Aspirin İle Egzama Tedavisi

11.04.2019
149
Aspirin İle Egzama Tedavisi
Modelistlik Kursu

Can sıkıcı bir rahatsızlık olan Egzama gündelik yaşantımızı olumsuz etkiliyor. Bu makalede Egzama hakkında bilgi vereceğim. Ayrıca Aspirin ile Egzama Tedavisi hakkında detaylı bir anlatım sağlayacağım.

Her geçen gün artış gösteren yaşam stresi, iş yoğunluğu insanların sık sık hastalanmasına neden olmuştur. Özellikle cilt hastalıkları, kadın erkek herkesin canını sıkmaktadır. Bugün sizlerle beraber; Egzama Nedir? Egzama Türleri Nelerdir? Egzama Bulaşıcı Mıdır? Egzama Tedavileri Nelerdir? Aspirin İle Egzama Tedavisi Nasıl Olur? konularından bahsedeceğiz.

aspirin ile egzama tedavisi

Egzama Nedir?

Egzama deride oluşan ve etkisini iltihap ile gösteren, kızarıklık ve kaşıntıya sebep veren bir çeşit deri hastalığıdır. Bu rahatsızlığa son 20 yılda daha fazla rastlandığı gibi alerjik veya stres kaynaklı olabilmektedir. Genel olarak stresli işlerde çalışan insanlarda daha çok görülür. Modern tıp ile henüz tedavi edilememektedir. Bu sebeple Egzama tedavisinde alternatif tıp çok önemlidir.

Egzama belirtileri Zona Hastalığı ile benzerlik göstermektedir. Kaşıntı ve döküntü etkileri aynıdır. Zona hastalığı hakkında bilgi almak için makalemizi okuyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra saç bakımı yaptığınız sırada yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi kızarıklık ve pullanma görürseniz saç diplerinize temas edecek kimyasalları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Böyle bir rahatsızlığınız varsa şampuan veya diğer ürünler rahatsızlığınızın armasına sebep olabilir.

Egzama Neden olur?

Egzama kalıtsal olarak ortaya çıkabildiği gibi, strese veya alerjiye bağlı olarak da belirti gösterebilir. Bunun yanı sıra yanlış soğuk algınlığı ilaç kullanımı da egzamayı tetikleyebilir. Temelde ise egzama bağışıklık sistemi zayıflığı sebebiyle ortaya çıkan ve tedavisi bulunmayan bir rahatsızlıktır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

İlginizi Çekebilir: Hametan egzamaya iyi gelir mi?

Egzama Tedavi edilmezse ne olur?

Egzama bağışıklık sistemi bozukluğu, stres ve alerji kaynaklı bir rahatsızlık olsa da bazı durumlarda önemsenmeyebiliyor. Ya da başlamış bir tedavi nasılsa bu beni iyileştirmiyor diye yarıda bırakılıyor. Egzama tedavisi yapılmazsa ne olur? İşte bu sorunun cevabını videoda izleyebilirsiniz.

Egzama Çeşitleri Nelerdir?

Egzama bağışıklık sistemi zayıflığı sebebiyle ortaya çıkan cilt hastalığı, birkaç farklı çeşit olarak karşımıza çıkıyor. Her birinin etkisi ve vücutta oluşturduğu hasarı farklılık gösteriyor. Yaygın olarak bilinen 3 çeşidi vardır.

  • Seboreik Egzama
  • Atopik Egzama
  • Tahriş Egzaması

Seboreik Egzama Nedir?

Seboreik Dermatit en yaygın egzama türüdür. Toplumda çok fazla seboreik egzama şikayeti ile doktora başvuran kadın ve erkekler bulunmaktadır. Bu rahatsızlık 30-50 yaş bandındaki erkek ve kadınlarda yaygındır.

Seboreik Egzama, alkol kullanan kişilerde, yoğun iş stresi altında çalışan kişilerde veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde yaygın olarak görülür.

Seboreik Egzama, Saç diplerinde, kulak içi ve kulak arkasında, burun soluk kıvrımlarında, kaş diplerinde, çenede, göğüste yaygın olarak görülür. Kızarıklık olarak başlayan Seboreik Egzama iltihaplanır ve kuruyarak pul pul deri döküntüsü şeklinde dökülür. Bu döngü bir süre sonra tekrar etmektedir.

Özellikle bahar aylarında ve kış aylarında şiddetini artırmaktadır. Saçlı bölgeler için doktorlar Ketoral veya Konozol adında dermatoloji şampuanı vermektedirler.

Atopik Egzama Nedir?

Kalıtsal olarak ortaya çıkan deride kızarıklık ve pullanma şeklinde görülen egzama türüdür. Özellikle bebeklerde, ergenlik döneminde ve genç yetişkinlerde yüz, dirsek gibi bölgelerde görülür.

Özellikle bebeklerde doğumdan sonraki ilk 6 aylık periyotta görülebilir.

Zaman içerisinde Atopik Egzama etkisini yitirerek kaybolsa da ilerleyen dönemde mutlaka tekrar görülür. Bu rahatsızlığın kesin olarak bilinen bir tedavisi bulunmamaktadır. Atopik Egzama rahatsızlığı olanlarda astım rahatsızlığı da görülür.

Tahriş Egzama Nedir?

Deriye temas etmesi sebebiyle ortaya çıkan, daha çok kimyasal ürünler kullanımı sonrası ciltte kızarıklık gibi durumlarla ortaya çıkan egzama türüdür. Temizlik ürünleri, sabun ve deterjan çeşitleri Tahriş Egzamayı tetikleyen ürünler arasındadır.

