Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

22.07.2019
1.259
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Modelistlik Kursu

Ozon tedavisi, son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir alternatif tıp yöntemidir. Ozon, üç oksijen atomundan oluşan renksiz bir gazdır. Vücuda alımını ve oksijen kullanımını artırmak ve bağışıklık sistemini harekete geçirmek için alternatif bir terapi olarak kullanılır.

Tıpta, ozon terapi, bakteri, virüs, mantar, maya ve protozoanın etkilerini sınırlandırarak hastalıkları dezenfekte etmek ve tedavi etmek için kullanılır. Bu makalede, ozon tedavisinin faydaları ve yararları ile yan etkileri hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Ozon tedavisi, bir hastalığı veya yarayı tedavi etmek için ozon gazını vücudunuza verme sürecini ifade eder. Bağışıklık sistemini uyararak tıbbi durumları tedavi etmek için kullanılabilir. Hastalığı dezenfekte etmek ve tedavi etmek için de kullanılabilir. Hastanelerde, ozon tedavisi gazı tıbbi sınıf oksijen kaynaklarından üretilmektedir.

Ozon tedavisi kimlere uygulanır

Ozon Tedavisi Nedir Kimlere Uygulanır?

Dünyanın stratosferinde bir ozon tabakası bulunur. Temel amacı, dünyayı güneşin çoğunu absorbe ettiği ultraviyole ışınlarından korumaktır. Ozon terapisinde, üç oksijen atomundan oluşan renksiz bir gaz olan ozon kullanır. Bazı araştırmacılar, ozonun terapötik etkileri olduğunu ve tedavinin 150 yıldan uzun süredir  kullanıldığını düşünüyor. 

Tıpta, ozon tedavisi, etrafındaki alanı dezenfekte ederek, vücudun oksijen alımını ve kullanımını artırarak ve bağışıklık sistemini aktive ederek vücudu dezenfekte etmek ve tedavi etmek için kullanılır. Bir gazın tıbbi bir tedavi olarak kullanılması olağan dışıdır, dolayısıyla kullanılan özel teknikler vardır. 

Birinci Dünya Savaşı sırasında, yaralara uygulanması sadece dezenfekte etme kabiliyetini değil aynı zamanda kan akışına yardımcı olma ve anti-enflamatuar etkiler üretme kabiliyetini göstermiştir. Daha sonra, ilaç tedavisine başlamadan önce HIV’li insanlar için faydalı bir tedavi olduğu ortaya çıkmıştır. 

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Ozon enfekte yaraları olan kişilerde, dolaşım bozukluğu bulunan hastalarda, geriatrik bozukluğu bulunan hastalarda, maküler dejenerasyon olan kişilerde, viral hastalıkları olan kişilerde, romatizma ve artrit ve kanser hastalarında, SARS ya da AIDS virüsü olan hastalarda kullanılabilir.

ozon tedavisi hangi hastalıklarda kullanılıyor

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ozon tedavisi birçok farklı hastalığın iyileştirilmesi için kullanılır. Kanser hastalıklarında, beyin, kalp ve bacak dolaşımı bozukluklarında, yaralarda, diyabet, hipertansiyon ve tiroid gibi metabolizma hastalıklarında, akut ve kronik enfeksiyonlarda, cinsel fonksiyon bozukluklarında, uçuk, zona, akne, sivilce ve sedef gibi cilt hastalıklarında, kronik kolit hastalığında, görme bozukluklarında, fiziksel performansın artırılmasında, meniere sendromunda, kulak çınlaması hastalığında, bel ve boyun kireçlenmesi, bel ve boyun fıtığı hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, akut ve kronik alerji hastalıklarında, huzursuz bacak sendromu, uyku apnesi gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Ayrıca kronik yorgunluk ve kronik halsizlik durumlarında, yaşlılık etkilerinin geciktirilmesinde, estetik amaçlı zayıflama ve selülit giderme durumlarında da ozon tedavisi kullanılır. 

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Ozon tedavisi yalnızca birkaç durumda uygulanmaz. Hamileliğin ilk 3 ayında bulunan kadınlara ozon terapisi uygulanmaz. Hipertiroid hastalarına, Glukoz-6-fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği olan hastalara ve kan pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara ozon tedavi uygulanmaz.

ozon tedavisi nasıl yapılır

Ozon Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Aktif olmayan bakteri, virüs, mantar, parazit, maya ve protozoa gibi hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırmak ve bağışıklık sistemini uyarmak için bu tedavi yöntemi kullanılır. Arterleri ve damarları temizleyerek dolaşımın iyileştirilmesi için, kan ve lenflerin arındırılması için bu yöntem kullanılır. 

Hormon ve enzimlerin doğru ve dengeli çalışması için kullanılır. Anti-enflamatuar özellikleri ile yaraları tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca vücuttaki ağrıları azaltmak, kanamayı durdurmak, şoku önlemek ve felç hasarlarını iyileştirmek için ozon tedavi yapılır. 

Kardiyak aritmi veya anormal kalp ritmini azaltmak, diyabet kaynaklı komplikasyon riskini azaltmak, beyin fonksiyonlarını ve hafızayı geliştirmek için de ozon tedavi kullanılır.

