İstanbul’da Hafta Sonu Gezilecek Yerler

16.04.2021
776
İstanbul’da Hafta Sonu Gezilecek Yerler
Modelistlik Kursu

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler listesi hazırlamak birçok kişi için çok zor bir iştir. İstanbul’da gezilecek yerlerle ilgili hazırladığımız bu yazı umuyoruz ki size faydalı olacaktır. Yeditepeli şehrin her bir köşesi ayrı bir güzellik ve aralarında seçim yaparak sadece iki güne bu güzellikleri sığdırmak bir hayli güçtür. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin destinasyonu olan; İstanbul gibi tarih kokan ve çağ kapatıp çağ açan bir şehri anlatmaya da kelimeler yetersiz kalıyor. İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası, tarihi mekanlar, camiler, meydanlar, saraylar, adalar ve çarşılarını bir çırpıda gezip görmenin mümkün olmadığı İstanbul’da rotanızı hangi yöne doğru çevireceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız,

Kültür turizmi amacıyla ya da doğal güzellikleri keşfetmiş olmak için İstanbul’ a gelecek kişilere her açıdan yol gösterici olması amacıyla İstanbul’un farklı noktalarına doğru bir yolculuğa çıkalım.

Sultanahmet Camii (Blue Mosque) & Sultanahmet Meydanı
Sultanahmet Camii (Blue Mosque) & Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Camii (Blue Mosque) & Sultanahmet Meydanı

İstanbul’un en fazla tarihi ve turistik eserinin yer aldığı Tarihi yarımadada bulunan Sultanahmet Camii, yerli ve yabancı turistlerin cazibe noktalarından ilki durumundadır. İstanbul’u gezmeye gelen kişilerin genellikle geldikleri ilk yer olan Sultanahmet Camisi ve Sultanahmet Meydanı sadece turistlerin değil, İstanbullularında hafta sonu sıkça geldiği bir yerdir.1600’lü yıllarda sultan 1. Ahmet’in dönemin en ünlü mimarı Sedefkar Mehmet Ağa’ya yaptırdığı Sultanahmet camisi mimari bir şaheserdir. Dünyanın tek altı minareli camisi olan yapı, her yıl binlerce turistin ziyaret noktası olmaktadır. Caminin dışındaki Sultanahmet Meydanı ise, dinlenmek isteyen, meydanda bolca bulunan kuşlara yem veren ve bol bol hatıra fotoğrafı çeken kişilerle dolup taşmaktadır.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler listesinin üst sıralarında yer alan Dolmabahçe Sarayı, tarihi açıdan çok yönlü bir öneme sahiptir.1800’lü yılların son yarısında Sultan Abdülmecid tarafından Barok tarzında yaptırılmış ve İstanbul’da bulunan pek çok saray gibi eşi benzeri olmayan bir yapıdır. Beşiktaş sahilinde bulunan Dolmabahçe Sarayı 15 bin m² alan üzerine kurulmuştur ve 220 oda, 22 salon, 8 adet hamam ile kütüphaneye sahiptir. Devasa kapıları ile dikkat çeken sarayda, dönemin Osmanlı kültürünü yansıtan çeşitli bölümler bulunur; Has oda, Kırmızı oda, Harem bölümü, Arz odası, Taş oda gibi bölümler alt katta yer alırlar. Sarayın üst katında ise sultanlara ait odalar ve Haremi Humayun bulunmaktadır.

Tüm ihtişamıyla Osmanlı yaşantısını ve mimarisini günümüze kadar taşıyan Dolmabahçe Sarayının bir diğer tarihsel önemi, Mustafa Kemal Atatürk’ün son günlerini burada geçirmiş olmasıdır. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda hiçbir eşyasına dokunulmadan halkın ziyaretine açık bir müze haline getirilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı (Yerebatan Sarayı)
Yerebatan Sarnıcı (Yerebatan Sarayı)

Yerebatan Sarnıcı (Yerebatan Sarayı)

