Avusturya’ya Giderken Bilmeniz Gereken 10 Şey
Avrupa Birliği ülkelerinden olan, başkenti Viyana ile en zengin ve kültür yeri olarak bilinen Avusturya’ya gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken bazı bilgiler vardır. Dokuz adet eyaletten oluşan bu kültür ve ekonomi ülkesi kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden biri.
Avusturya’ya Nasıl Gidilir?
Avusturya’ya eğer Türkiye’den gidecekseniz havayollarını tercih edebilirsiniz. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerden uçak ile ulaşım oldukça kolaydır. Özellikle de Viyana’ya ulaşım her yerden mümkün olmaktadır.
Avusturya Hava Durumu
Bir yere seyahat ederken mutlaka önceden hava durumunu bilmenizde fayda vardır. Seyahatiniz esnasında sorun yaşamamanız adına yedek kıyafetlerinizi düzenlerken bu bilgi oldukça işinize yarayacaktır. Atlantik Okyanusunun etkisi altında olan Avusturya, ılıman kuşaklı iklime sahip bir bölgede yer almaktadır. Dört mevsimin de kendine has özelliklerle yaşandığını belirtmek gerek. Ülkenin doğu tarafında yağış az, kışlar sert değildir ve yaz aylarında hava oldukça sıcaktır. Dağlık kesimlerde ise bolca yağış hükmünü sürer. Orta Kuşakta bulunan Avusturya’ya giderken mutlaka yaz kış yanınıza yağmurluk almalısınız.
Avusturya’da Trafik
Avusturya’ya gittiğinizde dağınık bir yerleşimle karşılaşabileceğiniz için toplu taşıma araçlarından çok özel araba tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Dağ eteklerindeki birçok noktaya otobüs bulunmamaktadır. Araba kiralamak iyi bir seçim olabilir. Küçük bir ülke oluşundan dolayı burada araba sürmek de oldukça keyiflidir. Trafik kurallarına her ne kadar uyan sürücüler çoğunlukta olsa da yine de dikkatli olmak gerekir. Özellikle de kış mevsiminde araba kullanırken dikkat edilmelidir. Kar yağışları yaşandığı için deneyimsiz sürücülerin tehlikeli kazalar yapmasına yol açlarına karşı önlem amaçlı hız yapmadan araba kullanmaları daha iyi olacaktır.
Avusturya Mutfağı
Avusturya mutfağı et yemekleri ve lezzetli tatlıları ile ünlüdür. Yumurta ve un ile yapılan Wiener Şinitzel yemeği ünlü Viyana yemeklerindendir. Strudel tatlısı ise Avusturya halkının favorilerindendir. Ekmekleri ile de ünlü bu ülkede favori ekmekleri ise çavdar ekmeği. Sachertorte tatlısı ise çikolata ve kayısı reçelinden oluşan enfes lezzetlerden biridir. Tafelspitz ise turp ile servis edilmekte olan bir çeşit et yemeğidir.
Kayak Turizmi
Kış sporlarının olmazsa olmazı olan kayak turizmi Avusturya’da Alp dağlarında her alanın pist şekline dönüştürülüp tam bir kayak merkezi olması faktörü ile burada gerçekten de hakkını vermektedir. Kayak hocalarının da mevcut olduğu kayak merkezlerinde çocuklar için de kayak dersleri mümkündür. Kayak sezonu Mart ayına dek yüksek performansla sürmektedir. Alp Dağlarından kaymak istemeyenler için ise bir başka seçenek Cross Country Kayaktır. Burada yer alan oteller de bütçeyi aşmayan türdendir.
Vize Bilgisi
Avusturya Avrupa Birliği ülkelerinden olduğu için Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarının ülkeye giriş için vize almasına gerek yoktur. Seyahat eden kişinin mutlaka pasaportu olmak zorundadır. Avrupa Birliği üyeliği olmayan ülkeler ise Schengen vizesine tabiidir.
Avusturya Konuşulan Diller
Avusturya’nın resmi dili Almancadır. Ülkede Macarca, Türkçe, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça ve Slovence de konuşulmaktadır bu da göçmenlerden kaynaklanmaktadır.
Avusturya Sosyal Hayat
Dışarıdan birçok insanın göç ettiği bu yerde yabancılık çekmeniz pek mümkün olmaz. Sıcak ve sevecen insanların birlikte yaşadıkları bu toprakta yardımseverlik esastır. Milliyetçiliğin yansıtılmadığı nadir ülkelerden sayılmaktadır.
Avusturya Şehirleri
Gezilmesi gereken yerlerin başında gelen başkent Viyana, ziyaretçileri hayran bırakacak tarihi güzelliğe sahiptir. En fazla Almanca konuşulan yerlerdendir. Granz, Linz, Salzburg gibi şehirler mutlaka görülmesi gereken şehirler arasındadır.
Avusturya Para Birim
Resmi para biriminin Euro olduğu Avrupa ülkesi olan Avusturya’da fiyatlar Euro üzerinden hesaplandığı için biraz fazla olmaktadır. Ülkeye gitmeden önce para biriminizi Euro ile değiştirmenizde fayda olacaktır.
Gezilecek Yerler Kategorimizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.