Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider?
Taze fasulyenin yanına ne gider sorusu kapsamında birçok tarif ön plana çıkmaktadır. Bilindiği gibi akşam yemeği için bir menü hazırlamak oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Çünkü bazı yemekler oldukça özeldir ve yanlarına yapılacak olan tariflerin çeşidi sınırlıdır. Fakat taze fasulye, birçok yemek ile birlikte menü olarak hazırlanabilen yemeklerden biridir. Pek çok insan tarafından akşam yemeklerinde tercih edilen bu yemeğin yanına hangi tarifin iyi gidebileceği merak edilen hususlardan bir tanesidir.
Lezzeti ile ön plana çıkan taze fasulye, yanın birçok tarifin eklenebileceği bir yemek olduğu için birçok insanın tercih sebebi olur. Peki taze fasulye yemeği nedir? Bu yemeğin yanına ne yapılması gerekir?
Taze Fasulye Yemeği
Birçok insan bazı yemekleri sevmedikleri için menü içerisine dahil etmez. Bu kapsama girecek birçok yemek türü bulunsa da taze fasulye çoğunluk tarafından sevilen bir yemektir. Sevilen bir yemek olması, taze fasulyenin akşam yemekleri için sık sık hazırlanmasını mümkün kılar. Peki ama taze fasulye yemeği nedir ve nasıl hazırlanır?
Taze fasulyenin baş aktör olduğu bu yemek türünde birçok malzeme kullanılır. Bu malzemeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Taze fasulye
- Soğan
- Domates
- Kuru soğan
- Salça
- Kırmızı pul biber
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Bu malzemeler, yapılacak olan yemeğin ölçüsüne göre belirlenmekte ve belirlenen ölçüler dahilinde tarife eklenmektedir. Taze fasulye yemeği için ilk önce taze fasulyeler düzgün bir şekilde yıkanır. Yıkanan taze fasulyeler ayıklanır ve istenilen büyüklükle olacak şekilde doğranır. Tencere içerisine zeytinyağı gezdirilir. Zeytinyağı, yemeklere ayrı bir tat verdiği için taze fasulye yemeğinin yapılması sırasında zeytinyağı kullanılması önerilmektedir.
Soğanlar ince ince doğranır ve ardından tencereye konur. Soğanların bir süre kavrulması gerekir. Soğanlar kavurulurken ara sıra karıştırılması, soğanların tavaya yapışmamasını sağlayacaktır. Soğanlar kavrulduktan sonra belirlenmiş olan ölçüde salça tavaya eklenir. Salçanın topaklanmaması için soğan ve salça karışımını karıştırabilirsiniz. Salçadan sonra doğranmış domates ve taze fasulyeler de eklenir ve ardından yaklaşık 6 dakikada kısık ateşte kavrulur.
3 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yemeğin pişmesi için belli bir süre beklemelisiniz. Taze fasulye yemeği nasıl yapılır diye düşünen kişiler, yukarıdaki tariften yararlanarak lezzetli bir yemek yapabilir. Peki taze fasulyenin yanına ne gider?
Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider? Yapılabilecek Yemekler
Taze fasulyenin yanına ne gider? Yapılabilecek yemekler oldukça fazladır. Bu nedenle taze fasulyenin merkezde olduğu bir menü hazırlamak isteyen kişilerin pek zorlanmayacaklarını ifade edebiliriz. Taze fasulye yanında yapılabilen yemeklerin bazılarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
- Yayla çorbası
- Bulgur pilavı
- Ev yapımı fellah köftesi
- Cacık
- Mantar graten
- Madımak yemeği
- Erişte pilavı
- Tavuk pane
- Yoğurtlu kabak kızartması
- Kıymalı çökertme kebabı
- Tavuklu sultan kebabı
- Biberli bulgur pilavı
- Pirinç pilavı
Bu yemeklerden herhangi biri taze fasulye menüsü için değerlendirilebilmektedir.
Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider? Yapılabilecek 4 Farklı Lezzet
Taze fasulye, birçok kişi tarafından seçilen yemeklerden bir tanesi olduğu için bu yemeğin sık sık yapıldığını söylemek mümkündür. Peki taze fasulye yanına neler yapılabilir? Bu konuda birçok seçenek bulunsa da sizlere taze fasulye yanına yapılabilecek 4 farklı lezzet konusunda bilgilendirmek istiyoruz. İşte taze fasulye yemeği yanına yapılabilecek yemeklerin bir listesi ve yemeklerin tarifleri!
Yayla Çorbası
Yayla çorbası, taze fasulye yanına yapılabilecek çorbalardan bir tanesidir. Türk mutfağında birçok lezzet bulunmakta, bu lezzetlerin her biri Türk insanının dama zevkine uygun olmaktadır. Çorbalar içerisinde ön plana çıkan ve birçok evde akşam yemeği menüsünde kendisine yer bulan yayla çorbasının yapımında bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalara uygun hareket edilmesi oldukça lezzetli bir çorbanın yapılmasını mümkün kılar.