Tarihi yarımada içerisinde bulunan ve hafta sonu İstanbul gezisinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri Yerebatan Sarayıdır. Bir diğer ismi Bazilika Sarnıcı olan bu muhteşem yapı Bizans İmparatorluğu döneminde şehrin su ihtiyacını karşılamak için Jüstiniaus tarafından yaptırılmıştır. Muhteşem görüntüsüyle pek çok sinema filmine ev sahipliği yapan ve günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bir müze olarak kullanılmaktadır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Fatih Camii

İstanbul’un 1453’teki fethinden 10 yıl sonra daha önce Apostoloi Kilisesi bulunan noktaya Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Camisi, geçirdiği birçok İstanbul depreminden dolayı orijinal yapısını kaybetmiştir. Buna rağmen İstanbul’da Osmanlı mimarisine ait en eski yapılardan biri olan Fatih Camisi, bu özelliğinden dolayı turistlerin ziyaret ettiği bir noktadır. Simetrik bir şekilde inşa edilen yapıda; tabhane, aşevi, medrese, darüşşifa, cami, hamam ve kütüphane bölümleri bulunmaktadır.

Kız Kulesi

Üsküdar ilçesinde denizin içinde küçük bir ada üzerine yer alan Kız Kulesi, İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında hem manzarası, hem tarihi dokusu ile unutulmaz anılar biriktirmenize neden olacak güzelliktedir. M.Ö. 24 yılına kadar uzanan tarihi geçmişine rağmen hala dimdik ayakta duran Kız Kulesi, Bizans dönemine ait bir eserdir. Birçok kez restorasyon işleminden geçen Kız Kulesi, günümüzde tekne ve motorlarla ulaşıp gezilebilmektedir. Ayrıca İstanbul Boğazı’nın ortasında, eşsiz şehir siluetine karşı kahvaltı edebileceğiniz veya yemek yenebilecek bir restorana da sahiptir.

Taksim Meydanı

Tarihi Beyoğlu ilçesinde yer alan ve şehrin kalbi olarak nitelendirilebilecek olan Taksim Meydanı, İstanbul’da hafta sonu gezilerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Özellikle kutlamalar, özel günler, yılbaşı eğlenceleri ve protesto gösterilerinin değişmeyen lokasyonu olan meydan, aynı zamanda Beyoğlu, İstiklal Caddesi ve Karaköy2e açılan bir kapı gibidir. Taksim Meydanının simgesi olan ve İtalyan heykel sanatçısı Pietro Canonica tarafından yapılan Taksim Zafer Anıtı önünde her an fotoğraf çeken turistlere rastlamak mümkündür.

Pierre Loti Tepesi

Haliç manzarası eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz ve hafta sonunun keyfini İstanbul’u seyrederek yaşayabileceğiniz bir yerdir Pierre Loti Tepesi. Fransız yazar Pierre Loti’den alan bu güzel tepe, İstanbul’un tarihi ilçelerinden biri olan Eyüp’te bulunur. Teleferikle çıkılan Pierre Loti Tepesi, gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken eşsiz ve büyüleyici bir noktadır.

Gülhane Parkı (Gülhane Hatt-ı Hümayun)

Elbette İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasına Gülhane Parkı’nı eklememek olmazdı. 163 dönümlük çok geniş bir arazi üzerinde kurulu olan Gülhane Parkı, ismini bir zamanlar bahçesinin renk renk güllerle kaplı olmasından alıyor. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın bahçesi içinde yer alan Gülhane Parkı, gezmesi saatler sürecek güzellikte bir noktadır. Parkta yemyeşil ağaçların arasında yürüyüş yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyebilirsiniz. Tarihi yarımadanın atmosferini sonuna kadar içinize çekebileceğiniz Gülhane Parkı’nda, boğaz havasında çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Mısır Çarşısı

Renkli ve mis kokulu baharatları, kuyumcular, yöresel kıyafetler ve hediyelik eşya satan dükkanları ile her yıl binlerce turistin destinasyonu olan tarihi Mısır Çarşısı, Eminönü ilçesindedir. İlk yapılışı Safiye Sultan tarafından başlatılan Mısır Çarşısının tamamlanması 1600 yılında Turhan Sultana nasip olmuştur. Çarşı yapıldığı dönem burada satılan baharatlar ve diğer ürünler Mısır’dan getirildiği için ismi Mısır çarşısı olarak kalmıştır. Altı ayrı kapıdan girişi bulunan Mısır Çarşısı, renkli esnafı ve çeşit çeşit satılan ürünleriyle İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Rumeli Hisarı (Boğazkesen Hisarı)
Rumeli Hisarı (Boğazkesen Hisarı)

