Blog Açarak Para Kazanmak – 2022 Blog Açma Rehberi

04.03.2019
692
Blog Açarak Para Kazanmak – 2022 Blog Açma Rehberi
Modelistlik Kursu

Blog açarak para kazanmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Size bu makalede blog açarak para kazanmanın püf noktalarını anlatacağım.

Blog açarak para kazanmak

Neden blog açmalısınız? makalemde blog açmak için sebepler sıralarken Blog açmak makalemde ise şimdiye kadar benim yaptığım hataları sıralamış ve bu hatalara düşmemeniz konusunda sizi uyarmıştım. Olayın ekonomik boyutuna sadece ana başlıkta değinmiş ve farklı sitelerin sizin emekleriniz üzerinden para kazandıklarından bahsetmiştik.

Bu makalede ise blog açarak para kazanmak konusunu değerlendireceğiz. Bu değerlendirmelere başlamadan önce blog açma fikrinizi belli bir kıvama gelmeden kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ediyorum. Neden mi? Özlü bir söz bırakayım şuraya, sonra nedenlerine devam edeyim.

Özgün fikir kalitelidir. Fikrinizi yoruma açtığınızda başarısız insanlar akbaba gibi üzerine çöreklenirler. Sosyola

Eh yani! Neden şimdi böyle bir şey dedik ki?

Birazcık İnternet dünyasını takip ediyorsanız, çok büyük fikirlerin garajlarda doğduğunu ve şimdi milyarlarca dolar para kazandığını bilirsiniz. Misal; Facebook.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Blog açmak için özgün fikirler araştırdınız ve kendinize uyan bir fikir buldunuz. Aklınızda bu fikrin evrilmesi evresi tamamlandı. Son olarak en yakınınızdaki insanlara bu fikrinizi anlattınız! İşte tam o anda duralım! Duralım ve zamanı geri saralım. Tabii siz bu arada başınıza neler gelebileceğinin hesabını da bilin diyerek senaryoları aşağıya sıralıyorum.

Blog Açarak Para Kazanmak: Engeller Bölümü

Sizi siz yapabilecek girişimcilik faaliyetlerinin önünde daima sizi çok seven kişiler bariyer olarak duracaktır. Dik durun ve vazgeçmeyin. Blog Açarak Para Kazanmak hiç de sanıldığı kadar zor değildir. 

Evde kardeşinize blog yazmakla alakalı düşüncenizi söylediniz.

Cevap: Ya bırak bu işleri, zaman kaybı. Hem ne kazandıracak sana site kurmak? Sen hayal kuruyorsun. Blog yazarak para kazanılır mı hiç!?

Eşinize projenizle alakalı düşüncenizi söylediniz.

Cevap: Sen şimdi sürekli bununla uğraşıp vaktini boş şeylerle harcayacaksın. Bizimle ilgilenmeyeceksin. İstemem yapma böyle şeyler. Hem blog ile para kazanmak mümkün değil. Seni kim okuyacak da sana para kazandıracak?

Bekarsınız, ailenize blog ile para kazanılabileceğini anlatıyorsunuz.

Cevap: Bak evladım, git kendine gerçek bir iş bul. Adam gibi kır dizini otur çalış paranı kazan eve de bir katkın olsun. Böyle boş işlerle uğraşma.

Arkadaşınıza para kazanmak istediğinizi anlatıyorsunuz.

Cevap: Kanka bırak blog mlog o ne ya. Gel seninle şu sektöre girelim. Parayı vururuz. Kendi paramızı kazanırız. Gerçek işler yapmış oluruz hem!

Çevrenizde blog ile ilgili konuşuyorsunuz

Cevap: Ne yazıyorsunuz o sitede?

Sevdiğim konuları yazıyorum.

Cevap: Para kazandırmaz ki böyle şeyler…

Size bu tür cevaplar veren insanlar, çağa ayak uydurmaktan uzak, güncellikten uzak, ortalama bir işte çalışarak sürekli emir alan, aldığı emirler dışında bir şey katamayan yine “ortalama” insanlardır.

