Ege’de Gezilmesi Gereken 8 Şirin Belde

03.08.2016
687
Ege’de Gezilmesi Gereken 8 Şirin Belde
Modelistlik Kursu

Pek çok kişinin hayallerinden birisi de Ege bölgesinde yer alan bir beldede sessiz ve sakin bir hayat geçirmektedir. Son yıllarda şehirleşmenin hızla artmasına rağmen Ege bölgesinde halen doğallığını ve güzelliğini koruyan öyle güzel yerler vardır ki; hem tatilcilerin hem de gezmeyi seven herkesin bu yerleri mutlaka gezip görmeleri gerekmektedir.

Tire

İzmir’e ortalama 80 kilometrelik bir mesafede yer alan Tire’nin 4000 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Çağlar boyunca Frigya, Hitit, Lidya, Helen, Roma, Pers ve daha birçok uygarlığa sahne olan Tire, farklı medeniyetlerin birleşimi ile meydana gelen ender beldelerden birisidir. Tire en çok her Salı günü kurulan Tire pazarı ile bilinmektedir. Çünkü bu pazar çok kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’de açılan en büyük pazarlardan birisi olma niteliğine sahiptir. Tire’nin pazarının yanı sıra ‘’Şiş Köfte’’ adıyla bilinen köftesi ve keşkeği de yine ünlü olduğu şeylerdendir. Tire’de ayrıca çeşitli ot kavurmaları, sarmaşık kavurmaları gibi farklı ot yemekleri de servis edilmektedir.

Cunda

Yaklaşık 3500 yıl önce ilk yerleşim yerlerinin kurulduğu Cunda’da geleneksel taş mimarisinin en güzel örneklerini görebilmek mümkün olmaktadır. Cunda son yıllarda yoğun turist popülasyonu sebebiyle içerisinde barındırdığı yapıların büyük bir çoğunluğunu otel ya da pansiyona çevirmiş olsa da, halen doğal güzelliğini korumayı başaran Ege’nin değerli bölgelerindendir. Cunda’da en çok Paparina adı verilen lezzetli bir balık meşhurdur.

Karaburun

Çeşme’ye yakın olan Karaburun, açık denize bakması sebebiyle her zaman tertemiz bir suya sahiptir. Tüplü ya da tüpsüz dalış aktivitelerinin sıklıkla yapıldığı Karaburun’da beldeye götüren yollar çok taşlı ve virajlı olduğu için ulaşımı diğer beldelere göre çok daha zor olmaktadır. Bu yüzden Karaburun yine kendisine yakın olan Çeşme ya da Dalyan gibi yerler kadar yağmalanmayıp doğal hali ile kalmayı başarabilmiştir. Karaburun en çok denize kıvrılan dar sokaklarının güzelliği ile ünlüdür.

Birgi

Ödemiş’e yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan ve ortalama 5000 nüfuslu bir belde olan Birgi, Aydınoğulları Beyliği’nin de başkenti idi. Bölgede İmamı Birgivi Türbesi, kale ve hamam yıkıntıları ile Çakırağa Konağı gibi tarihi eserler bulunmaktadır. Yine Birgi’de yer alan Aydınoğlu Mehmet Bey Camii ise Ege’nin en eski camilerinden olma özelliği taşımaktadır.

Ula

Dondurmam Gaymak filmi ile ünlenen Ula, Muğla’ya ortalama 15 dakikalık bir mesafededir. Manifaktür sanayisinin desteği ile gelişen Ula’da yer alan büyük konaklar beldenin en ünlü yapılarındandır.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

Datça

Oksijen bakımından dünyanın 2. zengin bölgesi olan Datça’nın tarihi M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Eski Datça adındaki tarihi bölgede ise geleneksel ve ünlü Datça evlerine rastlayabilmek mümkün olmaktadır.

Foça

İonlar’ın Ege’de inşa ettikleri 12 İon kentinin başlıca merkezlerinden birisi olması ile ünlü Foça’nın eski adı ‘’Fokai’’ yani ‘’Foklar Ülkesi’’ anlamına gelmektedir. Belde’ye yakın olan Siren Kayalıkları’nın çevresi özellikle Akdeniz foklarının en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir. Bu sebeple Foça’nın sembolü de fok balığı olmaktadır. Fatih Camii, Kayalar Camii, Hafız Süleyman Camii bölgenin tarihi eserlerindendir.

Assos

Tarihin ve doğal güzelliklerin bir araya geldiği Assos, Behramkale ve Behramköy isimleri ile de bilinmektedir. Çanakkale iline ortalama 100 kilometrelik bir mesafede bulunan Assos, antik çağların en önemli yaşama merkezlerinden birisi olması ile ünlüdür.

Gezilecek Yerler Kategorimizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.