Kimyasal ürünler ile temas sonucunda şiddetli kaşıntı ve kızarıklık durumu görülür. Özellikle bu tür ürünlere temas edince bahsedilen şikayetlerle karşılaşıyorsanız bu ürünlere deri temasınızı ortadan kaldırmalısınız. Eldiven kullanmalı ve sabun için de bitkisel çözümlere yönelmelisiniz.

Egzama Bulaşıcı mıdır?

Gözle görülür bir rahatsızlık olan egzama, yakınınızda olan insanları bulaşır kaygısıyla uzaklaştırmaktadır. Fakat sanılanın aksine egzama bulaşıcı değildir.

Egzama Tedavileri Nelerdir?

Üzülerek belirtmeliyim ki egzama cilt hastalığının bilinen bir tedavisi yok. Bu rahatsızlığın etkilerini azaltarak, daha rahat bir dönem geçirmenizi sağlayacak çeşitli yöntemler var.

Aspirin ile Egzama Tedavisi

Aspirin ile Egzama tedavisine katkı sağlanabilir. Egzama bütün çeşitlerinde iltihap belirtisi göstermektedir. Aspirin ise söğüt ağacından yapılan hem bir ağrı kesici hem de iltihap sökücüdür. Aspirin ile egzama tedavisi saç bakımında ve temizlikte de kullanılmaktadır. Saç diplerinde oluşan egzamanın etkilerini azaltır ve rahatlama sağlar.

Sivilceyi önleyici etkisi vardır. Bunun yanı sıra saçlarda kepeklenmeyi de önleyicidir. Bütün olarak düşünüldüğünde aspirin ile egzama tedavisinde iltihap, kepeklenme, saç bakımı ve temizliği aspirin ile sağlanabildiği söylenebilir. Düzenli olarak kullanımda aspirin egzama rahatsızlığınızın etkilerini azaltacaktır.

aspirin ile egzama tedavisi
Aspirin ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Bir bardak içerisine 9-10 tane aspirin atın ve erimesini bekleyin. Daha sonra karıştırarak bir pamuk yardımıyla egzamalı bölgeye sürün. Aspirinin iltihap kesici özelliği sayesinde rahatlayacaksınız.

Kimyasal veya bitkisel ilaçların hiçbiri egzama etkisini tamamen geçirmemektedir. Egzama stres ve alerji ağırlıklı ortaya çıkan bir rahatsızlık olması sebebiyle, mümkün ise sakin ve huzurlu olabileceğiniz yerlerde yaşamayı tercih etmelisiniz.

Bitkisel Egzama Tedavileri

sirke ile egzama tedavisi
Sirke ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Sirke egzamalı bölgeleri iyileştiricidir. Sirkeyi bölgeye sürdüğünüzde yanma hissedebilirsiniz. Bu doğaldır. Sonuç olarak size yardımcı bir alternatiftir. Yine de cildinize tamamen sürmeden önce egzamalı olan küçük bir bölgede kısmı tedavi uygulayarak cildinizin sirke tedavisinde nasıl bir tepki verdiğini gözlemlemenizde fayda var.

Zeytin yaprağı ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Zeytin yaprağını kaynatıp egzamalı bölgeye sürerseniz kuruma ve kaşıntı oluşan bölgeyi rahatlatırsınız. Kaynattığınız zeytin yaprağı suyunu pamuk ile egzamalı bölgeye pansuman yapar gibi sürün. Zeytin yaprağı suyu cildinizin yumuşamasına ve kuvvetlenmesine etki eder.

ada çayı ile egzama tedavisi
Ada çayı ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Ada çayını kaynatın. Hani içmek için kaynattığınız gibi kaynatın ve pamuk yardımı ile egzamalı bölgeye sürün. Ada çayı zararlı toksinleri vücuttan atılmasına fayda sağlar. Karaciğeri temizler. Ayrıca stresi de azaltır. Yumuşatıcı, rahatlatıcı etkisi vardır. Ayrıca ada çayı bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir.

kekik ile egzama tedavisi
Kekik ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Kekiği kaynatıp pamuk yardımı ile egzama olan bölgelere sürün. Kekik kalsiyum deposudur. Antiseptik özelliği ile egzamalı bölgeye sürüldüğünde mikropları öldürür ve iltihaplanmayı azaltır. Antiseptik özelliği ile tahriş olan bölgenin hızlıca toparlanması ve iyileşmesine katkı sağlamaktadır.

kuzu kulağı otu ile egzama tedavisi
Kuzu kulağı otu ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Kuzu kulağı otu, neredeyse her yerde yetişiyor. Çevremizde yetişen fakat faydalarını bilmediğimiz onlarca ot arasından sadece biri kuzu kulağı otu. Sirke ile kuzu kulağı otu 1 gün süreyle aynı kap içerisinde bekletilir ve ardından egzama olan bölgeye sürülür.

Not: Sirke ile uygulanan tedaviler herkeste aynı etkili bırakmayabilir. Cildi daha hassas olan kişilerde pişiğe benzer kızarıklıklar oluşabilir. Sirke ile alakalı olan tedavileri uygulamadan önce küçük bir bölgeye sürün ve test edin.

Not: Yukarıda belirtilen aspirin ile egzama tedavisi ve beraberinde anlattığımız bitkileri periyodik olarak uygulayın. Bu işlemler cildinizde rahatlama sağlayarak egzama etkisini azaltacaktır.

YouTube Kanalımıza abone olabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.