İç Mimar Nasıl Olunur? İç Mimar Maaşları Ne Kadar?

31.08.2021
964
İç Mimar Nasıl Olunur? İç Mimar Maaşları Ne Kadar?
Modelistlik Kursu

İç mimarlık nedir, iç mimar nasıl olunur, iş olanakları nelerdir adlı soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. İç mimarlık binaların iç mekânların tasarımızı yapan kişilere verilen unvandır. Günümüzde inşat sektörünün hızla gelişmesi ile iş alanları genişleyen İç Mimar en çok aranan meslekler sahipleri arasına girmiştir. İç Mimarların çalışma alanları binaların iç kısımlarıdır. Binaların iç yaşam alanlarının tarsım ve onarımlarını yapan İç Mimar kendi yeteneğini ve aldığı mimari eğitimi ile iç alanların yüzeyini, fiziksel çevre faktörünü, aydınlatma, ısı ve estetiksel görüntüleri temel alarak tasarlar.

İç mimarların iş alanları içerisinde fraklı bina ve yapılar olabilir. Bir iç mimar eski bir binanın içini tasarlayarak restoran ve ya cefa olarak tasarlar ve hayal edileni gerçek hayata dönüştürür. Ya da henüz yeni yapılmış bir evi ev sahiplerinin düşündüğü ve istediği kriterlere kendi hayal gücünü de ekleyerek yaşam alanlarını güzelleştirir.

İç Mimarlık Nedir?

İç Mimarlık Nedir?

İç Mimarlık Nedir?

İç mimarlar binaların içlerinde yapılan değişiklikler için dört yıllık İç Mimarlık lisans eğitim almış kişilerdir. İç mimarın bir yapının içinde yer alan yaşam alanlarını yapı sistemlerini restore ederek mekânlara estetiksel dokunuşlarla konfor ve farklılık sağlayarak görev yapar. İç mimarlar içinde yaşanılan binalarda da çalışabildikleri gibi eski tarihi kültür kalıntısı özel binanın orijinalliğini bozmadan tasarım onarımını da yapmak için görev alabilirler.

İç Mimarların İş Olanakları Nelerdir?

İç Mimarların iş olanakları içerisinde öncelikle bağımsız olarak görev yapmaları geliyor. Bunun yanı sıra büyük mimarlık bürolarında da görev yapan İç Mimarlar büyük inşat firmalarında da çalışabiliyorlar. İç mimarlar devlet kurumlarında görev alabilmeleri için KPPS sınavına katılarak aldıkları geçerli puan ile atanabilirler.

Son günlerde Türkiye’de inşat sektörünün hızla gelişmeye devam etmesi ile iç mimarların iş alanları da hızla büyüdü.

İç Mimar Ne İş Yapar?

İç Mimar Ne İş Yapar? İç Mimarlar eski tarihi binaların iç tasarlarını tarihi dokusunu bozmadan restore ederlerken sadece bina pasını değil mekânın mobilya tasarımını da kendi mimarlık bilgileri ve kendi hayal güçlerini de ekleyerek yaparlar. Özel şahısların yapıları içinde çalışan iç mimar çalışma sistemlerinde müşterilerinin istek ve arzularını yerine getirirken tasarladığı iç mekân alanlarında hayal edileni hayata geçirirler.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

İç mimarlar özel kurumlarda çalıştıkları her hangi bir iş yerinden bağımsız olarak da çalışırlar. Her türlü yaşam alanını restore ve yenilenme işini yapan iç mimarlar binaların iç mekânlarında inşat düzeltmesinden tutunda mobilya ve aksesuarlarına değişimler yaparak farklı tasarımlar yaparak çalışırlar.

İç Mimar Nasıl Olunur?

İç Mimar Nasıl Olunur?

İç Mimar Nasıl Olunur?

İç Mimar olmak için lise eğitiminde sayısal öğrenimi almış olması gerekiyor. Sayısal öğrencileri üniversite sına katılarak Türkiye’nin devlet ve ya özel üniversitelerinden birinde mimarlık bölümüne denk gelen bir puan elde ederek mimarlık bölümüne yerleşebilmeleri gerekir. Mimarlık bölümüne yerleşen öğrenciler dört yıllık mimarlık lisans eğitimi alırlar. Mimarlık eğitimi almakta olan lisans öğrencileri dört yıllık eğitimlerinin son yılında iç mimarlık branş eğitimine geçerek iç mimar olarak mezun olurlar.

İç Mimar Maaşları Ne Kadar?

İç mimarları günümüzde en çok aranan mesleklerden olup, kendi iş kollarında oldukça geniş iş alanı olan bir meslek dalıdır. Mezun olur olmaz iş bulabilen iç mimarlar, çalıştıkları firmalara bağlı olarak farklı maş alabilirler. En çok kazanan mesleklerden birisi olarak aldıkları İç Mimar maaş aralıkları şu şekildedir:

Yeni mezun bir İç Mimar Maaşı çalıştığı iş yerine bağlı olarak değişse de tahmini 4.500 TL olabiliyor.

İşinde uzmanlaşmış bir İç Mimar Maaşı yine çalıştığı firmaya bağlı olarak farklılık gösterse de tahminen 8.500 TL olabiliyor.

YouTube kanalımızdan da bizi takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.