Hücresel Beslenme Diyet Listesi – 14 Kilo Vermek Mümkün
Hücrelerinizi temizleyerek yağ yakımını artırabilir ve sağlıklı bir hayat için hücresel beslenme diyeti ile zayıflamanın önündeki engellerden kurtulabiliriz.
Diyet günlük yaşamda hepimizin sadece kilo aldığımızda uyguladığı bir sistemdir. Ancak haftalık diyetler ile hayatınızı düzene sokabilir, sağlıklı bir insan olmanızın önündeki tüm engelleri aşabilirsiniz.
Size önerilen bu diyet listesi, kullanılmadan önce mutlaka doktorlara danışılmalı ve uygun ise kullanılmalıdır. Aksi taktirde herkesde aynı sonucu göstermeyeceği için sağlığınızı riske atmamanız adına bu konuda dikkatli olmanızı öneriyoruz.
Günlük yaşam içerisinde hava, su, elektromanyetik elektriğe maruz kalma, yanlış beslenme alışkanlıkları yapay gıda tüketimi nedeniyle insan vücudundaki hücrelerin toksin miktarı artmaktadır. Oluşan bu kirlilik nedeniyle hücrelerin fonksiyonları yavaşlamakta ve dolayısıyla enerji metabolizması normal seyrinden çıkmaktadır.
Organizmanın normal seyrinden çıkması vücutta yağ sentezini arttırır. Bu metabolik baskılama zaman içerisinde insülin direnci, karın bölgesinde yağlanma, diyabet ve tansiyon gibi hastalıklara neden olur. İnsülin fonksiyonlarının bozulması kişide; yorgunluk, sürekli uyku hali, yemeklerden sonra bile açlık hissi yaratır.
Günlük motivasyonun düşmesi fiziksel ve zihinsel aktivitelerin azalması özellikle karın bölgesinde yağlanmayı artırıyor.
Hücresel Beslenme Nedir?
Hücresel beslenme vitamin, mineral ve eser elementlerden yeteri oranda ve miktarda tüketilmesi, vücudun ihtiyacı olan her şeyi doğal yollardan tedarik etme ve denge sağlama politikasıdır.
Hücresel beslenmede de doktor gözetiminde ve onayında diyetler yapılmalıdır. Çünkü her diyete her vücut aynı tepkiyi göstermeyebilir.
Hücre temizliği için öncelikle kişiden vücut analizi alınır. Daha sonra besin ihtiyaçları değerlendirilir. Bu dönemde yeterli miktarda et ve balık tüketimi günlük olarak bol sıvı tüketimi, en az 4 5 porsiyon olacak şekilde meyve ve sebze tüketimi öneriliyor.
Bunun yanı sıra lif yönünden zengin tahıllar ve yağlı tohumların tüketimi bağırsaktaki zararlı bakterilerin toksinlerinden korunmak için kefir ve yoğurt gibi besinlerin tüketilmesi önerilir. Ve günlük bir fincan yeşil veya beyaz çay tüketimi bu dönemde önemlidir.
Hücre temizliğini tetikleyebilmek için gerekli protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinleri düzenli tüketmek önemli rol oynuyor.
Hücresel beslenme diğer adıyla hücresel süpürme “Hücre Süpürme Programı” hücrenin temizlenmesini hedef alıyor. Temizlenen hücrede antioksidan mekanizma güçlenerek genetik olumsuzluklar ortadan kalkar.
Doğal fonksiyonlarına dönen hücreler yağ depolanmasının azalmasını, yağ yakımının da artmasını sağlar.
Her diyet programında olduğu gibi hücresel beslenme programına başlamadan önce de doktora başvurmalısınız. Yukarıda bahsettiğimiz gibi vücut analizin yapıldıktan sonra size özel programınız hazırlanır.
Kişiye Özel Program
Her insanın detoksifikasyon yani hücre temizleme yeteneği; çevre şartları, diyet, yaşam tarzı, sağlık durumu ve genetik faktörlere göre değişir. Bu nedenle ‘Hücre Süpürme Programı’na başvuran hastalara hücresel temizlik ve beslenmeden oluşan tıbbi tedavi öncesi; ileri düzey vücut analizi, metabolizma ölçümü, antropometrik testler yapılarak biyokimyasal bulgular değerlendirilir. Gerekli görüldüğünde moleküler düzeyde çalışmalar yapılarak, kişiye özel enerji ve besin ihtiyaçları değerlendirilir.