İşte bu sebeple, fikrinizi asla ve asla paylaşmayın. Fikrinizi besleyin, büyütün bir yere getirince ortaya çıkın ve ben blog yazarıyım, aylık 6 bin TL kazanıyorum. 8 bin TL gelir elde ediyorum diyerek dikkatleri üzerinize çekin.

Herhangi bir alanda bir iş yapmaya karar verdiğinizde iş fikrinizi aileniz destekliyorsa daha başarılı sonuçlar elde edebiliyorsunuz. İşte burada yapılan bir araştırmada aile desteğinin sonuçları yer alıyor.

Kapsamlı bir araştırma yaparak projenize sahip çıkın

Evet, artık size bazı püf noktaları verebilirim. Bunca uzun ve sıkıcı konu okudunuz ve adım atmaya hazırsınız. Bu yüzden bir sıralama ile blog açıp para kazanma fikrimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

1- İş Fikrinizi doğru seçin.
2- Rakip ve sektör analizinizi yapın.
3- Kazanç analizi yapın.
4- SEO Uyumlu ve Hızlı tema kullanın.
5- Kaliteli hosting firması seçin.
6- Kaliteli içerik nasıl yazılır?
7- SEO Nedir?
8- Site içi ve site dışı SEO nasıl yapılır?
9- En iyi WordPress Eklentileri indirip kullanın.
10- Sitenize düzenli olarak içerik girin.

Yukarıda bahsettiğim adımlar sizin blog serüveninizin başarısını direk etkileyecek etkenlerdir. Açacağınız blog sitenizin yüksekliği ve kazancı Google ile uyumlu olmanıza bağlıdır.

Google sürekli olarak İnternet deneyimini arttırmak için çalışmalar yapar ve İnternet sitelerinin bu çalışmalara ayak uydurmasını bekler. Şayet aynı şekilde takip ederseniz arama sonuçlarında üst sıralarda çıkarak ödüllendirilirsiniz. Tam tersi ben sadece yazar geçerim derseniz yine arama sonuçlarında altlarda kalarak sistem tarafından otomatik cezalandırılırsınız.

İş fikrinizi doğru seçin.

Bir blog yazarken önceliğiniz sevdiğiniz konuları masaya yatırmak olmalıdır. Eğer sevdiğiniz bir konuda yazarsanız, blog ömrünüz uzar. İçerik problemi yaşamazsınız. Rekabeti çok olan bir konuda yazmak isterseniz, çok kaliteli içerikler yazsanız da SEO optimizasyonu yapmadan sitenizi üst sıralara taşıyamazsınız. Motivasyonunuzu kaybetmemek ve başarı sağlamak için blog konusu doğru seçilmelidir.

Rakip ve Sektör analizini yapın.

Yazmaya karar verdiğiniz sektörü doğru okumalısınız. Rekabeti yüksek bir sektörde yazmayı hedefliyorsanız yazacağınız konu genel olmamalıdır. Niche (niş) genelde tek bir konu veya çok özel alt konular bu şekilde tabir ediliyor.

Örneğin; bir finans sitesi açmak istiyorsunuz ama rekabeti fazla olduğundan genel olarak üst sıralara çıkabilmeniz zor, fakat aynı sektörden kredi kartı üzerine makaleler yazabileceğinizi düşünelim. İşte bu Niche diyebileceğiniz kategoriye girebilir.

Kazanç analizini yapın.

Kazanç analizini neden yapmalısınız? Google ve diğer reklam ödemesi yapan bütün firmalar bazı kelimelere yüksek ödemeler yapar. Seçtiğiniz sektörde para kazanmak istiyorsanız anahtar kelimenin aranma hacmini ve tıklama başına gelir bilgisini temin etmelisiniz.

Örnek verecek olursak; kredi kartı başvurusu kelimesi için tıklama başına 50 kuruş veriyorsa forex kelimesi için tıklama başına 50 TL verebilir. Bu şu anlama gelir, seçeceğiniz sektörde çok fazla internet trafiği almak değil, gerekirse az ziyaretçi ile çok para kazanmak hedeflenmelidir. Bu değerler sektörel olarak ayrışmaktadır. Para parayı çeker misali; finans sektöründeki siteler bir tık daha fazla gelir elde eder.

