2022 Gelin Makyajı Trendleri

10.02.2022
109
2022 Gelin Makyajı Trendleri
Modelistlik Kursu

Gelin makyajı trendleri, yaz mevsiminde en çok merak edilen konuların başında gelir. Gelin Moda Haftası kapsamında bu sezon trend olan gelin makyajı modelleri 2022 inceleme altına aldık. Yılda iki kez, en sevdiğiniz gelinlik tasarımcılarının tümü en yeni gelinliklerini sergiliyor ve sahnede göz kamaştırıcı güzel elbiseler, saç ve makyaj modelleri bu etkinlikte yer alıyor.

Yeni nişanlıysanız veya hızlı yaklaşan bir düğününüz varsa, saç ve makyaj denemeleriniz için hazırlanıyorsanız, bu yeni güzellik trendleri, saçınızı ve makyajınızı seçerken büyük güne bakmak için başlamanız gereken yerdir.

Bu sezon birkaç trend, Meghan Markle ve kraliyet düğünü esinlenerek yaratıldı. Megan Markle, ışıltılı bir makyaj tercih etmişti. Tasarımcılar ve makyaj sanatçıları muhteşem bir ışıltı ve görkem için mat makyajı değiştirdiler. Siz de bu sezonun gelin makyajı trendlerini merak ediyorsanız, doğru yere geldiniz. Hoşgeldiniz!

gelin makyajı trendleri

2022 Gelin Makyajı Trendleri ve İpuçları

1. Şık Aksesuarlar

Saç taraklarından, çiçek taçlarına, fiyonklardan şapkalar, klipslerden tokalara kadar, bu yıl gelin saç aksesuarı yılıdır. Bu yüzden saç aksesuarları kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

2. Bronz Bir Cilt

Ağır konturun modası çoktan geçti! Bunun yerine, mat bronzlaştırıcı ve highliter ile bronz bir görünüm elde edin. Ya da sıcak ve güneşli bir bölgede biraz bronzlaşın. Sadece güneş koruyucusunu unutmayın.

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu

3. Pastel Saç Tonları

Ombré, gökkuşağı veya hatta gri gibi yumuşak ve ince makyaj tonları bu sezon çok trendy… Pantone’nun 2022 yılı rengini, cesur gelinlerimize öneriyoruz.

4. Parlak Makyaj ve Shimmer

Biliyoruz, biliyoruz, sen yıllardır gelin makyajının mat olacağını biliyordun. Ama şu anda her şey parlaklıktan ibaret! Makyajınıza biraz ışıltı ekleyin ve gelin güzelliğinize dudaklarınız, göz kapaklarınız veya yanaklarınıza biraz parlaklık katın.

5. Saçlar Geriye

Saçınızın uzunluğu ne olursa olsun saçları geriye atmalısınız. İster zarif bir atkuyruğu, isterse uyumlu bir bob olsun bu trend saçınızı yüzünüzden geri çekmekle ve muhteşem cildinizin ve elmacık kemiklerinin görünmesini sağlamakla ilgilidir.

6. Her Şey İçin Biraz Allık

Allık artık sadece yanaklarınız için değil. Pembe tonlu makyajlarda dudaklarınızdan göz kapaklarınıza kar tüm ten tonları için romantik, feminen ve güzel allıkları kullanabilirsiniz.

7. Romantik Dalgalar

Rüzgarda esiyor gibi görünen hafif dalgalı saçlar, şirin ve oldukça seski. Saçınızı, örgü veya dağınık bir topuzla dağınık bir şekilde toplamalısınız.

esmer gelin makyajı

Esmer Gelin Makyajı

Esmer gelinler için bu yılın gelin makyajı trendlerinde birçok farklı seçenek var. Doğal buğulu gözler ve kırmızı ruj ile seksi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Pembe allık rengiyle romantik bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kahverengi saçlı ve kahverengi gözlü esmerler, ruj rengini patlatarak harika bir makyaj yaptırabilirler. Cat eyes makyajı ise bu görünümü bütünler.

Kabarık topuzlar için parlak kırmızı bir ruj kullanabilirsiniz. Açık kahverengi göz farıyla makyajı tamamlayabilirsiniz.

Kahverengi saçlı ve mavi gözlü esmerler için yumuşak ve mat görünümler çok hoş olur. Mat renkte bir ruj ve kahve tonlarında buğulu göz makyajıyla harika görünebilirsiniz.

Eğer bir kış gelini olacaksanız kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan doğal bir çiçek taçı takabilirsiniz.

Metalik göz farı ve pembe ruj ikilisi esmer gelinlerin sıradışı bir güzelliğe sahip olmasını sağlar.

evde gelin makyajı nasıl yapılır

Evde Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Eğer kuaförler ve makyaj uzmanları sizi strese sokuyorsa, yapay görünmekten korkuyorsanız o halde kendi gelin makyajınızı kendiniz yapabilirsiniz. Doğal gelin makyajını kolay yapmak için birkaç önerimiz var. Gelin makyajı trendleri arasından size uygun olanları evinizde uygulayabilirsiniz.

