabilir. Deniz yosunu sabunu kahverengi kategorisi altındadır. İki ila üç haftalık bir sürede deniz yosunu sabunu kullanmak, metabolizmayı hızlandırmanıza, oksijeni arttırmanıza, toksinleri çözüp ortadan kaldırmanıza ve kan dolaşımını artırmanıza yardımcı olacaktır.
Yosun Sabunu Neye Yarar?
Deniz yosunu içeren güzellik ürünleri 600 yıldan uzun bir süredir Çin, Japonya ve Asya ülkelerinde bulunmuştur ve deniz yosunu sabunu bir dizi sadık takipçiye sahiptir.
Deniz yosununun benzersiz özellikleri onu cildinizi temizlemek ve canlandırmak için mükemmel bir sabun yapar. Yosun sadece vitamin dolu bir gıda değil aynı zamanda cildinizi peeling yapmaya ve beslemeye yardımcı olabilir.
Cilde peeling yapar
Bu organik sabun, geleneksel sabunların yaptığı gibi vücudu temizler ayrıca cildi soyar. Sabun içindeki cesur deniz yosunu parçaları derideki ölü hücreleri temizler. Bu eylem, gözeneklerin açılmasına yardımcı olurken ve akneleri azaltırken, cildin yüzeyinin altındaki yeni cilt oluşumunu destekler.
Cilde nazik davranır
Mükemmel bir eksfoliyatör olmasına rağmen, cildinizi kurutmamak için yeterince naziktir. Çoğu deniz yosunu sabunu doğaldır, hassas cilde sahip olanlar için alerjik reaksiyonlara neden olabilecek diğer sabunlardaki insan yapımı kimyasalları içermez.
Cildi besler
Yosun, peeling işlemi sırasında cildi besleyen, cildinizi sağlıklı ve dengeli bırakan birkaç faydalı mineral ve vitamin içerir. Bunlar arasında A1, B2, B6, B12 vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunur. Bu organik sabun ayrıca cildin etrafında kan dolaşımını teşvik ederek genç bir görünüm yaratır.
Vücuttaki selülit ve çatlakları giderir
Deniz yosunu sabunu ile yapılan araştırmalar, vücuttaki çatlakları, yağı ve selüliti giderdiğini göstermiştir. Cildi daha düzgün ve pürüzsüz hale getirir. Vücuttaki deri çatlaklarını onarır, vücudu inceltir ve selülit görünümünü giderir.
Doğal ve organiktir
Deniz yosunu sabunları, bitkisel yağların deniz yosunu ile karıştırılmasıyla yapılır. Bu, yosun sabunu, hayvansal içerikler veya karmaşık kimyasallar içermeyen ürünleri tercih eden insanlar için mükemmel bir seçim haline getirir.
Yosun Sabunu Cilde Faydaları
Bu organik sabun, cildin ciddi şekilde kurumasını önler ve cildi koruyan ve nemi kilitleyen bir cilt bariyeri olarak çalışır. Yosun ayrıca, psoriasis ve egzamadan kaynaklanan tahriş olmuş cilt rahatsızlıklarını yatıştırmak için özellikle yararlıdır. Üstelik ciltteki çatlakları gideren bu organik sabun, vücudun incelmesini ve selülitlerin giderilmesini sağlar. Ciltte peeling etkisi yaratan bu mucize sabun, cildin beslenmesini, doğal bir parlaklık kazanmasını ve yenilenmesini sağlar.
Yosun Sabunu Saça Faydaları
Bu doğal sabun saçınızı yıkamak ve aynı zamanda kimyasal madde karmaşasını ortadan kaldırmak için harika bir yoldur. Bu doğal sabun, saçlarınızı temizlemenin ve düzeltmenin doğal bir yoludur.
Üstelik çabuk elektriklenen ve kabaran saçları düzelten ve kolay şekil almasını sağlayan bu doğal sabun, kaşıntılı saç derisi sorunlarını ve kepeği de giderir. Bu yüzden, saç bakım rutininize bu sabunu eklemek doğal ve kalıcı bir rahatlama sağlar.