Rumeli Hisarı (Boğazkesen Hisarı)

İstanbul’un hem tarihi, hem de turistik bölgelerinden olan Rumeli Hisarı İstanbul’da hafta sonu gezilmesi gereken yerler arasında mutlaka bulunması gereken rotalardandır. Yıllarca Rumeli Hisarı Açıkhava konserlerine de ev sahipliği yapan ve müze statüsünde bulunan cazibe noktası, her mevsim turistlerin hedefi olmaktadır. Eşsiz boğaz manzarasını Rumeli Hisarının surlarından izleyebiliyorsunuz, tabii bunun için öncelikle hisarın içerisinde yer alan 15 metre uzunluğundaki merdivenleri çıkmanız gerekiyor.

Garipçe Köyü

Hafta sonu tatilini şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak olan sakin sessiz bir ortamda geçirmek isterseniz Garipçe Köyü sizin için iyi bir tercih olacaktır. Daha önceleri çok fazla ziyaretçisi olmayan ve kendi halinde bir balıkçı köyü olan Garipçe, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri haline geldi. İstanbul içinde doğal yapısı bozulmamış ender bölgelerden olan Garipçe Köyü, Sarıyer ilçesinde yer alıyor. Şehrin neredeyse tam merkezinde fakat bambaşka bir dünya olan Garipçe’ye gittiğinizde boğazın sularından hemen az önce yakalanmış nefis balıkların tadına bakabilir ya da doğayla baş başa güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Galata Kulesi

İstanbul’u resmeden çoğu ressamın tablolarının başrolünde olan ve sayısız efsaneye konu olan Galata Kulesi de İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler listesinin en üst sıralarında olmayı hak ediyor. Büyüleyici bir güzelliği olan kule, kendisi kadar güzel ve dar sokakları olan Beyoğlu’nun incisi Galata semtinde bulunuyor. İlk olarak 528 yılında deniz feneri olarak inşa edilen Galata Kulesi, sonraki yıllarda Cenevizliler tarafından taş malzemeyle yeniden yapılmıştır. UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan Galata Kulesi, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin Üsküdar’a kadar uçtuğu yer olarak bilinir. Hafta sonu geziniz sırasında mutlaka Galata Kulesine çıkıp, İstanbul Boğazını ve şehri günbatımında birde buradan izlemelisiniz.

Belgrad Ormanı

İstanbul’un akciğeri olarak nitelenen Belgrad Ormanı, Avrupa yakasında bulunan Çatalca yarımadasında yer almaktadır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde Sırbistan’dan getirilen halkın bu bölgeye yerleştirilmesinden dolayı Belgrad Ormanı ismini alan bu doğal güzellik, İstanbul’da rahat bir nefes almak isteyenlerin ilk adresidir. Doğa ile baş başa bir gün geçirip, uzun parkurlarında yürüyüş yapmanın, piknik alanları içinde mangal yapmanın mümkün olduğu Belgrad Ormanı, sakinlik arayışı içinde olanlar için doğru bir tercihtir.

Büyükada

Prens Adaları olarak bilinen dokuz adadan biri olan Büyükada, İstanbul trafiğinden, gürültüsünden bıkıp usanan İstanbulluların olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerinde destinasyonu olmaktadır. Bu adalar arasında en büyüğü olan Büyükada’ya ulaşım konusunda bir sıkını çekmiyorsunuz; Kadıköy, Bostancı, Kabataş ve Beşiktaş iskelesinden kalkan vapurlara binerek günübirlik bir ada gezintisi yapabilir ya da hafta sonunu burada geçirebilirsiniz.