Zarif ve buğulu gözler bir gelin için harika olabilir. Siyah gölgelerden ve fotoğraflarda çok ağır görünebilecek herhangi bir şeyden uzak durmanızı öneririm. Ayrıca düğün mekanınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Daha doğal bir makyaj görüntüsü, bir plaj düğününe daha uygun olabilir. Aydınlatıcı kullanın ve gözlerinizin açık görünmesini sağlayın. Highlighter ile yüzünüzü şekillendirin, gül rengi veya mat tonlarda bir ruj seçimi yapın.

Deneme çalışmaları çok önemlidir. Özellikle çok fazla makyaj yapmayan gelinler için… Bu, ne istediğinizi çözmenin ve büyük gün stresini engellemenin en iyi yoludur. Denemeyi düğünden iki ay önce yapmanızı ve bol bol fotoğraf çekmenizi öneririm, böylece daha sonra inceleyip değişiklik yapmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Deneme yapmadan önce internetten örnekleri araştırabilirsiniz. Dışarıda bir düğünü yapıyorsanız, dışarıda fotoğraf çektirmelisiniz böylece doğal ışığın makyaj uygulamanızı nasıl etkilediğini görebilirsiniz.

Gelin makyajı için bir buçuk saat ayırın. Telaştan kaçınmanın en iyi yolu zaman ayırmaktır. Eğer makyajınızı kendiniz yapıyorsanız, düğün gününüzden birkaç kez önce mutlaka makyaj provası yapın. Makyaj uygulamalarında her zaman ilk önce gözlerle başlayın, böylece herhangi bir hata olursa veya göz farı dökülürse, makyajınızın geri kalanını bozmadan düzeltmek kolaydır. Üzerine bir şey dökülmemesi için giyinmeden önce makyajını yapmalısın. Eğer gelinliği giydikten sonra makyaj yapacaksanız mutlaka çok uzun ve büyük bir örtüyle gelinliğinizi kapatın. Önce saçınızı yapın, böylece makyajınızı ona göre ayarlayabilirsiniz.

Kendi düğün makyajlarını yapan gelinler için en yaygın tuzak makyaj malzemelerini yüz bölgesinde yeterince karıştırmamaktır! Bu yüzden göz farı ve allık sürerken cildinize iyi karışmasını sağlamalısınız.

doğal gelin makyajı

Doğal Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Gelin makyajı trendlerinde bu yıl doğal gelin makyajı çok moda. Eğer doğal gelin makyajı yaptırmak istiyorsanız ya da evde kendiniz yapmak istiyorsanız önerilerimizi okumalısınız.

1. Primer

Cildinizde makyajın kaymasına neden olabilecek çok fazla ürünün katmanlanmasından kaçınmak için, içinde primer bulunan hafif bir nemlendirici kullanın. Makyajınızı uygulamadan önce primer’in cildinizde emilmesi için 1 dakika bekleyin.

2. Fondöten

Bir fondöten seçerken cilt tipinize göre seçim yapmak önemlidir. Yağlı bir cildiniz varsa, nemli bir yapıya sahip olan fondötenlerden kaçının.

Kuru cildiniz varsa, aşırı mat bir formülden kaçının. İpeksi bir mat görünüm gün boyu dayanacak ve güzelce fotoğraflar vermenizi sağlar. Herhangi bir kamera flaşı, güneş koruyucuların fotoğraflarda kötü çıkmasına neden olur. Bu yüzden güneş koruyucu içermeyen bir fondöten kullanmaya çalışın.

Büyük gününüzde spreyle bronzlaşmayı planlıyorsanız, düğünden birkaç gün önce başlayın ve fondöten renginizle eşleştirin.

3. Pudra

Pudraya her zaman evet! İnce bir öğütülmüş yarı saydam formül kullanın, makyaj yapmanıza ve ince çizgiler ve gözeneklerin görünümünü herhangi bir ağırlık eklemeden yok etmeye yardımcı olur. Mükemmel bir bitiş için geniş bir pudra fırçası kullanmalısınız.

4. Allık

Doğru allık cilt tipinize bağlıdır. Kuru bir cildiniz varsa kesinlikle bir jel allık ​​gerekir. Yağlı bir cildiniz varsa ise toz allıkları tercih edin. Allık daima elmacık kemiklerine uygulanmalı. Asla buruna çok yakın olmamalıdır ve kaşı asla geçmemesine dikkat edilmelidir.

