Astrofizikçi Nasıl Olunur? Astrofizikçi Maaşları Ne Kadar?

20.09.2021
951
Astrofizikçi Nasıl Olunur? Astrofizikçi Maaşları Ne Kadar?
Modelistlik Kursu

İnsanoğlu yaşadığı Dünyayı henüz tam anlamıyla çözememesine rağmen bilim insanları aracılığıyla çalışmalarının büyük bölümünü uzayı keşfetmeye onu tanımaya yönlendirmiştir.

Uzaydaki cisimleri hareketlerinin inceleyip, uzaydaki cisimleri adlandırarak, yıldızlar ve gezegenler hakkında araştırmalar yaparlar. Bu konuda bazı meslekler ortaya çıkmıştır ve bu mesleklerin başında astrofizikçi gelmektedir.

Astrofizikçi nedir, ne iş yapar, astrofizikçi nasıl olunur gibi merak edilen soruları aşağıda başlıklar hâlinde cevaplandırdık.

Astrofizikçi Nedir?

Astrofizikçi Nedir?

Astrofizikçi Nedir?

Astrofizik kelime anlamıyla gök fiziği anlamına gelir. Astrofizikçiler gök cisimlerinin yerlerini ve hareketlerini inceler. Bunları yapmak içinde oldukça teknolojik ve pahalı makineler kullanırlar. Bu yüzden bu meslek nitelikli kişiler tarafından icra edilir. Ülkemizde her ne kadar bu alanda araştırmalar yapılmasa da dünyanın ileri gelen ülkeleri tarafından bu konuda çok ciddi araştırmalar yapılmaktadır. Bu konuda araştırma yapan dünyada belli başlı büyü şirketler bulunmaktadır bu şirketlerin başında ise National Aeronautics and Space Administration (NASA) gelmektedir. Amerikalı bu şirket dünyada bu konu hakkında en ciddi yatırımlar yapan şirket olarak biliniyor.

Astrofizikçi Ne İş Yapar?

Astrofizikçiler dünya üzerinde en iyi üniversitelerde ve bu konuda çalışmalar yapan sınırlı sayıdaki şirketlerde görev alır. Bu görevleri maddeler halinde listelenecek olursak;

  • Uzay hakkında bilimsel çalışmalar yaparlar
  • Uzaydaki görüntüleri incelerler
  • Fizik ve kimya birlikte araştırmalar yaparlar
  • Uzay şirketlerinde çalışırlar
  • Akademik çalışmada bulunurlar
  • Analizler yaparlar ve bunları değerlendirme sürecine alırlar.

Astrofizikçi Olma Şartları Nelerdir?

Öncelikle bu konudaki eğitimler almış olmak ve bu konuda bilgi birikimine sahip olmak gerekir. Ayrıca araştırmacı bir kişiliğe sahip olmak yeniliklere açık olan bir birey olmak elbette ki her meslekte olduğu gibi bu meslekte de bireyin kendisine olumlu yönde etkiler sağlayacak böylelikle daha başarılı mesleğinde daha başarılı olacaktır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Bu konuda eğitim veren bölümler bakacak olursak; Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Astronomi ve Astrofizik ve Fizik Bölümlerinde gerekli eğitimleri verilmektedir. Bu bölümlerden eğitim alan her aday artık bu konudaki şirketler ile birlikte çalışmaya başlayabilirler.

Astrofizikçi Nasıl Olunur?

Astrofizikçi Nasıl Olunur?

Astrofizikçi Nasıl Olunur?

Astrofizikçi Nasıl Olunur? Birçok kişi tarafından ilgi duyulan bu meslek diğer mesleklere nazaran daha donanımlı ve eğitimli kişiler tarafından icra edilir.

Bunun için daha kapsamlı eğitimlerden faydalanılır. Bu yüzden astrofizikçi olmak isteyen kişi bu alandaki üniversite bölümlerini seçmek zorundadır.

Aynı zamanda matematik, fizik, kimya gibi bilimlerden eğitimli ve donanımlı olması gerekmektedir.

Astrofizikçi Maaşları Ne Kadardır?

Şimdi bu konu hakkında gelen en merak edilen soruya geldik.

Bu kadar ciddi eğitimlerden geçen bu kadar bilgi birikimine sahip çalışmaları ile insanların geleceğini etkileyen bu meslek elbette ki diğer mesleklere nazaran daha fazla ücretler ile çalışmaktadır.

Ortalama olarak maaşlarını ele alırsak ortalama 50 bin ile 100 bin dolar arasında değişiyor. Kişinin bu konuda tecrübesi, bilgi birikimi ve yaptığı çalışmalar elbette ki maaşlarını artı yönde etkiliyor.

Astrofizikçi İş İmkânları Nelerdir?

Astrofizikçiler ülkemizde istihdam olanağı bakımından çok az dahi olsa dünyada gelişmiş ülkelerde büyük şirketler tarafından pek çok iş olanağı sağlanmaktadır.

Oldukça yüksek maaşlara çalışma yapan astrofizikçiler dünya üzerinde büyük şirketlerde çalışma yapmaktadır.

Bu şirketlerin başında Amerikalı şirket olan National Aeronautics and Space Administration (NASA) gelmektedirler. Bu konuda çalışma yapan şirketleri listeleyecek olursak bu şirketler;

  • Avusturya Uzay ajansı (ASA)
  • Brezilya Uzay ajansı (AEB)
  • Çin Uluslararası Uzay ajansı (CNSA)
  • Avrupa Uzay ajansı (ESA)
  • Türkiye Uzay ajansı (TUA) gibi şirketlerde eğitimini tamamlayan adaylar bu şirketlerde faaliyet gösterebilirler.

İlginizi çekebilecek içerik: Desinatör Nasıl Olunur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.