Büyükada’da bol bol yürüyüş yapıp, ücretsiz olarak bisiklet kiralayabilirsiniz. Adanın büyüleyici atmosferi, tarihi konakları ve yasemin çiçekleriyle bezenmiş sokaklarında bambaşka bir dünyaya dalıp gidebilirsiniz. Büyükada’da mutlaka Aya Yorgi Manastırına çıkmalı, dünyanın en büyük ahşap binası olan Rum Yetimhanesini görmeli, tertemiz plajlarında yüzerek, günü güzel bir balık restoranında sonlandırmalısınız.

Kınalıada

Yine İstanbul’un eşsiz güzellikteki adalarından biri olan Kınalıada, İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasına alınması gereken güzelliklerden biridir. Vapurla geçebileceğiniz Kınalıada’da Ermeni ve Rumların yaşadığı dönemlerden kalma müthiş konaklar sizi karşılıyor. Kınalıada’ya geldiğinizde Ayazma Plajı, adalarda yer alan tek Ermeni Kilisesi olan Surp Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi ve Hristos Tepesi’nde bulunan manastır ve Rum mezarlığını yakından görebilirsiniz.

Şile

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler içinde şehirden hem uzak, hem de şehre yakın bir profil çizen Şile mutlaka gidip görülmesi gereken küçük ve şirin ilçedir. İstanbul’a 60 km uzaklıkta ve Karadeniz kıyılarında yer alan Şile, tarihi güzellikleriyle olduğu kadar falezleri ve diğer özellikleriyle dikkat çeken bir sahil yeridir. Çok eski dönemlerden beri yerleşim yeri olduğu belirlenen Şile’nin tarihi Cilalı taş dönemine kadar dayanmaktadır. Küçük bir balıkçı sahili olan Şile daha sonradan büyüyüp gelişmiş ve ilçe olarak kabul edilmiştir.

Yazlık bölgesi olarak yerli turistlerin odak noktalarından olan ilçe, yabancı turistler içinde sıkça gelinen bir adrestir. Yemyeşil doğası, dalgalı denizi, uzun yürüyüş parkurları ve su altı mağaraları ile hafta sonu için güzel bir alternatif olmaktadır. Şile hafta sonu gezisi esnasında; Şile Fenerini, Kumbaba tepesini görebilir, İncekum Macera Parkı’nda motor safarisine katılabilir ya da at binebilirsiniz.

Kilyos

Özellikle İstanbulluların hafta sonu ve yaz aylarında akın ettiği Kilyos, yerli ve yabancı ziyaretçiler için önemli bir cazibe merkezidir. Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos, tıpkı Şile gibi Karadeniz kıyısında yer alan sakin ve şehrin gürültüsünden uzak bir noktadır. Çok eskiden Rum balıkçı köyü olan bu şirin beldede birçok plaj bulunmakta ve yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kilyos’ta Karadeniz’in en güzel balıklarının lezzetini tadabilir, temiz güzel plajlarında denize girebilirsiniz.

İstanbul Arkeoloji Müzesi
İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Kültür turizminin en önemli başkentlerinden biri olan İstanbul’da çok sayıda müze yer almaktadır. Yüzyıllardır pek çok medeniyetin yaşadığı ve her birinden ayrı izlerin kaldığı şehirde gezilecek müzeler arasında bulunan İstanbul Arkeoloji Müzesi, ilk olarak 1869 yılında Müze-i Hümayun olarak kurulmuştur. Dünyanın en büyük arkeoloji müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, kendi içinde birçok müzeyi de barındırmaktadır. Bu kompleksi ziyarete geldiğinizde görebileceğiniz diğer müzeler; Eski Şark Eserleri Müzesi, Çinili Köşk ve Arkeoloji Müzesidir.

Hürrem Sultan Hamamı

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler ve yapılabilecek pek çok alternatif arasında bulunan Hürrem Sultan Hamamı mutlaka görülmeye değer bir tarihi yapıdır. Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan tarafından 1557 yılında dönemin en ünlü mimarı, Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Sultanahmet Camisinin hemen yanında yer alan Hürrem Sultan Hamamı, hem tarihi plandaki önemi hem de öne çıkan mimari yapısı sayesinde yerli ve yabancı turistlerin destinasyonu olmaktadır. Üç dönüm bir arazi üzerinde kurulu olan hamam; Soğukluk, Ilıklık ve sıcaklık ismi verilen üç bölümden oluşmaktadır. Hürrem Sultan Hamamında ziyaretçilere; Keyf-i Hamam, Zevk-i Sefa, Ab-ı Hayat, Pir-ü Pak ve Aslı-ı Hamam gibi farklı kategorilerde hizmet sunulmaya devam etmektedir.

