İŞKUR Meslek Kursu Hakkında Bilgiler

08.04.2021
136
İŞKUR Meslek Kursu Hakkında Bilgiler
Modelistlik Kursu

İŞKUR Meslek kursu düzenleyerek işsizlere yeni istihdamlar sağlamaktadır. iş ve işçi arayanların başvurdukları bir kurumdur. Günümüzde işsizlik büyük bir sorundur. İŞKUR, işçi ile işvereni buluşturmakta, istihdamı korumakta ve geliştirmektedir. İşsizliği önleyerek işgücü piyasasına istihdam sağlayan ve istihdamı koruyarak geliştirmek İŞKUR’un en önemli görevidir. Meslek edindirme kursları düzenleyerek işsizlere yeni istihdamlar sağlamaktadır.

İşini çeşitli nedenlerden kaybedenler için bir süre gelir sağlar ve sigorta desteği sağlar. İşgücü ve meslek analizleri için veriler toplar. İşgücüne katkı sağlamak için eğitim seminerleri ve kurlar düzenler. Engelli, hükümlü kişiler için istihdam sağlayarak bu kişilerin durumlarını takip eder.

Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin azalması, istihdamların arttırılması, işsizlerin meslek sahibi olmaları adına meslek kursları açılmaktadır. Amaç mesleği şahıslara öğretmek, meslek sahibi olanları geliştirmek ve iş bulamayanlar için garantili kurslar sayesinde kişilerin istihdam edilmesini sağlamaktır.

İşverenler mesleki eğitim kursları sayesinde istedikleri nitelikte eleman ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bu kursların işverenlere bir maliyeti yoktur.

İŞKUR Kursları Nelerdir?

İŞKUR, bireylerin niteliklerine yönelik olarak farklı dallarda kurs programları oluşturmaktadır. Kuaförlük, grafik tasarımcısı, muhasebeci, işletmeci, hasta danışmanı, fotoğrafçılık, hasta danışmanı, kasiyer gibi kurslar kendini geliştirmek isteyen ve iş sahibi olmak isteyenler için İŞKUR destekli açılmaktadır. Aranan şarlar uygun ise bu programlara katılmanız için bir engel bulunmamaktadır.

En Çok Talep Gören İş Kadroları Nelerdir?

Beden işçisi, garson, temizlik elemanı, satış danışmanı, makineci, güvenlik görevlisi, elektrikçi, büro memuru, çağrı merkezi müşteri temsilcisi en çok talep gören ve ihtiyaç duyulan istihdam alanlarıdır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu
İŞKUR Meslek Kursu Başvurusu
İŞKUR Meslek Kursu Başvurusu

İŞKUR Meslek Kursu Başvurusu

Meslek kursuna başvurmak için belli bir zaman dilimi yoktur. İstediğiniz zaman bulunduğunuz şehirdeki Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine başvurunuzu yapabilirsiniz.

Mesleki eğitim kurslarına katılanlar, kursa başladıkları günden itibaren ulaşım, beslenme gibi zaruri ihtiyaçların karşılanması için bir ödeme alırlar. Genel Sağlık Sigortaları yapılır ve giderler kurum tarafından karşılanır. İş kazası, meslek hastalığı sigorta primleri de ödenir.

İŞKUR Meslek Kursu Şartları Nelerdir?
İŞKUR Meslek Kursu Şartları Nelerdir?

İŞKUR Meslek Kursu Şartları Nelerdir?

  • İlk olarak kuruma kaydınızın olması gerekmektedir.
  • 15 yaş tamamlanmış olmalıdır
  • Meslek kursunun gerekliliklerine uygun şartlara sahip olunmalıdır.
  • Kursun tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Kursiyerin emekli olmaması gerekiyor
  • Kursa katılmak için bir yaptırım uygulanmamalıdır.

Belirtilen şartları taşıyanlar kurs programlarına dahil edilir. Açık öğretim ya da yükseköğretim öğrencileri, engelli ve dul- yetim aylığı alanlar, isteğe bağlı sigortalı olanlarda mesleki kurs programlarına katılabilirler.

Mesleki Kurslar Ne Kadar Sürer?

İŞKUR aracılığı ile açılan ve meslek sahibi olmak için açılan mesleki eğitim kursları günlük 5-8 arasında, haftada 6 günü geçmemek şartı ile en az 30 saat en fazla 40 saat devam etmektedir. Toplamda 160 günü geçmemek şartı ile kurs programları tamamlanır.

Kurs Bitiminde İşe Nasıl Yerleştirilir?

Mesleki eğitim kurlarını devamsızlık yapmadan tamamlayanlar en geç 30 gün içerisinde bir işe yerleştiriliyorlar. Kursiyerlere üç farklı iş teklifleri sunulabiliyor. Kursiyer bu iş tekliflerini kabul etmez ise neden kabul etmediğine dair mazeret sunması gerekiyor. Mazeret bildirmeyenler 24 ay boyunca kurs programlarından yararlanamıyor.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?
İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

Bilindiği gibi işsizlik maaşları İŞKUR aracığı ile ödenmektedir. İşsizlik sigortası kendi isteği ya da kendi kusuru dışında işini kaybederek işsiz kalanlar için destek sağlamaktadır. Devlet tarafından zorunlu olarak yapılan bu sigorta ile şahıslar işlerini kaybettiklerinde işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorlar. İşsizlik ödemesi son 4 aylık kazancın ortalamasının yarısı kadardır. En yüksek işsizlik maaşı asgari ücrete denk gelmektedir. İşsizlik ödeneği vergi ve kesintiye tabi değildir ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında yer alır.

İşkur Meslek Kursları hakkındaki yazımızı beğendiyseniz İsmek Yaz Kursları hakkında bilgiler verdiğimiz yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Ayrıca İşkur Mesleki Eğitim Kurslarını incelemek için İşkur İnternet Sitesine girebilirsiniz

YAZAR BİLGİSİ
5 yıldır yazarlık yapmaktayım. Yazmayı ve araştırmayı çok seviyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.