Neden Diyet Sonrası Kilo Alırız ?
Bir diyet listesini uyguladıktan sonra kilo almanızın nedeni tamamen programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir ki bu da kalori yakmanızı sağlar.
Ancak bu durumun sonucu olarak hücresel bazda yetersiz beslenmiş olursunuz. Bunun nedeni ise tükettiğiniz gıdaların miktarlarında ciddi olarak azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar.
Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.
Hücre Temizliğine Bitkisel Destek
Bazı protein, vitamin ve mineraller, vücudun hücre temizliği işlemini yerine getirmesini sağlar. “Hücre Süpürme Programı” ile hücrenin temizlik fonksiyonunu yerine getirmesine sağlayan besinlere ek olarak doğru formülize edilmiş bitkisel takviye kullanılır. Bu takviyeler sentetik olmayan, tamamen doğal ve antioksidan özelliği taşıyan bitkisel bileşiklerdir.
Bu Besinlerle Hücrelerinizi Temizleyin
“Hücre Süpürme Programı”ndaki temel amaç, kişinin sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmesine rehberlik etmektir. Hücrenin temizliğe başlamasıyla birlikte kısa sürede iştah mekanizması normale dönerken sürekli atıştırma hissi ortadan kalkar.
Bağırsak florasının da normalleşmeye başlamasını takip eden günlerde kişi kendini daha zinde ve aktif hissetmeye başlar.
İlk haftanın ardından vücuttaki yağ yakımı artarken metabolizma hızlanır. Kişi bunu kilo kaybı ve vücut yağ oranındaki azalmayla somut olarak fark eder.
- Vücudun başlıca hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini korumak için öğünlerde yeterli miktarda et, balık, tavuk gibi proteinler tüketilmelidir.
- Günde 2.5 litre sağlıklı su içilmelidir.
- Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze beslenme düzenine dahil edilmelidir.
- Her gün lif yönünden zengin sebze, fıstık, tohum ve tahıllardan oluşan menüler tercih edilmelidir.
- Zaman zaman turpgiller sınıfındaki sebzeler ile çilek, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, zerdeçal tüketilmesi ihmal edilmemelidir.
- Günde en az 1 fincan yeşil çay içilmelidir.
- Bağırsakta yaşayan zararlı bakteri toksinlerinden korunmak için kefir, yoğurt tüketilmelidir.
- Fiziksel aktiviteler ihmal edilmemelidir.
Kirlenen Hücreleriniz Yağ Sentezini Nasıl Etkileniyor ?
Günümüzün hayat koşulları ile maruz kalınan toksin miktarı, vücudun hücre temizleme yeteneğine yetersiz kaldığında hücreler gerekli temizliği yapamıyor ve kirleniyorlar. Bu kirlilik, hücre fonksiyonlarının yavaşlaması ve enerji metabolizmasının normal düzeyini yitirmesine neden oluyor.
Organizmanın enerji harcaması zorlaştığında vücut yağı yakmamaya başlıyor ve zararlı toksinler yağ hücreleri ile birlikte yumuşak doku ve kemikler üzerinde birikiyor. Yağ dokularının salgıladığı bu zararlı moleküller, hücrelerin hasar almasını insülin işlevlerini olumsuz etkilemeye başlıyor.
İnsülin işlevlerinin bozulması kişilerde; yorgunluk, sürekli uyuma hali, yemeklerden sonra dahi açlık ve acıkma hissi yaratıyor. Günlük hayat enerjinizin düşmesi fiziksel ve zihinsel eylemlerin azalması, özellikle karın bölgesinde yağlanmanın artmasına sebep oluyor.
Ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilir, kirlenen hücredeki metabolik baskılanma;
- İnsülin direnci,
- Karın bölgesinde yağlanma
- Kalp ve damar hastalıkları
- Yüksek tansiyon
- Diyabet yani şeker hastalığı
- Alzheimer
- Kanser gibi kronik hastalıklara dönüşebiliyor.