Yoğurt ile yapılan yayla çorbası, ekşimsi bir tada sahip olduğu için taze fasulyenin tadının çok daha görkemli bir hale gelmesini sağlar. Böylelikle taze fasulye ile yayla çorbası bir menü içerisinde değerlendirilebilen bir konuma gelir. Yayla çorbasının Türk mutfağında oldukça fazla tercih edilmesi, bu çorbanın lezzetli olması ile yakından alakalıdır. Yoğun bir lezzete sahip olan yayla çorbası, taze fasulyenin de lezzet anlamında ön plana çıkmasını sağlar. Bu nedenle taze fasulye menüsü için değerlendirilebilecek en önemli çorbalardan bir tanesidir.
Yayla çorbasının yapımında ön plana çıkan malzemeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Yoğurt
- Un
- Yumurta sarısı
- Limon
- Pirinç
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Kuru nane
- Pul biber
- Su
Bu malzemelerin her biri uygun oranda karıştırılır ve belirli adımların uygulanması ile ortaya lezzetli bir yayla çorbası çıkar.
Bulgur Pilavı
Birçok insanın sevdiği ve lezzeti ile ön plana çıkan bulgur pilavı, farklı malzemeler ile birlikte oldukça farklı tariflere sahip olabilen bir yemektir. Bulgurun insan sağlığı için faydalı olması, bu yemeğin pek çok insan tarafından yapılmasını olanaklı hale getirmiştir. Taze fasulye yanına yapılabilecek yemeklerin en lezzetlerinden olan bulgur pilavının içerisinde bulunan malzemeler, taze fasulyenin lezzetini arttırmaktadır.
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan bulgur pilavının taze fasulyenin yanına yakıştığını ve bu ikili sayesinde lezzet şöleni yaşandığını söylemek mümkün. Peki bulgur pilavının yapılması için gerekli olan malzemeler nelerdir? Bu malzemeleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
- Pilavlık bulgur
- Soğan
- Domates
- Sivri biber
- Tavuk suyu (isteğe bağlı)
- Sıcak su
- Sıvı yağ
- Tuz
Bulgur pilavının yanında kullanılabilecek malzemeler genel olarak yukarıdaki gibi olsa da bu malzemelerin yanına farklı malzemeler de eklenebilir, bu sayede farklı bulgur pilavları oluşturulabilir.
Ev Yapımı Fellah Köftesi
Bulgur temelli bir yemek olan ev yapımı fellah köftesi, bulgurun insan sağlığı üzerindeki faydalarının ön plana çıktığı yemeklerden bir tanesidir. İçerisinde yer alan bulgur nedeni ile besleyici olan ve taze fasulyenin yanına yakışan fellah köftesi bazı kimseler tarafından bilinmemektedir. Türkiye’nin pek çok bölgesinde yapılan bu yemeğin farklı bölgelerde ufak değişikliklerle meydana getirildiğini söylemek mümkün. Bu yemek taze fasulye menüsü içerisinde değerlendirilebilmekte ve lezzeti ile menü içerisinde ön plana çıkabilmektedir.
Fellah köftesinde kullanılan malzemeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Köftelik ince bulgur
- Un
- Sıcak su
- Yumurta
- Kimyon
- Toz karabiber
- Tuz
- Biber salçası
Yukarıda sıralanmış olan malzemeler uygun şekillerde bir araya getirildiğinde ortaya lezzetli bir yemek çıkmakta, bu lezzet ise insanların keyifli bir akşam yemeği geçirmesini mümkün kılmaktadır.
Cacık
Cacık birçok insanın özellikle yaz aylarında tercih ettiği yemeklerden bir tanesidir. Yoğur ve salatalığın güzel birleşiminden oluşan bu yemek, taze fasulyenin daha da lezzetli olmasını mümkün kılmaktadır. Yoğurdun ferahlığı sayesinde serinletici bir yemek olan cacığın yapımı için gerekli olan malzemelerin sayısı bir hayli azdır. Bu nedenle oldukça kolay bir yemek olan cacık, birçok insan tarafından tercih sebebi olmaktadır.
Cacığın yapımında gerekli olan malzemelerin şu şekilde sıralanması mümkündür:
- Salatalık
- Yoğurt
- Tuz
- Su
Bu malzemeler uygun şekillerde ve püf noktalara dikkat edilerek bir araya getirildiğinde oldukça lezzetli bir yemek ortaya çıkmakta, cacık ile birlikte taze fasulye yemeği kendisini ön plana çıkarmaktadır.
Taze fasulyenin yanına ne gider sorusu için verilebilecek cevaplar yukarıdaki gibidir. Bu yemeklerin her biri, taze fasulyenin daha da lezzetlenmesini sağlayacağı için taze fasulye menüsü için bu yemeklerden herhangi biri tercih edilebilir.
Taze fasulyenin pişme süresi düdüklü tencere kullanıo kullanmamanıza göre değişmektedir. Düdüklü tencere kullanıyorsanız 15 dk gibi kısa bir sürede taze fasulyeyi pişirebilirsiniz. Fakat normal bir tencerede pişiriyorsanız pişirme süreniz 45 dakikaya kadar uzayabilir.
Taze fasulyenin kalori miktarı 100 gramda 31 kaloridir. Ayrıca taze fasulyenin besin değerlerine bakacak olursak C Vitamini, Kalsiyum, Demir, D Vitamini, B6 Vitamini ve Magnezyum içermektedir.
Eğer yemeklere karşı bir ilginiz bulunuyor ise Bulgur Pilavı Yanına Ne Gider? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.
Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider okuduktan sonra Taze Fasulye Nasıl Yapılır adlı videoyu izleyebilirsiniz.