İstanbul Denizcilik Müzesi

Türkiye’nin en büyük denizcilik müzesi olan İstanbul Denizcilik Müzesi, Beşiktaş İskele Meydanı’nda yer almaktadır. Bahariye Nazırı Hasan hüsnü paşa tarafından 1897 yılında ilk kez kurulan müzede 20 bin üzerinde eser sergilenmektedir. Deniz ve denizcilik merakı olan kişiler tarafından İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan İstanbul Denizcilik Müzesi, üç katta farklı kategorilerdeki eserler olmak üzere dört büyük salon ve on yedi odada hizmet vermektedir. Denizcilik müzesini ziyaret ettiğiniz takdirde; bahriyeli kıyafetleri, arma ve tuğralar, seyir aletleri, çeşitli silahlar, el yazması belgeler, gemi modelleri ve haritaları yakından görebilirsiniz.

Eyüp Sultan Camisi

Dini, milli ve kültürel açıdan çok büyük bir önemi olan Eyüpsultan Camisi de İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler listesinde bulunan ve tarihi önemi yüksek bir noktadır. İstanbul Eyüp’te bulunan cami, Fatih Sultan Mehmet’ten itibaren padişahların kılıç kuşanma törenlerinin yapıldığı özel bir yerdir. Camiye, İstanbul kuşatması sırasında şehit olan ve asıl ismi Ebu Eyyub El-Ensari olan Eyüp Sultan’ın ismi verilmiştir. Özellikle ramazan ayında İstanbulluların ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan camide birçok ünlü ismin mezarı da bulunuyor. Bu kişiler; Sokullu Mehmet Paşa, Ziya Osman Saba, Ferhat Paşa, Necip Fazıl Kısakürek, Fevzi Çakmak, Siyavuş Paşa, Ahmet Haşim ve Mehmet Paşadır.

Emirgan Korusunda İstanbul'da Hafta Sonu
Emirgan Korusunda İstanbul’da Hafta Sonu

Emirgan Korusunda İstanbul’da Hafta Sonu

İstanbul’un en nezih yerleşim birimlerinden olan ve Osmanlı dönemine ait pek çok köşk ve yalının bulunduğu Emirgan ile İstinye arasında yer alan Emirgan Korusu, hafta sonu kafa dinlemek isteyenler için harika bir adrestir. Yemyeşil doğası, türlü türlü ağaçları ve mis gibi boğaz havasını doyasıya yaşayabileceğiniz İstanbul’un en nadide yerlerinden biridir. Emirgan Korusu’nda uzun yürüyüşler yapabilir, piknik alanlarında bulunan masalarda güzel bir kahvaltı keyfi yaşayabilirsiniz. Hafta sonu tatilini sakin bir şekilde değerlendirmek isteyenlerin ilk rotalarından biri olan Emirgan Korusunu, İstanbul dışından geliyorsanız mutlaka gidip görmelisiniz.

Pera Müzesi

Kültür, sanat ve tarihle içi içe olan İstanbul’u en özel müzelerinden biri olan Pera Müzesini hafta sonu tatilinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz. 2005 yılından bu yana müze olarak kullanılan bina aslında 1893 yılında Beyoğlu Pera’da inşa edilmiş ve dönemin en ünlü yapılarından biri olan Bristol Otelidir. Aynı zamanda bir sanat evi olan Pera müzesi, dönem dönem pek çok uluslararası sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Pera Müzesi, kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgilenen kişilerin mutlaka gezip görmesi gereken bir cazibe noktası olmaktadır.