Hücresel Beslenme İçin Temel Kurallarımız
Hızlı sonuç almak için bu üç temel ve basit kurala uymak senin için faydalı olacaktır.
1.Uzak Dur
- Leviticus 11’de kirli olarak listelenen yiyecekler
- Suni yağlar ( hidrojenlenmiş yağlar gibi )
- Koruyucu maddeler ve kimyasallarla dolu işlenmiş gıdalar
2.GDO’lu Ürünler
- Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ( burada daha fazla bilgi edinin ve lider GDO araştırmacısı Dr. Stephanie Seneff ile röportajımı izleyin)
- Pastörize ve homojenize süt
- Tahıl ile beslenen hayvansal ürünler
3.Nefsinize Hakim Olun
- Alkol
- Kahve
- İşlenmiş tahıllar ve şekerli abur cubur
4.Kötü yağlardan Kurtulun ve İyi Yağları Tercih Edin.
Korkunç Gerçek
Patates kızartması gibi gıdalarda bulunan trans yağların (kısmen hidrojene bitkisel yağ) yarı ömrü 51 gündür. Bu, 51 gün sonra, insan yapımı yağın olumsuz etkilerinin sadece yarısının vücut tarafından işlendiği anlamına gelir. Bu toksik yağın çoğunun giderilmesi için ek 51 gün (toplam 102 gün) gereklidir. Patates kızartmasını düşürmeden önce iki kere düşünmeni sağlar, ha?
Hidrojene edilmiş ve kısmen hidrojene edilmiş bitkisel yağlar, margarin ve trans yağlar gibi insan yapımı yağlar, doğal ve iyi yağların yerine geçen yiyeceklerin raf ömrünü uzatmak için ucuz alternatifler olarak kullanılır. Bu yağlar çok kolay tortulaşır, çünkü sıcağa ve ışığa karşı hassastırlar ve mutfağınıza ya da restoran yemeklerine girmeden önce muhtemelen tuzludurlar.
Bitkisel yağlar da hücresel tıkanıklığa neden olur ve geniş yayılımları ve aşırı tüketimleri nedeniyle büyük bir sağlık sorunudur. Bu yağlar kronik enflamasyonla bağlantılıdır ve hatta kanser , kalp hastalığı, felç, diyabet , nörotoksik sendrom, kronik yorgunluk ve diğer ciddi hastalıklara yol açabilir .
Ancak Çözüm Basit
Yağ değişimi yapın. Kötü yağları temizleyin ve bunları iyi yağlarla değiştirin. İyi yağlar modern Amerikan diyetinde en eksik besindir ve hormon üretimi ve dengesi, düşük iltihaplanma ve kilo kaybı için gereklidir.
Zehirli Yağlar
Hidrojenlenmiş veya kısmen hidrojenlenmiş yağlar, trans yağlar, GDO kanola, mısır, pamuk tohumu yağı ve soya fasulyesi yağları.
İyi Yağlar
Organik, soğuk preslenmiş hindistancevizi yağı ve diğer hindistancevizi ürünleri, soğuk preslenmiş zeytinyağı, ot beslemeli tereyağı , MCT yağı , avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hurma yağı (ayrıca doğal olarak bulunan sağlıklı yağlar) bütün yiyeceklerde).
Hücresel beslenme diyetinden sonra eski yanlış beslenme alışkanlıklarınıza dönmeniz durumunda kilo almaya başlamanız muhtemeldir. Bu nedenle diyet programını tamamladıktan sonra yediklerinize muhakkak dikkat etmelisiniz.
Hücresel beslenme diyetinin tek faydası fazla kilolardan kurtulmak değil elbette. Bunun yanında daha sağlıklı olmak için bir başlangıç yapmış olursunuz bu diyete başladığınızda. Bunun yanında kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar.
Tüm bu bilgilerin ışığında aslında sizlere anlatmak istediğimiz vücudunuza giren yapay ve inorganik besinlerden uzak durarak vücudunuzun normal seyrine ulaşmasını sağlamak ve sağlıklı beslenmenin önündeki tüm engellerden kurtulmak. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Ayrıca Ketojenik Diyet Nedir Yazımızı İnceleyebilirsiniz.