SEO Uyumlu ve Hızlı Tema Kullanın

İş fikrinizi seçtiniz. Rekabet analizi yaptınız, kazanç analizi yaptınız. Artık sitenizi açmaya hazırsınız. Peki işlemler burada bitti mi? Hayır bitmedi. Şimdi de SEO uyumlu ve hızlı tema seçimi yapacağız.

Daha önce bu konuda tecrübelerime dayanarak oluşturduğum; SEO uyumlu ve hızlı wordpress temalar makalesini okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Kaliteli Hosting Firması Seçin

Türkiye’nin en iyi hosting firmaları makalesinde yer verdiğimiz birbirinden kaliteli şirketler var. Bu şirketler sundukları altyapılar ve son kullanıcı desteği ile 7/24 hizmet vererek müşteri memnuniyetini sağlamayı başarmış şirketlerdir. Konumuz wordpress olduğundan Limitsiz WordPress Hosting alarak tema seçiminden sonra ikinci adımı da atmış olacaksınız.

Kaliteli içerik nasıl yazılır?

Kaliteli içerik üretmek başlı başına bir makale konusudur. Dolayısıyla Kaliteli içerik nasıl yazılır sorusuna cevabımızı 19 Adımda SEO Uyumlu İçerik yazmak makalesinde vermiştik. Okuyarak Google dostu içerik üretmek nasıl olur? Nelere dikkat etmeniz gerekir, bunları öğrenebilirsiniz. Kapsamlı ve kaliteli içerik yazmak sizi rakiplerinizden birkaç adım öne çıkarır. Bunu asla unutmayın.

SEO Nedir?

SEO, Arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. E Yani? Ne demek istiyorsun? Şunu demek istiyorum. SEO Kriterlerine uygun davranırsanız siteniz Google, Yandex, Bing, Yahoo, Yaani gibi arama motorlarında üst sıralarda yer alır. Yani ne demek istiyorum? SEO Nedir makalesini okuyarak seo hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Site İçi SEO ve Site Dışı SEO nasıl yapılır?

SEO yani arama motoru optimizasyonu iki alt başlıkta değerlendirilir. Site içi SEO ile İnternet sitenizin kodlama yapısı, hızı ve diğer eksikleri konu alınır. Site dışı SEO ise backlink çalışmaları ile (farklı internet sitelerinden sitenize link vererek dışarıdan destekleme yolu) sitenizi üst sıralara taşımak için yapılan çalışmalar bütünüdür.

Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Site İçi SEO ve Site Dışı SEO makalelerimizi okuyabilir ve SEO için planlama yapabilirsiniz.

En İyi WordPress Eklentilerini Kullanın

İnternet sitenize özellikler kazandıracak ve bu özellikler ile işleriniz kolaylaşacak. İşte bu işleri en iyi wordpress eklentileri yapmaktadır. Yeni bloglar için eklentiler yükleyerek ihtiyaç duyacağınız ayarları yapabilirsiniz. En iyi WordPress eklentileri hangileridir merak ediyorsanız makalemizi okuyabilirsiniz.

Sitenize düzenli içerik girin

Sitenize düzenli içerik girmeniz, İnternet sitenizin bel kemiğidir. Yapı taşıdır. Evin temelidir. İnsanın kalbidir. Beynidir. Her şeyidir. Sitenize düzenli içerik girmezseniz ne kadar ayar yaparsanız yapın, en iyi temaları da kullansanız, en iyi seo ayarlarını da yapsanız her şey boş! Blog yazacaksanız düzenli olarak içerik girmek sizin her şeyden önce yapmanız gereken en önemli kriter olmak zo run da dır!

Bir sonraki makalede yukarıda değindiğimiz konuların uygulamalarını anlatıyor olacağız. Tema seçeceğiz, eklentileri seçip kuracağız, WordPress ayarlarını yapacağız.

Sabırla okuyarak bu adıma kadar gelebilmişseniz bundan sonraki süreçte Blog Nasıl Açılır makalemize ilerleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.