Ahrida Sinagogu

İstanbul’un en tarihi noktalarından olan Balat’ta bulunan Ahrida Sinagoguhalen ibadete açık bir Sinagogdur. Bizans döneminde inşa edilen yapı, Barok tarzında yapılmış ve müthiş bir mimariye sahiptir. Dış görünüşüyle görenleri adeta büyüleyen Ahrida sinagogu, 500 kişi kapasitelidir ve kendini mesih ilan eden Sebatey Sevi’nin vaazlarını verdiği sinagog olarak önemi büyüktür.

Sahaflar Çarşısı

İstanbul içinde apayrı bir dünya olan ve girer girmez, eski kitaplarla birlikte tarih kokusunu da içinize çekebileceğiniz adreslerden biri meşhur Sahaflar Çarşısıdır. Kapalıçarşı ve Beyazıt Meydanı’ndan iki ayrı girişi bulunan Sahaflar Çarşısı, hafta sonunu farklı şekilde değerlendirmek ve bir zaman yolcuğuna çıkmak isteyen kişiler için birebirdir. Eski ve yeni her türlü kitabın bulunabildiği çarşıda sadece matbaada basılmış kitaplara değil, çok eski tarihli el yazması ürünlere de ulaşabilirsiniz. Sahaflar Çarşısı içerisinde Türkiye’de ilk matbaayı kuran İbrahim Müteferrika’nın bir büstü bulunmaktadır.

Panorama 1453 Müzesi

İstanbul Topkapı Parkı içerisinde yer alan Panorama 1453 Müzesi alışkın olduğumuz müzelerden biraz farklı bir müzedir. İstanbul’da gafta sonu gezilecek yerler arasında hala bu müzeyi görmemişseniz mutlaka gidip görmenizi öneriyoruz. Müze, İstanbul’un fethinin 555. yılında o günün anısına açılmıştır ve birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken bir cazibe merkezidir. Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’un fethinin panoramik şekilde canlandırılmasının yapıldığı müzede, o tarihte yaşanan olaylar kesitler halinde ziyaretçilere sunulmaktadır.

Yedikule Zindanları

Türkiye’nin en büyük Açıkhava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları, İstanbul Fatih ilçesi sınırları içinde bulunur. 390 yılında inşa edilmiş olan Yedikule zindanları, ismini yapısında bulunan yedi adet kuleden almaktadır. Her birinin ayrı bir ismi olan kuleler; Cephanelik, Genç Osman, 3. Ahmet, Bayrak, Top, Hazine ve Zindan isimleriyle anılmaktadır. Kurulduğu günden bu yana pek çok medeniyetin varlığına tanıklık etmiş olan Yedikule Zindanları, günümüzde müze olarak ziyaret edilebilmektedir. Yedikule Zindanlarında her medeniyet döneminde yapılan işkenceler hakkındaki efsaneler hala kulaktan kulağa yayılmakta ve zindanlar hakkındaki merakı iyice körüklemektedir. İstanbul seyahatiniz sırasında bu muhteşem görüntülü Yedikule Zindanlarını ziyaret edebilir, rehber eşliğinde gezebilir ve hakkındaki efsaneleri dinleyebilirsiniz.

Yuşa Tepesi

İstanbul’un en ilgi çekici rotalarından biri olan Yuşa tepesi, Beykoz ilçesinde yer almaktadır. 200 metre yüksekliğindeki tepenin en üst noktasında yer alan Yuşa Türbesinin tam olarak kime ait olduğu belli değildir ve hakkında birçok rivayet bulunmaktadır. Türbenin bulunduğu noktada daha önceden Hagios Mıchael Kilisesi ve Zeus Tapınağı olduğu ortaya çıkartılmıştır. Yuşa Tepesi ve türbesini ilginç kılan özelliği, tüm dinler tarafından ortak bir biçimde kutsal bir yer olarak görülmesidir. Her dinden kişiler tarafından kutsal görülen bu türbe, bir adak noktası olarak kullanılmakta ve bu tepede adaklar kesilmektedir.

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler hakkında yazdığımız yazıyı beğendiyseniz Hatay’da Gezilecek Yerler hakkında yazdığımız yazıyı da okumak isteyebilirsiniz.

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan gezi rehberini inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

İstanbul’da Döner Yiyebileceğiniz 10 Yer

İstanbul’da Kokoreç yiyebileceğiniz 15 yer

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.