Silahlı Güvenlik Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

04.10.2021
64
Silahlı Güvenlik Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?
Modelistlik Kursu

Silahlı güvenlik nasıl olunur? Silahlı güvenlik görevlisi, görev yaptıkları iş yerlerini, kişileri ve kıymetli eşyaları koruyan çalışanlardır. Bu mesleğin temel amacı ise her türlü tehlikeye karşı önlem almak ve ortamın güvenliğini sağlamaktır.

Silahlı güvenlik görevlileri, doğrudan güvenlik şirketlerine bağlı olarak çalışır. Koruma isteyen kurumlara ve kişilere göre çalışma koşulları değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bu işi yapan kişiler vardiyalı olarak çalışmaktadır.

Silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik kurslarına katılmanız ve sertifika almanız gerekir. Kursu başarıyla bitiren kişilere silahlı güvenlik görevlisi sertifikası ve kimliği verilir. Silahlı güvenlik eğitim programı 18 gün sürmektedir. Kurs tamamlanınca atış sınavı yapılır. Bu meslek günümüzde iş imkânı oldukça geniş olan bir alandır. Alışveriş merkezleri ve bankalar başta olmak üzere birçok yerde iş bulabilirler. 21 yaş üzeri herkes silahlı güvenlik görevlisi olabilir.

Silahlı Güvenlik Nasıl Olunur?

Silahlı Güvenlik Nasıl Olunur?

Silahlı Güvenlik Nasıl Olunur?

Emniyet Müdürlüğü silahlı güvenlikler için ÖGG sınavı yapar. Silahlı güvenlik olabilmek için ÖGG sınavına katılıp en az 60 puan almak gerekiyor. Bir adayın ÖGG sınavına 4 kez giriş hakkı vardır. Her sınav için ayrı ücret yatırılır. Güvenlik olurken silahlı ya da silahsız güvenlik seçimi yapmanız gerekir. Aranan şartları sağlayan adaylardan gerekli belgeler istenir.

Silahlı eğitim süresi toplam 120 saattir. 15 gün temel dersler ve 3 gün silah dersleri olmak üzere toplam 18 iş günü sürer. Silahsız eğitim alanlar için ise bu süre 100 saattir yani 15 gündür. Eğitimlere katılım mecburidir.

Silahlı Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

Silahlı güvenlik görevlilerinin asıl görevi, kişi ve kurumların güvenliğini sağlamaktır. Sorumluluğunda olan kurumları, kişileri ve değerli varlıkları güvende tutmak temel amaçtır. Silahlı güvenlik görevlilerinin sorumlulukları şunlardır;

Yeni Ümit İş Makinesi Kursu
  • Herhangi bir tehdit anında saldırganı yatıştırmalı ve suç işlemekten vazgeçirmeye çalışmalıdır.
  • Eğer suçluyu caydıramazsa doğrudan saldırgana müdahale ederek onu durdurmalı ve yakalamalıdır.
  • Güvenliği sağlamak amacıyla bulunduğu yeri tüm tehditlerden korumak için önlem almalıdır.
  • Suç işlenirken delil olabilecek tüm eşyaları ve delilleri kolluk kuvvetlerine teslim etmek
  • Kolluk kuvvetleri olay yeri incelemesine geldikleri zaman onlara yardımcı olmak
Silahlı Güvenlik Görevlileri Hangi Eğitimleri Alır?

Silahlı Güvenlik Görevlileri Hangi Eğitimleri Alır?

Silahlı Güvenlik Görevlileri Hangi Eğitimleri Alır?

Silahlı güvenlik nasıl olunur? Öncelikle, silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için ÖGG sınavına girip en az 60 puan almanı gerekir. Bu sınavı Emniyet Genel Müdürlüğü düzenler. Bu sınava hazırlık yapmak için özel güvenlik kurslarına katılabilirsiniz. Kursların verdiği eğitim kapsamında alacağınız bazı dersler vardır. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları dersi,
  • Güvenlik Tedbirleri dersi,
  • Etkili İletişim dersi,
  • Temel İlk Yardım dersi,
  • Kalabalık Yönetimi dersi,
  • Kişi Koruma dersi,
  • Yangın Eğitimi dersi,
  • Güvenlik Sistem ve Cihazları dersi,
  • Genel Kollukla İlişkiler dersi,
  • Uyuşturucu Madde Bilgisi dersi,
  • Silah Bilgisi ve Atış.

Silahlı Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Silahlı güvenlik son zamanlarda binlerce insan tarafından tercih edilen bir meslek haline geldi. Bu nedenle de ne kadar maaş aldıkları merak edilen bir konu oluyor. Peki, silahlı güvenlik maaşları ne kadar? İlk olarak şunu belirtmek gerekir ki silahlı güvenlik görevlileri, silahsız güvenlik görevlilerinden daha yüksek maaş almaktadırlar. Eğer kamu kurumlarında silahlı güvenlik olursanız aylığınız 4000 TL’den başlayabilir. Ancak özel sektörde çalışıyorsanız bu ücret 3600 TL’den başlar.

Eğer sektöre yeni başladıysanız maaşınızın düşük olması normaldir. İlerleyen yıllarda kendinizi geliştirerek maaşınızı yükseltme şansınız bulunmaktadır. Devlet kurumlarında da özel kurumlarda olduğu gibi asgari ücret ile başlanabilir. Eğer direk kadrolu başlarsanız maaşınız asgari ücretten yüksek olacaktır. Güvenlik görevlilerinin maaşları çocuk sayısına göre artış gösterir.

YAZAR BİLGİSİ
Siyaset bilimi eğitiminin bana kattığı katkıları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.