Fizyolog Nasıl Olunur? Fizyolog Maaşları Ne Kadar?

30.08.2021
147
Fizyolog Nasıl Olunur? Fizyolog Maaşları Ne Kadar?
Modelistlik Kursu

Bu yazımızda fizyolog nedir, fizyolog nasıl olunur, fizyolog ne iş yapar gibi sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Sağlıkla ilgili alan içerisindeki meslekler arasında bulunan fizyolog adını çok sık duymadığımız mesleklerdendir. Üniversite sınavına girmek ve geleceği için meslek seçmek için hazırlanan öğrencilere tavsiye edebileceğimiz fizyoloji bölümü kesinlikle düşünülmeye değer bir meslektir. Fizyoloji meslek olarak hem çok güzel hem de çok geçerli bir meslek dalıdır. Fizyologlar, iş olarak insan vücudunda oluşan çeşitli problemleri için araştırma yaparak çözüm sağlıyorlar. İnsan vücudundaki biyolojik ve fizyolojik etkileşmeyi inceleyerek sağlık hizmetini fizyologlar laboratuvar araştırmaları yaparak gerçekleştiriyorlar.

Fizyolog Nedir?

Fizyologlar genel olarak hastanelerin laboratuvarların da, insan vücudunda fizyolojik ve biyolojik araştırmalar yaparak hastaların sağlık problemleri için hizmet veriyorlar. Fizyologlar en çok araştırma hastanelerinde görev alarak laboratuvarlarda geniş çaptı araştırmalara katılarak sağlık sorunlarını çözüme ulaştırırlar. Bir fizyolog mesleğinde yükselerek uzmanlık unvanını da alırsa araştırma hastanelerinde araştırmasını yaptığı klinik deneylerde büyük rol alarak araştırmayı yönetir. Ayrıca fizyologların yönetici konumunda da temel görev ve sorumluluklara sahiptir.

Fizyolog Ne İş Yapar?

Bir tür bilim dalı olan Fizyoloji, tanım olarak doğadaki doğada ki bütün canlıların fiziksel ve biyolojik yapıları hakkında yapılan araştırmanın adıdır. Fizyologlar büyük araştırma hastanelerinde laboratuvar çalışmaları gerçekleştirerek insan vücudunda çıkan sağlık problemleri ile alakalı fizyolojik ve biyolojik etkileşmeyi araştırarak çözüm üretirler.

Fizyologlar da insan vücudunda meydana gelen farklı sağlık problemlerinin nedenlerini laboratuvarlarda gerçekleştirdikleri araştırmalar ile çözüme kavuştururlar. Fizyologların yaptıkları araştırmalar arasında olanlardan bazıları şunlardır: insan vücudundaki moleküller, hücreler, dokular, organlar, organizma ve sistem fonksiyonları bulunuyor.

Fizyolog Olma Şartları Nelerdir?

Fizyolog olmayı düşünen öğrencilerin öncelikle karşılarına çıkaracak bir sürü sınav için çok hazırlıklı olmalı ve sıkı bir çalışma sistemini prensip haline getirmeliler. Çünkü fizyolog olmak sabırla çok çalışmayı gerektiriyor. Öncelikle veterinerlik ya da tıp ve eczacılık fakültelerini kazanmak ve bu fakültelerde uzun seneler eğitim almak gerektiriyor. Araştırmayı seven gençler için çok münasip bir meslek olan fizyologluk sabır ve uzun yıllar eğitim süreci olan meslekler arasındadır.

Fizyolog Nasıl Olunur?

Fizyolog Nasıl Olunur?

Fizyolog Nasıl Olunur?

  • Fizyolog olmak isteyen öğrenciler lisede sayısal bölümünden mezun olarak üniversite sınavına girmeleri gerekir.
  • Fizyolog olmak isteyenler TYT ve AYT sınavında geçerli puan almaları gerekiyor.
  • Fizyolog olmak için gerekli tıp, veterinerlik ve ya eczacılık fakültesine girmek için geçerli puanını elde ettikten sonra 6 yıllık bir tıp fakültesi eğitimini başarıyla bitirmeleri gerekiyor.
  • Fizyolog olmayı planlayan üniversite öğrenciler Tıp Fakültesi, Veterinerlik ya da Eczacılık fakültesi eğitimini tamamlayarak bu fakültelerden mezun olmaları gerekiyor.
  • Fizyolog olabilmek için tıp uzmanı eğitimi için 3 yıl ve doktora eğitimi içinde 4 yıl öğretim görmeleri gerekiyor.
  • Bu eğitimleri başarı ile bitiren eğitimciler araştırma hastanelerinde fizyolog unvanı ile görev alarak araştırmalar gerçekleştirebilirler.

Fizyolog Maaşları Ne Kadardır?

Uzun yıllar eğitim alarak fizyolog unvanını almış ve mezun olmuş kişiler çalışmaya başladığı ilk dönemlerinde maaşları 8 bin TL olabilir. Ancak tecrübeli bir fizyolog ise yaptığı başarılı araştırmaları ve çeşitli çalışmaları ile kendini ön plana çıkartarak yaklaşık 12 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş alabilirler. Fizyologların çalıştığı hastanelere bağlı olarak da fizyolog maaşları değişebilir.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Fizyolog İş İmkânları Nelerdir?

Uzun yıllar boyu sürekli sınava girerek yoğun bir çalışma sisteminden geçen fizyologlar. Mezun olup fizyolog unvanını alarak çalışmaya hazır oldukları zaman çeşitli hastanelerde görev alabilirler. Özellikle büyük araştırma hastanelerinde görev alan fizyologlar, bu mesleğin önemi ve gerekliliğinden dolayı kesinlikle işsiz kalmaları gibi bir durumla karşılaşmaları mümkün değil.

YouTube kanalımızdan da bizi takip edebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Siyaset bilimi eğitiminin bana kattığı katkıları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.