Yılan Yağı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Yılan yağı sabunu son yıllarda kozmetik sektöründe yükselen bir trend… Çok popüler hale gelen yılan yağı özlü sabun nedir, neye iyi gelir, özellikleri nelerdir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, evde nasıl yapılır ve cilde faydaları nelerdir merak ediyorsanız yazımıza buyurun…
Yılan Yağı Özlü Sabun Nedir?
Yılan yağlı sabun, sağlığa faydaları ile sürekli kendisinden söz ettiriyor. Meksika’da son derece popüler ve bulması çok zor olan çıngıraklı yılandan yapılan sabun, cilt, döküntü, koyu lekeler, kabarcıklar, kurdeşen ve her türlü varis ülseri tedavisinde yardımcı olur. Bunun yanı sıra siyah nokta, sivilce, akne, cilt lekeleri, kaşıntılı yaralar ve sivrisinek ısırıkları ile mücadele eder. Ayrıca kellik ve saç dökülmesini önler.
Cildinizi bu sabun ile aşırı yıkamayın veya sert fırçalar kullanmayın. Unutmayın, sivilce kirden kaynaklanmaz. Günde iki kez hafif bir şekilde yıkamak yeterlidir. Çok fazla temizlik cildi tahriş ederek ve kuru bırakarak, bezlerin daha fazla yağ üretmesini tetikleyerek sivilce olasılığını artırır. Yüzünüzde yağsız veya komedojenik olmayan ürünler (gözenekleri tıkamayan ürünler) kullanın.
Sivilceleri sıkmayın veya sivilceler ile oynamayın. Sivilceleri sıkmak, sivilce bakterilerini cildin daha derinine sürükleyebilir. Toplama daha fazla iltihaplanmaya ve kalıcı yara izine yol açabilir. Saç dökülmesi için bu doğal sabunu kullanıyorsanız, daha sonra saç kremi uygulamayın.
Yılan Yağı Özlü Sabun Faydaları
Depresyon ve anksiyeteyi iyileştirmeye yardımcı olmak için yılan sabununu öneriyoruz. Gerçek kobra yağı, Çin su yılanı yağı ya da çıngıraklı yılan yağı içeren bu sabun, ciltteki sivilceleri ve akneleri iyileştirir. Ciltteki koyu lekeleri giderir. Siyah noktalar, kaşıntılı yaralar ve sivrisinek ısırıklarını iyileştirir.
Saçlar için kullanıldığı zaman saç dökülmesini ve kelliği iyileştirir. Yeni saçların çıkmasını sağlar.
Yılan Sabunun Faydaları
Yılan yağı özlü sabun genel olarak artritik ağrıyı yatıştırmak, cilt sağlığını iyileştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kalp sağlığını korumak, ciltte tahrişi azaltmak, bilişsel işlevi arttırmak, ruh halini dengelemek ve saçları güçlendirmek gibi etkileyici yararlara sahiptir. Birkaç hafif yan etki vardır ancak bunlara öncelikle alerjik reaksiyonlar, aşırı sabun kullanımı veya düşük kaliteli bileşenler neden olur.
Boa yılanı, deniz yılanları ve diğer türlerden yapılmış başka sabunlar olmasına rağmen, yılan yağı Çin su yılanı yağından elde edilir. Bu yağ, doğrudan insan sağlığı için bir dizi fayda ile bağlantılı olan eikosapentaenoik asit (EPA) adı verilen yüksek seviyelerde omega-3 yağ asidine sahip konsantre bir sabun haline getirilir ve rafine edilir. Gerçek yılan yağı özlü sabundaki yağ asidi içeriği, bir dizi rahatsızlığı tedavi etmek için topikal olarak kullanılabilir.
İnsanlar eklem ağrısı ve artrit, topikal inflamasyon, zayıf bir bağışıklık sistemi, kardiyovasküler problemler, demans, bilişsel bozukluk, stres, anksiyete, depresyon, saç kırıkları, kepek, saç dökülmesi ve kronik ağrıdan muzdarip olduğunda yaygın olarak bu sabunu kullanırlar.
İltihabı Azaltır
Geleneksel olarak, yılan sabunu en yaygın olarak eklem ağrısı, artrit, gut, kas ağrıları ve diğer bazı kronik durumlar gibi enflamatuar durumlar için topikal bir ilaç olarak kullanılmıştır. Çalışmalar, yılan sabununda bulunan omega-3 yağ asitlerinin gerçekten sert eklemleri gevşetebileceğini ve vücudun çeşitli bölgelerindeki iltihabı hafifletebileceğini göstermiştir.
Ağrıyı hafifletir
İnflamasyonu ortadan kaldırmakla birlikte, bu sabun, bir yaralanma veya ameliyattan sonra veya sürekli veya kalıcı ağrıya neden olabilecek kronik bir hastalık sırasında popüler bir ilaç haline getiren analjezik özelliklere de sahiptir. Yine, topikal kullanımda, bu sabun aynı zamanda ağrılı yara ve yaralanmaların iyileşmesini hızlandırabilir.
