SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

09.03.2019
752
SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?
Modelistlik Kursu

SEO uyumlu içerik yazmak İnternet sitenizin içerik kalitesi ve Google ile uyum çerçevesinde ön planda olan, temel özelliklerinden biri olmalıdır. Eğer ürettiğiniz içerik kaliteli olursa sitenizi ziyaret eden herhangi bir ziyaretçinin dikkatini çeker ve tekrar ziyaret etmesini sağlarsınız. Bunun yanı sıra Google ile uyumlu olması da arama sonuçlarınıza etki eder ve hedef kitleniz arama yaptığında potansiyel olarak önerilirsiniz.

SEO Uyumlu içerik nasıl yazılır?

Peki SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Ne yapacaksınız da kaliteli içerik yazma işlemini başarmış olacaksınız? İşte size Google ile aranızı sıkı tutmanın püf noktaları…

Özellikle içerik üretmenin zorluğundan habersiz olan yeni İnternet sitesi sahiplerinin dikkatle okuması gereken bu makalede kaliteli içerik yazmanın püf noktaları hakkında bilgi vereceğiz ve onlara da içeriklerini daha kaliteli yapabilme imkanı sunmuş olacağız.

seo uyumlu içerik

SEO Uyumlu İçerik Yazma Kuralları Nelerdir?

SEO uyumlu içerik yazma kuralları vardır. Evet, doğru okuyorsunuz. Yazdığınız yazıların belli kurallar çerçevesinde hazırlanmış olması gerekiyor. Bu kurallara uyumunuz ne kadar yüksek ise içerik kaliteniz de aynı oranda artar.

Temel SEO Kuralları

Anahtar kelimeyi SEO başlığında kullanın

Kaliteli içerik yazmanın kurallarına giriş yapmış olduk. Bu kuralımızı size şöyle açıklayayım. Bu makalede SEO Uyumlu İçerik benim anahtar kelimem. Bu kural, kelimeyi yazının başlığında kullanmamı istiyor. Yani siz de yazacağınız konudaki anahtar kelimenizi yazının başlığında kullanmalısınız. Eğer SEO için bir eklenti kullanıyorsanız eklentinin SEO başlığında da aynı anahtar kelimeyi kullanmalısınız.

Anahtar kelimeyi SEO Meta açıklamasında kullanın

Anahtar kelime belirlediniz ve bu kelimeyi başlıkta kullandınız. Şimdi de SEO eklentisinin meta açıklamasında kullanmanızı istiyor. Yani Google arama sonuçlarında Başlık-Link-Açıklama şeklindeki sıralamada açıklama kısmında yazının anahtar kelimesini kullanmanız gerekiyor.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Anahtar kelimeyi Link kısmında kullanın

Yazımızdaki anahtar kelimemiz SEO Uyumlu İçerik idi. Bu kelimeyi yazıya vereceğimiz link içerisinde kullanmamı istiyor. Yani siz de hangi anahtar kelimeyi kullanıyorsanız onu link içerisinde kullanmalısınız.

Anahtar kelimeyi yazının ilk bölümlerinde yoğun olarak kullanın

Anahtar kelime yoğunluğu yazı başlangıcındaki ilk paragrafta ve devamındaki ilk alanlarda yoğun olarak kullanılmalıdır. Böylece anlatmak istediğiniz konuya okuyucuyu daha kolay odaklarsınız.

Anahtar kelimeyi yazı içerisinde kullanın

Anahtar kelimeyi yazı içerisinde kullanarak anlatmak istediğiniz konuyu anahtar kelime odaklı yazmış olursunuz ve okuyucu doğru konuya yönlendirebilme imkanınız olur.

En az 600 kelime makale yazın

Makaleyi uzun yazmak önemli midir? Önemlidir. Çünkü anlatmak istediğiniz konunun genel hatları ile anlatımını herkes yapıyor. Makaleyi uzun yazmak sizi öne çıkaracak olan şeydir. Yeni çıkan SEO eklentileri 600 kelime yazmanızı tavsiye ediyor. Google ise ziyaretçileri bilgilendirici içerik yazmanızı tavsiye ediyor. Bu da demek oluyor ki uzun içerik yazmalısınız. En az 300-600 kelime! Yazabiliyorsanız, konunun kapsamı buna müsaade ediyorsa mümkün olan en uzun yazıyı yazın.

İlave SEO Kuralları

İçerik link uzunluğunu kontrol edin

SEO Uyumlu içerik yazınızda SEO eklentisinde başlık, link ve açıklama alanında link kısmı için tavsiye edilen karakter sayısı 75’dir. Yani En uzun link 75 karakter olmalıdır. Ben bu makalede 66 karakter kullandım ve maksimum sayının altında kaldım. İyi bir şey yaptım! 🙂

Anahtar Kelimeyi alt başlıklarda kullanın

Önemli SEO kriterleri arasında gösterilen bu başlığa dikkat ediniz. Anahtar kelimenizi yazı içerisinde h2-h6 alt başlıkları içerisinde kullanın. En az bir tane kullanmanız gerekiyor. Ben de bu yazıda anahtar kelimem olan SEO uyumlu içerik anahtar kelimesini iki farklı alt başlık içerisinde kullandım ve bu kuralı gerçekleştirmiş oldum.