Yosun sabunlar, güç merkezleridir. Özellikle yosun, saçların uzamasına yardımcı olmak için temel besinler içerir. Yosunlar süper yumuşak temizleyicilerdir ve doğal olarak hidratlıdır. Ayrıca yosunlar, kepeği gidermeye ve saç uzamasını desteklemeye yardımcı olabilir.
Bu doğal sabun, geleneksel şampuan ve saç kremlerinden farklı çalışır. Saçınızın ayarlanmasının bir veya iki hafta sürebileceğini unutmayın. Ürün birikiminden dolayı detoks yapmanız gerekir.
Yosun Sabunu Fiyatı
Yosun özlü sabunun fiyatları 10 lira ile 40 lira arasında değişir.
Yosun Sabunu Kullananlar
Bu sabunu kullananlar saç bakımı ve cilt bakımında mucizeler yarattığını söylüyorlar. Doğal olduğu için cilde, saçlara ve vücuda zarar vermediğinden bahsediyorlar.
Yosun Sabunu Nasıl Yapılır?
Bu sabunlar bir harika, geleneksel şampuanların aksine sülfatlar, silikonlar ve kimyasallar içermezler. Bu sabunlar seyahat için de mükemmel ve çevre dostudur.
Bu sabunlar, yağlı saçlar, kuru saçlar, saç dökülmesi ve kepek için harikadır. Ayrıca bu sabun B12 vitaminleri, E vitamini, amino asitler, mineraller, eser elementler ve diğer besinleri içeren zengin bir vitamin kaynağıdır. Etkili bir temizleme ve peeling maddesi sağlar. Cilt üzerinde kullanıldığında, bu sabun, yararlı besinler eklerken toksinleri ve kirleri dışarı çeken güçlü bir detoks görevi görür. Cilt tahrişi ve iltihapla mücadele için yağ asitleri içerir ve akne, sedef hastalığı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarına yardımcı olabilir. Bu sabun, tüm cilt tipleri için uygundur.
Bu sabunu yapmak için dijital tartı, sabun kaşığı, eldiven, koruyucu gözlük, el blendırı ve silikon sabun kalıplarına ihtiyacınız var.
Tartı süresi: 8 dakika
Suya kül suyunun ilave edilmesi: 15 saniye, ardından 60 saniye karıştırılır
Yağların ısınması süresi: 90 saniye
Yağ karışımına kül suyu çözeltisi dökme: 10 saniye
Sabun çözeltisini karıştırmak için el blenderı kullanımı: 90 saniye
Yosun tozu ekleme ve iyice karıştırma: 30 saniye
Karışımı kalıba dökme: 10 saniye
Sabunun dinlenme süresi: 24 saat
Malzemeler
- 170 gram hidrojene soya yağı
- 170 gram palmiye çekirdeği yağı
- 113 gram ayçiçek yağı
- 62 gram kül suyu veya sodyum hidroksit
- 170 gram su
- 1 tatlı kaşığı yosun tozu
Bu sabunu kuru havada yapmanız gerekir böylece sabun çabuk kurur ve kürlenir. Bunu nemli bir yerde yapıyorsanız, lütfen sabunların kurumasına yardımcı olmak için bir nem giderici cihazı kullanın. Koruyucu gözlüğü ve eldivenleri takın.
Dijital tartıda katı yağları ve sıvı yağları ölçün. Ocakta veya mikrodalgada katı yağları ısıtın. Suya, kül suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
Yağları ve kül suyu çözeltisini birleştirin. İnce iz olana kadar karıştırın. Hafif izler üzerine yosun tozunu ekleyin. İyice karıştırın. Sabunları kalıplara dökün. Sabun sertleşene kadar oturmasına izin verin.
Ertesi sabah kalıplar halinde kesin. İyi hava sirkülasyonuna izin vermek için istifleyin. Kullanmadan önce birkaç gün kurumasını bekleyin. Daha uzun kürlenme daha sert bir sabun elde etmenizi sağlar.
Alternatif sabun önerimiz; Papatya Sabunu