Kil Sabunu Nasıl Kullanılır?

27.04.2020
78
Kil Sabunu Nasıl Kullanılır?
Modelistlik Kursu

Kil sabunu, doğal bir peeling özelliği sergileyen bir üründür. Cildinizi kurutmayacak ve aynı zamanda akne ve sivilcelerinizi tedavi edip size genel bir ışıltı vererek bir temizleyici arıyorsanız, aramayı bırakabilirsiniz. Burada sizin için mükemmel bir ürün var: kil sabunu.

Bu temizlik eğilimi günlük temizlik ritüelini yepyeni bir seviyeye taşımıştır. Bu harika sabunun çok nazik olan formülü sebum üretimini kontrol etmeye yardımcı olur ve cildi derinlemesine temizler.

Kil sabunu nedir, neye iyi gelir, özellikleri nelerdir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, evde nasıl yapılır ve cilde faydaları nelerdir merak ediyorsanız o zaman yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Doğal Kil Sabunu Nedir?

Sabun yapımında kili doğal ve yumuşak bir peeling olarak kullanabilirsiniz. Kil, büyük özel amaçlı yüz sabunları yapmanın bir yoludur. Tarihsel olarak, kil maddesi, farklı türlerde kaya, mineraller, kristaller ve kil oluşturan, ısıtan, hareket eden ve soğuyan yeryüzü çekirdeğinin ve magmanın güçleriyle yaratılır.

Çoğu kil türleri, donma ve çözülme ve su hareketlerinden sonra yerleştikleri yerde kalırlar. Bazı killer diğer killerle karışır ve bu karıştırma ve hareket, sabunlarımızda, kozmetiklerimizde ve diğer amaçlarımızda kullanabileceğimiz ince taneli toprak malzemeler oluşturur. Kilin kimyası, silikon, oksijen ve bir veya daha fazla mineral ve su karışımı ile oluşturulan bir silikat olmasıdır. Bu killer genellikle topraktaki yeraltı nehirlerinin veya su seviyelerinin altındaki veya yer altındaki katmanlarda bulunur. Killerin ortak bir özelliği, çoğu ciltte kuruma eğiliminde olmasıdır. Killerden birine bağlı olan en iyi özellikler, tüm kirleri ve toksinleri emme yeteneğidir.

Bu yüzden bu doğal ürünler, kilin doğal aktif maddesini kullanan sabunlardır. Bu sabunlar sayesinde cilt, gözeneklerdeki fazla kir ve yağlardan kurtulurken yüzü çok nazikçe temizler.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu
Kil Sabunu
Kil Sabunu

Kil Sabunu Neye İyi Gelir?

Kil sabunları cildimiz için bir çeşit detoks kürü sağlar. Kildeki alümina gözeneklerin derinliklerine nüfuz eder ve kiri, sebum birikintilerini ve toksik maddeleri emer. Birçok temizlik ürününün aksine, kil cildi nemden mahrum etmez ve çok nazikçe temizler. Bu doğal sabunda bulunan mineraller ayrıca cildin yenilenmesini destekler. Cildi ölü derilerden arındıran bu harika sabun, genel olarak çok yönlü kullanımlara sahiptir.

Kil sabunları, sivilcelere ve aşırı yağ ve sebum üretimine yol açan kirler ile birikintileri giderdikleri için yağlı ve akneye yatkın cildi olan insanlar için idealdir. Ancak, hassas, kuru cilt tipleri de bu sabunlardan cildin doğal nemini bozmadığı için yararlanabilir.

Kil Sabunun Faydaları

Yağlar da dahil olmak üzere sıvı emme kabiliyetleri nedeniyle, killer yağlı ciltler için oluşturulan sabun için popüler bir katkı maddesidir. Sabun projelerinize kil eklemek isterseniz, bu özellikleri aklınızda bulundurun. Kil genel olarak sabundaki nemi emer. Nemi telafi etmek için soğuk pres sabunu tarifleri için, kili yağ yerine damıtılmış suya dağıtın. Kullanım oranı her bir tatlı kaşığı kil için bir yemek kaşığı damıtılmış sudur. 

Genel olarak, yarım kilogram sabun başına yaklaşık bir tatlı kaşığı kil kullanım oranı, soğuk pres sabun tarifleri için başlamak için harika bir yerdir. İsterseniz daha fazlasını kullanmaktan çekinmeyin sadece kilin, sabun izini hızlandırdığını unutmayın. Ne kadar çok kullanırsanız, sabununuz o kadar hızlı yoğunlaşır. 