5. Kontür

Işığı şekillendirmek ve kontür tekniği harikadır. Çünkü yüzü sıkı, gergin ve aydınlık gösterir. İki tonlu bronzlaştırıcı ve ikili highlighter kullanın. Daha açık olanı vurgulamak istediğiniz alanlara ve güneşin yüzünüze doğal olarak geldiği yerlere daha koyu olanı uygulayın.

6. Kaşlar

Kaşlarınız doğal olarak dolu ve iyi görünmelidir. Seyrek alanları küçük darbelerle doldurmak için hassas bir kalem kullanın. Onları yerine sabitlemek için bir kaş jeli ile işlemi bitirin.

7. Gözler

Takma kirpikler gelinler için harika! Kirpik çizgisini tanımlamaya yardım eden ama yine de kendin gibi görünmeni sağlayan daha doğal bir görünüme sahip ipek kirpikleri tercih ederim. Göz makyajınız tamamen bozulmaya karşı dayanıklı olacak şekilde yapılmalıdır. Bu yüzden jel göz kalemi ve tüp maskara kullanın.

8. Dudaklar

Mat, gül rengi ve pembe tonlu rujlar gelinlere çok yakışıyor. Dudak kalemi, rujun uzun süre kalmasını sağlar. Ayrıca likit rujlar ve ıslak dudaklar seksi bir görünüm oluşturuyor.

porselen gelin makyajı

Gelin Makyajı Porselen

Gelin makyajı trendleri arasında herhalde en eskimeyeni porselen makyajdır! Kusursuz ten makyajı, porselen makyaj tekniğiyle yapılıyor. Porselen gibi aydınlık, pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşturan bu makyaj gene olarak sivilce izi, güneş lekeleri, cilt lekeleri ve akne gibi cilt problemlerini ve pürüzleri tamamen kapatmaya yöneliktir.

Evde porselen makyaj yapmak için bir makyaj bazı ya da primer, ten rengine uygun fondöten, ten renginden iki ton açık kapatıcı, transparan pudra ve dilediğin tonlarda bir allık olması gerekir. Ayrıca yoğun bir göz makyajı için takma kirpik, yoğun bir maskara, siyah eyelenir, göz farı bazı ve göz farı, nude ya da koyu tonlarda bir ruja, makyaj sabitleyici spreye ihtiyacınız olacak.

Gece makyajında kullanılan porselen makyaja başlamadan önce mutlaka cildinizi bir yüz temizleme ürünüyle temizlemeli ve su bazlı bir nemlendirici uygulamalısınız.

Makyajınızın pürüzsüz görünmesi için mutlaka makyaj bazı uygulamalısınız. Kullanacağınız fondötenin cilt renginize uygun olması önemlidir. Bir fondöten fırçasıyla yüzünüze eşit bir şekilde fondöten uygulayın. Fondöteni boyun ve dekolte bölgesine de uygulamalısınız.

Göz altı bölgesini aydınlatmak için göz altı kapatıcısını parmaklarınızla göz altınıza uygulayın. Eğer yağlı bir cildiniz varsa, parlaması çok kötü bir görüntü oluşturur. Bu yüzden transparan pudra uygulaması yapmalısınız.

Şeftali tonlarında ya da açık pembe tonlarda bir allığı elmacık kemiklerinin üzerine uygulamalısınız. Bu makyajı pembe, gül kurusu ya da parlak kırmızı bir rujla tamamlayabilirsiniz.

tesettür gelin makyajı

Tesettür Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Gelin makyajı 2022 tesettürlü bayanlar için farklı trendler var. Genellikle tesettürlü bayanlar gelin makyajı trendleri arasında sade ve doğal göz makyajını tercih etmektedirler. Sade ve doğal göz makyajı için uçuk pembe, somon tonları veya kahve tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu tonlar yüzünüze hem doğal ışıltı kazandırır hem de hoş bir görünüm sağlar.

Göz makyajı için siyah eyeliner ve siyah maskara şık ve romantik bir görünüm sergiler. Dilerseniz doğal görünümlü ipek takma kirpiklerden kullanabilir ya da kaş kıvırma aletiyle kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz.

Ruj için şeftali ve pembe tonlarında dudak parlatıcılarını tercih ederek doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer ruj kullanmayı tercih etmezseniz mutlaka dudak nemlendiricisi kullanmalısınız.

YAZAR BİLGİSİ
9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
YORUMLAR

  1. Leman dedi ki:

    Maalesef kendi özel günüm diyerek gelin makyajını aşırı abartan kızlarımızı hiç hoşnut bulmuyorum. Ancak bunların yanında hiç abartmayıp doğal gelin makyajı tercih eden de var. Bence doğal gelin makyajı taraftarıyım, çünkü günün anlam ve önemine daha yakışır ve daha romantik buluyorum. İlla ki özel bir gün olduğu için abartmak isteyenleri anlarım da her yerinizi simlemek de ne bileyim..