İşitme Kaybınıza İşitme Merkezlerinde Çare Bulabilirsiniz!

06.07.2022
558
İşitme Kaybınıza İşitme Merkezlerinde Çare Bulabilirsiniz!
Modelistlik Kursu

Odyologlar kulak çınlaması, gürültüye maruz kalma, kalıtsal işitme sorunları, ameliyat veya diğer tıbbi durumlar nedeniyle işitme kaybı ve yaşa bağlı işitme kaybı dahil olmak üzere hemen hemen her tür işitme bozukluğunu tespit etmede sizlere yardımcı olabilir. İşitme kaybınız olduğunda ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bir işitme merkezine geldiğinizde, odyolog sizi dinlemek, seçenekleriniz hakkında sizinle konuşmak ve sorularınızı yanıtlamak için zaman ayırır.

Tüm değerlendirme, danışma ve işitme cihazı ayar işlemleri, en güncel teknolojiye erişimi olan odyologlar tarafından Maxtone İşitme Merkezleri’nde yapılabilmektedir. Maxtone, şaredilebilir cep telefonları ve diğer dinlemeye yardımcı Bluetooth aksesuarlar ile uyumlu son teknoloji çok çeşitli işitme cihazları sunar. Farklı marka işitme cihazları mevcuttur ve odyoloğunuz size özel ihtiyaçlarınızı karşılayan bir işitme cihazı seçmenize yardımcı olacaktır.

İşitme Merkezinde İşitme Cihazı Değerlendirmesi

İşitme cihazı değerlendirmeniz kulaklarınızın eksiksiz bir muayenesi ve odyolog tarafından gerçekleştirilen işitme testi ile başlayacaktır. Bu muayenede tıbbi ilgi gerektiren bir durumunuz olduğu görülürse, ilk adım olarak bir kulak burun boğaz uzmanına sevk edilebilirsiniz. Tıbbi durum çözüldükten sonra, işitme testinizin sonuçları işitme cihazından fayda göreceğinizi gösteriyorsa, işitme uzmanı sizinle işitme muayenenizin sonuçlarını inceler ve günlük hayattaki iletişim ihtiyaçlarınızı ve yaşadığınız zorlukları sizden dinler. Böylelikle işitme merkezinde size uygun bir işitme cihazını size göre ayarlayarak cihaz denemesi yapar.

Halihazırda işitme cihazlarınız varsa ancak memnun değilseniz, odyolog, işitme cihazlarınız üzerinde testler yaparak düzgün çalışıp çalışmadıklarını ve herhangi bir ayar gerekip gerekmediğini belirleyebilir. Size en yeni teknolojiye sahip işitme cihazlarını işitme merkezinde tanıtabilir.

Yaşlandıkça kademeli olarak ortaya çıkan işitme kaybı (presbiakuzi) yaygındır. İşitme kaybının üç tipi vardır: İletim tipi (dış veya orta kulağı içerir), Sensörinöral (iç kulağı içerir) ve Mikst tip (ikisinin kombinasyonu). Yaşlanma ve yüksek seslere kronik olarak maruz kalma, işitme kaybı riskini artırır. Aşırı kulak kiri gibi diğer faktörler, kulaklarınızın sesleri iletme kabiliyetini geçici olarak azaltabilir. Kulak kirinin temizlenmesiyle işitme kaybı da ortadan kalkmış olur.

Çoğu işitme kaybı türünü tersine çeviremezsiniz. Bununla birlikte, siz ve doktorunuz veya bir işitme uzmanı, kalan işitmenizi iyileştirmek için adımlar atabilirsiniz.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

İşitme kaybınız olabileceğinden şüpheleniyorsanız KBB doktorunuzdan randevu alın. İlk değerlendirmeden sonra doktorunuz sizi bir işitme uzmanına (odyolog) ya da bir işitme cihazı merkezine sevk edebilir.

İşte randevunuza hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı bilgiler:

İşitme kaybına dair belirtilerinizi ve ne kadar süredir yaşadığınızı öncesinde not alın. İşitme kaybı bir kulakta mı yoksa her ikisinde mi? Listeyi yapmak için arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım isteyin. Sizin kendiniz fark edemediğiniz değişiklikleri onlar fark etmiş olabilir, ve bu değişiklikleri doktorunuzun bilmesi önemli olabilir.

Özellikle kulak problemleriyle ilgili önemli tıbbi bilgileri yazın. Herhangi bir kronik enfeksiyonu, kulak hastalıklarını veya yaptırdıysanız kulak ameliyatlarınızı da yazın. Ayrıca aldığınız ilaçları, vitaminleri veya takviyeleri de listeleyin.

Sizi yüksek gürültü seviyelerine maruz bırakan eski-yeni tüm işler de dahil olmak üzere iş geçmişinizi özetleyin. Bir aile üyesini veya arkadaşınızı yanınıza alın. Size eşlik eden biri, doktorunuzdan aldığınız tüm bilgileri hatırlamanıza yardımcı olabilir. Siz de doktorunuz için sorularınızı yazın.

İşitme kaybınızla ilgili sorabileceğiniz bazı sorular şunlardır: Belirtilerimin en olası nedeni nedir? Belirtilerime başka ne sebep olmuş olabilir? Hangi testleri önerirsiniz? Mevcut ilaçlarımdan herhangi birini almayı bırakmalı mıyım? Bir işitme uzmanına görünmeli miyim? Bu sorularınızdan ve muayenenizden sonra, hekim gerekli gördüğü taktirde sizi bir işitme merkezine işitme cihazı denemesi için yönlendirebilir.

İşitme Cihazını Kullanmaya Başlama

İşitme Cihazı

İşitme Cihazı

Tüm işitme cihazlarına belli bir adaptasyon süresi vardır. İlk ayardan sonra, belirli aralıklarla yeniden ayar ve cihaz bakımı için işitme merkezinize takip ziyaretleri yapmalısınız. Bu süre zarfında, randevu zamanınızı beklemeden de, gerektiğinde cihaz kullanımıyla ilgili aklınıza takılanlara yanıt bulmak ya da işitme cihazı pili satın almak için işitme merkezinizi ziyaret edebilirsiniz. Bazı işitme cihazı modellerinde uzaktan ayar özelliği vardır, eğer cihazınızda bu özellik varsa, işitme merkezine gitmeden de uzmanınızdan uzaktan hizmet almanız mümkün olabilir.

‘En iyi’ İşitme Cihazı

Herkesin işitme ihtiyacı farklı olabilir. Bu nedenle Odyaloğunuz ihtiyacınıza göre “en iyi” işitme cihazını sizinle birlikte, deneyerek ve konuşarak belirler. Maxtone İşitme Merkezleri’nde herkese uygun en yeni teknolojilere sahip  işitme çözümleri mevcuttur.

Sosyola

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.