Anahtar Kelimeyi görüntü alt etiketinde kullanın

Yazdığınız SEO uyumlu içerik içine görsel veya video ekleyeceksiniz. Ekledikten sonra anahtar kelimenizi “alternatif metin” kısmına girerek alt etiket kullanımı kuralını da gerçekleştirmiş olursunuz.

Farklı bir siteyi kaynak gösterin

Kaliteli makale yazmak için böyle bir kural olduğunu bilmelisiniz. Bizim amacımız okuyucuya bilgi aktarmak ise bunu en doğru şekilde yapmalıyız. Rakiplerinizi analiz edin, yazdığınız makale ile ilgili otorite elde etmiş bir site varsa o siteden kısmen alıntılama yaparak kaynak gösterebilirsiniz. Sitenizden başka bir siteye bağlantı çıkışı yapmanız sitenizi olumsuz etkilemez. Yeter ki siz kurallara uyun ve düzenli olarak içerik girmeye devam edin.

Anahtar Kelime yoğunluğunu artırın

Makaleniz için belirlediğiniz anahtar kelimeniz neyse bu kelimeyi SEO uyumlu içerik içinde neredeyse her paragrafta kullanmanız tavsiye edilir. Böylece anahtar kelime yoğunluğu artmış olur ve seo kuralları içerisinde bir kuralı daha yerine getirmiş olursunuz.

İçeriğinize iç bağlantılar ekleyin

SEO Uyumlu içerik yazarken yazdığınız konu ile alakalı olduğunu düşündüğünüz benzer veya alakalı bir konu varsa bu konunun linkini yeni yazınızın içerisinde o konuya ait anahtar kelime ile kullanın. Bir süre önce Blog açarak para kazanmak makalesinde kaliteli içerik nasıl yazılır diye bir alt bölüm ilave etmiştim. Yukarıda sizden yapmanızı istediğim şeyi ben de uygulamış ve bir kuralı daha gerçekleştirmiş oldum.

Daha önce kullandığınız bir anahtar kelimeyi kullanmayın

Diyelim benzer bir makale yazıyorsunuz. Bu makale içeriği birbirine ne kadar benzer olsa da aynı anahtar kelimeyi kullanmamalısınız. Şöyle örnekleyelim; SEO Uyumlu içerik konumuz arama sonuçlarında 1. sayfada çıkıyor olsun. SEO uyumlu içerik kelimesini yeni bir makalede kullanmam durumunda sıralamaya girmiş önemli bir makale yaptığım bu hata sebebiyle alt sıralara yerleşebilir.

Başlık Okunulabilirliği

Anahtar Kelime SEO Başlığında kullanılmalı

Anahtar kelimeyi SEO başlığında kullanmanız tavsiye ediliyor. Başlıkta eğer mümkünse direk anahtar kelime ile başlaması daha önemlidir. Mesela bizim kelimemiz olan SEO Uyumlu İçerik, başlıkta şu şekilde kullanıldı; SEO Uyumlu İçerik Nasıl yazılır? Böylece anahtar kelimeyi SEO başlığında ve özellikle başlığın da başında kullanmış oldum.

SEO Başlığında numara kullanın

SEO eklentisinin SEO başlığı kısmında makalenize verdiğiniz başlık içerisinde rakam kullanmanız isteniyor. Biz bunu kendi makale başlığımız üzerinden örnekleyelim. 19 adımda SEO uyumlu içerik nasıl yazılır? veya SEO uyumlu içerik 19 adımda nasıl yazılır? gibi bir başlık kullanarak SEO başlığında numara kullanıp arama motorunda dikkat çekebilirim.

İçerik Okunulabilirliği

Yazı için İndeksleme yapın

Bu makaleyi okuyorsanız yazının üst kısmında İçindekiler diye bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümde yazı içerisindeki başlıklarımız belli bir hiyerarşi ile sıralanmış olacak. Özellikle okuyucular açısından düşününce bir linke tıklayıp aradığım bilgiye ulaşabilmek için bütün makaleyi okumak zorunda kalmanın sinir bozucu olabileceğini biliyorum. İşte bu sebeple SEO kriterleri arasında yazı içi indeksleme olmasını destekliyorum.

Merak edenler için kullandığım eklenti: Table Of Contents Plus

Kısa paragraflar kullanın

Şöyle düşünün, bir şeyi açıklıyorsunuz ve kullandığınız cümleler uzun olduğu gibi paragraf da oldukça göz yorucu… Böyle bir makaleyi siz okumak ister misiniz? Aradığınız bilgiyi hızlıca alıp mümkün olan en kısa sürede siteyi terk etmek istersiniz. Kullanıcı deneyimi böyle bir şey! Makale yazarken kısa paragraf kullanmak SEO açısından önemli ve etkilidir.

SEO uyumlu içerikte Fotoğraf veya Video kullanın

SEO uyumlu makale yazarken içeriğinizi görsellerle veya videolarla desteklemeniz içerik zenginliğini artırır. Gelen ziyaretçiyi bilgi anlamında doyurmak için böyle bir kural koyulduğunu düşünüyorum. Sadece yazıya bağlı kalmadan içeriği farklı kaynaklardan da desteklemek gerekiyor.

Okunulabilirliğinizi artırın

Bir makalenin okunulabilir olması kısa cümlelere, kısa paragraflara bağlıdır. Bir cümle düşünün, 30-40 kelime bandında! Neredeyse bir paragraf gibi. Haliyle bu sizin yazınızın okunmasını zorlaştırıyor. Uzun cümlelerden uzak durarak okunulabilirliği artırabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.