Yılan Yağı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Bu sabunu ıslak saçlarınıza, ıslak yüzünüze ve ıslak vücudunuza köpürterek uygulayın ve masaj yapın. Birkaç dakika maske gibi bekletin ve daha sonra ılık suyla durulayın.
Yılan Yağı Sabunu Nasıl Yapılır?
Yılan yağı ile sabun yapmaya hazır mısınız? Sabun yapmadan önce mutlaka eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipmanlarınızı takın. Uzun kollu kıyafetler ve pantolon giyin. Çünkü sabunun içindeki sodyum hidroksit ya da kül suyu genel olarak kostiktir ve cildiniz ile temas ederse zarar verebilir.
Ekipmanlar
- Silikon sabun kalıpları
- Eldiven
- Koruyucu gözlük
- Dijital mutfak tartısı
- El blendırı
- Paslanmaz çelik tencere
- Isıya dayanıklı bir sürahi ya da cam kavanoz
Malzemeler
- 170.1 gram palmiye yağı
- 141.8 gram hindistan cevizi yağı
- 113.4 gram zeytinyağı
- 28.4 gram yılan yağı
- 65.2 gram kül suyu ve sodyum hidroksit
- 177 mililitre damıtılmış su
Evde Yılan Yağı Özlü Sabun Nasıl Yapılır?
- Kalıbınızı hazırlayın. Ahşap kalıpların dondurucu kağıt veya balmumu kağıdı ile kaplanması gerekecektir. Silikon kalıplar olduğu gibi kullanıma hazırdır. Dondurucu kağıt, balmumu kağıdı veya kalın bir çöp torbasıyla kaplarsanız herhangi bir kutuyu da kullanabilirsiniz.
- Koruyucu gözlüklerinizi ve eldivenlerinizi takın, cam kavanozu teraziye yerleştirin ve damıtılmış suyu ölçün. İkinci cam kavanozu teraziye koyun ve kül suyunu ölçün.
- İyi havalandırılmış bir alanda veya dışarıda, kül suyunu yavaşça suya dökün. Kül suyu çözülene kadar çözeltiyi karıştırın. Oldukça sıcak olacak bu yüzden taşımanız gerekiyorsa dikkatli olun. Bu karışımı 37 dereceye kadar soğumaya bırakın.
- Kül suyu çözeltisi soğurken, tüm yağları ölçün ve paslanmaz çelik bir tencereye hepsini alın. Bir ocakta yağları ısıtın. Eritildikten sonra, yağları ocaktan alın. Yağların yaklaşık 37 dereceye kadar soğumasını bekleyin. Sıcaklığı test etmek için her 5-10 dakikada bir termometre ile ölçün.
- Kül suyu çözeltisi de yağ karışımı da ayrı ayrı 37 derece olmalıdır. Eğer biri çabuk soğuyorsa, diğerini de çabuk soğutmak için bir küvete buz doldurun ve kabı içine yerleştirin. Böylece her iki karışım da eşit derecede olur.
- Her iki karışım da eşit dereceye gelince kül suyu çözeltisini yavaşça yağlara dökün. El blendırını açmadan önce, bıçağın tamamen karışıma daldırıldığından emin olun aksi takdirde her yere sıçrayacak. Sabun hamurunda hafif bir iz bırakmak için el blendırını kapalı olarak kaşık gibi kullanın ve sabun hamurunu iyice karıştırın. Daha sonra el blendırını çalıştırın ve on beş saniye karıştırın. Sonra el blendırını kapatın ve kaşık gibi kapalı halde karıştırmaya devam edin. Sonra tekrar el blendırını çalıştırın ve on beş saniye karıştırın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Sabun hamurunun kıvamı biraz yoğun olmalı ve kek hamuru kıvamına benzemelidir.
- Sabun hamurunu hazırladığınız kalıplara dökün. Sabun hamurunu tamamen dökmek için spatulayı kullanın. Sabunun bu noktada henüz tam olarak olmadığını ve cildinizi hala tahriş edebileceğini unutmayın. Bu yüzden koruyucu ekipmanlarınızı çıkarmadan işleme devam edin.
- Sabun kalıplarını, yirmi dört saat boyunca bir köşede bekletin. Sabunun üzerine bir karton kutu yerleştirin ve bir havlu ile örtün. Eviniz sıcaksa havlu gerekli olmayabilir.
- Yirmi dört saat sonra, artık sabununuzu kalıplardan çıkarabilir ve kesebilirsiniz.
- Hava sirkülasyonuna izin vermek ve 4-6 hafta bekletmek için aralarında biraz boşluk bulunan kuru bir alanda sabun kalıplarını dizin. Bu sabunun, kürlenme işlemini tamamlamasını sağlayacaktır. Sabun ayrıca bu süre zarfında suyunun bir kısmını kaybedecektir. Bir sabun kalıbı ne kadar sert olursa, o kadar uzun sürer.
- Kavanozları ve içinde kül suyu veya sabun hamuru bulunan malzemeleri akan suyla iyice durulayın. Aletleri iki farklı şekilde yıkayın. Sıcak sabunlu suyla dolu bir lavaboya biraz sirke döküp orada yıkayabilir veya iyi durulanmış bulaşıklarınızı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Alternatif sabun önerimiz; Nergis Sabunu