Kil sabunları genel olarak cildi ve yüz bölgesini detoksifiye eder. Cildi ve yüz bölgesini toksinlerden arındırır. Doğal peeling özellikleri ile cildi ölü derilerden arındırır. Böylece ciltteki iltihabı temizler, akne ve sivilceleri yok eder. Üstelik ciltteki koyu lekeleri giderir ve cilt tonunu aydınlatır.

Kil Sabunu Nasıl Kullanılır?

Kil sabununu ıslak yüzünüzde ve ıslak vücudunuzda köpürterek ve masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika maske gibi cildinizde ve yüzünüzde bekletin. Ardından ılık suyla durulayın.

Kil Sabunu
Kil Sabunu

Yeşil Kil Sabunu Faydaları

Kil çok eğlenceli bir malzemedir. Kil sabununun faydaları çoktur ve söz konusu faydaların tamamını keşfetmek çok daha fazla yazı alacaktır. 

Cilldi detoksifiye eder

Bu sabunun en çok bilinen yararı cildi detoksifiye etmesidir. Bu sabun genel olarak bir mıknatıs gibi davranır, toksinleri, kirleri ve kimyasalları deriden çeker ve ciltten uzaklaştırır. Harika, değil mi? 

Cildin pH değerini dengeler

Bentonit kili gibi çeşitli iyileştirici killer, suyla karıştırıldığında elektrik yükleri üretir. Yaratılan bu negatif yükler, yukarıda belirtildiği gibi toksinlerin pozitif parçalarına bağlanır ancak bu işlemle cildin ihtiyaç duyduğu mineralleri serbest bırakır. Bu, pH spektrumunun hangi tarafına düştüğünüze bağlı olarak, asidik cildi nötralize eder. Böylece sivilceleri ve akneleri yok eder veya daha az egzama alevlenmesi yaşamanızı sağlar, dengeli bir epidermise neden olur. Dengeli cilt pH’ının önemi çok büyüktür.

Cildin daha çok oksijen almasını sağlar ve cildin doğal nemini korumaya yardımcı olur

Bu aynı zamanda negatif elektrik yükünün bir parçasıdır. Bu işlemin bir başka yararı, bazı killerin aşırı hidrojene bağlanarak cildin daha fazla oksijen almasına yardımcı olmasıdır. Bu daha sağlıklı bir cilt, daha iyi kan akışı ve daha verimli yağ üretimi ile sonuçlanır. Bilim harika bir şey!

Bu sabun istisnai bir köpük üretir

Bir kalıp klasik sabunu aldık, eve götürdük ve söz konusu sabunu köpürtmenin ne kadar zor olduğunu gördük. Bu sabunun içinde bulunan killer, süper kabarcıklı, süper temizleyici ve güzel bir köpük oluşturur.

Kil sabunları daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. El yapımı sabunlar cilt için mükemmeldir. Üstelik kimyasalları, dolguları ve koruyucuları içermediğinden, oldukça sağlıklıdır. Normal sabunlar, çabucak bozulabilir. Bununla birlikte, kil sabunları ile duşta daha uzun bir raf ömrü ve uzun bir ömür elde edersiniz. 

Zeytinyağlı Kil Sabunu Nedir?

Yeşil kil sabunu, saf zeytinyağı içeren doğal bir cilt bakımı sabunudur. Bu sabun genellikle yağlı cilt bakımı ve akne sabunu olarak kullanılır. Vegan içeriklidir, cildi kolayca temizler ve cildi sağlıklı hale getirir. 

Bu organik sabun iyileştirici, temizleyici ve yatıştırıcı özellikleri için kullanılır. Ayrıca iltihabı hafifletmeye yardımcı olur, karma yağlı ciltler için uygundur ve akne için harikalar yaratır. Çünkü cildin aşırı yağ, kir ve toksinlerini emerek cildin pH seviyesini dengelemeye ve yağ salgısını düzenlemeye yardımcı olur. Harika, terapötik bir sabundur. Bu sabunda bulunan yeşil kil cildi temizler ve dezenfekte eder, kan dolaşımını teşvik eder ve cilde taze bir his verir ve cildi canlandırır. 

Bu sabun vücut ve yüz için uygundur. Tüm cilt tipleri için kullanılan bu sabun özellikle yağlı ciltlere sahip olan kişiler tarafından tercih edilir.

