E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Hakkında Merak Edilenler

03.03.2022
756
E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Hakkında Merak Edilenler
Modelistlik Kursu

E-ticaret sitesi kuruluşu yaparken firmalar belirli maliyet hesaplamaları yapar. Birçok işletme yalnızca e-ticaret paketi satın almak için gerekli fiyatları e-ticaret sitesi kurma maliyeti olarak değerlendirir. Fakat firmaların e-ticaret sitesi kurarken harcama yapacağı farklı alanlar da bulunur.

Doğru bir bütçe planlaması yapabilmek için her markanın site kurma maliyetleri ile beraber, şirket kurma maliyeti, ürün tedarik maliyeti, sanal pos komisyon oranları ve kargo ücretleri gibi birçok maliyeti de hesaba katarak hareket etmesi gerekir.

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Hakkında Merak Edilenler adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret yapmak için gerekli olan maliyetlerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bütçe planlamanızı doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

Şirket Kurma Masrafları

E-ticaret yapmak için şirket kuruluşu yapılması zorunludur. Çünkü internetten satılan ürünler için fatura kesme zorunluluğu bulunur ve bununla beraber kişiler sattıkları ürünlerden elde ettiği gelirler için devlete belirli vergileri öder. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurma maliyetleri arasında şirket kurma masrafları yer alır.

Kurulacak şirket türüne göre masraflar farklılık gösterir. Örneğin; şahıs şirketi kurma sürecinde firmalar 1000 – 5000 TL arasında bir ödeme yaparak şirket kuruluşu gerçekleştirirken limited şirketlerinde bu tutar 10.000 – 50.000, anonim şirketinde ise 100.000 – 200.000 TL arasında farklılık göstermektedir.

Ürün Tedarik Maliyetleri

E-ticaret yaparken markaların satış yapabileceği iki e-ticaret modeli bulunur. Stoklu ve stoksuz satış e-ticaret yaparken kullanabileceğiniz yöntemlerdir ve bu yöntemler arasında maliyet farkları bulunmaktadır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Stoklu satış yöntemi ile e-ticaret yapacak olan markaların sermayelerinin kuvvetli olması gerekir. Çünkü bu satış yönteminde markalar e-ticaret sitesi kurmadan önce depo tutar ve ürünlerini depolarında stoklar ve stoklanan ürün sayısı ve türüne göre de ürün tedarik maliyetleri birbirinden farklılık gösterir.

Stoksuz satış yönteminde ise e-ticaret firmaları herhangi bir ürün stoğu yapmadan internetten satış yapmaya başlayabilir. Genellikle stoksuz satış tedarikçileri uygun xml fiyatları ile markaların e-ticaret yapmasına olanak sağlar. Her iki satış yönteminde de e-ticaret sitesi kurma maliyeti farklılaştığı için ilk olarak satış yapacağınız yönteme karar vermeniz ve buna göre bir bütçe hesaplaması yapmanız gerekmektedir.

Depo Masrafları

E-ticaret sitesi kurma maliyetleri arasında yer alan depo masrafları stoklu satış yapacak işletmelerin yapacağı masraflar arasında yer alıyor. Çünkü stoklu e-ticaret yapacak işletmelerin ürünlerini depolayacağı bir alana ihtiyacı bulunuyor. Genellikle depo masrafları depo büyüklüğüne ve konumuna göre farklılık gösteriyor. Bu noktada e-ticaret sitesi kurma maliyetini azaltmak isteyen işletmeler depo ihtiyacı olmadan e-ticaret yapabilmek için stoksuz satışa yöneliyor.

Personel Masrafları

E-ticaret sitesi kuran markaların çalışacak personel ihtiyacı da bulunur.

  • Muhasebe
  • Depo Personeli
  • E-ticaret Uzmanı

Gibi personellerin her e-ticaret firmasında bulunması gerekmektedir. Bu personeller için de maaş, yemek, yol ve sigorta masraflarının e-ticaret sitesi kurma maliyeti içerisine dahil edilmesi gerekir. Fakat yeni kurulan markalar yalnızca muhasebeci ile çalışarak ve diğer tüm işleri kendileri yaparak personel maliyetlerini azaltabilir.

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Hakkında Merak Edilenler

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Hakkında Merak Edilenler

E-ticaret Altyapısı

E-ticaret sitesi kurarken kişilerin ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini sergileyebileceği bir online mağazaya ihtiyacı vardır. Online mağaza kurma sürecinde;

  • Hazır e-ticaret paketleri
  • Açık kaynak kodlu alt yapılar
  • E-ticaret sitesi yazdırma

Yöntemleri kullanılmaktadır. Bu yöntemler arasında ise oldukça büyük maliyet farklılıkları bulunmaktadır.

Yöntem Maliyet
Hazır e-ticaret paketleri Hazır e-ticaret paketleri genellikle işletmelerin bütçesine göre 2000 – 15000 TL arasında değişiklik gösterir.
Açık kaynak kodlu alt yapılar Ücretsiz olarak kullanıma sunulur fakat e-ticaret sitesi geliştirmek için tema ve modül masrafları bulunur. Tüm modül, tema ve çalışan yazılımcı ücretleri dolar üzerinden ödenir.
E-ticaret sitesi yazdırma Genellikle markaların ajanslar ile çalıştığı e-ticaret sitesi kurma yöntemidir. Bu yöntem proje bazlı olduğu için site kurma ücretleri 15000-200.000 TL arasında farklılık gösterebilir.

E-ticaret sitesi kurma maliyeti arasında yer alan alt yapı masraflarını sizlerle paylaştık. Siz de alt yapıların sağladığı avantajlar ve dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve masrafları göz önünde bulundurarak kullanacağınız site kurma yöntemine karar verebilirsiniz.

Reklam Bütçesi

E-ticaret sitesi kuran işletmelerin hedef kitlesine ulaşarak marka bilinirliklerini arttırması ve satış yapması gerekiyor. Genellikle bu noktada marka bilinirliği yaratmak ve satış yapabilmek için işletmeler reklam çalışmaları yapıyor.

Reklam çalışmalarında ise alınmak istenen verime göre reklam bütçeleri farklılık gösteriyor. Örneğin markalar Google ADS çalışmalarında kendi bütçelerini belirleyerek çalışmalar yaparken Influencer Marketing ya da Affiliate Marketing gibi dijital pazarlama yöntemler için harcanması gereken bütçeler farklılık gösterebiliyor.

Ticimax ile E-ticaret Sitesi Kurma Maliyetlerini Azaltın

Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de bütçenize uygun e-ticaret alt yapılarını kullanabilirsiniz. Tema, Modül ve Özellikler bakımından e-ticaret firmalarının her ihtiyacını karşılayacak ve e-ticaret süreçlerini yönetmelerini kolaylaştıracak Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de sitenizi hızlıca kurabilir ve profesyonel bir şekilde e-ticaret yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.