Ozon tedavisi faydaları

Ozon Tedavisinin Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Ozon terapi, cilde uygulandığı zaman güçlü özelliklerini hücrelerden taşırlar. Ozon terapi, hasarlı dokuları iyileştirir ve çeşitli yaraların iyileşme süresini hızlandırır. Bakterileri, viral ve fungal enfeksiyonları temizler. Ozon terapisi aynı zamanda yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini uyarır. Ozon terapisi sonrasında kuru olan cilt nemli hale gelir. Şişme ve iltihaplar yok olur. Tahriş olmuş cilde ozon terapinin yatıştırıcı etkileri vardır. Her çeşit deri döküntüsü, iyi bir ozon tedavisi sonrasında iyileşir.

Ozon terapi yöntemi ciltteki oluşan akne ve sivilceleri tamamen yok eder. Cildin katmanlarını derinlemesine temizler ve anti-enflamatuar etkilere sahiptir. Ayrıca bu mucize tedavi yeni sivilcelerin ve aknelerin oluşmasını engeller. Böylece daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşursunuz.

Ayrıca ozon terapinin cildin yaşlanma belirtilerini yok eder ve geciktirir. Cilt hücrelerinin büyümesi ozon tedavi ile sağlanır.  Zararlı toksinlere ve serbest radikallere karşı ozon, temizleyici görev yapar. Nemlendirici bir yüz kremi gibi çalışan ozon terapi sayesinde cilt sürekli nemli ve taze kalır.

Bunun dışında ozon terapi selülitleri yok etmek, ince çizgileri ve kırışıklıkları gidermek, güneş yanıkları ve diğer yanıkları iyileştirmek için kullanılır. Yaralar, kesikler, ülserler, böcek ısırmaları ve sokmaları gibi vakalarda iyileştirme etkisiyle ozon kullanılır. Epidermiyi temizler ve sterilize eder. Şişliği ve kızarıklığı azaltır.

Sinirleri yatıştırır ve cilt problemleri yüzünden oluşan ağrı miktarını azaltır. Hücresel fonksiyonu ve hücresel hafızayı artırır. İyileşme sürecine yardımcı olur ve yara izlerini azaltır. Vücuttaki kötü kokuları giderir. Saçkıran tedavisinde kullanılır. Cilt mantarları, yatak yaraları, çıbanlar, uçuklar, tinea versicolor ve dermatit gibi hastalıkların iyileştirilmesi gibi faydalar sağlar.

Sgk Anlaşmalı Ozon Tedavisi Nedir?

Sağlık Bakanlığı, toplam 14 branşta, 272 alternatif tıp yönteminin hastanelerde uygulanmasına karar verdi. Sülük, ozon tedavisi, hacamat, arı, bitkisel ilaçlar, hipnoz ve çıkıkçı tedavi yöntemleri artık hastanelerde yaptırılabilecek. Fakat bu tedaviler için hastalar, ücret ödemek zorunda. Çünkü SGK ve diğer sosyal güvenceler bu destekleyici tedavi yöntemlerinin masraflarını karşılamamaktadır.

ozon tedavisi yan etkileri

Ozon Tedavisi Zararları Nelerdir?

Ozon tedavisinin yan etkileri, bir kişinin ne tür bir tedaviye maruz kaldığına bağlı olarak değişebilir. Ozon hiçbir koşulda solunmamalıdır. Ağız, burun veya gözlere girerse yanar ve öksürüğe, mide bulantısına, kusmaya veya baş ağrısına neden olabilir. Daha şiddetli maruz kalma durumu, solunum komplikasyonlarına neden olabilir.

Tedavinin ana yan etkilerinden biri Herxheimer reaksiyonu olarak bilinir. Bu, grip benzeri semptomlar gösterebilir ve kısa vadede hastaların daha kötü hissetmelerine neden olabilir. Fakat bu yan etkiler geçicidir.

Ozon tedavisi sayesinde tırnaklar ve saçlar hızlı uzar ve güçlenir. Cilt, sağlıklı bir parıltıya kavuşur. Kişiler, gün içinde daha enerjik hisseder. Kişilerin uykuya dalması kolaylaşır. 

Ozon Tedavisi Yaptıranlar

Ozon terapi yaptıran kişiler bu yöntemden oldukça memnun. Bu kişiler öncelikle doktorla bir ön görüşme yaptıklarını belirtiyorlar. Burada hastalar, doktora şikayetlerini anlatıyor. Daha sonra tedavi için hastadan 200 ml kadar kan alınıyor ve bu kan bir içinde ozonla karıştırılıyor. Ardından bu karışım, hastaya geri veriliyor. 20 dakika süren bu işlemden sonra kişiler daha enerjik hissettiklerini, daha güzel bir cilde sahip olduklarını ve inceldiklerini belirtiyorlar.

Ozon Tedavisi Fiyatları 2019

Ozon tedavisi fiyat ve ücretleri uygulanan klinik ya da hastaneye göre değişiklik gösterir. Fakat genel olarak ozon terapinin güncel fiyatları 120-200 TL arasındadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.