Zeytinyağı sabunu cilde temas ettiğinde, özellikleri cilt dokusunun doğal hidrasyonuna ve cildin canlandırılmasına neden olur ve serin ve taze bir his bırakır.

Nadir mikroorganizmalar, sebze artıkları, metaller ve mineraller bakımından zengin, uzun yıllar boyunca oluşan yumuşak kaya ve çamur karışımından elde edilen doğal bir üründür. Terapötik ve iyileştirici özellikleri dünyaca tanınmış ve iyi bilinmektedir.

Termal Kil Sabunu Faydaları

Bu lüks cilt sabunu kil tanecikleri içerir. Bu doğal sabun, cilde nazik peeling yapan ve kirleri gidermeye yardımcı olan parlatma özelliklerine sahiptir. Daha taze ve daha genç görünen bir cilt ortaya çıkarır. Cildi nazikçe temizler ve nazikçe eksfoliye eder. Tüm cilt türlerinin kullanabileceği termal kil sabunu akne, sivilce ve koyu lekeleri giderir. Cilt rejenerasyonuna yardımcı olur ve cildi rahatlatır.

Termal Kil Sabunu Nasıl Kullanılır?

Sabun köpüğü oluşana kadar ıslak cildinize ve ıslak yüzünüze bu sabun ile masaj yapın. Su ile durulayın ve kurulayın. Ardından cildinize ve yüzünüze nemlendirici krem uygulamayı unutmayın.

Kil Sabunu
Kil Sabunu

Kil Sabunu Nasıl Yapılır?

Sabunda, kil süper gizli ancak inanılmaz derecede etkili bir bileşendir. Cildinizdeki yağları ve kirleri temizlemenin yanı sıra doğal, yumuşak bir eksfoliant görevi görür. Ekstra canlandırma etkisi ipek bir pürüzsüzlük sağlar ve jiletle istenmeyen tüylerden kurtulmayı kolaylaştırır. Sabuna kaolin kili ekleyebilir veya farklı faydalar için başka bir çeşit kil seçebilirsiniz.

Kil Çeşitleri

Sabunda kullanılan en yaygın killerden bazıları kaolin kili, bentonit kili, kırmızı kil ve rhassoul kilidir. Her biri, diğerinden birini seçmenizi sağlayacak biraz farklı bir kaliteye sahiptir.

Kaolin kili genel olarak yumuşak, beyaz ve kabarık bir kildir. Hafif maskeler veya scrub ürünleri için iyidir ve sabunlara ipeklik ve kremsi bir his verir. Kuru veya hassas ciltlerde kullanmak iyidir. Yüzde, doğal deodorantlarda ve sabunlarda kullanılır.

Bentonit kili çok emici özelliklere sahiptir ve yağlı ciltler için iyidir ancak kilden ziyade teknik olarak volkanik küldür. Tıraş sabunları için iyi bir katkı sağlayan kaygan bir ipeksi his verir.

Çoğunlukla güzel kırmızı rengi için kullanılan genel amaçlı kırmızı kil, ayrıca sabunlara yumuşaklık, pürüzsüzlük ve emicilik ekler. Bu kil, ölü cilt hücrelerini temizler ve detoksifiye eder, peeling yapar, akne ve güneşten zarar görmüş cildi tedavi eder ve cilde kan dolaşımını artırabilir.

Rhassoul kili, cilt ve saçtaki yağları ve kirleri emme kabiliyeti için kullanılan açık kahverengi bir kildir. Güzel kahverengi benekli bir renk verir ve hafifçe peeling yapar. Bu kilin cildin berraklığını ve elastikiyetini arttırdığı bulunmuştur. Yağlı bir cilt için de iyidir.

Ekipmanlar

  • Silikon sabun kalıpları
  • Eldiven 
  • Koruyucu gözlük
  • Dijital mutfak tartısı
  • El blendırı
  • Paslanmaz çelik tencere
  • Isıya dayanıklı bir sürahi ya da tencere

Malzemeler

  • 255 gram zeytinyağı
  • 255 gram hindistan cevizi yağı
  • 255 gram hurma yağı 
  • 85 gram hint yağı
  • 56 gram mango yağı
  • 127 gram kül suyu
  • 297 gram damıtılmış su
  • 4 tatlı kaşığı kil
  • 28 gram lavanta esansiyel yağı

Kil Sabunu Yapılışı

Farklı kil malzemeleri ile aynı tarifi kullanabilirsiniz çünkü hepsi oranla ilgilidir. Aşağıdaki ekipmanlar ve malzemeler ile harika kil sabunları yapabilirsiniz.

  1. Kalıbınızı hazırlayın. Ahşap kalıpların dondurucu kağıt veya balmumu kağıdı ile kaplanması gerekecektir. Silikon kalıplar olduğu gibi kullanıma hazırdır. Dondurucu kağıt, balmumu kağıdı veya kalın bir çöp torbasıyla kaplarsanız herhangi bir kutuyu da kullanabilirsiniz.
  2. Koruyucu gözlüklerinizi ve eldivenlerinizi takın, cam kavanozu teraziye yerleştirin ve damıtılmış suyu ölçün.  İkinci cam kavanozu teraziye koyun ve kül suyunu ölçün.
  3. İyi havalandırılmış bir alanda veya dışarıda, kül suyunu yavaşça suya dökün. Kül suyu çözülene kadar çözeltiyi karıştırın. Oldukça sıcak olacak bu yüzden taşımanız gerekiyorsa dikkatli olun. Bu karışımı 37 dereceye kadar soğumaya bırakın.
  4. Kül suyu çözeltisi soğurken, esansiyel yağlar dışında tüm diğer malzemeleri ölçün ve paslanmaz çelik bir tencereye hepsini alın. Bir ocakta yağları ısıtın. Eritildikten sonra, yağları ocaktan alın ve kili ekleyin. Kili, el blendırını kullanarak kil tamamen dağılana kadar karıştırın. Yağların yaklaşık 37 dereceye kadar soğumasını bekleyin. Sıcaklığı test etmek için her 5-10 dakikada bir termometre ile ölçün. 
  5. Kül suyu çözeltisi de yağ karışımı da ayrı ayrı 37 derece olmalıdır. Eğer biri çabuk soğuyorsa, diğerini de çabuk soğutmak için bir küvete buz doldurun ve kabı içine yerleştirin. Böylece her iki karışım da eşit derecede olur.
  6. Her iki karışım da eşit dereceye gelince kül suyu çözeltisini yavaşça yağlara dökün. El blendırını açmadan önce, bıçağın tamamen karışıma daldırıldığından emin olun, aksi takdirde her yere sıçrayacak. Sabun hamurunda hafif bir iz bırakmak için el blendırını kullanın. Biraz yoğun olmalı ve kek hamuru kıvamına benzemelidir.
  7. Şimdi uçucu yağlar ekleme zamanı… Eğer sabunun mis gibi kokmasını istiyorsanız lavanta esansiyel yağını ya da başka bir esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. El blendırını birkaç kez kısa kısa çalıştırarak uçucu yağları karıştırın. Bu, karışımın üzerinde bir iz bırakır. 
  8. Sabun hamurunu hazırladığınız kalıplara dökün. Hepsini çıkarmak için spatulayı kullanın. Sabunun bu noktada henüz tam olarak olmadığını ve cildinizi hala tahriş edebileceğini unutmayın. Bu yüzden koruyucu ekipmanlarınızı çıkarmadan işleme devam edin.
  9. Sabun kalıplarını, yirmi dört saat boyunca bir köşede bekletin. Sabunun üzerine bir karton kutu yerleştirin ve bir havlu ile örtün. Eviniz sıcaksa havlu gerekli olmayabilir.
  10. Yirmi dört saat sonra, artık sabununuzu kalıplardan çıkarabilir ve kesebilirsiniz. 
  11. Hava sirkülasyonuna izin vermek ve 4-6 hafta bekletmek için aralarında biraz boşluk bulunan kuru bir alanda sabun kalıplarını dizin. Bu sabunun, kürlenme işlemini tamamlamasını sağlayacaktır. Sabun ayrıca bu süre zarfında suyunun bir kısmını kaybedecektir. Bir sabun kalıbı ne kadar sert olursa, o kadar uzun sürer.
  12. Kavanozları ve içinde kül suyu veya sabun hamuru bulunan malzemeleri akan suyla iyice durulayın. Aletleri iki farklı şekilde yıkayın. Sıcak sabunlu suyla dolu bir lavaboya biraz sirke döküp orada yıkayabilir veya iyi durulanmış bulaşıklarınızı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
  13. İşte muhteşem sabunlarınız artık kullanılmaya hazır! Hem kendiniz bu sabunları kullanabilir, hem de sevdiklerinize armağan edebilirsiniz!

Alternatif sabun önerimiz; Lavanta Sabunu

YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/c/sosyolacom

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. Cihan dedi ki:

    Nefesinize sağlık